derdim eşim , anne ve babam

hasbel79

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2011
255
19
118
mrb konuya kısa geçicem çünkü çok yorduldum kaç gündür düşünmekten.eşim öğretmen bende öğretmenim ben şu an eşimden ayrıyım görev icabı yanımda annrmler var bebeğim küçük ona bakmak için geldiler.eşimin hallerini zaten beğenmiyorlardı bana karsı olsun kendilerine karsı olsun.soğuktu genelde yapısı öle aslında eşim ilk baştan beri ailemin sürekli bize karışmasından şikayetçiydi.mesela evin temizliğine bile karısmalarından ne bileyim benim o gün ne yemek yapacagımı sormamdan tutundan cougu seyi aileme sormam karıstrtımam esim tarafından hep tepkiyle karsılandı.sen nasıl birisin ailen sana niye bu kadar karısıyor gibi hep bana kızardı bu kadar herseyimizi bilmek zorunda değiller vb..

gelgelelim ailemde bana karsı cok düşkün ilk çocougum belki ondan.acıkcası belki suc bende sınırları koymayı basaramadım keske ilk önceden bunu yapabliseydim annemlere bukadar aile içine karısmalarına müsade etmeseydim cocuk doğduonunlada ilgili cok şeye karıştılar.

neyse ama herseye sebep olan olay şu oldu:eşim 15 tatilde bizi görmeye geldi ben soguklar var diye gidemedim evime o geldi.işte eşimin geldigi 3.gün sabah kahvaltı yaparken bebegimin sünneti olayından iş büyüdü eşimin ailesi kayseride çoğu kardesi orda annemlerde cocugun süünetini kayseride yaptırtmayız dediler ve ondan sonra olana oldu esimde benim cocugumun babası yokmu dedi annemlere ama sert bir dille annemler sok oldu bu tavra acıkcası annemler orda biraz saka ciddi konustular ama esimcok sert cıktı sonra annem birsey dedi esim birsey dedi iş büyüdü ve sonraesim en son ben deli adamım siz benim bu halimi daha görmediniz diyince kavga alevlendi esim odayı terk etti gitti ve gitmesine kadar aiiemle esim konusmadılar esimde iki gün sonra apar topar gitti daha önceden gitcekti ama ben engel oldum o kavga tabi orda bitmedi ailemle kac gündür bir dargın bir barısıgız benide sorumlu tutuyorlar herseyden tavırlarımdan sucluyorlar esimi tutuyormusum öle olmasa bastan durum bu halde olmazmıs vb..artık esimin her yaptıgı önüme geldi su oldu bunu yaptı eskidendi buböyleydi esimde su an nefret ediyor onlardan adlarını duymak istemiyor arada kaldım ve bu pskolojimi bitirdi care varnı yardım edin okuyan herkese tskler şimdiden

burdaki yorumlara desteklere cok ihitiyacım var konusmak isitiyorum değilse kendimi yitircem suc bendemi kimde bu olaya nasıl birçözüm bulmalıyım esim artık ben memleketinize gitmem diyor annemler bir taraf sec diyor bu iş bosanmaya gitcek nerdeyse

çok kötü bi durum allah yardımcınız olsun
durum vahim duruyor yakında bi seçim yapmanız
istenilebilir sizden ailen mi eşin mi diye
annenizle ve eşinizle konusup birinin alttan almasını
sağlayabilirseniz sizin için çok çok ii olur
allah korusun küslük flan çok kötü

üzüldüm canım,
ben de eşinizle aynı fikirdeyim, ailenizle aranıza bir sınır çizememişsiniz, denge sorunu yaşıyorsunuz bu yüzden,
şimdi eşinizin yerine koyun kendinizi, kaynananız eşinizin yanında olsa, herşeye onlar karar verse, eşiniz herşeyi önce onlara sorsa nasıl tepki verirdiniz?
bence eşiniz baya bi dolmuş bu konuda ve olmadık bir durumda patlamış, olay sünnet falan değil

bence ailenizle oturun ve kimsenin kimsenin yerine geçemeyeceğini sizin de bir aileniz olduğunu eşinizi sevdiğinizi orta yolu bulmanız gerektiğini uygun bir dille anlatın
aileler kaç yaşında olursak olalım sanki korunmaya muhtaç 5 yaşında çocukmuşuz gb davranıyorlar bu da eşle olan ilişkilerimize darbe vuruyor ne yazık ki

Esin demek ki daha onceden dolmus ki boyle bi olayda ani bir cikis yasamis cok uzuldum. Burda dengeyi kuracak olan sensin ne ailene laf ettir ne esine. Kendini esinin yerine koy ve ona gore davran derim ben.

ortalık toz duman görseniz esime aksam kızdım durdum sen biraz alltdan alsaydın dedşm daha beter köpürdü benim evladıma onlar nyekara vrecek nealaka gibi birsürü laf bizim yakamızı bıraksınlar gibi babam için cok agır konustu acıkcası küfür olarak hadini acma dedim yani iş bizimle ilgili soruna dönüştü biz esimle kötüyüz suan ayrılık var birde yani derdimi ona anlatamak belki o da haklı ama annme babam onlar ne yapabilirim huylarını değiştirememki bana karsı cok ne bileyim korumacı bir tutum içindedeler esimin ben deliyim lafını bile bana gözdagı olarak yorumladılar

sen aileni özeline fazla karıştırmışsın.kocanı dış kapının mandalı yapmışlar.erkekler böyle şeylere gelemez.egemenliğin onlarda olmalarını isterler.hoş yine de son söz kadınlarındır ama yine de o egoyu onlara tattırmak lazım.adamın oğlunun sünneti.senin ailen nasıl der orda yaptırtmayız diye.o,eşinin gururu,biricik oğlu.tüm sülalesinin önünde gururlanacak mutlu olacak.ailen öyle diyeceğine biz de geliriz ne güzel olur felan demeli.
eşinin yanında ol.ailene de sırt çevirme tabi ama eşin biraz ilgiyi hakediyor.hemen ara onu konuş.sevgini ve bağlılığını belli et

canı benim keşke ipleri önceden sıkı tutsaydın ve aileni karıştırmasın ailevi konularınıza.hiçbirşey için yuvanı bozma.annenler de çok cahilce düşünüyorlar.bu arada eşin kısa süreliğinemi başka bir şehirde görev yapıyor.dualarım seninle canım.Allah yardımcın olsun

bizim yetiştme tarzımız farklı esiminki farklı babamın bana yemekte ne yaptın demesi yada telde ne yemek yaptın diye sorması bile ona abes babanınbaska işi yokmu annenin baska işi yokmu bizim üzerimizden hayal kurmasınlar diyor annemler benim memlekete gelmemi esimi ikna etmemi istiyorlar esimde bna apacık iç güveysi denir asla ben olmam diyor asıl sorun bu

ailenizin dedigi komikmis, tabii ki esin tarafini tutacaksiniz. Ki tutmamissiniz bile. Sunnet olayinda biz esimle karar vericez size dusmez anne diye sizin soylemeniz gerekirdi. Esiniz dayanamamis patlamis artik. Yerden goge kadar hakli.

Sizin aileniz artik cocugunuz esiniz bunu gorseniz iyi edersiniz. Yoksa ayrilip baba evine yollanirsiniz herhalde istediginiz bu deildir.

Bu site aile-es arasi iliskisini koruyamayanlarin ayrilma hikayeleriyle dolu. Kadin da olsa erkek de olsa herkes esinin yaninda durmali evlendikten sonra. Bence ibret olsun, ailenize isinize karismamalarini yoksa yuvanizin yikilacagini sert bicimde soyleyin. Esinizden kendi ve aileniz adina ozur dileyin. Biraz guzel soz soyleyin gonlunu alin.

haklısınız belkide cok karıstılar herseye amabenim yapım biraz böyle elde değil aileme herseyime karısma fırsatını daha ünidede verdim ben esimle ilgili değil olay esimin bana kzıdıgı nokta ayaklarının üstüne neden basmıyorsun aileminde dedigi su benim onlar gibi cok cocugumuz yok elbettde sana karıscaz seni ezmesine müsade etmeyiz birde o günkü olayda babam bize o saygısızlıgı yaparken senin için elverdimi of offf herkes kendi karesinden bakıyor ben onlardan apayrıyım cocuga bile bagırdım bugün yavrumdan cıkarcam gibi dengem kalmadı inannın ya okul acılcak kafam yerinde değil karmakarısıgım

canm ilk önce allah sabır versin diyorum çünkü durumun gerçekten çok zor ailen ve eşin arasında kalmışsın iki tarafta vazgeçilmez.
ama şöyle bir gerçek var ki her ne kadar ailende olsa dinimizce bile en önemlisi senin yuvan eşin ve çocuğun çünkü sen annenin babanın yanındayken ailen onlardı şimdi ise senin bir ailen var ve yuvanı ayakta tutmakta senin elinde sanırım ailen birazcık çizginin dışına çıkmış seni zor durumda bırakmışlar eminimki onlar bunu senin iyiliğin için yapıyorlardır ama biraz daha dışarıda kalmaları sizin açınızdan iyi olucak galiba bunu ailenle konuşup güzel bir dille anlatmalısın.

canım sen şu anda ailenin yanındasın ve eşin başka bir şehirde değilmi?

ben su an esimin yanında değilm esimle ayrıyız ben ailemle beraberim bebegime bakıyorlar annemler onlarda yerlerini yurtlarını bıraktılar benimiçin en azından esimin bunu görmesi gerekmezmiydi tamam dolmus belkide haklı amasonuc bu olmamalıydı arada olmak cok zor şimdi yazın esim memlekete gelmez kesin yüzlerini görmek istemiyorum diyor.ben annemlerlekonustum cok konustum herseferinde taraf olmamaı bekliyorlar konu acılıyor zaten belliydi bunun böyle olacagına geliyor acıkcası istedikleri ne anlam veremiyorum beni görüyorlar kac gündür eridim bittim

Canim gercekten cook üzüldüm.Ben de cok arada kaliyorum.Ilk zamanlarda dahada fazlaydi.Artk annemi fazla karistirmiyorum.Onun aileside cok karismiyor.biraz rahatiz.maalesef ücüncü kisiler olmasa ailenin icinde kari koca icin anlasmak cok kolay olacak.ama birakmiyorlar iste.ailenin esinden sizin memleketinize tasinmsini istemesi bence cok yersiz.Kocanizinda yapacaginiz yemegi onlara sormak istemenizi yargilamasi cok sacma.bende kayinvalidemle konusurum eltilerime sorarimanneme sorarim.ne var bunda yani?

ama sünnet isinde aileniz hatali.Dügün gügün dügün.zaten bu sacmaliklar yüzünden insanlar birbirlerini bs yere kiriyorlar.almanayada cok az insan sünnet dügünü yapiyor.Bencede cok sacma zaten yapilmasi.en iyisi gidip bir hastanede yaptirmak evdede üc bes kisiyle mevlüt okutmak.mevlütede annane bababnnne dede gelir.herkesin gönlü our.Ben anlamiyorum kücücük bir cocugun seyi kesiliyor bütün sülale bayram ediyor.Biz degil miyiz iste erkeklere bu payeyi veren gereksiz yere.sonrada onlarada kalkip esinin ailesine hakaret ediyor.orada kendi ana babasi olsaydi ne hissederdi acaba?

gece gece sinirlendim.Kusura bakma .allah kolaylik versin.bir orta yolunu bularak birbirlerini anlamaya calismali ve hosgörülü olmalisiniz birbirinize.Yoksa höt benim dedgim olur demekle dünya maalesef dönmüyor.

sen çalışıyomusun da ailen çocuğuna bakıyor

Ayy çok tanıdık bir waka..Biz de hamılelıgımden ötürü 2 aydır annemlerde kalıyoruz,eşim de bıkmıs artık babam cok dırdırcı ..Herşeye kadın gibi karısıyor..Yok hırka giysene ,yok yemek yesene felan diye ..Geçen hafta konustuk d eşim de doluydu bayagı ,ki ben isyankar ve aılemden de yıllarca ayrı yasamıs bırı olmama ragmen ıkımıze de ufak cocuk muamelesı yapıyorlar..Resmen sankı sıkılıyorlardı da ellerıne oyuncak werdık gibi oldu..Sizinkilerle konusmanda fayda war ,ben de eşine hak werdım..Kendını onun yerıne koy daha ıyı anlarsın..Aılene anlat,uzakta da olsak o benım kocam ve bebgımın babası..Biraz alttan almayı bilin felan dersin..Konuş onlarla..Ben eşimi korumuyorum hepınızı sewıyorum de ..Ne yaptın en son,eş durumundan kavusamadınız mı..

annemlerin bana asırı baglıgı biraz fazlaca benim evlenmemle artık gelirsin memlekete torunumuz büyütürüz dediler dediler ama işte evdeki hesap uymadı carsıya adam ben gelemem bu hesaba diyor esimnde derdi beni kayseriye götürmek bende orda olamam mutlu olamam sorunum yok ailesiyle ama yapamam en iyisi uzak kalmak ama zaten hep uzaktık iki tarfatdanda yinekavga oldu esimle 3yıla gircez nerdesyse ama bei bildim bileli esim bıktım senin aielnin karısmasından diyor evlenme hazırlıgında bile sorunlar yasadık ne diyim daha neler neler anlatması uzun

Mecburen ayrı şehirlerde olmanızın da etkisi var. Aynı çatı altında olup kapıyı kapatsanız onu daha kolay ikna ederdin. Evin reisinin kendisi olduğunu hissettirmeye çalışıyor.Otoriteyi kaybetmekten korkmuş. Bunu nasıl yapacağını da bilememiş, büyük laflar etmiş. Sen şimdi onun sözlerine takılma. Ona ihtiyacın olduğunu üç kişilik bir aile olduğunuzu anlat telefonla biraz yatışır.
Ailene gelince, onlara eşinle ilgili olumsuzlukları anlatmamaya çalış.Anne de baba da kızlarına kıyamıyor ve hemen korumaya geçiyorlar. Seni bir üzen onları bin üzüyor. Onların istediği seni mutlu görmek. Aciz değil güçlü olduğunu belli et, bunu ben hallederim mesajı ver. Hem rahatlasınlar hem de karışmasınlar. Çünkü birşeyler yapmamız mı gerek acaba diye düşünüyorlar. Sen eşinle barışırsın ama onlar zor affeder unutma.
Tüm bunların altında ise bakış açısının farklılığı yatıyor bence. Baban seni evlendirmiş ama gözünün önünden ayıramamış, mümkünse damadım da kontrolümde olsun istiyor. Bu tür şeyleri hiç takmayan hatta kayınpederinin işinde rahatça çalışan, verdiği evde oturan kocalar kocalar var. Ama eşine bu durum çok ters geliyor. Herkesi kendi düşüncesinde değerlendirip bir orta yol bulmak da sana düşüyor. Kimseyi memnun edemiyorum diye kendini yıpratma. Sadece kararlı ol. Çocuğunun en çok huzurlu bir anne babaya ihtiyacı var.
Öpüyorum sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…