• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim 16 yaşındaki kızım

Ben tam olarak çözemiyorum.Lise 1 başlamadan tesettür gireceğini söyledi ve kapandı öyle erkeksi bir tavrı ve tarzı yok yani erkek kılık kıyafetine bir özenti yok hatta bana bu durumunun onu Allah'a yakınlaştırdığını söylüyor. Son derece imanlı bir insan olma yılında.Evlilikle ilgili konu açıldığında aşka inanmadığını tek aşkın ilahi aşk olduğunu söylüyor
Çünkü duygularının günah olduğunu düşünüp kendini suçlu hissediyor ve diğer taraftan ilahi aşkı vurguluyor böylelikle kendini rahatlatıyor olabilir mi?

bir yerlerden eksik ve yanlış din eğitimi almış olmalı.
kendi içindeki hislerini genel kabul görmüş yanlış uygulamalarla bastırmaya çalışmış olmayınca da kendini böyle kabul etmiş.

Söylediğiniz çok ilginç geldi. Biraz açar mısınız? Eşcinsellikle yanlış ya da eksik din eğitimi almış olmasını neye dayandırıyorsunuz?

Alıntı yaptığınız mesajdaki ''cevapla'' butonuna bastıktan sonra yorumunuzu yazın en sonunda topluca yorumunuzu gönderin.

Mesajlarınız eksik geliyor..

2Bulynduğumuz ilçedeki aile merkezinde psikologlara götürdüm.En son gittiğimiz psikoloğu bunun bişeyden haberi yok.Beni daha fazla kötü hissettiriyor dediğini biliyorum.Taciz olayını anlatmış doktor da çok fazla üstüne gitmiş ama kızlardan hoşlanıyorum falan dememişAnlayacağınız doktoru yetersiz bulmuş.

Söylediğiniz çok ilginç geldi. Biraz açar mısınız? Eşcinsellikle yanlış ya da eksik din eğitimi almış olmasını neye dayandırıyorsunuz?

şöyle ki eşcinsellik de doğal bir olgudur ve aslında dinimiz bu konuda bir yasak getirmez. lut kıssasında kınanan zorbalıktır eşcinsellik değildir. ancak konu sahibinin kızı bu yönde bir din eğitimi almadığından kendini kusurlu hissedip yine dinimizde olmayan örtünme vs yollarına başvurmuş. böylece bu kusurdan arınacağını düşündü. ama bu doğal bir dürtü olduğundan istediği gibi olmayınca en son kabul etmiş olmalı.

2Bulynduğumuz ilçedeki aile merkezinde psikologlara götürdüm.En son gittiğimiz psikoloğu bunun bişeyden haberi yok.Beni daha fazla kötü hissettiriyor dediğini biliyorum.Taciz olayını anlatmış doktor da çok fazla üstüne gitmiş ama kızlardan hoşlanıyorum falan dememişAnlayacağınız doktoru yetersiz bulmuş.

psikolog psikolog gezdirmek yerine anlamaya çalışıp kabul etseniz olmaz mı
taciz edilmeden büyüyen türk kadını nadirdir maalesef her taciz edilen lezbiyen değil yani

Bu konu kapanır. Konu dine girdi ve tartışma çıkaracak söylemlerde bulunuluyor...

Kendini hep farklı görüyor.Okuldan bir kıza aşılmış facebooktan hep fotoğrafına bakıyor.Bu kim kızım dediğimde acayip suçlu bir tavır takındı.Ne sormak istiyorsan açık açık air dedi.

şöyle ki eşcinsellik de doğal bir olgudur ve aslında dinimiz bu konuda bir yasak getirmez. lut kıssasında kınanan zorbalıktır eşcinsellik değildir. ancak konu sahibinin kızı bu yönde bir din eğitimi almadığından kendini kusurlu hissedip yine dinimizde olmayan örtünme vs yollarına başvurmuş. böylece bu kusurdan arınacağını düşündü. ama bu doğal bir dürtü olduğundan istediği gibi olmayınca en son kabul etmiş olmalı.

suçluluk duygusundan ne yapacağını bilemiyor kızcağız üzüldüm şahsen

tesekkurler

kızınızın tacize uğramış olmasıyla erkeklerden uzaklasip kızların opusme video larını izliyor olmasına bence imkan yok. En fazla biraz uzak durur fakat icindeki durtu ile karşı cinsi merak ediyor olması gerekir.
Ana okulunda bunu anlamış olması çok mümkün. Lütfen ona tepki göstermeyin bir uzmana gidin ve tam olarak ne olduğunu anlayın. Eşcinsel de olabilir. Böyle şeyler özenti olamaz.
Ve cesaretli biri ki bunu size söyleyebilmiş.

kızınızın tacize uğramış olmasıyla erkeklerden uzaklasip kızların opusme video larını izliyor olmasına bence imkan yok. En fazla biraz uzak durur fakat icindeki durtu ile karşı cinsi merak ediyor olması gerekir.
Ana okulunda bunu anlamış olması çok mümkün. Lütfen ona tepki göstermeyin bir uzmana gidin ve tam olarak ne olduğunu anlayın. Eşcinsel de olabilir. Böyle şeyler özenti olamaz.
Ve cesaretli biri ki bunu size söyleyebilmiş.

İşin garip yanı ne biliyor musunuz kızım 9 yaşında ilk adet kazanmasını gördü öyle geç ergenliğe girmedi.yani ortada bir hormonal durum mi var bilmiyorum.

arkadasıma da olmustu ergenlik döneminde yasımız 17 filandı annesi bana da olmustu sen gibiyken gecti dedi umursamadı o da unuttu zamanla.. psikiyatriye gidiyordu ama bunalımdan kaynaklı olarak..

Geç ya da erken girmesiyle ilgili birşey değil ki bu hanımefendi.
Bu bir dürtü.

İşin garip yanı ne biliyor musunuz kızım 9 yaşında ilk adet kazanmasını gördü öyle geç ergenliğe girmedi.yani ortada bir hormonal durum mi var bilmiyorum.

çocuk eşcinselleri ne yapacağız?
ne demek allanıp pullanıyor eşcinsellik öyle kafanıza göre hadi bugün eşcinsel olayım diye girilecek bir durum değil ki.
o eşcinselliğin allanıp pullanması dediğiniz insanların kendi haklarını araması ve medyada görünmeleridir yoksa bugün ortaya çıkmış değil hep hayatın içindeydiler.

Hayatin içinde olmadıklarını yahut yeni ortaya çıktıklarını iddia etmiyorum. Herkesin Cinsel eğilimi kendini ilgilendirir toplum içerisinde ahlaka aykırı davranışlar sergilemedigi müddetçe. Benim kastım bu tarz şeylerin medyayla yahut kitaplar aracılığıyla bir özenme şeklinde de gerçekleşebildigi. Evet çocuk yaştan itibaren de böyle olabilir ancak bu sonradan geriye dönulup bakıldığında fark edilebilir. 16 yaşındaki bir genc kızdan bahsediyoruz henüz birseylerin tam farkında değil sonuçta varacağı yer ne olursa olsun bunun kaynağına bakılmalı anlaşılmalı ve genç bilinclendirilmeli diyorum.

Psikoloğa hasta olanlar mı gidiyor sadece? Kıza hasta muamelesi yapmiyor kimse burada. Escinsellik içten gelen bir dürtü olabilir fitraten böyle olabilir bunda kınanacak dislayacak bir durum yok. Dini açıdan bakarsak da gunah olan Escinsel arzular değil bu Arzuların TATMİN edilmesidir. Hepimizin içinde türlü düşünceler arzular var bunlar ancak eyleme döküldüğünde günah ya da sevap olarak karşılık görebilir. Hukuki alanda da bu böyledir. Burada insanların escinselleri hasta olarak tanimlamasi ne kadar yanlışsa eşcinsellikte dinen bir sakınca yoktur iddiasinda bulunmak da o kadar yanlıştır.Herkes birbirinin hassasiyetlerine saygı gösterirse daha sağlıklı bir iletişim olur diye düşünüyorum

Back
X