• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim babam...

Cimenkafa

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2017
166
74
18
33
Merhaba kadınlar kulübü üyeleri

Benim derdim babam ne yazık ki.
Çocukluğumdan beri sevgi görmedim. Hem bedensel hem psikolojik şiddetine maruz kaldım. Önceden alkol,kumar vardı. Şimdi de tuhaf fikirler dahilinde sürükleniyor. Ailesine hiç bakmadı. Ona göre biz hiç olmadık. Eve haciz de geldi polisler de geldi. Bunlar işin özeti.

Ben bulunduğum şehirden hiçbir yere gitmedim. Burada okudum hala buradayım. Iki kuruş param yok. Biz neden bir yere gitmiyoruz dedigimde evlen de kocan götürsün laflarını çok işittim. Evleneyim dedim ona engel oldu. Her hayalime engel oldu. Kursa gideyim dedim ona engel oldu. Bu engellemeleri çocukluğumdan beri var. Şuan 25 yaşındayım evde bir hapis hayatı içindeyim üstelik üniversite mezunuyum. Dışarıdaki hayatı görmediğim için de korkuyorum gidemiyorum. Sosyal ilişkilerim çok zayıf. Evde de birer yabancıyız birbirimizi görmezden geliyoruz. Babamı hiç sevmiyorum çünkü o da bizi bebekligimizden beri sevmemiş kendi söyledi. Adı baba işte. Dünyaya gelmemize sebep olmuş. Onun haricinde zaten zarardan başka bir etkisi olmadı. Bir baba nasıl böyle davranır aklım almıyor. Bana nolur cesaret verin gitme korkumu nasıl yenerim ?

Çocukluğumdan beri sevgi görmedim. Hem bedensel hem psikolojik şiddetine maruz kaldım. Önceden alkol,kumar vardı. Şimdi de tuhaf fikirler dahilinde sürükleniyor. Ailesine hiç bakmadı. Ona göre biz hiç olmadık. Eve haciz de geldi polisler de geldi. Bunlar işin özeti.

Ben bulunduğum şehirden hiçbir yere gitmedim. Burada okudum hala buradayım. Iki kuruş param yok. Biz neden bir yere gitmiyoruz dedigimde evlen de kocan götürsün laflarını çok işittim. Evleneyim dedim ona engel oldu. Her hayalime engel oldu. Kursa gideyim dedim ona engel oldu. Bu engellemeleri çocukluğumdan beri var. Şuan 25 yaşındayım evde bir hapis hayatı içindeyim üstelik üniversite mezunuyum. Dışarıdaki hayatı görmediğim için de korkuyorum gidemiyorum. Sosyal ilişkilerim çok zayıf. Evde de birer yabancıyız birbirimizi görmezden geliyoruz. Babamı hiç sevmiyorum çünkü o da bizi bebekligimizden beri sevmemiş kendi söyledi. Adı baba işte. Dünyaya gelmemize sebep olmuş. Onun haricinde zaten zarardan başka bir etkisi olmadı. Bir baba nasıl böyle davranır aklım almıyor. Bana nolur cesaret verin gitme korkumu nasıl yenerim ?
cok zor durumunuz helede insan en yakini ile boyleyse iliskisi butun hayati olumsuz etkileniyor ne yazik ki..anneniz yaninizdami?annenizle iliskiniz nasil eger anneyle iliskiniz iyi ise bir nebze onunla atlatabilirsiniz bu durumu.babaniz degismez,Allah annenin babanin bile hayirlisini nasip etsin,onu oyle kabul edip kendi hayatiniza yon vermeniz lazim birseyler yapin mutlaka,is arayin calisin

cok zor durumunuz helede insan en yakini ile boyleyse iliskisi butun hayati olumsuz etkileniyor ne yazikki anneniz yaninizdami annenizle iliskiniz nasil eger anneyle iliskini iyi ise bir nebze onunla atlatabilirsiniz durumu.babaniz degismez Allah annenin babanin bile hayirlisini nasip etsin,onu oyle kabul edip kendi hayatinza yon vermeniz lazim birseyler yapin mutlaka

Evet annem beni anlıyor ama ne yapabilir ki o kabullenmis durumu. Ben çok mutsuz oluyorum bu ortamda. Cevreme bakıyorum arkadaşlarım evlenmiş gelinlikleriyle babalarına sarılmış fotograf cektirmisler. Bir de kendime bakıyorum. Diyorum ki ben evlenmek istediğimde sapık yerine kondum babam tarafından. Adaletsiz dünya. Erkek arkadaşımın babasi bana kızım dedi diye mutlu olan insanim ben. Aslında küçük seylerle mutlu olabiliyorum ama o küçük seyler esirgendi benden. Şimdi kendine güveni olmayan korkak bir bireyim. Ders çalışıyorum ama bu evde babamı görmek ceza gibi.

Her aydınlık bir yolunu bulur içeri sızar. Ben de bir gün aydınlık olabilecek miyim bilmiyorum. Bir gün beni seven biri olacak mı? Babamin yerine koyabilecek miyim? En önemlisi de kendi ayaklarimin üzerinde durabilecek miyim?

Hayatım boyunca ailemin yanından ayrılmadım. Anne babam sorunlu insanlar değiller ama bir türlü büyüyemedim gözlerinde.
Geçen sene 3 ay görevli olarak başka bir ildeydim. Gerçekten nefes almak gibi. Yapamam dediğiniz pekçok şeyi aslında yapabilsiğinizi görüyorsunuz.
Başka bir ile atanmaya iş bulmaya çalışın.

Hayatım boyunca ailemin yanından ayrılmadım. Anne babam sorunlu insanlar değiller ama bir türlü büyüyemedim gözlerinde.
Geçen sene 3 ay görevli olarak başka bir ildeydim. Gerçekten nefes almak gibi. Yapamam dediğiniz pekçok şeyi aslında yapabilsiğinizi görüyorsunuz.
Başka bir ile atanmaya iş bulmaya çalışın.

Sınava çalışıyorum tüm gün evdeyim. Is bulamadım malesef. Bu sene aramaya devam edeceğim.

Allah size kolaylik ve babaniza akil versin. Korkacak bisey yok biraz cesaretli olun. Kabugu kirin.Universiteyi evde okumadiniz herhalde. Ona nasil izin verdi sahi?

Her aydınlık bir yolunu bulur içeri sızar. Ben de bir gün aydınlık olabilecek miyim bilmiyorum. Bir gün beni seven biri olacak mı? Babamin yerine koyabilecek miyim? En önemlisi de kendi ayaklarimin üzerinde durabilecek miyim?
anliyorum ama bu dusuncelerle bir yere varamazsiniz babanizi o sekilde kabul edip onunuze bakin bir an once evlenmekten cok meslek sahibi olun calisin ilk once...ee annenizlede sikintili olsaydiniz o evde yasamak daha kabus olurdu sizin icin hic degilse annenizle konusmaniz sizi anlamasi bile onemli bence

Sakın evliliği kaçış kurtuluş olarak görme.Kpss ye asıl.Başka bir ile atanırsan bir nebze de olsa nefes alırsın.Mesleğini eline al sonra hepsi gelir.Allah yardımcın olsun.

Evde hapis hayati yasadiginizi, kursa gondermedigini soyluyorsunuz. Disaridaki hayati bilmiyorum diyorsunuz. Bu yuzden universiteye sasirdim.
Kursa baska bir sehire mi gitmek istediniz ki? Gercekten anlamadim..

Hayır öyle değil. Üniversite tercih doneminde bana şiddet uyguladığı icin hic konusmuyordum kimse ile. Tercihlerimi kendim yaptım. Ilk siraya kendi yasadigim sehri yazdim. Masraf olmuyordu. Babam bir sey demedi yani okumami o da istedi bence. Ama para konusu olan durumlarda nedense engel oluyor. Dışarıda bir bölüm yazsaydim kavga ederdik. Kurs konusunda da tamamen muhalefet olmak icin izin vermiyor. Yani sirf bana gıcıklık olsun diye. Durumumuz da iyi ayrıca. Sırf gitmeyeyim diye param yok diyor. Sırf evlenmeyeyim diye erkek arkadaşımın ailesini üzdü.

Hayır öyle değil. Üniversite tercih doneminde bana şiddet uyguladığı icin hic konusmuyordum kimse ile. Tercihlerimi kendim yaptım. Ilk siraya kendi yasadigim sehri yazdim. Masraf olmuyordu. Babam bir sey demedi yani okumami o da istedi bence. Ama para konusu olan durumlarda nedense engel oluyor. Dışarıda bir bölüm yazsaydim kavga ederdik. Kurs konusunda da tamamen muhalefet olmak icin izin vermiyor. Yani sirf bana gıcıklık olsun diye. Durumumuz da iyi ayrıca. Sırf gitmeyeyim diye param yok diyor. Sırf evlenmeyeyim diye erkek arkadaşımın ailesini üzdü.

Simdi anladim. Meslegin ne bilmiyorum ama en kolay is bulabilecegin isi bulsan ornegin kasiyerlik vs bir an once kendini dort duvardan atmak adina. Bir yandan da sinavina calisirsin. Sinav cok onemli ama bence psikolojin acisindan evde kalmaman lazim...

Simdi anladim. Meslegin ne bilmiyorum ama en kolay is bulabilecegin isi bulsan ornegin kasiyerlik vs bir an once kendini dort duvardan atmak adina. Bir yandan da sinavina calisirsin. Sinav cok onemli ama bence psikolojin acisindan evde kalmaman lazim...

Hukuk okudum hakim olma hayalim var. Tabi hayalde kalmaması için çalışıyorum. Sadece evde babamı gördükçe üzülüyorum bir baba neden bu kadar sevgisiz olur bilmiyorum. Bir seneliğine takmamayı öğrenmeliyim.

Hukuk okudum hakim olma hayalim var. Tabi hayalde kalmaması için çalışıyorum. Sadece evde babamı gördükçe üzülüyorum bir baba neden bu kadar sevgisiz olur bilmiyorum. Bir seneliğine takmamayı öğrenmeliyim.
yalniz degilsin

Yaşayan bilir. Allah yardimcin olsun arkadasim. Annen kabullenmis . Bir de isyan edip bir sey yapmasaydi o daha zor olurdu. Oncelikle ne mezunusun. Erkek arkadasin var mi o ne is yapiyor ? Bu sorununu anlattigin yakin bir arkadasin var mi ? Icine atma

Back
X