• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdi dayak olan arkadaşlar

Susup oturmak yerine karşılık vermek her zaman böyle sonuçlanmayabilir yalnız,Allah korusun karşı tarafı daha da hiddetlendirip cinayete kadar götürebilir ki gazetelerin 3. sayfaları bu tarz haberlerle dolu. İlk tokatta kendimi bir odaya kapatır polisi ararım sonra da boşanma davasını açar tazminatımı da alır hayatıma bakarım.

kötükedihüsokötükedihüsoevet kızlar belki fiziksel gücümüz onlarınkiyle kıyaslanamaz ama gayet güzel yöntemler var:
çimciklemek, cırmalamak, ısırmak,saç yolmak..:1::1:
hadi ellerinze sağlık, kolay gelsinsempatiksalakcinni

eski erkek arkadaşımı kıskançlık meseleleri yüzünden hastanelik etmiştim ama o 190 boya sahip olmasına rağmen şiddetten aşırı korkan biriydi ve şiddetten korkan hassas yapısı yüzünden bana karşılık bile veremeden kanayan yerini tutup ağlamaya başlamıştı =)))

fakaattt...benimki milyonda 1 bulunan bir erkek çeşidiydi.

size vuracak kadar saldırgan, kalpsiz, vicdansız ve tehlikeli bir adamla dövüşmek gibi saçma fikirlerden uzaklaşın bence.
kendinizi güvenceye alın, kaçın ve evliliği derhal bitirin.
bir erkek, kadınını kanatlarının altına almalı, korumalı ve incitmemeli. öfkelense, öfkenin doruklarında gezse bile kapıyı çarpıp çıkabilmeli.
kuzenimin kocası kuzenime vurmamak için sinirden cama vurup elini parçalamıştı eniştemin günahı ne :)) diil mi ama
vurmak için bahane çoktur.
"kötü bir gün geçirdim" der kimisi, kimisi "sinirlerim bozuktu" der, kimisi "içkiliydim", kimisi "sabrım taştı" der.
olmaz işte.
erkeklere sözüm şu:
1) sabrın çok taştıysa kapıyı çeker gidersin.
2) karın sana vurmaya mı başladı, bileklerini tutarsıni uzaklaştırırsın. ama VURAMAZSIN HAKKIN YOK. o senden güçsüz.

sinirleniyorlarmış.
kadınların sinirlenmek için çok daha fazla sebepleri var ona bakarsanız?
pms oluyorlar, regl oluyorlar, hormonları bozuluyor?
e biz de dinamitle patlatalım o zaman her yeri.

İncihan dan inciler yine sempatiksalakcinni

Doğru dövüşmek gibi saçma fikirlerden uzaklaşmak lazım. Yazında şiddet karşıtı tavsiyeler veriyorsun bir güzel ama en başa da 1.90 lık adamı hastanelik ettim diyorsun...
Alem bir kızsın sen ya gamyoncuiremsu

Son düzenleme:
ben de zaten pısıp oturmalı demedim ki bazıları sanki karşılık vermek çözümmüş gibi yazmış ilk seferde karşılık ver gerisi gelmesin gibi bişeyi kabul edemem ikincisini beklemeden yol vermek gerekir ben böyle düşünüyorum haa bir de önlem olarak dayak yemeden diş göstermek de olabilir tabi kaydirigubbakcemile3

bende öyle düşünüyorum zaten...o an karşılığını veririm sonrada direk boşanırım...insan güvende olmadığı bi evliliği niye yürütsünki...diğer mesajımdaki tekrarlamadan kastım,yeltenme olayıydı yani vurmamıştır ama yeltenmiştir bu tekrarlarsa demekistedim.....

eski erkek arkadaşımı kıskançlık meseleleri yüzünden hastanelik etmiştim ama o 190 boya sahip olmasına rağmen şiddetten aşırı korkan biriydi ve şiddetten korkan hassas yapısı yüzünden bana karşılık bile veremeden kanayan yerini tutup ağlamaya başlamıştı =)))

size vuracak kadar saldırgan, kalpsiz, vicdansız ve tehlikeli bir adamla dövüşmek gibi saçma fikirlerden uzaklaşın bence.
bir erkek, kadınını kanatlarının altına almalı, korumalı ve incitmemeli. öfkelense, öfkenin doruklarında gezse bile kapıyı çarpıp çıkabilmeli.
kuzenimin kocası kuzenime vurmamak için sinirden cama vurup elini parçalamıştı eniştemin günahı ne :)) diil mi ama
"kötü bir gün geçirdim" der kimisi, kimisi "sinirlerim bozuktu" der, kimisi "içkiliydim", kimisi "sabrım taştı" der.
olmaz işte.
erkeklere sözüm şu:
2) karın sana vurmaya mı başladı, bileklerini tutarsıni uzaklaştırırsın. ama VURAMAZSIN HAKKIN YOK. o senden güçsüz.

sinirleniyorlarmış.
e biz de dinamitle patlatalım o zaman her yeri
.

kırmızı yere sonuna kadar katılıyorum..asıl her türlü sinir harbi bizde....üstelik elimizde olmadan...hormonlar neticesinde....

valla ben sinirlendimmi çok fena oluyorum,tamam erkek gücüyle bir değiliz ama gözüm dönünce bana deli kuvveti geliyo...Allah korusun böyle durumlara düşmeyelim hiç birimiz inşallah ama düşersemde altta kalmam...sonrası malum zaten biter o evlilik......çünkü bir daha iki tarafta birbirine sevgiyle saygıyla bakamaz...hiç bişey eskisi gibi olmaz...

Susup oturmak yerine karşılık vermek her zaman böyle sonuçlanmayabilir yalnız,Allah korusun karşı tarafı daha da hiddetlendirip cinayete kadar götürebilir ki gazetelerin 3. sayfaları bu tarz haberlerle dolu. İlk tokatta kendimi bir odaya kapatır polisi ararım sonra da boşanma davasını açar tazminatımı da alır hayatıma bakarım.

olmaz işte.
erkeklere sözüm şu:

sinirleniyorlarmış.
e biz de dinamitle patlatalım o zaman her yeri.

Her iki yorumu yazan arkadaşın söylediklerine katılıyorum,şiddet uygulayan bir erkeğe elim armut toplamıyor,bende sana vururum mantığıyla yaklaşmak uygun değil.

Bende vururum diyen arkadaşlar eş konusunda şanslılar büyük ihtimalle zira çok rahatça bende vururum diyebiliyorlar ve çok şükür ki vururum diyenler anladığım kadarıyle doğru eşlere sahip mutlu kadınlar a.s
Allah onların mutluluklarını daim etsin inşaAllah:Saruboceq:

Lakin kadına şiddet uygulayan erkekler eşlerinden aynı tepkiyi gördüklerinde çoğunlukla daha fazla hiddetlenmekte ve sonucuda ağır olmaktadır:1no2:
Henüz 15 yaşındayken babamın arkadaşı eşiyle evimize gelmişti,kadının giydiği pantolonu dar bulan adam bir daha bu pantolonu giymeyeceksin dediğinde kadın kocasına elinin ucuyla şaka yollu vurup aman sende taktın kafaya pantolonumu demişti ve karşılığında adam kadına yumruk atıp öndeki 3 dişini kırmıştı,ağzı kanlar içinde kalan kadının o halini görünce korkudan ne yapacağımızı şaşırmıştık ve sonraki zamanlarda adamın şiddet eşiği arttı,kadın canını kurtarmak için boşanıp şehir değiştirdi :1no2:

Sözlü ya da fiziksel şiddet uygulayanlar hep bir bahanenin arkasına sığınırlar,kimi zaman ağlayıp susmayan çocuk,kimi zaman tadı beğenilmeyen bir yemek bile dövmek için geçerli sebeptir onlar için ve kadının bunu hak ettiği fikri yerleşiktir beyinlerinde,aslında bu tip erkekler tedavi edilmesi gereken hastalardır ama asla kabul etmezler.

En acısıda malesef dayak yiyen kadınlar artık şiddeti o kadar çok benimsemişler yada benimsettirilmişlerdir ki dayak yemenin kendi suçu olduğunu düşünürler,aslında kocam iyi biridir ama bu aralar sinirleri bozuk,bende üstüne dırdırlanınca adam sinirlendi bir tokat attı gibi sözlerle eşlerini haklı göstermeye çabalar,atılan bir tokatın bile o erkeğin şiddete meyilli olduğunun göstergesi olduğunu kabullenemezler:delphin:

Zaten ne yazık ki pekçok kadın şiddete maruz kaldığını ailesinden ve yakın çevresinden saklar:1no2:
Hoş saklamayanların bir kısmıda kocandır biraz sabret,hangimiz dayak yemedi ki,bir tokat için yuva mı yıkılır,çocuklarını düşün,koca bu döverde severde gibi sözlerle kocasına mahkum edilir.

Kadın olarak bize düşen bence birbirimizi bilinçlendirmek,bilmediklerimizi araştırıp öğrenmek,bildiklerimizi paylaşmak olmalıa.s
Şiddet gören kadın nereye müracat etmeli,hangi yasalarla korunuyoruz hepsini öğrenmeliyiza.s

Ve şiddet görüyorsak,eşimiz şiddete meyilli olduğunu kabul ediyor ve bizden yardım istiyorsa tedavi olması için onu teşvik etmeliyiz yada dayağın birininde bir binininde bir olduğunu unutmadan boşanmalıyız.

...Sözlü ya da fiziksel şiddet uygulayanlar hep bir bahanenin arkasına sığınırlar,kimi zaman ağlayıp susmayan çocuk,kimi zaman tadı beğenilmeyen bir yemek bile dövmek için geçerli sebeptir onlar için ve kadının bunu hak ettiği fikri yerleşiktir beyinlerinde,aslında bu tip erkekler tedavi edilmesi gereken hastalardır ama asla kabul etmezler.

En acısıda malesef dayak yiyen kadınlar artık şiddeti o kadar çok benimsemişler yada benimsettirilmişlerdir ki dayak yemenin kendi suçu olduğunu düşünürler,aslında kocam iyi biridir ama bu aralar sinirleri bozuk,bende üstüne dırdırlanınca adam sinirlendi bir tokat attı gibi sözlerle eşlerini haklı göstermeye çabalar,atılan bir tokatın bile o erkeğin şiddete meyilli olduğunun göstergesi olduğunu kabullenemezler:delphin:

Zaten ne yazık ki pekçok kadın şiddete maruz kaldığını ailesinden ve yakın çevresinden saklar:1no2:
Hoş saklamayanların bir kısmıda kocandır biraz sabret,hangimiz dayak yemedi ki,bir tokat için yuva mı yıkılır,çocuklarını düşün,koca bu döverde severde gibi sözlerle kocasına mahkum edilir.

Kadın olarak bize düşen bence birbirimizi bilinçlendirmek,bilmediklerimizi araştırıp öğrenmek,bildiklerimizi paylaşmak olmalıa.s
Şiddet gören kadın nereye müracat etmeli,hangi yasalarla korunuyoruz hepsini öğrenmeliyiza.s

Ve şiddet görüyorsak,eşimiz şiddete meyilli olduğunu kabul ediyor ve bizden yardım istiyorsa tedavi olması için onu teşvik etmeliyiz yada dayağın birininde bir binininde bir olduğunu unutmadan boşanmalıyız.
haklısın arkadaşım. eklemek istediğim birşey daha var. erkek çocukları olan arkadaşlar. çocuklarını daha özenle yetiştirsinler. iş çocuklukta başlar.

hiç bir şekliyle şiddete karşıyım. sadece savunma. zaten savunma yapamıyacak olan arkadaşlar eşlerini tanırlar.

okulda bir hocam vardı. okadar iyi bir adama benziyordu ki. okumuş mühendis. sevilen bir hoca. sonradan öğrendim ki eşide mühendismiş. ve sürekli hocadan dayak yiyormuş. sadece dayak değil kemerle felan dövüyormuş. okadar üzülmüştümki. anladım. şiddet kariyer sahibi felan takmıyor.

öğrenciyken üst komşumuzun eşi dövmeye kalkardı ama kadın artık yılların tecrübesi eline ne geçirdiyse fırlatıyodu kocasının kafasına gözüne. uzaktan saldırıyodu yanı kaydirigubbakcemile3
ama çözüm tabiki bu değil evlilikte şiddet varsa o evlilik kesinlikle bitmeli. karşılık verip durumu dahada kötü hale getirmenin bir anlamı yok bence.

o anki şokla vurabilirmiyim acaba diye düşünüyorum evet Allah kimsenin başına vermesin çok korkarım böyle şeylerden

ben eviliğimin ilk senesinde dayak yemiştim emim olunki vuramıyorsunuz,çünkü o kadar anlık bişey ki,kendinizi korumaya çalışıyorsunuz,zaten yapamazsınız kuvvetiniz yetmez,daha beter olur ağzınızı,burnunuzu dağıtır.allah başınıza vermesin gerçekten yapılacak tek bişey var boşanmak.

ben eviliğimin ilk senesinde dayak yemiştim emim olunki vuramıyorsunuz,çünkü o kadar anlık bişey ki,kendinizi korumaya çalışıyorsunuz,zaten yapamazsınız kuvvetiniz yetmez,daha beter olur ağzınızı,burnunuzu dağıtır.allah başınıza vermesin gerçekten yapılacak tek bişey var boşanmak.

boşandınmı merak ettim

boşandınmı merak ettim

ben kayınvalidemlerle birlikteydim(aslında eşi ve ailesi bölümünde eşinden şiddet görüp ......oraya yazdım okursan sevinirim.)evet evi terkettim boşanma davasıda açtım,9/10ay ayrı yaşadım.en sonunda ayaklarıma kapandı ve benim şartlarımla barıştım.şu an 27 senelik evliyim,barıştıktan sonra kesinlikle el kaldırmadı.

offf hızlı yazıcam diye eksik bırakmışım.boşanmak veya bi müddet ayrı yaşamak,taaki koca pişman olana kadar.

forumda sürekli dövülen. boşanması artık çekmemesi gerektiği hakkında yorumlar yapan birçok mesaj olmaya başladı. bu durum okadar üzülüyorum ki. kimse hak etmez. severde döverde gibi terimler çok yanlış. çok üzücü. bi abla anlatmıştı. bir bayan eşinden dayak yiyormuş. arkadaşıyla paylaşmış (abla dediğim kişi).

ablanın tavsiyesini aktarıyorum
canım, adam milleti birkez alıştımı devam eder. o sana dövmek için saldırdımı. sende ona saldır. elini sallarken bak yüzünü çizerim elaleme rezil olursun sakın birdaha böle birşey yapma, eski ben değilim de. demiş.

nasıl olduysa bu konuşmadan sonraki bir zamanda gene eşi dövmeye kalkmış. aynen o ablanın dediği gibi davranmış, tehdit ederek. adamın pijamasının cebini bile söktürmüş saldırırken. o son dövme girişimi olmuş adamın. hatta adam okadar etkilenmişki o günden sonra pijama bile ortadan kalkmış.

dayak hoş birşey değil. kadının kendini korumayı öğrenmeside lazım. Allah düşmanıma bile vermesin. belki başına bu tür olaylar gelenler için yazdım.

bizimde böyle bir komşu vardı yazlıkta adam karısı pazara gitsin dövüyor kimlere baktın kiminleydin diye kendi sürekli aldattığı için kadında onu aldatıyor sanıyormuş
bir gün köye annesine gidiyor geldiğinde adam hazırda dövecek kavga ediyorlar tokat atıyor zaten canı burnunda annesi hasta kadının almış eline bıçağı dayamış adamı duvara hadi vur demiş vur da her yerine delikler açayım o an ağzını açsa öldürcem diyor o korku yetmiş son olmuş bir daha elleyememiş kadına

dün haberlerde izledim, kadın dayaktan kaçıp polise sığınıyo, polis ciddiye almıyıp kadını geri gönderiyo ve yolda kocası olacak adam müsvettesi kadını yine dövüyor... bu ülkede kendi polisimize güvenemeyeceksek kime güvenicez... hayır yani sonra o kadın kendini korumak için adamı öldürse Allah korusun, o yaratığı adam yerine koyarlar da kadını hapse atarlar... keşke insanlar kendi kanunlarını uygulamadan devlet gerekli cezayı verebilse, ki kadını sokak ortasında döven adam serbest bırakılmış, çok yazık... yine de hukuk devleti olarak yasalarımıza güvenmek zorundayız...

İsterseniz kareta aikido kursuna filan da yazılalım?
Konuşarak problemini halledemeyen insanlarla nasıl aynı evi paylaşıyorsunuz anlamadım...

konuşarak problemlerini aşamayan okadar çok kişi varki. sadece kültürsüz cahil kesim değil. kültürlü olduğunu düşünen okumuş kesimin içindede şiddet çok fazla.

valla o erkekten erkeğe değişir

sonra 3. sayfaya haber olmasınlar, kendisine el kaldıran karısını doğradı diyesempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

zaten bırak karşıklık vermeyi, vurmayı, sende erkek misin lafından karısını ölürenlerle dolu 3. sayfalar

en başından doğru seçim yapacak başka yolu yok

Son düzenleme:
Back
X