- 11 Şubat 2020
- 632
- 936
- 23
- Konu Sahibi Ajsgeidnwk
-
Simdi dalga gecenler soyle oluyor senin dusundugun ile onun kafasindaki cok farkli oluyor ve sizin pencerenizden bakmak istemedikleri icin bizim bu dusuncelerimiz sacma geliyor dedigim gibi ben onceden olsaa amaaaaannn yiyin ya ne olacak derdim ama hamileligim cok zorlu gecti kaybetme korkusu ile 9 ay devamli yattim ve hijyene cok dikkat ettim kizim dogduktan sonra yine normaldi bana gore ama su son 2 3 aydir baya baya dusunuyorum artikYemeyin zaten en güzeli. Kesin emin olduğunuz yerden yiyin sadece. Kaşığınızı çatalınızı da götürebilirsiniz yanınızda bence gayet doğal. Dışarda asla salata yemeyin mesela yada yeşillik. Bende sadece bildiğim tanıdığımın vs mekanlarında yiyorum dalga geçiyolar insanlar umrumda değil.
Dusnmemeye calisacagim yoksa sonu yok farkindayimilerisi çokta hoş durmuyor senın için ,
temizlik iyide takıntı yapmanız kötü ,
Onun icin şoyle bisey soyleyebilirim mesela bi bakiyorsun arastirma hissine kapiliyorsun x marka bi restoran zinciri koftesine neler katiyor diye daha zaten sonu gelmiyor bakmaktan tiksindigim tavuk koftesi ve icinde kikirdak dolu cidden nasil bir mide anlamiyorum kikirdakli bi kofte ne bilim herkes sevmez herhaldeO ağızlarla neler neler yapıyorlar cidden?
Aslında haklısınız, dışarıdaki yiyecekler hangi ortamlarda hazırlanıyor bilemeyiz, mideniz hassassa yemeyin tabi. Amaaaa köfteye bakamamak filan kısmı ruh sağlığınızın azıcık uçuşa geçtiğini hissettirdi bana.
Evet babannemde temizlik hastası her bulaşığa çamaşır suyu döküyor yerlere hergün bir şişe döküp siliyor bağırsak dengesini bozdu bu şekilde hem kokuyor yani yiyip içilmiyor bilebenim kayinvalidem yapiyor bunu bulasiklari camasir suyuyla yikiyor ilk gördügümde sok gecirdim. Bu titizlik degil hijyen degil bu sagliksiz.
Sağlık bakanlığı sürekli liste yayınlıyor kötü işletmeler listeleniyor takip edebilirsin denetlemeden geçemeyen yer varsa yaşadığın yerde oralardan alışveriş bile yapma belki biraz için rahatlar bu şekilde:)Onun icin şoyle bisey soyleyebilirim mesela bi bakiyorsun arastirma hissine kapiliyorsun x marka bi restoran zinciri koftesine neler katiyor diye daha zaten sonu gelmiyor bakmaktan tiksindigim tavuk koftesi ve icinde kikirdak dolu cidden nasil bir mide anlamiyorum kikirdakli bi kofte ne bilim herkes sevmez herhalde
Tesekkur ederim bakiyorum evet o cok para verdigimiz iyi dedigimiz urunlerde oluyor valla sasirtici bence herkesin bakmasi lazim cocuk cocugumuza temiz gidalar yedirtmeliyiz hem cocuklarimiz icin hem kendimiz icinSağlık bakanlığı sürekli liste yayınlıyor kötü işletmeler listeleniyor takip edebilirsin denetlemeden geçemeyen yer varsa yaşadığın yerde oralardan alışveriş bile yapma belki biraz için rahatlar bu şekilde:)
Asicim bana misafir geldiginde catal bardak her ne yapmis ne kullanmislarsa buyuk bi legenim var 1 gece camasir suyunda birakiyorum ve ardindan yikiyorum annemde hep oyle yapar ölüm korkusu degil tiksinmek mesela sen en yakın arkadasinin kocasina agziyla neler yaptigini falan biliyormusun ben bir kac arkadasimdan biliyorum ve o evde birsey yemek biryana icmek istemiyorum ki disarida kim ne yaptigi belli degil icim kaldirmiyor anlayacaginiz olum korkusu degil
Bende ölüm korkusu yaşıyorum demedim yazdigim gibi onceden bende yiyordum amaannn yiyin ya ne olacak falan diyordum ama iste takinti olunca bisey yapamiyorsunuz malesefBen hiç evde yemek yemiyorum ölmedim. Coronavirüs beni görse gücün kaçar
Evet oyle yapiyorum makineyi calistirmadan camasir suyu puskurtur oyle calistiririm uzun saate veririm ister cok olsun bulasik ister az olsun calisiyorsa uzun saatte calistiririm ama buradaki kizlar ne kadar da yikansa kalinti kaliyor dediler bilmiyordum bebegim var 14 aylik daha sıkmam camasir suyu parlatici bolumune kendimi bildim bileli sirke koyuyorumçamaşır suyu ile bulaşık yıkadığınızı söylemişsiniz ama çamaşır suyu kalıntıları sizi hasta eder..Evinizde hiçbir temizlikte kullanmasanız yeridir.Pislikten ölmeyiz ama kimyasal öldürür..Aman dikkat edin.Bulaşık makinanıza sirke falan koyun parlatıcı gözüne hijyen sağlayacaktır mutlaka siz takıntı yapmışsınız hayatı zorlaştırmayın kendinize..
Ne gibi urunlerde neler gordunuz anlatabilirmisiniz bizde ona gore evimize giriyorsa kendimiz yapmayi tercih ederizSoyle birsey de var.Markete cikiyorsunuz bir ürün alsaniz deterjan,şampuan yada ithal urunler.O urunlere dis ambalajina kimlerin elleri değiyor,blki.afedersiniz tuvaletini ypti elini yıkamadi urune dokundu.Sonra.siz onu aliyorsunuz evde direk yerlestiriyorsunuz aldınız mikrobu eve simdi.Yani bunun sonu yok ki.. Sizin ki takıntı olmus.Zaten yapimiz geregi mikroba alışkın insanoglu.Sadece biraz daha dikkatli davranacaksınız o kadar.Tiksinmek konusuna gelince onun çözümünü bulmaniz lazım.Ben gidada çalıştım.Analizler yapıyorduk neler çıkıyordu neler.Ama paketli gıda dersin yersin.O yuzden cokta sey yapmayin
Bimdeki krakerlerde insan ve domuz kilindan yapılıyormuş krinkil miydi ne markası hic yemedim neyse ki oyykkk
Belli bir gida bölümünu soylemek yanlis olur.Ama hijyene dikkat etmeyen yerler var.Bu risk hep var aslindaNe gibi urunlerde neler gordunuz anlatabilirmisiniz bizde ona gore evimize giriyorsa kendimiz yapmayi tercih ederiz
Ben ekşi sözlükte okudum dün ordada haber linki vardı goguldan bakabilirsinizYemisligim yok ilk defa duydum. Ama bu kadarini da inandirici bulmuyorum. Kraker neden kildan yapilsin ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?