• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim 16 yaşındaki kızım

Psikolojik olabilir. Siz bakmayın burda kabul edin LGBT derneklerine götürün diyenlere. 16 yaşında bir çocuktan bahsediliyor yA hu!
Kızınız şu an bir ikilem yaşıyor. Onu iyi bir psikoloğa götürün elbet kendi kimliğini bulacaktır. Bu arada hormon testleri de yaptırın derim.

Hayatin içinde olmadıklarını yahut yeni ortaya çıktıklarını iddia etmiyorum. Herkesin Cinsel eğilimi kendini ilgilendirir toplum içerisinde ahlaka aykırı davranışlar sergilemedigi müddetçe. Benim kastım bu tarz şeylerin medyayla yahut kitaplar aracılığıyla bir özenme şeklinde de gerçekleşebildigi. Evet çocuk yaştan itibaren de böyle olabilir ancak bu sonradan geriye dönulup bakıldığında fark edilebilir. 16 yaşındaki bir genc kızdan bahsediyoruz henüz birseylerin tam farkında değil sonuçta varacağı yer ne olursa olsun bunun kaynağına bakılmalı anlaşılmalı ve genç bilinclendirilmeli diyorum.

Psikoloğa hasta olanlar mı gidiyor sadece? Kıza hasta muamelesi yapmiyor kimse burada. Escinsellik içten gelen bir dürtü olabilir fitraten böyle olabilir bunda kınanacak dislayacak bir durum yok. Dini açıdan bakarsak da gunah olan Escinsel arzular değil bu Arzuların TATMİN edilmesidir. Hepimizin içinde türlü düşünceler arzular var bunlar ancak eyleme döküldüğünde günah ya da sevap olarak karşılık görebilir. Hukuki alanda da bu böyledir. Burada insanların escinselleri hasta olarak tanimlamak ne kadar yanlışsa eşcinsellikte dinen bir sakınca yoktur iddiasinda bulunmak da o kadar yanlıştır. Herkes birbirinin hassasiyetlerine saygı gösterirse daha sağlıklı bir iletişim olur diye düşünüyorum

Kızında bu konuda birhayli bilinçli önemli olan faliyete geçmemek olduğunu söyledi.Ben üstü kapalı hem cinslerin cinselliklerini çok iğrenç olduğunu söyledim oda bana sizinkiler iğrenç dedi.Yani anladığım amaç birliktelik değil kısımdaki sadece duygusal.

şöyle ki eşcinsellik de doğal bir olgudur ve aslında dinimiz bu konuda bir yasak getirmez. lut kıssasında kınanan zorbalıktır eşcinsellik değildir. ancak konu sahibinin kızı bu yönde bir din eğitimi almadığından kendini kusurlu hissedip yine dinimizde olmayan örtünme vs yollarına başvurmuş. böylece bu kusurdan arınacağını düşündü. ama bu doğal bir dürtü olduğundan istediği gibi olmayınca en son kabul etmiş olmalı.

Burada dini tartışmalara girmek hiç istemem ancak dinimiz diye bahsederken -yanlış anlamadiysam- dinimizin emrettiği örtünmeyi yok sayıyorsunuz. Öte yandan Lut kissasinda lanetlenen tabi ki escinsellik tir. Allahın kendilerini için yaratmış olduğu eşlerden yüz çevirip erkeklere yönelmelerini lanetlemistir Allah. Yalnız pek çok insanın manipüle ettiği bir husus var. Evet eşcinsellik içten gelen bir dürtü olabilir insanın seçemedigi bir şey yüzünden lanetlenmesi akla vicdana aykırıdır. Bu durumda bir insanın eşcinsel olup olmaması değil bu dürtüyü kendi tercihi dahilinde tatmin etmesi yahut etmemesidir asıl mesele. Ayete muhataplik da tam bu noktada baslar zaten. Burada tartışmak için yazmadım dolayısıyla siz escinselligi bilmem ne olarak görüyorsunuz disliyorsunuz gibi laflar etmemenizi rica ediyorum. İnsanları kategorize etmeyi de edilmeyi de sevmem. Bir ihtimal bir yanlış anlaşılmayı düzeltebilmek gayesiyle yazdım

Kızında bu konuda birhayli bilinçli önemli olan faliyete geçmemek olduğunu söyledi.Ben üstü kapalı hem cinslerin cinselliklerini çok iğrenç olduğunu söyledim oda bana sizinkiler iğrenç dedi.Yani anladığım amaç birliktelik değil kısımdaki sadece duygusal.
Şimdiden iğrenç falan diyerek olabilecek en yanlış yolu seçmişsiniz bile.... Yazık kıza. Siz gidin bir psikologa.

Hemcins'ine ilgi duymasının başka sebebi olabilir benim kuzenimde öyle olduğunu söylüyo hatta öpüşmüş biriyle ve hoşuna gitmiş babası pek sorumlu bi baba değil zaten anne baba ayrı halasıyla yaşıyo ve biz erkeklerden babası yüzünden nefret ettiği için uzak durduğunu düşünüyoruz

Hemcins'ine ilgi duymasının başka sebebi olabilir benim kuzenimde öyle olduğunu söylüyo hatta öpüşmüş biriyle ve hoşuna gitmiş babası pek sorumlu bi baba değil zaten anne baba ayrı halasıyla yaşıyo ve biz erkeklerden babası yüzünden nefret ettiği için uzak durduğunu düşünüyoruz

Benim kızıminda babasıyla arası çok iyi değil.Babası 2 senedir çalışmıyor daha öncede çalıştığı işlerden çeşitli şikayetlerle çıktı.Kızim babanı sevmiyormusun dediğimde onun kendisinde hiç suç bulmamasına katlanamıyorum demişti.Babası ve amcası babaannesinde narsistlik kişilik bozukluklar var çok alınanlar anlatması zor ama çok cahiller üstelik dediğim gibi babası da uzun zamandır işsiz.

Cok yakin arkadasim da transeksüeldi.
Vucudu kadin vucudu ama ruhu tamamen erkek. Cok ugrasti yillarca ailesine kanitlamak icin.
Psikologa ailesi duzelecek diye gittigini saniyordu o ise erkek olmak icin gecirecegi ameliyata psikolog (psikiyatrist de olabilir) erkek olduguna dair belge vermesi icin gidiyordu. (Sonunda aldi)
Yani kurulusla dernekle falan degil direkt doktora goturun. O caglarda cogu kiside yasanabiliyor hormonlardan kaynakli ki zaten psikolojik ise doktor söyler yani. Ergenlik caginda hormonlardan kaynakli bir durum da olabilir hemen homoseksüel demek sacma olur.

kemal çakmaklı var ergen psikolojisiyle ilgili profesör..
internetten ulaşabilirsiniz.

veya istanbul'da iseniz üsküdar üniversitesinin psikoloji hastanesi...

muhtemel ki ilgi açlığından süregeliyordur bu durum ancak uzman yardımı ile ilerlerseniz daha çabuk ve daha doğru adım atarsınız.

Ustune gitmeyin bence. Gecici bir durumsa bile tavirlariniz bunu kalıcı hale getirebilir. Kızınız gitmiyorsa,siz bir danismana gidin mutlaka. Nasıl davranmanizla ilgili size bilgi verecektir. Gerektiği yerde eminim kizinizi da getirecek yöntemleri vardir. Lutfen ihmal etmeyin, sizin tepkilerinizi bir psikolog belirlemeli ki,olay sağlıklı ilerlesin.
Eminim çok zordur, Allah kolaylik versin. Sevgiyle,ilgiyle,anlayışla yaklaşın. Anlatmasina izin verin,dinleyin,yargilamayin. Kendinizden uzaklastirirsaniz kötü gruplara katilabilir. İşin buyuk kismi kizinizdan cok sizde. Onu kaybetmek istemiyorsaniz cok sabirli ve ozverili olmalisiniz. Belki suratina tokadi patlatmak icinizden geçtiğinde, sarilmali ve dinlemelisiniz

İşin garip yanı ne biliyor musunuz kızım 9 yaşında ilk adet kazanmasını gördü öyle geç ergenliğe girmedi.yani ortada bir hormonal durum mi var bilmiyorum.

9 yaş çok erken. Benim boyum yasitlarimdan en az 10 cm uzun olmasona rağmen orta ikiye giderken olmustum ilk adeti. Hormonal bi sorunu da olabilir,

Burada dini tartışmalara girmek hiç istemem ancak dinimiz diye bahsederken -yanlış anlamadiysam- dinimizin emrettiği örtünmeyi yok sayıyorsunuz. Öte yandan Lut kissasinda lanetlenen tabi ki escinsellik tir. Allahın kendilerini için yaratmış olduğu eşlerden yüz çevirip erkeklere yönelmelerini lanetlemistir Allah. Yalnız pek çok insanın manipüle ettiği bir husus var. Evet eşcinsellik içten gelen bir dürtü olabilir insanın seçemedigi bir şey yüzünden lanetlenmesi akla vicdana aykırıdır. Bu durumda bir insanın eşcinsel olup olmaması değil bu dürtüyü kendi tercihi dahilinde tatmin etmesi yahut etmemesidir asıl mesele. Ayete muhataplik da tam bu noktada baslar zaten. Burada tartışmak için yazmadım dolayısıyla siz escinselligi bilmem ne olarak görüyorsunuz disliyorsunuz gibi laflar etmemenizi rica ediyorum. İnsanları kategorize etmeyi de edilmeyi de sevmem. Bir ihtimal bir yanlış anlaşılmayı düzeltebilmek gayesiyle yazdım

bu hesabı konuya cevap vermek için açtım. adminler silebilir daha sonra.

1- dinimiz başörtüsü emretmez iilgili ayetlerde baştan ayağa bir örtünme geçmez. buradaki yorum farkları yüzünden dünyada bir çok kadın zorla burkalara mahkum edildi yok yere ama böyle bir emir bulunmaz. ana emirler bellidir namaz oruç vs..

2- eşcinsellik doğuştan gelir bu sebeple doğuştan gelen bir dürtüyü kendi tercihi dahilinde tatmin etmesi kişinin hakkıdır. burada da eşcinsellere de tıpkı heteroseksüeller gibi evlenme izni verilmesi gerekir. hem evlenmelerine mani hem de hayat boyu bu hislerini bastırmalarını istemek saçmalıktır. lut kıssasında erkeklere gidiş değil zorbalık lanetlenmiştir. ayeti iyi okuyun. Allah eşcinsel yarattığı kulunu ayrıca bu sebepten günahkar ilan eder mi?

16 yaşında ergen bir çocuğu lgbt kuruluşlarına götürün mü yazıyor orda :oha:
Çocuk ya bu çocuk
Marjinal olmaya çalışıp,herşeye karşı fikri benimsemek entellik olmuyor.Komik oluyor hatta.
Psikolog işe yaramazmış da lgbt ye götürülmeliymiş.Yuhh

Psikolojik olabilir. Siz bakmayın burda kabul edin LGBT derneklerine götürün diyenlere. 16 yaşında bir çocuktan bahsediliyor yA hu!
Kızınız şu an bir ikilem yaşıyor. Onu iyi bir psikoloğa götürün elbet kendi kimliğini bulacaktır. Bu arada hormon testleri de yaptırın derim.

bırakın 16'yı 6 yaşında kendi cinsel kimliğini keşfeden çocuklar var.
size göre çocuk olabilir ama sizin bahsettiğiniz gibi işlemiyor bu durumlar.
o çocuk dediğiniz 2 sene sonra oy verip ülkenin geleceğinde söz sahibi olacak.

bu marjinallik falan değil tamamen bireyin cinsel kimliğine saygıdır.
kendinize uymayan her şeyi bastırmaya çalıştıkça sorunlardan kurtulamazsınız.

bu konuda çalışan kurumlarla irtibata geçip kendi benliğini keşfetmesini sağlamak en iyisidir.
orada psikologlar da var merak etmeyin. tutturmuşsunuz bir psikolog diye..

Hayatin içinde olmadıklarını yahut yeni ortaya çıktıklarını iddia etmiyorum. Herkesin Cinsel eğilimi kendini ilgilendirir toplum içerisinde ahlaka aykırı davranışlar sergilemedigi müddetçe. Benim kastım bu tarz şeylerin medyayla yahut kitaplar aracılığıyla bir özenme şeklinde de gerçekleşebildigi. Evet çocuk yaştan itibaren de böyle olabilir ancak bu sonradan geriye dönulup bakıldığında fark edilebilir. 16 yaşındaki bir genc kızdan bahsediyoruz henüz birseylerin tam farkında değil sonuçta varacağı yer ne olursa olsun bunun kaynağına bakılmalı anlaşılmalı ve genç bilinclendirilmeli diyorum.

Psikoloğa hasta olanlar mı gidiyor sadece? Kıza hasta muamelesi yapmiyor kimse burada. Escinsellik içten gelen bir dürtü olabilir fitraten böyle olabilir bunda kınanacak dislayacak bir durum yok. Dini açıdan bakarsak da gunah olan Escinsel arzular değil bu Arzuların TATMİN edilmesidir. Hepimizin içinde türlü düşünceler arzular var bunlar ancak eyleme döküldüğünde günah ya da sevap olarak karşılık görebilir. Hukuki alanda da bu böyledir. Burada insanların escinselleri hasta olarak tanimlamasi ne kadar yanlışsa eşcinsellikte dinen bir sakınca yoktur iddiasinda bulunmak da o kadar yanlıştır.Herkes birbirinin hassasiyetlerine saygı gösterirse daha sağlıklı bir iletişim olur diye düşünüyorum

16 yaşında bir genç birey her şeyin farkındadır. siz onu bebek sanıyor olabilirsiniz ama öyle bir durum yoktur. dolayısıyla hemcinsine ilgi duyuyorsa bu konuda onun yanında olmak ve kendisini iyi hissetmesi sağlanmalıdır. bazı ülkelerde 16 oy verme yaşıdır dikkatini çekerim.

ikincisi eşcinselliği tatmin edip etmemek bireyin öz kararıdır. ve evet eşcinsel olmakta dinen bir sakınca bulunmaz. çalmadığı, öldürmediği, hak yemediği sürece günahkar olmaz.
eğer arzuların TATMİN edilmesinden rahatsız oluyorsanız onlara da evlilik hakkı tanırsınız mesele kalmaz.
ayrıca bu ahlaka aykırı davranışlar kime göre neye göredir?
nasıl bir kız bir erkek el ele dolaşıyorsa iki erkek de dolaşabilir değil mi?

Anaokulundan beri böyle şeyler hissediyorsa kızınız görünüşe göre eşcinsel ve bu konuda yapabileceğiniz bir şey yok. Ancak kızınız heteroseksüel olmayı isterse bunun terapileri var ama başarı şansı çok yüksek değil bildiğim kadarıyla.

16 yaşında olduğu için şu an sadece duygusal şeyler beslemesi normal ama birkaç yıla yetişkin olduğunda cinselliği de arzulayacaktır bu kaçınılmaz. Bence siz bunu kabullenmek ve ona normal davranmak için psikolojik destek alın. Kızınız da yönelimlerini keşfetmesi için destek alabilir.

1- dinimiz başörtüsü emretmez iilgili ayetlerde baştan ayağa bir örtünme geçmez. buradaki yorum farkları yüzünden dünyada bir çok kadın zorla burkalara mahkum edildi yok yere ama böyle bir emir bulunmaz. ana emirler bellidir namaz oruç vs..

2- eşcinsellik doğuştan gelir bu sebeple doğuştan gelen bir dürtüyü kendi tercihi dahilinde tatmin etmesi kişinin hakkıdır. burada da eşcinsellere de tıpkı heteroseksüeller gibi evlenme izni verilmesi gerekir. hem evlenmelerine mani hem de hayat boyu bu hislerini bastırmalarını istemek saçmalıktır. lut kıssasında erkeklere gidiş değil zorbalık lanetlenmiştir. ayeti iyi okuyun. Allah eşcinsel yarattığı kulunu ayrıca bu sebepten günahkar ilan eder mi?

bu konuda çalışan kurumlarla irtibata geçip kendi benliğini keşfetmesini sağlamak en iyisidir.
Azmine şapka çıkarıyorum:))))

Şaka mısın sen.

Back
X