Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
akçiğerlerdeki sorun zaten kombinasyonlu sekılde gelısıyormus suanda bıraz okumaya basladımdadaha önce istanbulda tedavi gördüm amerikan ve florance hastanesinde ameliyat geçirdim ama hatta birgün sönmezi tanıyorsunuz o bana izmirde bir doktor önerdi ona da gittim kendisi daha önce ege üniversitesindeymiş şimdi özel bir hastanede çalışıyor...ama Türkiye'de tedavi edilecek bir durum değil yurtdışındada çalışmalar yapılıyor ilaç için ama yok ameliyatta da tek çözüm naki oda Türkiye'de olmuyor...
2014 de makine takıldı hem zaten yeni geldi ülkeye benim hastalığım doğduğum günden beri tespit edildi ama sadece üfürüm diye 2007 de eisenmenger sendromu olduğu bilindi ama doğduğumdan beri varmış bu durum fakat tedavisi yok Türkiye'ye ilaçlar 2008 de gelmeye başladı bosentan ile başladık ilk sonra sildenafil sonra remodolin makineye geçtik ventavis felanda kullanılıyor ama ventavis astım hastaları için üretilmiş rahatlamak amaçlı kullanıyorlarmış daha çokakçiğerlerdeki sorun zaten kombinasyonlu sekılde gelısıyormus suanda bıraz okumaya basladımda
pekı yurt dısına gıdecek ımkanın varmı
suanda nerede yasıyorsun
benım calıstıgım fırma kalptekı delıklerı kapatmak ıcın tıpa uretıyor daha cok bılgımız bunun ve stent uzerıne. keşke elimizden birşey gelse senin için
şuanda sanırım bütün işleyiş tersine işliyor ve kanlanma artıyormuş peki bu küçükken yanı dogumdamı bellı oldu yoksa sonradanmı tedavı edılmedıgı ıcınmı agırlastı cunku 2012 den berı makıne gırmıs mesela hayatınıza kı bu kotu bısey degıl
ehlıyet ıcın hemen bır kursu ararsan ekımde sınavlar var yetısırsın sonra stajyer ehlıyete gececekler
pulmoner hipertansiyon benim tanim TGA+VSD+PS 2001 DE RASTELLİ ameliyatı oldum fakat akciğer tansiyonum düşmesi gerekirken düşmedi çünkü ameliyat çok küçük yaşta olması gerekirken ben 12 yaşında oldum sebep Türkiye'de bu tür ameliyatlar yapılmıyordu akciğer ile kalp arasındaki damarın dar olmasından dolayı pulmoner basınç artmış ...zamanında olmayan işte yarım yamalak olup kalıcı hasarlar bırakmışkalp sağ taraf ve sol taraf olmak üzere ikiye ayrılır. sağ tarafta kirli kan(deoksijenize) sol tarafta ise temiz kan(oksijenize kan) bulunur. kalbin sağ tarafındaki kan ile sol tarafındaki kan birbirine karışmamaktadır normalde. ama kalbin iki tarafı arasında bir delik olduğunda(örn. vsd ) iki tarafın kanı birbirine karışır. peki kan hangi taraftan hangi tarafa doğru akar? bu başlarda sol kalpten sağ kalbe doğrudur çünkü sol kalp sağa göre daha kuvvetlidir yani sol karıncık içindeki kanın bir kısmını vücuda bir kısmını da sağ karıncığa pompalamaktadır. normalden daha çok kan volümüne maruz kalan sağ karıncık da zamanla güçlenecek ve gücü sol karıncıktan daha büyük olduğunda artık kan sağ kalpten sol kalbe doğru akmaya başlayacaktır yani kaçağın yönü değişecektir. işte bu duruma eisenmenger sendromu denilir.
canım yasadıgın sey bumudur , bak ıste bu delıgı kapatıyoruz kırlı kan ıle temız kan bırbırınden ayrılsın dıye. bılmıyorum artık bu durumda bısey yapılırmı yapılmazmı ama gazıantepte ve bezmıalemde amelıyatlar yapılıyor fakat pıyasaya urunumuz ısvecten satılıyor
beni bu halimle kimse istemez evliliği düşünmüyorum çocuğuda kalp nakli olmuyor çünkü benim kalbimdeki sorun dışında akciğerimde de sorun var yani ikisi olması gerekiyor buda çok zor ben bu kadar yükün altına sokamam kendimi yaşama şansıda çok az hem ... Türkiye'de olmuyor zaten bu nakil kalp nakli oluyor ama ikisi bir arada olmuyor ...
çok güzel bir fikir yapacağım kesinlikle :) beni mutlu ettin teşekkürlerBu böyle olmaz cerencan.
Evrende her şey bir sebeple oluyor. Sen ölmeyip bu yaşa kadar geldiysen bunun sebebi bu hayatı yaşamak durumunda olman, bu senin hediyen değerlendirmelisin. Toprağın altında da olabilirdin pekala ama değilsin. Elinde koskoca bir ömür var, yaşamalısın.
Sevmiceksen, yaşamicaksan bunun adı hayat değil ki. Tükendiğini biliyorum ama bence iyi yaşamak için savaşmalısın. Git al ehliyeti , kendini eve kapatma. Oturarak yapılan aktivitelerden bir hobi edin ne bileyim seramik mesela.
Önce bence makinenle barış. Ondan hayatını mahveden, insanlarla arana giren bir varlık olarak bahsetmişsin ama gerçek bu değil bence. Seni yaşama bağlayan, nefes veren bir varlık. Al makinene sarıl ciddiyim teşekkür et ona. Güzel cicili bicili bir eşarbın fuların varsa bağla süske makineni.
vsd bizim yaptığımız ürünlerden biripulmoner hipertansiyon benim tanim TGA+VSD+PS 2001 DE RASTELLİ ameliyatı oldum fakat akciğer tansiyonum düşmesi gerekirken düşmedi çünkü ameliyat çok küçük yaşta olması gerekirken ben 12 yaşında oldum sebep Türkiye'de bu tür ameliyatlar yapılmıyordu akciğer ile kalp arasındaki damarın dar olmasından dolayı pulmoner basınç artmış ...zamanında olmayan işte yarım yamalak olup kalıcı hasarlar bırakmış
malesef benim sorunum tek delik değil şuanda yapılacak bişey yok umut bekliyoruz iştevsd bizim yaptığımız ürünlerden biri
durumunu anladım suanda ne dıyebılırım ceren keşke tıp daha fazla daha önceden gelişmiş olsaydı
şuanda işyerinde calıstıgığımız arkadasın kardesındede baska bır turde delık var fakat kendını yormaması gerekıyor henuz amelıyat olmadı bebek yapacakmı bılmıyorum henuz fakat bıze oyle hastalar basvuruyorkı dolaylı olarak arıyorlar bızı kı dırek ıletısımımız yok bızım kımı 40 yasına kadar buyuk captakı delıge ragmen yasıyor ve etkılerıne ragmen yasıyor derken bılmeden yasıyor.
elımızden keske bısey gelse
Bende de hatırı sayılır derecede ufurum var, kalp kapakçığım sarkık. Her ay iğne vuruluyorum, deniz yasak, koşmak, üzülmek, stres yasak, çocuk doktor kontrolünde olabilir dediler en son önceden o da yasaktı (çocuk düşünmüyorum iyiki), kanım mikrop kaparsa ölme ihtimalim çok yüksek olduğu için saçma ama dövme bile yasak, mümkün olduğu kadar az hastalanmam gerekli. Hepimiz hastalık sahibi adayiyiz kimin başına ne geleceği belli olmaz. Moralini yüksek tutmaya çalış.2014 de makine takıldı hem zaten yeni geldi ülkeye benim hastalığım doğduğum günden beri tespit edildi ama sadece üfürüm diye 2007 de eisenmenger sendromu olduğu bilindi ama doğduğumdan beri varmış bu durum fakat tedavisi yok Türkiye'ye ilaçlar 2008 de gelmeye başladı bosentan ile başladık ilk sonra sildenafil sonra remodolin makineye geçtik ventavis felanda kullanılıyor ama ventavis astım hastaları için üretilmiş rahatlamak amaçlı kullanıyorlarmış daha çok
hastalık bundan sonra zor işte Allah yardımcımız olsun bakalım ne yapıcağız ehliyet için yaşadığım yer uygun değil ben kendime adapte olamıyorum şuan
Ne kadar güzel fikirler bunlar :)Bu böyle olmaz cerencan.
Evrende her şey bir sebeple oluyor. Sen ölmeyip bu yaşa kadar geldiysen bunun sebebi bu hayatı yaşamak durumunda olman, bu senin hediyen değerlendirmelisin. Toprağın altında da olabilirdin pekala ama değilsin. Elinde koskoca bir ömür var, yaşamalısın.
Sevmiceksen, yaşamicaksan bunun adı hayat değil ki. Tükendiğini biliyorum ama bence iyi yaşamak için savaşmalısın. Git al ehliyeti , kendini eve kapatma. Oturarak yapılan aktivitelerden bir hobi edin ne bileyim seramik mesela.
Önce bence makinenle barış. Ondan hayatını mahveden, insanlarla arana giren bir varlık olarak bahsetmişsin ama gerçek bu değil bence. Seni yaşama bağlayan, nefes veren bir varlık. Al makinene sarıl ciddiyim teşekkür et ona. Güzel cicili bicili bir eşarbın fuların varsa bağla süsle makineni.
makineyle yaşamaktan iyidir yine beni en çok üzen insanlar ben eskiden hastalığımı hiç takmazdım yüzüme karşı herşey denildi herşey akla gelemeyecek herşeyi işittim canım çok yandı ilk zamanlar ağladım sızladım ama şimdi hiç birşeye üzülmüyorum bu durumda mantıklı mı acaba tek doktorun söyledikleri değil annemle insanlar beni sorarken bile adımdan basetmeden hasta kızın nasıl diye soruyorlardıBende de hatırı sayılır derecede ufurum var, kalp kapakçığın sarkık. Her ay iğne vuruluyorum, deniz yasak, koşmak, üzülmek, stres yasak, çocuk doktor kontrolünde olabilir dediler en son önceden o da yasaktı (çocuk düşünmüyorum iyiki), kanım mikrop kaparsa ölme ihtimalim çok yüksek olduğu için saçma ama dövme bile yasak, mümkün olduğu kadar az hastalanmam gerekli. Hepimiz hastalık sahibi adayiyiz kimin başına ne geleceği belli olmaz. Moralini yüksek tutmaya çalış.
bilmiyorum kafam bazı şeyleri kabul etmiyor kendimi yenileyemiyorum nasıl umursamaz olmalı bir insansiz bırakın artık şu etrafı...desinler onlar,hep konuşurlar zaten..bebeği olmayan kadınların yüzüne yüzüne kısırsın diyen insan var bu memlekette..
onlar için yaşamıyorsunuz bırakın artık ...
MissCherryBlossom o kadar haklı ki..o makine senin celladın değil tam tersi yaşam kaynağın..sev onu..sen kabullenirsen takmamayı öğrenirsin..sen sevmezsen zaten ,etraf asla kabul etmez...
hayatındaki güzellikleri görmüyorsun şu anda..
Rabbim acil şifalar versin,derman olsun..Üzülme rabbim var.Dert etme dua et.İmkanın bittiği yerde iman başlar .Allah büüyk hayatım.Güzel günlerin tadını çıkar .Hepimzin gideceği yer kara toprak bugün yarın bizimde hasta olmadığımıza ne bakıyorsun.Bi gün kanlı canlı olan birisi bi saat önce olmaya biliyor.Herşey Allahtan güzel günler güzel şeyler düşün Allah'a bırak yolunuda.Kızlar daha öncede konu açmıştım okuyupta çok yardımcı olmuştunuz çok teşekkür ediyorum...Sağlık sorunlarımla bir türlü başa çıkamıyorum artık makine kullanıyorum buna rağmen kpss yi kazanıp atandım işim iyi ama hep geleceği düşünmekten sıkıldım ...Geleceği düşündüğüm için bu günü yaşıyamıyorum malesef,geçen gün öksürdüğüm için doktora gitmiştim atandığım yer küçük bir il olduğu için ve hastalığımı çoğu doktorlar anlamadığı için başhekim muayene etmişti o da daha da moralimi bozdu bu tür hastalar en fazla 1 yada 3 sene yaşayabiliyor gibi saçma sapan sözler söyledi ...Doğduğumdan beri hep aynı sözleri işitiyorum çoğu insanlar tarafından da hor görülüyorum değer verdiğim halde hiç kimse bana değer vermiyor eskiden ağlardım sızlanırdım şimdi onu da yapmıyorum ama patlayacakmış gibi hissediyorum kendimi böyle işte...
öncelikle devamlı işten eve gidip gelerek sadece hastalığınıza odaklı yaşıyorsunuz..hayatınızın merkezi olmasın..şu an hasta olmasaydınız ne yapıyor olurdunuz? ne yapmaktan keyif alıyor olurdunuz mesela?bilmiyorum kafam bazı şeyleri kabul etmiyor kendimi yenileyemiyorum nasıl umursamaz olmalı bir insan
alışveriş kıyafet makyaj :) her kızın hoşlandığı şeyler kitap okumayı çok seviyorum her haftada mutlaka bir kitap bitiririm onun dışında edebiyat ilgi alanımöncelikle devamlı işten eve gidip gelerek sadece hastalığınıza odaklı yaşıyorsunuz..hayatınızın merkezi olmasın..şu an hasta olmasaydınız ne yapıyor olurdunuz? ne yapmaktan keyif alıyor olurdunuz mesela?