Merhaba,
ben sizi gayet iyi anlayabiliyorum çünkü sizinkine benzer bir eş de bende var. Ona göre kendi ailesi hiçbir şeyimize karışmaz ama benim ailem herşeyimize karışır. onun ailesi herzaman her yaptığında haklıdır. Peki ne mi oldu. Kendisiyle ailem arasında bir tartışma geçti (sizinki bigi) ama o kendinin haksız olduğunu kabul etmedi (herzamanki gibi) bende dedimki ona; ne ben ailemden vazgeçerim ne de sen. Ben nasıl senin aileni oldukları gibi kabul etmeye çalışıyorsam sen de benim ailemi oldukları gibi kabul etmeye çalışacaksın çünkü biliyorumki asla ailesine toz kondurmaz laf söylemez, yanlışınız var demez. Onun ailesi ailede benimki değil mi. Bunun için tam 1 hafta tartıştık ve sonunda her 2 tarafında birbirinin ailesine maksimum düzeyde iyi davranmasına karar verdik. ama tabi benim ailemin kırgınlığı geçmedi ama eşim şunu çok iyi öğrenmiş oldu ben onun için ailemden vazgeçmeyeceğim. Senin eşinde, kendi ailesini ön planda tutup, aileni dışlamak istiyor bence onun içinde her fırsatta annen şunu dedi karıştı, baban bunu dedi karıştı diyor. Evet şunu da kabul ediyorum bizim ailelerimizde bize düşkünler ve üzülmemizi istemiyorlar onun için bazen yanlış konuşup, yanlış davranabiliyorlar ama eşlerimizde kendilerinde hiç kusur yokmuş gibi davranıp tüm suçu ailelerimize atıyor. Bence psikolojik yardım al, asla kendini eşine ezdirme. Senin ne kadar güçlü olduğunu, o nasıl ailesine değer veriyorsa senin de ailene o kadar çok değer verdiğini anlat ama ailenin ve eşin de sevgisinin ve yerlerinin farklı olduğunu bu nedenle her ikisi arasında bir seçim yapmayacağını söyle ve geçmişi geride bırakıp yeni bir sayfa açmayı öner.