Derdim büyük İzmir pedagog

Bende fotoğrafı göremiyorum çok merak ettim
Kaldırdım. Tanıyan olur zaten yeteri kadar reklam olduk her yerde.
Bir an koydum can havliyle.
Çok çok kötü birsey yok aslında fotoda.
Ama o öfke anında çığlıkları bir yandan duvardaki çerçevelere kadar yere atıp bazen de yardım edin diye bağırması..
Hiçbir şekilde de iletişim kabul etmemesi..
Biz sakinleşmesini bekliyoruz ama çok yipraniyoruz, o da yipraniyordur..
Belki de ciddi bir problemi var.. bilmiyorum..

Anladım, eminim bir yerde iletişimde bir kopukluk yaşamışsınızdır. Pedagog bir çözüm bulacaktır.

Çok çok güzel anlatmissiniz..
Evet hepsini yapıyoruz elimizden geldiğince.
Ve zaten o kadar az hayır denmiş bir çocuk ki..
İşte en büyük hatam da bu olabilir.
Merakını koreltmemek, her daim geliştirmek adına fazla fazla verdim herşeyi.
Tek derdim zarar görmesin. Ve en yumuşak uyarıyı bile azıcık göğüslesin.
Ne yapayım bırakayım parmağı mi kopsun..
O uyarıdan bu tepki zoruma gidiyor
Bu kadar ilgilenirken..

Hayır ı kabul etmiyor gibi

Yani o an ne istedi ise o olacak

Uzman yardımı alın bir de sakinleşince toplatın ya da kırılanı tamir ettirin

Mesela o bu halde iken oturup ağladınız mı hiç tepkisi ne oldu

Sanki cidden sonunun ne olacağını bilemiyor gibi montesorri tarzı deneyip görmeli

Oğlum elindeki kupaları birbirine vururdu yapma etme kırılır elini keser vs dinlemezdi çıkan sesi sever müzik gibi iki kupa bulunca vururdu hemen bir gün eline seramik kupa almış azıcık vurunca kırılmış

Bir baktım koşarak geliyor kırıldı diye evet dedim vurunca kırılır at çöpe onu artık kullanamayız sonra kupaları vurmadı bir daha birbirine

Ebeveyn olarak tutumlarinizi gözden geçirmek için pedagog calisamasi gerçekten faydali olur.Degismek çok zor çünkü ...bu süreçte tutarlı olabilmek de ...umarım ihtiyac duyduğunuz desteği en kısa zamanda bulursunuz.

bendimm işinize yarayacağını düşündüğüm sayfaların fotoğraflarını gönderiyorum.
Elbette kitabın bütününü okumak size daha sağlıklı bir bakış açısı kazandırır.
Sonraki yorumlardan birinde tehlikeli işleri sakınmadan yaptığını okudum oğlunuzun.
Bu konuda biraz daha ayrıntı verirseniz belki durum hakkında daha iyi yorum yapabilirim.

Eklentiler

• IMG_1458.webp
    47,5 KB · Görüntüleme: 88
  • IMG_1459.webp
    83,3 KB · Görüntüleme: 84
  • IMG_1460.webp
    52,2 KB · Görüntüleme: 87
  • IMG_1461.webp
    50,3 KB · Görüntüleme: 78
  • IMG_1462.webp
    61,9 KB · Görüntüleme: 75
  • IMG_1463.webp
    49,4 KB · Görüntüleme: 73
  • IMG_1464.webp
    59,5 KB · Görüntüleme: 74
  • IMG_1465.webp
    49,5 KB · Görüntüleme: 70
Ah ne güzel anlamış kuzum, umrunda olmaz malesef oğlumun..
Evde fırının kapağını kırdı, bulaşık makinesinin kapağına kahvaltı bıçağı soktu kapanmiyor, biliyor sonuçlarını..
Umru değil..

Şimdi ayrıntılı inceleyebildim bu zamana kadar bugüne randevu aradım, malesef dolu

Bir sayfa da mesela, kitapligi dağıtıyor, ama tepki amaçlı değil anladığım kadarıyla.
Ben bu tarz şeylere hiç değersiz hissettirecek tepkiler vermedigimi düşünüyorum.
Tam tersi fazla değer ve alaka vermiş olmak da bu hale getirir mi
Fazla söz sahibi görüyor olabilir mi kendini.
Ben bulaşık yıkarken o da yıkamak ister, tamam sende plastikleri durula derim, sandalyeye çıkar, durular, ama ben işimi bitirdiğimde inmeyi asla kabul etmez, ek zaman veririm, iş yine çığlık kıyamete gelir
Bende pişman olurum
Tehlikeli hareketler bu arada cam bardağı yere atar, büfelere vurur, ki bizim evinizde yok, annemde mesela var...
Bunları da uyarınca yapar..

Merhaba. İşin pedagojik boyutu hakkında çok güzel yorumlar yapılmış, umarım faydasını görürsünüz. Ben de farklı bir noktaya dikkatinizi çekmek istedim. Çocuğunuz bebeklikten itibaren zor ve alerjik bir bebek miydi?

Çocukluk çağındaki davranış problemlerinin azımsanmayacak bir kısmının kronik ağır metal zehirlenmesi kaynaklı olduğunu okuyorum son zamanlarda. Vücuttan metal atılımı sağlandığında davranış problemlerinin çözüldüğü vakalar bildirilmiş. Konu o kadar ciddi ve kimyasalla bezeli dünyamızda o kadar geniş bir alanda bizi etkiliyor ki sadece ağır metal şelasyonu üzerine çalışmalar yapan doktorlar var.

Alerji, bir ağır metal zehirlenmesi tablosu. Cocugunuzda alerji varsa hatalı ebeveyn tutumu yanında muhtemelen bir de ağır metal zehirlenmesi sorunu yaşıyorsunuz demektir. Ağır metal zehirlenmesinin çocukluk çağındaki etkileri gibi bir kaç aramayla googledan da ulaşabileceğiniz bir çok kaynak vardır diye tahmin ediyorum. Pedagojik yardım alırken cocugunuzdaki ağır metal düzeyini de olcturmenizi tavsiye ederim.

Fazla ilgi,sevgi ve değer görmek çocuğu huysuz veya uyumsuz yapmaz bununla birlikte sınır koyamamak buna sebep olur.
Fazla'nın ölçüsü nedir? Bu da önemli.
Dünya çocuğunuzun etrafında dönüyorsa,
çocuk her istediğine,istediği anda kavuşuyorsa,
çocuğa gerektiğinde 'dur' denmiyorsa
(hayır yerine dur kelimesini tercih ediyorum) yani olumlu sınır konmuyorsa,
bu tip istenmeyen davranışlarla karşılaşmak zaten beklenen bir durum.
Yukarda saydıklarım yoksa;
ya çocuğun mizacı 'zor ısınan çocuk' mizacıdır,
ya karşılanmayan ihtiyaçlar sözkonusudur,
ya ebeveynler arasında dolayısıyla evde huzursuzluk vardır,
ya da hiperaktivite ve dürtüsellikten şüphelenirim.
Ben bir çocuk psikoloğundan randevu alıp görüşmenizi tavsiye ederim.

Gerçekten olabilir mi böyle birşey..
Evet alerjik bir çocuktu.
4,5 aylıkken olduğu aşı sonrası kanlı kaka yapmaya başladı ve o gün bugündür böyle..
Gıda alerjisi geçti ama..
Bunlar kaldı..
Hatta 4,5 aya kadar geceleri deliksiz uyurdu ben emmeye kaldırdım.
Evde bebek var mı yok mu anlaşılmadı.
Kipirdakti ama böyle bağırmazdi.
Sonra gece uyumamalari, ağlamaları..
Derken ben alışkanlık oldu diyordum..
Hemen araştırıyorum..

Sinir koyamamak sanırım
Yorgun uykusuz bitkin anne, sürekli ağlayan, hareketli bir bebek..
Ağlamalari karşısında yetersiz kalan ben..
Ve sonuç

Bu konu ne yazık ki çok yaygın fakat çok fazla göz ardı edilen bir problem kaynağı. Günümüzde en büyük ağır metal kaynağı aşılar. Cıva ve alüminyum aşılardan alınıyor. Plastik oyuncaklardan ve boyalardan kurşun. Siz yine araştırın muhakkak fakat ben müsaadenizle size pratik bir kaç öneri vermek istiyorum.

Çocuğunuzun yiyeceklerine alüminyum folyo, tencere, tava asla temas etmemeli. Granit, teflon, seramik kaplama pisirme kapları yerine başta kaplamasiz demir döküm olmak üzere, toprak, porselen, cam, çelik kaplar kullanın. Eski bir evde yaşıyorsanız su tesisatı eskidikce suya çok fazla kurşun salınıyormuş. O yüzden imkanınız varsa delikanlının yemekleri ve banyo suyu için hazır su kullanın. Sağlık bakanlığı kontrolünde yapılan su analizleri en temiz markanın buzdağı olduğunu gösteriyor.
( http://www.gidahareketi.org/su/ )

Ağır metal şelasyonunda kullanılan belli bir kaç takviye var:

1. Bentonit kili. İçiliyor, cilde sürülüyor, banyo suyuna katılıyor. Ben medikil markasını güvenilir buluyorum. Kullanım ve doz konusunda danışmanlık veriyorlar.

2. Kaya tuzu. Yemeklerde sadece pişirme sonrası eklenen kaya tuzu kullanılıyor. Banyo suyuna ekleniyor.

3. Epsom tuzu. Çocuklarda içilmesi güvenilir mi bilmiyorum. Banyo suyuna karıştırılıyor. Ayak banyosunda kullanılıyor.

4. Mürver meyvesi. Anadolu'da kuşburnu gibi kendiliğinden yetişen bir meyve bu. Gilaburu, kiraboğlu, kiraburu gibi isimleri var. Çiğ yenebilir mi bilemiyorum, kaynatılıp şurup şeklinde tüketiliyor.

5. Çörekotu ve zeytinyağı. Özellikle omurilik boyunca ve ayak tabanlarına masaj şeklinde uygulanıyor.

Sinir koyamamak sanırım
Yorgun uykusuz bitkin anne, sürekli ağlayan, hareketli bir bebek..
Ağlamalari karşısında yetersiz kalan ben..
Ve sonuç
'Sınır koyamama' çocuğunu, özgüvenli ve
ne istediğini bilen,bağımsız bir birey olarak yetiştirmek isteyen ailelerin çok sık düştüğü bir tuzak.
Yoğun çalışma saatleri olan ebeveynler de bazen vicdanlarının ve çocuklarına kıyamama duygusunun etkisinde kalarak 'sınır koyma' becerisini kullanmayabiliyorlar.
Çocukta bir sorun varsa mutlaka ilk yapılması gereken,sebepleri bulmaya çalışmak,
sebebi bulduğunuzda zaten sonuca çok yaklaşırsınız.

Çok dikkat edeceğim bunlara, ışık tuttunuz gerçekten teşekkür ederim.
Nerede nasıl yaptirabilirim bu testi bulamadım ama

Çarşamba gününe randevu aldım inşallah çözüme ulasacagiz..
Çok teşekkür ederim bilgiler için :)

Çok dikkat edeceğim bunlara, ışık tuttunuz gerçekten teşekkür ederim.
Nerede nasıl yaptirabilirim bu testi bulamadım ama
Bildiğim kadarıyla terde, idrarda ve kanda aranıyor ağır metal. Bir çocuk doktoruna danışın mutlaka.

Bunlar olabiliyor maşallah çok uyumlu sakin akıllı bir kızım var ama dün damarı geldi çığlık çığlığa ağladı ve sonuç kapıma polis geldi çocuğu dövüyor sunuz diye şikayet etmişler
Ben ve çocuk dövmek o anda kızımda korktu 3 polisi görünce

Bir gün basima bu gelecek o günü bekliyorum korkuyla
Ama bakın sizin arada oluyordur biz çok nadir bunları yaşamadan gün geçiriyoruz..
Sizin de öyle mi..

İzlediği bişeyden etkilenmiş olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…