Derdim büyük İzmir pedagog

El bebek gul bebek buyudugu icin bunlar...siz ona iyilik degil kotuluk yapiyorsunuz sorumluluk vermemekle.

El bebek gul bebek buyudugu icin bunlar...siz ona iyilik degil kotuluk yapiyorsunuz sorumluluk vermemekle.
Sorumluluk vermediği nerden çıkardınız..
Ek gıdaya başladığından beri yemeğini kendisi yer, tuvaletini kendisi girip, kendisi çıkar.
Oyuncaklarını çok güzel toplar.
Sofra kurarken yardım eder.
Bu öfke krizi anları başka birşey oluyor..
Yaratığa dönüşüyor resmen.
Bunlar dışında mükemmel bir çocuk .
Evet yanlisim var ki böyle..
Ama sorumluluk verme durumu olduğunu sanmıyorum.
Kurallari da vardır, kendi yatağında yatar, dış fırçalarız, TV deseniz günde yarım saat bile bakmaz.
Fazla ilgilenmek, konuşmak, yetişkin birey gibi davranmış olmam olabilir..

Size bir kitap bir de uzman önereceğim.
Kitap okunması kolay,çizimlerle desteklenmiş,
pratik ve uygulanabilir tavsiyeler içeren çok güzel bir kitaptır.
İşinize yarayacağından eminim.

Dr.Ender Marangoz özel eğitim uzmanıdır,
daha çok özel çocuklarla çalışır, bununla birlikte çok donanımlı ve çocuklar hakkında oldukça bilgilidir.
Portage testi ve eğitimi konusunda alandaki en yetkin isim diyebilirim.
Size de yardımcı olabileceğini düşünüyorum.
Portage eğitimimi bizzat kendisinden almıştım.
İsterseniz ismini ve çalışmalarını bir araştırın.

Eklentiler

• IMG_1454.webp
    40,4 KB · Görüntüleme: 81
KudrAlobar
Şimdi ulaşabildim Dr a, en erken Mayıs sonu maalesef, anladım ki tek dertli biz değiliz

Çok tercih edilen bir uzman kendisi. Siz randevuyu alın, başka uzman bulamazsanız o zamana kadar ona gidersiniz.

derin sularda da yazmış size. O benden çok daha yetkindir çocuklar konusunda. Tavsiyelerini dikkate alın.

Belki de sorun ne çok ilgilenmeniz ne de çocuğunuzun davranışlarıdır.
Muhtemelen,yaş ve gelişim özelliği olan bu son derece doğal bir süreci yönetmekte desteğe ihtiyacınız var.
Belki de sadece bakış açınızı değiştirmeye ve kriz durumlarından önce,önleyici tedbirler almaya ihtiyacınız vardır.
Bu da hallolmayacak bir durum değil.
Önceki yorumumda bahsettiğim kitabı,
lütfen alıp okuyun.
Durumunuz çok acilse öfke krizleri ile ilgili bölümün fotoğrafını gönderebilirim.

En doğru yöntem ve çoğu durumda işe yarar.

Herşeyi konuşuyor, 3 yasina girecek, ama yaşının çocuğu değil...
Anladım. Uyku düzeni de hircinligini etkileyebilir. El bebek gül bebek diyorsunuz babasıyla sizinle iletişimi iyi diyorsunuz fizyolojik olabilir gibi geldi bana. İnşallah sorunu çözersiniz

çocukla asla inatlaşmıycaksın, asla bağırmayacaksın, ne olursa olsun sakin davranacaksın...çocuklar haklı 4 duvar arasında
yaşıyorlar...hergün mutlaka hava sıcakta olsa soğukta dışarı çıkarıp, açık havada oynatacaksın..

Ben fotoyu göremiyorum ya..

Böyle durumlarda çocuk gibi düşünmeye çalışın. Ne odanın durumunda ne de oğlunuzun tepkisinde bir anormallik yok. Benim evimde sağlam eşya kalmadı. Altı aydır nispeten düzeldi oğlum. Çünkü ben düzeldim. Her çocuk bir değildir. Muhtemelen oğlunuz enerjik ve tepkisel bir çocuk. Var olan enerjisini ev içinde atamıyor ve engellenmek, uyarılmak da tepki vermesine sebep oluyor. Mümkünse oyun gruplarına ya da yarım gün kreşe gönderin.

Birkaç ay önce evime çocuklu bir misafir geldi. Oğlum yaşlarında bir çocuk. Yemeğini yedi, kanepeye geçti ve hiç konuşmadan oturdu. Saatlerce hiçbir istekte bulunmadı, sadece oturdu. Annesine baktım, annesi de aynı. Çay mı kahve mi? Fark etmez. İsterseniz balkonda oturalım. Yoo fark etmez. E ayağa kalkalım madem. Yooo iyi böyle. Kendime baktım. Aynı eylemi on dakikadan fazla tekrarlayınca bunalıma giren bir insanım. E oğlumun da tepkisiz sakin bir çocuk olmasını beklemek tuhaf olurdu. Havanın güzel olduğu tüm zamanlarda sokağa çıkın. Engel olmayın. Koşsun, zıplasın hatta düşsün. Müdahale etmeyin çok fazla. Belli ki birikmil bir öfkesi var. Yetişkinlere göre basit ama onların dünyasında büyük sorunlar yaşıyor olabilir. Enerjisini atamamak gibi. Engellenmek gibi. Sürekli müdahale edilmesi gibi.

Mesela elini sıkıştırırsın oğlum demişsiniz ya. Bunu çok sık ve her alanda yapıyor iseniz bunalmış olabilir. O küçük uyarıda da patlamış olabilir. Benim eşim bunu yapıyordu. Koşma düşersin, çıkma oraya ayağın acır, zıplama, takla atma, önüne bak. Bla bla bla. Ne zaman ki eşime müdahale etme çocuğa dedim, o vakit oğlum sakinleşmeye başladı. Düştü, yaralandı, ancak daha sakin bir çocuk oldu.

Ben de edineyim tavsiye ettiğin kitabı.Tesekkur ederim paylasimlarin için

O kadar memnun olurum ki, ben bugüne hiç değilse iyi kötü bir uzmandan randevu almaya çalışıyorum.
Ama çok sevinirim gönderirseniz..

Asla dört duvarda değil, inanın degil. Ben sokakta büyüttum çocuğumu.
Sabah 8 de beraber yürüyüşe parka çıkar, eve gelir oyun oynar, yemek yer, uyuruz.
Sonra tekrar kütüphaneye yada ananeye artık planimizda ne varsa oraya gideriz.
Ben çözemiyorum kesinlikle yardım almam gerekiyor.

Horrible three bu değil mi ya?
Sanmıyorum hep böyleydi genel olarak mükemmel bir çocuk, ama kesinlikle en tatlı uyarıyı bile kabul etmiyor.​
Mesela dün teyzesinde sıcak çay vardı, oğlumda top oynuyordu, teyzeciğim çayımı kaldırayım bir saniye demesiyle sehpadaki çayı bardağı yere firlatti.​
En korktuğum şey kesecek kendini yakacak, başını ciddi bir iş açacak..​

bendimm kuzun bagimsizlasmak ,neyi ne zaman yapacagina kendisi karar vermek istiyor. Evin küçüğü değil,evin ferdi olarak görüyor kendisini. Ote yandan da sen onun güvenliğini /iyiliğini düşündüğün için "dikkat etmesini"veya "yapmamasını" söylüyorsun...O da kendisini engellenmiş hissettiği için ofkeleniyor.Burada çocuğun hayatta ki tecrübesizliği devreye giriyor ve sözcüklerle değil yıkarak/kendisine zarar vererek öfkesini sana anlatmaya çalışıyor.Onunla zaman içinde duygular ve uygun yollarla ifade etmek üzerine çalışmalar yapabilirsin. Arkadaşların da söylediği gibi öfke nöbeti esnasında onun güvenli bir yerde olmasını sağlamak (kafasını cama , kalorifer peteği ne vurmasını engellemek vb...) Ona sürekli birşeyler anlatmaya çalışmamak ...öfkesinin bir tık azaldığını görünce ona sarılmak (alıkoymak /kolunu bacağını sıkmak anlamında değil) ..çok daha sakinleşince konu hakkında konuşmak faydalı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…