Depresyonu hiç geçmeyen birine bir ömür evet der miydiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yanu bu durumda birakin evlenmeyi, hemen ayrilmaniz lazim. Kimse ruh sagliginizdan önemli degil.

Kesinlikle hayır!!! Kaç kaç kaç...

Depresyon geçer neden geçmesin ki ilaçlarla birlikte psikoterapi alıp hayata bakış açısını duzeltirse geçer herşeyden önce ilaç bizde bu gibi durumlarda destek alarak düzeltmeye çalışmak bende majör depresyon hastasıyım ama terapi ve ilaçla hayatıma devam ediyorum zaman zaman dibe çöktüğumu hissettiğimde hemen psikologuma yazıyorum ne yapmam gerektiğini söylüyor ama ben iyi olmak için çabalıyorum çabası yoksa istemiyorsa evlenmeyin sakın

Depresyon çok ciddi bir hastalık ve hiçbir şekilde geçmemesi insanı yer bitirir evlense bile o şekilde evliliği devam ettirmesi çok zor yataktan çıkamaz ki

Öyle ömürmü geçer?
Sürekli depresyonlu birini çekemem, ne diye hayatınızı karartmak istiyorsunuz anlamadım
Birzaman sonra o büyük aşk kalmıyor bilginize.

Yanlış adam. İyileşmek şöyle dursun bütün hayat enerjini emip seni de hasta eder. Bu tiplerin tek sorunu kronik depresyon değil, hayata bakış açıları da yanlış ve asla düzelmezler.

Derecesine göre değişir ama...Maalesef annem böyle biri. Benim annemi seçme şansım yoktu ama senin eşini seçme şansın var. Şimdi gençsiniz çok büyük sorun gibi gelmeyebilir ama seni garantiye aldığında şu an zorunlu olarak görev gereği yaptığı şeyleri bile yapmayacak. En temel bedensel temizlik gereklerini bile yerine getirmeyecek kadar salacak emin ol. Pasaklılık, tembellik de bonusu...Kendine bu kötülüğü yapma.

Şifa önce iyileşmek isteyene gelir. Kendisi hayat biçimini ve hastalık seyrini değiştirmek için ne kadar istekli?

Yakın zamanda anksiyetem başladı ellerim eteklerimde dolaşıyorum. Bu durum beni rahatsız etmeye başladı etrafımdakilere de negatif enerji verdiğimi düşünüp çare aramaya başladım. İlk durağım bu hafta dahiliye oradan kan değerlerime baktırıp varsa eksikleri tamamlayıp geçmezse 30 günün sonunda psikiyatriye gideceğim. Sorun yoksa vitaminlerde direkt psikiyatriye sonra onun yönlendirmesine göre decam edeceğim.

Tıp çaresiz falan değil. Hele ki bir çok psikolojik rahatsızlığın bu kadar ilacı varken. Mizacı o olmuştur artık. Üstüne giydiği kıyafet gibi benimsemiştir.

Ben olsam beni ne kadar etkilediğine bakar karar verirdim. Örneğin evde takılmayı mı seviyor? Ben evcimen miyim diye kendime sorarım. Yatıp yaslanmayı mı seviyor? Ben bu adamla sezon sezon dizi bitiririm der miyim? Gibi gibi. Karşınızdaki ne noktada ne kadar depresyonda neler yapıyor? Davranışlarına ne yönde yansıyor? Sizin buna uyumunuz nedir? Artıları eksilerinden fazlaysa bu sorulara cevabınız ve çözümünüz varsa yola devam edebilirsiniz.

Terapi sarti koyardim. Depresyonu gecince evlenirdim. Benim icin bunlari yapmayan biriyle de evlenmezdim.

hayır.
hep sizin neşe saçıp bir şeyler yapmanız gerekecek. ama bir noktada artık bütün enerjinizi çektiği için siz de neşenizi kaybedeceksiniz. o zaman da "sen değiştin" olacak, tahammülünüzü de kaybedeceksiniz. sonrası yürümez zaten. başka türlü bir senaryo mümkün gözükmüyor bence.

terapi, ilaç şartı koyun denmiş de istese zaten 10 yaşında çocuk değil ya, kendi bir yolunu arar, bulurdu.

ayrıca hastalıktan ziyade böyle yaşamak onun yaşam biçimi de olabilir. bazı insanlar bunu karakterleri haline getirebiliyor.

Tabii ki hayır. Ben ne rehabilitasyon merkeziyim ne de kahramanlık kompleksine girmiş dengesiz biriyim. Kronik depresyonu olan birinin kurtarıcısı olmaya soyunup hayatımı mahvedemem bence siz de kendinize gelin. Başka sorun yok demişsiniz ama bu başlıbaşına çok büyük bir sorun değil mi zaten?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…