Derdim: "En Yakın Arkadaşım"

En son çok samimi olduğum arkadaşım çok dinine düşkün, dürüst ama çok müdehaleci
İnsanlarda gördüğü yanlış hareketi yüzlerine söylerdi tabi bu hareketini bana da yaptı, bende insanlarını değiştiremiyecine boşunu uğraşma hep dedim tabi kendisi bu hareketinden vazgeçmedi birde başka kişilerle konuşunca nedense kıskanıp bana küsüyordu ve o konuştuğum insanların hatalarını bana söylüyordu, istediği gibi davranmadığım zaman bana küsüp sokakta görse dahi selam vermiyordu, bende artık bu hateketlerinden dolayı iyice bıkmıştım küsmedim ama araya mesafe koydum birde whatsaptan engelledim

Aynı şekilde arkadaşlığım oldu 7 sene falandı bizimki. Biryerden sonra anlaşamamaya başlıyorsunuz. Anlamsız bir üstünlük savaşı başlıyor. Heleki zoraki hissi geldi mi dinlenmek istiyorsunuz ama karşı taraf bunuda yanlış anlayıp herşeyi sorun haline getirmeye devsm ediyor en son kopuyorsunuz yetemediğini hissetmek çok kötü bir duygu istemeden de olsa bitiyor. Dilerim siz o noktaya gelmezsiniz. Ha pişman mısın dersen hayır. Hatta benimki kkda arkamdan beni çok bunaltıyordu sürekli arıyordu bunalıyordum demiş şaka gibi halbuki tam tersiydi:)

Evet yine doğru karar vermişim çok yakın arkadaş bu demek
Benım yok gerek de yok sonunu biliyorum çünkü
Kimseden destek beklemiyorum kimse de benden beklemesin öyle aşırı destek
Kimsenin de stres topu olamam
biraz uzaklaşın bence

her gun saatlerce telefonda konusmak???
Bence sorun bu. Bir yerden sonra kiminle olursa olsun kavga baslar yani. Uzak mesafe iliskisi gibi ama onda bile bir hedef var, sizde o da yok, bir gun ayni evde yasama plani yapmiyorsaniz tabiki.
Bu sekilde devam ederseniz saygiyi yitirmeniz tehlikesi daha yuksek. Arkadasliginiza deger veriyorsaniz birbirinize kisisel Alan tanimalisiniz.

Kişisel alan tüm ilişkilerde en önemli şeydir. Bırakın yakın arkadaşı evlendiğinizde dahi kendinize ayıracağınız vakit ve ilgilendiğiniz konular için ayrı ortam yaratmalısınız. Bu yakın arkadaş ilişkisinde de kesinlikle böyledir. Çok şey paylaşmış olabilirsiniz ama alanınıza müdahale ederseniz bir yerden sonra saygınızı ve sonra da sevginizi yitirmeye başlarsınız..

Hergun saatlerce ıc sesim susmasa ona tahammül edemiyorum sız ne anlatıyorsunuz o kadar?

Arkadasınız ıcın kusemeyız hayat arkadasıyız hayat arkadası gibiyiz gıbı cumlenızı okudum yukarı da ve ürktüm.
Bır arkadasım benı tanımlarken hayat arkadasım gıbı dese höst falan derim.
Asırı abartılı geldı arkadaşlıgınız aynı zamanda yorucu.

Kardesımı bu kadar seviyor muyum bilmiyorum demıssınız ya bence Kardesınızı sevin kardesler her durumda kaliyor ama arkadaslar dostlar vakitleri dolunca gidiyor

Keşke benim de böyle arkadasliklarim olsaydı. Maalesef bırakın samimi arkadaş olmayı 1 yıldır telefonla konuştuğum insanlar annem,babam, ablam ve eşimin annesi, babası, ablası.
Ben anlayamayan ve azıcık da kıskanan gruptayim.
Neyse nazar değmesin. Umarım sorunlarınız çözülür.

Bu benim galiba :/

Konu sahibi biraz iletişimi sınırlandırabilirsiniz. İyice kopmaktansa 2 güne 1 konuşun mesela. Önemli olaylarda arayın.

Geçtiğimiz aylarda 16 yıllık arkadaşım bence çok basit bir sebepten benimle görüşmeyi kesti. Bence insanların hayatımızdaki rolü bittiğinde hayatımızdan çıkıyorlar. Artık birbirinize iyi gelmiyorsunuz demek ki.

Bizde 3 kisiydik boyle. Hep o oyle der bagrimiza basar her atarlanmasinda her ofkesinde sinewy cekerr guler gecerdik. Dugunu nisani cenazesi her seyine kostuk. Hayatina biri girince o kadar degisti ki artik Altman alamayacak hale geldik. Hepimiz ayni anda evlendik ayni surecleri yasadik ama o dayanilmaz oldu. Sonunda buyuk bir kavgayla bitti o her gun konustugumuz insani hoc ozlemiyor aksine hayatimizdaki sorumlukuk gerginlik bitti diye rahatsiz. Bir sure sonra boyle arkadasliklar insani yoruyor baska hic bir sey degil.

Hergun saatlerce ıc sesim susmasa ona tahammül edemiyorum sız ne anlatıyorsunuz o kadar?

Arkadasınız ıcın kusemeyız hayat arkadasıyız hayat arkadası gibiyiz gıbı cumlenızı okudum yukarı da ve ürktüm.
Bır arkadasım benı tanımlarken hayat arkadasım gıbı dese höst falan derim.
Asırı abartılı geldı arkadaşlıgınız aynı zamanda yorucu.

Kardesımı bu kadar seviyor muyum bilmiyorum demıssınız ya bence Kardesınızı sevin kardesler her durumda kaliyor ama arkadaslar dostlar vakitleri dolunca gidiyor

bence fazla abartmissiniz :) her iliskinin dinamigi farkli oldugu gibi -mesela kimisi gun icinde bile mesajlasir esiyle, kimisi sadece aksam gorusmekle yetinir- her arkadasligin da dinamigi farkli.
Evet oz kardesim gibidir. Bunda urkecek bir sey yok.
Ama herkesin dedigi gibi araya biraz mesafe koyacagim

bence fazla abartmissiniz :) her iliskinin dinamigi farkli oldugu gibi -mesela kimisi gun icinde bile mesajlasir esiyle, kimisi sadece aksam gorusmekle yetinir- her arkadasligin da dinamigi farkli.
Mesafeyi nasıl koymayı dusunuyorsun?

Ben öz kardeşimle arada sirada konuşuyorum saatlerce konuşmuyorum

Benimde on yillik bir yakin arkadasim var böyle.
Ama yapisik ikizler gibi degiliz.
Hergün bizde konusuruz ama herkesin kendisine özel bir hayati da var.
Bizde ayni okula gittik ama beraber ayni sehir ayni tercih sacmaliklarina girmedik hic.

Yeri gelir aylarca göremeyiz birbirimizi mesela. Ama iki gün birbirimizden haber almayalim ben onu o beni merak eder. Azcik bizde de var sevgili gibi durumlar sanirim :KK70: ama dedigim gibi herkesin kendi özeli ayri yasantisida var yani.. dozu ayarlamak önemli.

Birde saygi cok önemli. Farkli fikirde olsaniz dahi saygi duyun birbirinize.

Şu an sıkı fıkı olduğum arkadaşım yok sorumluluk yok beklenti yok, ohhh ne rahat hayatmış, nedense artık bu tür arkadaşlıklardan kaçıyorum olmak isteyen olduğu zaman hemen engelliyorum
Kimsenin kaprisini çekecek durumda değilim böyle iyiyim bunu fark ettim başka uğraşlarım
Var, mutluyum

Şu an sıkı fıkı olduğum arkadaşım yok sorumluluk yok beklenti yok, ohhh ne rahat hayatmış, nedense artık bu tür arkadaşlıklardan kaçıyorum olmak isteyen olduğu zaman hemen engelliyorum
Kimsenin kaprisini çekecek durumda değilim böyle iyiyim bunu fark ettim başka uğraşlarım
Var, mutluyum

ne gibi ugraslar?

Spor, el işleri ve şehiri keşfetmek gitmediğim yerleri görmek

Back
X