derdim araba:((

ah canım inşallah inşallah. valla benide sağdan bile solluyolar. napayım. şimdilik bu kadarını yapabiliyorum. tek isteğim kısa zamanda alışmak ama gerçekten zor geçen bir dönem bu ya

İnşallah canım.. atlatacaksın merak etme. bir de bir önerim daha var. arabaya her binmende dua oku. arabada bi dua-cevşen bulundur. çok faydasını görürsün. ben inan ilk başlarda çok şey atlattım o acemilikle. Allah koruyor insanı.

İnşallah canım.. atlatacaksın merak etme. bir de bir önerim daha var. arabaya her binmende dua oku. arabada bi dua-cevşen bulundur. çok faydasını görürsün. ben inan ilk başlarda çok şey atlattım o acemilikle. Allah koruyor insanı.

canım besmele çekmeden oturmuyorum zaten direksiyonun başına. içimden de dua okuyum bari sık sık. bir tanede cevşenim vardı. onu da hemen bugün arabaya asıyorum. allahım inşallah içime bi rahatlama verir.

mrb kızlar ben okul çıkışı haftasonu annemelere gideceğim giderken inşaşal arabayı ben sürmeyi düşünoyrm gelişmeleri pazartesi aktarırrım:)

iyiakşamlar kızlar.

bugün nalburda ve markette işim vardı. bizim semtin içindeydim ama arabayla tek başıma gidip geldim. bi sorun çıkmadı.

Arkadaşlar, lütfen, acemiliğimizi şehir trafiğinde atmaya çalışmayalım...:1ninca:
Trafiğe kapalı alanlarda halletmeye çalışalım...

'Kadın şöforlerin beceriksizliği' yaftasını yemeyelim artık.:kızgın:

Trafiğe çıkmak ta gerekli tabii ama sonraki aşama o...
Stop ettirme sorununuz varsa önce bunu kapalı bir yerde çözün bence...

İstanbul Yedikule'de bir trafik çalışma alanı vardı ben öğrenirken. Ara ara rampalar bile vardı, rampada yokuşta araba kaldırmayı pratik yapmak için...Bu tip yerleri deneyin derim.:hulya:
Telaş panik varsa, başka sürücülerin de canını tehlikeye atmış oluruz çünkü...yasakkelime

He trafikte herkes usta şöfor mü, tabii ki değil!
Ama birilerinin buna uyması lazım ki, çoğunluk bizden olsun değil mi hanımlar?
opuyorumnanaktan

bana da nişanlım dükkanı kapatıp beni eve bırakacktı anahtarı verdi nerden estiyse ben getirdim eve akşam karanlık olmasına ragmen zorlanmadım yarın,yarından sonra ara vermeden 10 dakika bile gitsem gelsem bi yerlere cok daha alışmıs hissedecem kendimi hadi hayırlısıkaydirigubbakcemile3

canım ıstersen ıyı bır kurs hocasından ozel ders al
yırmı saat felan ders evreneler oluyor o senın sıkıntını bıraz alır
sonra kucuk mesafelerle baslar ılerletırsın olmazmı
10 gunde araba kullanmayı sokersın dıyorlardı arkadaslar bana

canım ıstersen ıyı bır kurs hocasından ozel ders al
yırmı saat felan ders evreneler oluyor o senın sıkıntını bıraz alır
sonra kucuk mesafelerle baslar ılerletırsın olmazmı
10 gunde araba kullanmayı sokersın dıyorlardı arkadaslar bana

evet canım kullanmak 10 günde gerçekten sökülüyor. ancak trafik sadece arabayı kaldırıp kullanmak değil ne yazıkki. hızlı hareket edebilmek hızlı ve doğru karar verebilmek. yani pratik işi birazda. bana öğreten sürücü kursundan hocamı aramıştım. 20 saat çok fazla zaten. onu ehliyet kursuna yazıldığında veriyorlar. bana vereceği 4,5,,6 saat bişey.oda dedi zaten senin bi sorunun yoktu. cesaretini toplayıp çıkman lazım dedi.

Bende başlarda az mı stop ettirmiştim arabayı yokuşun başında
Ama kendine güven yapacağım de başka yerlerde de öğrenirsin ama şehir trafiğinde kendini iyice adapte edersin..
Eşinle çalış olmadı özel ders al 1-2 kez kendine güvenin gelir yaptıkça
Hiç kimse direksiyonun başına geçer geçmez halletmiyor ya bu işii
Sık sık arabayla çık pratik yap yapacağına da inan ama..

Hayır özel ders derken araba kullanmayı baştan öğren demiyorum kii
Sürücü kursu hocaları kendi arabanla 1-2 kez pratik yaptırıyor sadece
Bu da hoca olmayabilir sabırlı anlayıslı bi şekilde seni trafiğe çıkarabilecek kimse varsa onlar da olabilir

yaa ben bu haftasonu kullanamadm annemlerdeydm
annemlere giderken de araba tuttu:(
öyle kullanamadm
eşim haftaiçi evin etrafında kendikendine dene dedi geri vites çalışaım diorum bugün

ayy canım ya ben 2000 yılıydı ilk arabamı aldığımda ilk abim öğretmeye çalıştı ağlayarak arabayı onlara bırakıp eve döndüm varan 1:)
sona rahmetli babam el attı duruma yine yürüyerek eve döndüm varan 2:)
sona teyzemin kocası öğretmeye çabalıyo, ben en sağ şeritteyim nerdeyse 10 km falan öle gidiyorum
düşün yani:) karşı yoldan bi tır geliyo dün gibi hatırlıyorum arabayı durdurdum direksiyona sarıldım ağlamaya başladım :))varan 3
aynı hafta oldu bunlar arabayı satmayı falan düşündüm sona neyse benden küçük bir çocuk vardı işyerinde o dedi mint ablacım ben öğreteyim sana saolsun sanayi sitesinde öğrendim neden başarılı oldum ondan korkmuyordum çünkü ve bana kızmıyodu şunu yap bunu yap diye ..
Vitesi 3'e attığımda seviniyodum trafik akmayınca kızıyodum ya tam üçüncü vitese geçmişim ne duruyonuz diye :) ve ilk kazamı yapana kadar üstümdeki tutukluk devam etti , şimdi sorunsuz kullanıyorum ve seviyorum araba kullanmayı ...
Hala dar yerlere park yapma zorluğu çekiyorum çünkü kendimi vermiyorum öğrenmeye çabalamıyorum istesem geri geri bile giderim :))) şaka bi yana bi süreç işi araba kullanmak ve asla yakın akrabayla hallolacak bişiy değil , hayırlı olsun Allah kaza bela göstermesin ...

ayy canım ya ben 2000 yılıydı ilk arabamı aldığımda ilk abim öğretmeye çalıştı ağlayarak arabayı onlara bırakıp eve döndüm varan 1:)
sona rahmetli babam el attı duruma yine yürüyerek eve döndüm varan 2:)
sona teyzemin kocası öğretmeye çabalıyo, ben en sağ şeritteyim nerdeyse 10 km falan öle gidiyorum
düşün yani:) karşı yoldan bi tır geliyo dün gibi hatırlıyorum arabayı durdurdum direksiyona sarıldım ağlamaya başladım :))varan 3
aynı hafta oldu bunlar arabayı satmayı falan düşündüm sona neyse benden küçük bir çocuk vardı işyerinde o dedi mint ablacım ben öğreteyim sana saolsun sanayi sitesinde öğrendim neden başarılı oldum ondan korkmuyordum çünkü ve bana kızmıyodu şunu yap bunu yap diye ..
Vitesi 3'e attığımda seviniyodum trafik akmayınca kızıyodum ya tam üçüncü vitese geçmişim ne duruyonuz diye :) ve ilk kazamı yapana kadar üstümdeki tutukluk devam etti , şimdi sorunsuz kullanıyorum ve seviyorum araba kullanmayı ...
Hala dar yerlere park yapma zorluğu çekiyorum çünkü kendimi vermiyorum öğrenmeye çabalamıyorum istesem geri geri bile giderim :))) şaka bi yana bi süreç işi araba kullanmak ve asla yakın akrabayla hallolacak bişiy değil , hayırlı olsun Allah kaza bela göstermesin ...

canım bende ilk babamdan öğrenmeye çalışmıştım ama ağlayarak 2 kere eve dönünce bidahada istemedim. hevesim kaçtı. sonra okul bitince yakın arkadaşımla ehliyete yazıldık. zevkli geçti öğrenme süreci. tabii araba olmayınca ilerletemedim kaldı. eşim yine daha sabırlı ama bazı zamanlar herşeye karışıyo. niye öyle yaptın niye şöyle yaptın. stres oluyorum yalnış bişey yapıcam diye. yalnızken daha rahatım ama yalnızda gittiğim mesafeler çok kısa işte semt içinde dolaşıyorum. umarım öğrenirim. gerçekten sabır işi. çok özeniyorum kullananlara...

yaa ben bu haftasonu kullanamadm annemlerdeydm
annemlere giderken de araba tuttu:(
öyle kullanamadm
eşim haftaiçi evin etrafında kendikendine dene dedi geri vites çalışaım diorum bugün

olsun canım ya bende en son cuma günü kullandım hafta sonu misafirim vardı kullanamadım. bugünde eşimi bekliyorum gelsin. bir tur atarım bakalım.

Özel kurs hocam şunu demişti bana.Araba kullanmayı gözünde büyütme rahat olacaksın demişti.Tabi bu rahatlık sürekli aynalara bakmaya ya da debriyaja uygun basmaya engel değil.Bence bir hoca tut hataların varsa teknik olarak sana destek olsun.

Back
X