• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim 16 yaşındaki kızım

Şöyle de bir şey var.
Eğer hormonal bir problemi varsa da böyle düşünüyorsa bu kez kendi cinsiyetini yaşayamamak yüzünden acı da çekebilir.
Bunu da göz ardı etmeyin.
Evet cinsel eğilimlere saygı göstermeliyiz ancak bunun tam tersi vakalar da olabiliyor.
Bence en güzeli bunu profesyonel biriyle görüşmek, doktorla değil.
O nasıl anlatacağını, hazırlayacağını bilir.
Hormonal mi/psikolojik mi bunun ayırdına varabilir.
Ve eğer sonuçta kızınızın eğilimi buysa ne olursa olsun onu sevin, sarılın, öpün, koklayın olur mu :KK28:

Bazen ergenlik çağındaki gençler eşcinsel ilişkilere merak sarabiliyor, deneyebiliyorlar kimlik bulma aşamasında. Ama gerçekten eşcinsel yönelime sahipse de sizin ona destek olmanız, hep yanında olacağınızı bilmesi çok önemli. Endişeleri, korkuları varsa destek alması açısından bir psikologla görüştürülebilir evet ama sakın ola "tedavi ettiğini, bu tedaviden sonra erkeklere ilgi duyacağını" iddia eden şarlatan psikolog/psikiyatrlarla falan görüştürüp iyice psikolojisini mahvetmeyin kızınızın, "tedavi" dediğimiz bir şey söz konusu değil.

Kızınızı sakin olmaya cesaretlendirmeli, sevginizi ve desteğinizi üzerinden eksik etmemelisiniz. Bazı eşcinsel çocuğu olan ailelerin toplanıp fikir alışverişinde bulundukları destek grupları var, onlarla iletişime geçerek bu dönemde neler yaptıkları, nasıl atlattıkları konusunda bilgi alabilirsiniz.

Oda aynı şekilde konuşuyor.Size göre zamanı gelince edilebilir diyor.Benim evlilik ile yaptığım şakalar bile kızıyor.Sen evlendirme ne oldu sanki mutlu musun diyor.

Burada herkes kendince bir yorum yapıyor yanlış yönlendirmek için değil farklı açılardan değerlendirmek için söyledim farkındaysanız orada pek çok şeyden bahsetmiştim cımbızla çekip almanıza lüzum yok
Aynı cinse ilgi duymayı toplum değerleri imkansız ucubelik olarak görüyor ve nice genç bu yüzden çok fazla inciniyor incitiyor
Sonuçta farklı bir durum
düşünün bir ailede matematik dahisi olarak doğan çocuk farklı bir çocuktur tıpkı eşcinsel olan gibi

Kızınız eşcinsel olabilir. Ana okulundan beri bu şekilde diyorsa büyük ihtimalle doğrudur. Çoğu insan biliyor küçüklüğünden beri hangi cinse ilgi duyduğunu. Ben hatırlıyorum anaokulundayken "sevgilileri" olan çocukları hatta benim de "sevdiğim" bir çocuk vardı. :) Eşcinsellik Türkiye'de çok üstü kapatılan bir konu. Ama bu anormallik veya hastalık olduğunu göstermez.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Eşcinsellik

Paylaştığım linkte vikipedia gayet güzel bir şekilde anlatmış. Hepsini okumanızı öneririm. Okumayacaksanız da tarih kısmına bakabilirsiniz. Cinsel yönelimi ne olursa olsun unutmayın o sizin kızınız. Eşcinsel olması veya olmaması kişiliğini değiştirmez. Onun en yakınında durması, en iyi davranması gereken kişi sizsiniz.

Türkiye'de tam olarak belirlenmiş herkesin inandığı bir çerçeve yok malesef. Bu sebeple bazı doktorlar eşcinselliği sapkınlık/ hormonal bozukluk olarak değerlendirip "tedavi" uygulamaya çalışabiliyor. Hem psikolojik hem maddi yönden çok büyük zararlara uğrayabilirsiniz. Kendi araştırmanızı kendiniz yapmanız bu durumda daha faydalı olabilir. En önemlisi de kızınızı dinlemeniz. Onun hissettikleri, düşündükleri size en doğru bilgiyi verecektir.

Tacize uğramış olması gerçekten üzücü maalesef böyle insan müsveddeleri yüzünden kızlar kendilerine güvenlerini yitirebiliyorlar. Ancak anaokulundan be ri böyle hissettiğini yazması garip geldi bana.yani anaokulunda böyle bir şeyin farkına varmış olması mümkün değil. Tamam o dönem kız çocukları erkeklere biraz düşman oluyor ve kız kıza kendi dünyalarında yaşamaktan haz alıyorlar ama bu bambaşka bir durum. Bence bir yetişkinin sağlıklı olarak onu bilinclendirmesone ihtiyacı var. Escinsel değil escinsel olduğunu sanıyor bence kızınız-ki inşallah da öyledir
Gerçekten eşcinsel olan insanların hemen hemen hepsi anaokuldan beri biliyordur zaten. O sırada ne olduğunun farkına varmazlar ama sonra dönüp bakınca evet o zaman biliyormuşum derler.

Psikologa gitmek istemiyorsa siz bir psikologla baglantiya gecin fikir alin nasil davranmaniz gerektigi ile ilgili.

Şöyle de bir şey var.
Eğer hormonal bir problemi varsa da böyle düşünüyorsa bu kez kendi cinsiyetini yaşayamamak yüzünden acı da çekebilir.
Bunu da göz ardı etmeyin.
Evet cinsel eğilimlere saygı göstermeliyiz ancak bunun tam tersi vakalar da olabiliyor.
Bence en güzeli bunu profesyonel biriyle görüşmek, doktorla değil.
O nasıl anlatacağını, hazırlayacağını bilir.
Hormonal mi/psikolojik mi bunun ayırdına varabilir.
Ve eğer sonuçta kızınızın eğilimi buysa ne olursa olsun onu sevin, sarılın, öpün, koklayın olur mu :KK28:

eşcinsellik doğal bir durum yani erkeklerden hoşlansaydı onunla aynıdır zira hissettiği duygular aynı aşkın cinsiyeti olmaz. o yüzden psikologlarla filan zaman kaybetmeyin bizde bu konularda uzman psikolog zaten çok az bir de geri kalanlarla kafanız karışır.

kızınızı anlayın ve onu destekleyin.

Kızınız size gelip bir erkekten hoslandıgını soyleseydı de psikologa ya da psikiyatriye götürmeye kalkacak mıydınız merak ediyorum. Eşcinsellik bir hastalık değil. Hormonel bir bozukluk da değil . Siz oturup ya ben ne yapsam acaba erkeklerden mi hoslansam kızlardan mı hoslansam dıye oturup oyle mı karar verdınız? Hıc sanmıyorum . Kendiliğinden oldu değil mi? Kızınıza da aynı saygıyı duyun lütfen.
Bunun yanında tacize ugraması, belki erkeklerden ilgi görmemesi onu kızlardan hoslanıyormus fikrine yöneltmiş ya da yönlenmek zorunda kalmıştır. Tacize ugraması ve erkeklerden nefret etmesi dolayısıyla doktora götürebilirsiniz ( eşcinseller karşı cinsten nefret etmez , arkadaşlık kurar) , hatta ergenlik döneminin zorlugu için bile bi psikologla arada görüsmesi iyi gelebilir.
Ama lütfen kızınıza hasta muamelesi yapmayın.

Ben tam olarak çözemiyorum.Lise 1 başlamadan tesettür gireceğini söyledi ve kapandı öyle erkeksi bir tavrı ve tarzı yok yani erkek kılık kıyafetine bir özenti yok hatta bana bu durumunun onu Allah'a yakınlaştırdığını söylüyor. Son derece imanlı bir insan olma yılında.Evlilikle ilgili konu açıldığında aşka inanmadığını tek aşkın ilahi aşk olduğunu söylüyor

Öncelikle bir psikoloğa danışın derim. Öte yandan günümüzde gerek gençlerin çok okuduğu kitaplar olsun gerek medya ve filmler olsun escinsellik allanip pullanarak gösteriliyor. 16 yaşındaki bir genc kiz Cinselligi yeni yeni keşfediyor olsa gerek gerçi şimdilerde o kadar yaygın ki daha erken de olabilir. Bence okuduğu kitaplardan yahut izlediği filmlerden etkilenmiş olabilir. Ayrıca dediğim gibi yeni keşfettiği bir alan, karşı cins Cinsel açıdan korkutucu geliyor olduğu için hemcinsleriyle daha güvenli görünmüş olabilir ve o da böyle bir eğilime girmiştir. Ben o dönemlerimde bestsellerlar okur garip gurup filmler izlerdim ve itiraf edeyim bir dönem meraklanmistim bu tarz şeylere. Tamamıyla manipüle ediliyoruz bu tarz şeylerle. Size tavsiyem nasıl öğrendiniz böyle bir şeyi kızınızdan bilmiyorum ama bir uzmana danısın artı mutlaka izlediği okuduğu şeyleri takip edin nedense bunlardan kaynaklandığını düşündüm ilk olarak. İnşallah geçici bir şeydir üzülmeyin ama ihmal de etmeyin. Allah yardımcınız olsun

çocuk eşcinselleri ne yapacağız?
ne demek allanıp pullanıyor eşcinsellik öyle kafanıza göre hadi bugün eşcinsel olayım diye girilecek bir durum değil ki.
o eşcinselliğin allanıp pullanması dediğiniz insanların kendi haklarını araması ve medyada görünmeleridir yoksa bugün ortaya çıkmış değil hep hayatın içindeydiler.

Ben tam olarak çözemiyorum.Lise 1 başlamadan tesettür gireceğini söyledi ve kapandı öyle erkeksi bir tavrı ve tarzı yok yani erkek kılık kıyafetine bir özenti yok hatta bana bu durumunun onu Allah'a yakınlaştırdığını söylüyor. Son derece imanlı bir insan olma yılında.Evlilikle ilgili konu açıldığında aşka inanmadığını tek aşkın ilahi aşk olduğunu söylüyor
Bu anlattıklarınıza bakılırsa aynı cinse de ilgi duymaması lazım o zaman. Yanlış gözlemlemiş olmayasınız.

Sen bir ana olarak üzerine düşeni yap. Bir uzmana danış, kitap oku, makale oku, nasıl yaklaşmak gerek, böyle hissetmesinin nedenleri ne olabilir öğren. Kızla iletişim kur, baskı kurma, üzerine gitme.

Kızı olduğu gibi kabul et.

Evet günlüğüne ana sınıfındaki sarı saçlı bir kızdan bahsetmiş onun saçlarını okşamak istediğinden ve hep onun yanında olmaktan.

bir yerlerden eksik ve yanlış din eğitimi almış olmalı.
kendi içindeki hislerini genel kabul görmüş yanlış uygulamalarla bastırmaya çalışmış olmayınca da kendini böyle kabul etmiş.

çocuk uzmana götürülebilir ama sonuçta tercihi belli geçici bir durum olduğunu sanmıyorum
şimdiden kabul etseniz iyi olur kanımca

Kızınız size gelip bir erkekten hoslandıgını soyleseydı de psikologa ya da psikiyatriye götürmeye kalkacak mıydınız merak ediyorum. Eşcinsellik bir hastalık değil. Hormonel bir bozukluk da değil . Siz oturup ya ben ne yapsam acaba erkeklerden mi hoslansam kızlardan mı hoslansam dıye oturup oyle mı karar verdınız? Hıc sanmıyorum . Kendiliğinden oldu değil mi? Kızınıza da aynı saygıyı duyun lütfen.
Bunun yanında tacize ugraması, belki erkeklerden ilgi görmemesi onu kızlardan hoslanıyormus fikrine yöneltmiş ya da yönlenmek zorunda kalmıştır. Tacize ugraması ve erkeklerden nefret etmesi dolayısıyla doktora götürebilirsiniz ( eşcinseller karşı cinsten nefret etmez , arkadaşlık kurar) , hatta ergenlik döneminin zorlugu için bile bi psikologla arada görüsmesi iyi gelebilir.
Ama lütfen kızınıza hasta muamelesi yapmayın.

Back
X