Derdim dışarıda bir şeyler yiyememek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Simdi dalga gecenler soyle oluyor senin dusundugun ile onun kafasindaki cok farkli oluyor ve sizin pencerenizden bakmak istemedikleri icin bizim bu dusuncelerimiz sacma geliyor dedigim gibi ben onceden olsaa amaaaaannn yiyin ya ne olacak derdim ama hamileligim cok zorlu gecti kaybetme korkusu ile 9 ay devamli yattim ve hijyene cok dikkat ettim kizim dogduktan sonra yine normaldi bana gore ama su son 2 3 aydir baya baya dusunuyorum artik

O ağızlarla neler neler yapıyorlar cidden?
Aslında haklısınız, dışarıdaki yiyecekler hangi ortamlarda hazırlanıyor bilemeyiz, mideniz hassassa yemeyin tabi. Amaaaa köfteye bakamamak filan kısmı ruh sağlığınızın azıcık uçuşa geçtiğini hissettirdi bana.

Onun icin şoyle bisey soyleyebilirim mesela bi bakiyorsun arastirma hissine kapiliyorsun x marka bi restoran zinciri koftesine neler katiyor diye daha zaten sonu gelmiyor bakmaktan tiksindigim tavuk koftesi ve icinde kikirdak dolu cidden nasil bir mide anlamiyorum kikirdakli bi kofte ne bilim herkes sevmez herhalde

benim kayinvalidem yapiyor bunu bulasiklari camasir suyuyla yikiyor ilk gördügümde sok gecirdim. Bu titizlik degil hijyen degil bu sagliksiz.
Evet babannemde temizlik hastası her bulaşığa çamaşır suyu döküyor yerlere hergün bir şişe döküp siliyor bağırsak dengesini bozdu bu şekilde hem kokuyor yani yiyip içilmiyor bile

Sağlık bakanlığı sürekli liste yayınlıyor kötü işletmeler listeleniyor takip edebilirsin denetlemeden geçemeyen yer varsa yaşadığın yerde oralardan alışveriş bile yapma belki biraz için rahatlar bu şekilde:)

Tesekkur ederim bakiyorum evet o cok para verdigimiz iyi dedigimiz urunlerde oluyor valla sasirtici bence herkesin bakmasi lazim cocuk cocugumuza temiz gidalar yedirtmeliyiz hem cocuklarimiz icin hem kendimiz icin

arastirirken camasir suyunun zararlarini da arastirin bence.
bu yazdiklariniz cok fazla geldi bana.
Disarida yemek yememek farkli ama su yazdiklariniz da saglikli alternatif degil.

o çatal kaşıkların elde yıkanması zaten imkansız, sanayi tipi yüksek ısıda 10 dk da yıkayan bulaşık makineleri var orda yıkanıyor onlar.Asıl sıkıntı şu tahta servis tabaklarında işte onların sürekli yıkanması imkansız başkasının tabağını silip size getiriyorlar büyük ihtimal.Zaten kafe tarzı yerlerde yemek yemeyi ben hiç sevmem sadece yemek yenilecek yerde yemek lazım..Birde çatal bıçağa varana kadar pişen yemekten kıl çıkar, kol kılı çıkar ben çok karşılaştım.Nerde yediğiniz önemli kötü yerlerde kalitesi düşük restoranlarda yememeye çalışabilirsiniz.Mesela döner alırken 15 liraya et döner satan yerlerde bir kez bi arkadaşın zoruyla yemeye kalktım o et kesinlikle dana eti değildi ve içinde iğrenç bir koku vardı..Sonra gittim güya iyi bi dönercide yedim, ,kesen adama baktım elde eldiven yok ekmeğe elledi ekmeği bırakıp içindeki eti yedim.Sizi anlıyorum...

çamaşır suyu ile bulaşık yıkadığınızı söylemişsiniz ama çamaşır suyu kalıntıları sizi hasta eder..Evinizde hiçbir temizlikte kullanmasanız yeridir.Pislikten ölmeyiz ama kimyasal öldürür..Aman dikkat edin.Bulaşık makinanıza sirke falan koyun parlatıcı gözüne hijyen sağlayacaktır mutlaka siz takıntı yapmışsınız hayatı zorlaştırmayın kendinize..

Soyle birsey de var.Markete cikiyorsunuz bir ürün alsaniz deterjan,şampuan yada ithal urunler.O urunlere dis ambalajina kimlerin elleri değiyor,blki.afedersiniz tuvaletini ypti elini yıkamadi urune dokundu.Sonra.siz onu aliyorsunuz evde direk yerlestiriyorsunuz aldınız mikrobu eve simdi.Yani bunun sonu yok ki.. Sizin ki takıntı olmus.Zaten yapimiz geregi mikroba alışkın insanoglu.Sadece biraz daha dikkatli davranacaksınız o kadar.Tiksinmek konusuna gelince onun çözümünü bulmaniz lazım.Ben gidada çalıştım.Analizler yapıyorduk neler çıkıyordu neler.Ama paketli gıda dersin yersin.O yuzden cokta sey yapmayin

Evet oyle yapiyorum makineyi calistirmadan camasir suyu puskurtur oyle calistiririm uzun saate veririm ister cok olsun bulasik ister az olsun calisiyorsa uzun saatte calistiririm ama buradaki kizlar ne kadar da yikansa kalinti kaliyor dediler bilmiyordum bebegim var 14 aylik daha sıkmam camasir suyu parlatici bolumune kendimi bildim bileli sirke koyuyorum

Ne gibi urunlerde neler gordunuz anlatabilirmisiniz bizde ona gore evimize giriyorsa kendimiz yapmayi tercih ederiz

Bu arada camasir suyunu eve bile sokmamak lazim bulaşıklara dokmeyi geçin de.
Ben kirk yilda bir sise alirim camasir suyunu. Onu da wc dokerim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…