Depresyonu hiç geçmeyen birine bir ömür evet der miydiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evliysem sonuna kadar zorlarım ama olmuyorsa bırakırım.
Sevgiliysem ayrılırım.

Hayata bir kez geliyoruz elin oğlunun hastalığını kabul etmek ve ömür boyu uğraşmak çokta akıllıca gelmiyor bana...evlenmezdim
Ha evlilik birliği içerisinde olan bir hastalıksa o ayrı sonuna kadar mücadele eder baktım olmuyor bosanirdim..ama bile bile lades olmayın derim

Hayır bir ömür geçmez o kişiyle sakın

Negatif olan hicbir seye evet demem demedim de. Enerji somurucu ruh emici adamlara devlet baksin hastanelerinde
Onlar da keyiften depresyona girmiyor, bu bi hastalık ve insanlar hastalıklarını seçemezler. Bakış açınız empatiden yoksun. Umarım bir gün depresyona yakalanmazsınız

konuya cevabım; eğer gerçekten seviyorsam iyileşmesi için her yolu denerdim. En iyi doktorlara götürüp tedavi ettirirdim. Hayatta her şey insanlar için. Yarın öbür gün size olmayacağı ne malum? Depresyon iyileşmeyen bir hastalık değil. Dirençli olur, zor olur, geçmesi zaman alır ama bir gün muhakkak geçer Allah’ın izniyle.

Uzun süre depresyondan kalmış biri olarak cevaplıyorum, depresyondaysa ama terapi alıp gerekliyse ilaç kullanıyor, terapistinin dediklerini yerine getiriyor ve depresyondan çıkmak için çaba gösteriyorsa evet denip destek olunabilir. Ama sadece depresyondayım diye ilaç alıp başka hiçbir çaba göstermeden ortalıkta geziniyorsa boşverin. Çünkü bazıları o çukurdan adeta zevk alıyor. Sizin de ruh sağlığınız önemli.

Terapi değil ama ilaç alıyor. Onun haricinde her türlü oneriye açık. Yapıyor, ama sanki görevi yerine getirir gibi. İsteksiz sekilde. Yok, hiçbir şekilde gecmiyor. Tıp bilimi çaresiz
İlaç tek başına asla çözüm değil. Terapi şart. Görev gibi yaparsa da çıkamaz depresyondan. Önce kendinin o ruh halinden kurtulmak istemesi gerek.

Ben depresyonda olsam kimsenin hayatini mahvetmem kendimle mesela. Kendimi duzeltmek icin ugrasirim. Ben boyleyken neden birine bakicilik yapayim ki? He evlendikten sonra esim sorun yasar amenna. Ama ucunu gormedigim karanlik bi tunele bile bile girmem ben. Bu mu empatisizlik siz girin o koy kuyulara hanimefendi. Cok sukur ben kendi psikolojimin onemini cok iyi kavradim

Çok zor
Çünkü bu mutluluğumuzu kesin etkiler

Hastalık yaşamak insanın kendisinin elinde olan bişey değil hanımefendi. Araştırmamak böyle bişey olsa gerek siz depresyonu ağlayarak nutella kaşıklamak sanıyosunuz galiba ay neyse bilgi sahibi bile değilmişsiniz kime ne anlatıyorum

Anlatmayin hanimefendi, kendi hayatinizi yasayin benim ne sandigimdan ne bildigimden haberiniz olmadan sirf yorum yapmak icin de konusmayin size tavsiyem

Hayır
İlerlemiş depresyon ve anksiyete hastası olarak söylüyorum aşkımdan ölsem evlenmem.
Şimdi bundan başka sorunumuz yok diyorsunuz ama evlendikten sonra kazın ayağı hiç öyle olmuyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…