derdim araba:((

bizim ki dizel kızlar
tam kavşak noktasında sağa sola bakıp arabayı hareket ettirecekken bbaşka araba göreyim panikl oluyorum hemen

ben yolları sasırıyorum heyecanlanıyorum da orda gidiş var mı dönüş var mı nereye nasıl gideyım derdi oluyo hepsi işte pratık azlıgından ahh hep denizli beledıysının yüzünden cok kızgınım cok:kızgın:

bizim ki dizel kızlar
tam kavşak noktasında sağa sola bakıp arabayı hareket ettirecekken bbaşka araba göreyim panikl oluyorum hemen

bizikide dizel bende diğer arabalara bakarken bindiğimi unutuyorum halbuki herkes yolundan gidiyo kim gelip bize çarpmak isterkiakannehir

hergün kullanmaya çalışalım kızlar. hergün olmasa bile kötü bile sürmüş olsak bi öncekinde inatla üstüne gitmemiz gerekiyo. kullanmadan öğrenemeyeceğiz. günlük tecrübelerimizide paylaşalım burdan

peki yarın araba kullanmayı düşünen var mı ben annemlere gitmeyi düşünüyorum yolun tenha oldugu bölümlerde düşünüyorum

bende kullanayım yarın. akşam iş çıkışında eşime diyim gelip alsın beni eve kadar ben kullanayım.

hergün kullanmaya çalışalım kızlar. hergün olmasa bile kötü bile sürmüş olsak bi öncekinde inatla üstüne gitmemiz gerekiyo. kullanmadan öğrenemeyeceğiz. günlük tecrübelerimizide paylaşalım burdan

ama benımki yalnız göndermiyo daha kendi de ilgilenemıyo işlerden bilen biri olsa yanmda yoldas ooo şimdiye süperdim ilk alacagm zamanlar eltim yanmda hiç sürmedıgım transıtle trafıge cıkrmstı benı hem de akşam trafıgıne gayet de iyiydm ama sonra gurur yaptım kendı arabamızda onun öğretmesini yediremedim kendime:1:

canım makinayı çalıştırmak yani arabayı sürmek iş degil.. zor olan trafigin hareketliliğine sıkıntısına alışmak inan bir de oyle gıcık insanlar varki trafikte.. ben fazlasıyla soguk kanlıydım ilk trafige cıktıgımda o yuzden seni anlayamıyorum ama zamanla alışacagını dusunuyorum. bol bol kullan kim ne derse desin kullan yanında birileri varken. kullanmadan ogrenemezsin.. allah korusun sana birsey olmadıktan sonra carpsan da onemli degil hepsi olur ogrenirken.

bende acemiyim yaklaşık 2 ay önce araba aldık ilk direksiyon başına geçtiğimde acayip heyecan yapmıştım.babam yanımda olur genelde acayip stres yaptırıyo
boş yolda herkes sürüyo önemli olan trafikte sürmek.
bi hocadan yardım almayı düşünüyorum.
hocadan yardım almak güzel ama ...
bence ailenden güvendiğin biri ile ilçe köy yollarında git gel sadece benzin paran gider ama üstüne gezersin ve direkisyonunu ilerletirsin hocaya para verde sonra tek başına kalınca kime sorcan....

Terlik alıştırması terlikleri ayağının altına alıyorsun.... araban otomotik vites değilse gaz depriyaj. fren alıştırması vites alıştırması yapıyosun...
çümkğ hepsi el alışkanlıpğı olmalı pratik olursan heyecanlanmassın.. heycanda ne yapacağını bilmemekten oluyor...1,2,3 ,4 ,5 önemlisi de hızlı giderken direksiyon hakimiyeti... hızlı giderken en küçük hattada takla atarsın.. trafikte sadece dikkat edersin

dikkatli olmak içinde pratik olmalıı...

tabiki önemli olan trafiğe çıkmak bunun için ise birden değil yavaş yavaş yapmak...
kimsenin can güvenliğine tehlikeye atamayız..

bizler acamiyiz daha...

boş yolda sürmek yada tenha yolda araba kullanmak tamamen arabaya alışmak pratik yapmak amacındadır. çarpa çarpa öğrenmek farklı çaprmadan kullanmak mal kaybı olmadan kullanmak farklı. biz o kadar zengin değiliz kardeş :D ...
direkisyona alışmak için en güzelei ilçelerden köylere giden yolları kullanmak valla pratik için süper yöntem....:1:kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

pratik yapmadan hem kendi hayatınıızı hemde başkalarının hayatını tehlikeye atmayın... iyice öğrenmeden arabayı alıp gitmeyin...:D süper kullansanızda biz acami sürücüyüz.direksiyon hakimiyeti ve refleks şart....

boş bir arazide kullanmakla trafikte kullanmak tabiiki farklıdır. sık sık trafiğe çıkarsan geliştirirsin. stop ettirmemek için dur kalk durumunu çalıştır iyice. panik yapmamaya çalış biliyorum bu hiç kolay değil ama. bende aynı senin gibiydim babam kullandırtmazdı ama eşim çok güzel öğretti. mesela ilk trafiğe çıkışım tatile gittik ve 2,5 saat araba kullandım ilk defasında stres yaptım ama araba gittikçe rahatlamıştım hatta geceydi birde. sürekli kullandığında araba kendiliğinden gidiyor gibi oluyor emrak etme

hocadan yardım almak güzel ama ...
bence ailenden güvendiğin biri ile ilçe köy yollarında git gel sadece benzin paran gider ama üstüne gezersin ve direkisyonunu ilerletirsin hocaya para verde sonra tek başına kalınca kime sorcan....

Terlik alıştırması terlikleri ayağının altına alıyorsun.... araban otomotik vites değilse gaz depriyaj. fren alıştırması vites alıştırması yapıyosun...
çümkğ hepsi el alışkanlıpğı olmalı pratik olursan heyecanlanmassın.. heycanda ne yapacağını bilmemekten oluyor...1,2,3 ,4 ,5 önemlisi de hızlı giderken direksiyon hakimiyeti... hızlı giderken en küçük hattada takla atarsın.. trafikte sadece dikkat edersin

dikkatli olmak içinde pratik olmalıı...

tabiki önemli olan trafiğe çıkmak bunun için ise birden değil yavaş yavaş yapmak...
kimsenin can güvenliğine tehlikeye atamayız..

bizler acamiyiz daha...

boş yolda sürmek yada tenha yolda araba kullanmak tamamen arabaya alışmak pratik yapmak amacındadır. çarpa çarpa öğrenmek farklı çaprmadan kullanmak mal kaybı olmadan kullanmak farklı. biz o kadar zengin değiliz kardeş :D ...
direkisyona alışmak için en güzelei ilçelerden köylere giden yolları kullanmak valla pratik için süper yöntem....:1:kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

valla canım çok doğru söylemişsin. boş yol trafik tecrübesi olmuyor belki ama insanın güvenini yerine getiriyor. vazgeçmemek lazım. birde ben çabuk demoralize oluyorum. ama önümüzdeki hafta işe gidip gelmeye başlıcam artık inşallah kararlıyım

Valla arkadaşlar bu iş trafiğe çıkmadan çözülmüyor.. Zaten şu an ki psikolojinizle fazla hız yapamassınız. Fazla hız yapmayınca da Allah korusun kaza yapsanız çok çok hasar olmaz. Diğer araçlar gerçi sizin acemi olduğunuzu hemen anlıyor. ılk başlarda arkanızdan araba gelmiyor:))) Mümkünse tek başınıza kullanın derim ben. Çalınan kornaların da sizin moralinizi bozmasına izin vermeyin. Sonuçta onlarda analarının karnında öğrenmediler. Kendinize sürekli moral verin. Bizim yapmak isteyipte yapamayacağımız şey yoktur. Birkaç ay sonra bize de yazacaksınız amannn neyi dert etmişim diye. Hepinize başarılar Rallicilerim benim:))))

Valla arkadaşlar bu iş trafiğe çıkmadan çözülmüyor.. Zaten şu an ki psikolojinizle fazla hız yapamassınız. Fazla hız yapmayınca da Allah korusun kaza yapsanız çok çok hasar olmaz. Diğer araçlar gerçi sizin acemi olduğunuzu hemen anlıyor. ılk başlarda arkanızdan araba gelmiyor:))) Mümkünse tek başınıza kullanın derim ben. Çalınan kornaların da sizin moralinizi bozmasına izin vermeyin. Sonuçta onlarda analarının karnında öğrenmediler. Kendinize sürekli moral verin. Bizim yapmak isteyipte yapamayacağımız şey yoktur. Birkaç ay sonra bize de yazacaksınız amannn neyi dert etmişim diye. Hepinize başarılar Rallicilerim benim:))))

süpersin canım ya. valla hız yapamıyosun acemi olunca. geçenlerde eşim dedi bak sonunda 60 la gidebiliyosun diye kendince dalga geçiyo işte.

Son düzenleme:
süpersin canım ya. valla hız yapamıyosun acemi olunca. geçenlerde eşim dedi bak sonunda 6 la gidebiliyosun diye kendince dalga geçiyo işte.

bitanem bende inan ilk zamanlar öyleydim. herkes sollayıp sollayıp geçiyordu beni. bi sinirleniyodum ki. sonra dedim geçsinler ben daha yeniyim, garantili gidiyorum. ama şimdi gör yeri geliyor bmw' lerle aşık atmaya çalışıyorum:))) sende öyle olacaksın. kendine hep cesaret ver. bak nasıl kısa zamanda usta olacaksın.

bitanem bende inan ilk zamanlar öyleydim. herkes sollayıp sollayıp geçiyordu beni. bi sinirleniyodum ki. sonra dedim geçsinler ben daha yeniyim, garantili gidiyorum. ama şimdi gör yeri geliyor bmw' lerle aşık atmaya çalışıyorum:))) sende öyle olacaksın. kendine hep cesaret ver. bak nasıl kısa zamanda usta olacaksın.

ah canım inşallah inşallah. valla benide sağdan bile solluyolar. napayım. şimdilik bu kadarını yapabiliyorum. tek isteğim kısa zamanda alışmak ama gerçekten zor geçen bir dönem bu ya

Back
X