derdim eşim , anne ve babam

Kolay olmayacak tabi ama sana çok iş düşüyor.Bu olayların buraya gelmesine sebep ben sizi görüyorum.Tamam eşinizin aileside karışıyor belki ama onlar arada bir geliyor sürekli aynı evde yaşamıyorsunuz.Senin ailen herşeyin içinde ben bu sebepten biten çok evlilik gördüm.Evliliğinizin bitmesini istemiyorsanız ve birbirinizi seviyorsanız eşini ikna edeceksin sen onu ailene karşı savunucaksın ezdirmiceksin oda seni ezdirmicek ailesinin yanında sana el kaldırmak çok yanlış bir hareket çocuğunuz için ve birbirinizi sevdiğiniz için bir orta yol bulmanız lazım.

BİRDE SİZLERE SUNU SORCAM HANGİNİZ ESİNİZ BİLE OLSA CANINIZ SEVDİGİNİZ ANANIZIN BABANIZIN HAKARETE HEMDE ESİNİZ TARAFINDAN HAKARETE MARUZ KALMASINA İZİN VERİR??????????

BENİM BABAMIN NE OT GİBİ BİR ADAMLIGI KALDI NE 5 PARA ETMEZLİGİ KALDI SU AN BEN ANNEMLERLE KÜSÜM KONUSMUYORUM BENİM ÜSTÜME GELDİKLERİ İÇİN EN SON ODAYA KENDİMİ ATTIM KAPIYIDA ACIKCASI SERT VURDUM BENİ ANLAMADIKLARI İÇİN KÜSÜM ONLARA KONUSMUYCAM ESİMEDE BABAMA ÖLE DEMEMELİYDİ YİNE EN CARESİZ BENİM SU AN İKİ TARAFDA İÇİNİ KUSTU OLAN BANA OLDU

BEN PSKOLOJİK ACIDAN ASLINDA BİTİGİM MİDEM RAHATSIZ HER GÜN SABAHA KADAR AGRI CEKİYORUM KİM BİLİYOR KİMSE HER NEYSE İYİKİ BEBEGİM VAR ONA BİLE YETEMİYORUM YA SU AN BU PSKOLOJİYLE YIPRANDIM ARTIK

BU ARADA OLUMLU OLUMSUZ BÜTÜN CVPLARA TSKLER ELİNİZE SAGLIK

bu arada elektiirkler gelip gidiyor burda cvp yazamayablirim

Ama eşini bunları söyletecek konuma sen getirmişsin bence.Baştan aileni herşeyin içine sokmuşsun eşin bu durumdan rahatsız olduğunu dile getirdiği halde hep devam edince bu durum oda haliyle sonunda ailenden nefret eder bir hale gelmiş.Ben ne eşime aileme laf söyletirim nede ailemin eşime laf söylemesine izin veririm.

Kendinizi yıpratmayin ..bu son olayda esınız ağır konuşmuş ama bence son olaya takılmayın bir patlama yaşanmış eşinizin hakaretleri tabiki hoş değil ama o da çok dolmus demekki üzülmeyin çözüme odaklanın illa birilerininin kırılması üzülmesi gerekiyorsa üzülecekler bu aileniz bile olsa..bakın benim bir arkadasım ailesiyle bu yüzden görüşmüyor sebep: kız tayin isterken neden eşinin memleketine istedi diye hem esine hem kıza yapmadıkları kalmadı esine hele neler söylendi kız kocasını destekledi

Umarım araniz düzelir her iki tarafla da

acıkcası annmeler iş nereyevarırsa varsın diyor ben esimden vazgecemem bebegim var seviyorum ben hiç bu kadar caresiz olmadım sagolkardesim dua edin bana[/QUOTE]

Aileniz cok dusuncesizde hareket etmis ve sizden secim yapmanizi bekliyorlar.O mu bizmi ? Cok buyuk yanlistalar.Bosanmanizi bile goze almislar.Kendi dedikleri olsun diye bu kadar da sorumsuz davranilmaz ki...Bir yuva kolay kurulmuyor ki.Madem esinizide seviyorsunuz, ailnize bunu uygun dille anlatin.Adami okadar bezdirmisler ki sonunda yari sakayla soylenmis biseyde patlama yasadi.Bir evlilikde butun gemiler yakilir geriyede bakilmaz.Geride anneniz babaniz kim olursa olsun sizin ailenizi tehdit etmeye baslamislar.Ailenize karsi sinirlarinizi iyi koruyun.Esiniz haksizda sayilmaz.Ben evim ve yuvam icinde ne olursa olsun ailemi karistirmam.Aileniz hala sizin onlardan ayri bir yuvaniz oldugunu benimseyemedi.Siz artik yeni bir yuva sahibisiniz ustelik bebisle taclandirilmis bir yuva ve esinizi cok sevdiiginizi soyluorsunuz.Cozum ortada:Ailenizi atin demiyorum ama esinizin dediklerinide kulak asin ve onun oteritesini ailenize karsi gosterin.Esinizden yana olun yani.Size cok karismislar ve adamcagizi biktirmislar.Ayni baskiyi esinizin ailesinin yapmasini istemezdiniz degilmi?Allah yar ve yardimciniz olsun..

Son düzenleme:
Eşiniz haklı olabilir, aileniz haklı olabilir tartışılır araya mesafe çekilir bunlar düzelir.

Peki aileye küfür ne demektir? Hangi durum bunu haklı çıkartır? Bunu savunan arkadaşlara soruyorum aileniz bir yanlış yaptığında eşinizin ailenize dümdüz küfür etmesini normal olarak mı karşılıyorsunuz? Siz bunu normal karşılarsannız ailenizi değil kendinizi ezdirmiş olursunuz. Babanıza ettiği küfürden sonra kalkıp özür dilerseniz bunun devamı gelir bunu bilin. Adam bak bana hak verdi diyerekten en ufak birşeyde ailenize daha da yüklenir. Ha bu demek değildir ki kocanızı atın kapının önüne... Ailenizle aranıza mesafeyi iyi koyun ancak bbu küfür olayını açığa kavuşturmadan devam etmeyin ilişkinize. Arada ne olursa olsun saygı herşeydir. Benim babama küfür eden bir adamın isterse aşkından öleyim yeri yoktur hayatımda. Kaldıki babam bişe yapmamış sadece telefonda ne yemek yaptın falan gibi şeyler soruyorsa.

Son düzenleme:
annenler bu konuda haksız siz karı koca olarak çocuğun lehine bir karar almalısınız.senin huzurun için annenler biraz susmasını bilecekler.zaten ayrıymışsınız eşinizle Allah korusun soğukluk girer araya.ayrıca daha bebekmiş bu kavgalar geçsin daha sonra sular durulunca yaptırın sünnetini olmaz mı?

tabiki eşini tutacaksın çocuğunun babası o, orada oluversin sünnet ne olacak yani. tabi sen başka yerde istiyorsan eşinle sen çözerdin bu sorunu. anneni babanı çok karıştırmışsın. sünnet yerinin kararı eşin ve senin kararın olmalı.

eşiniz haklı bence.. çocuğunun sünnetinin nerde olacağına karar verme yetkisi anne ve babandan önce eşinde ve sendedir. Bu kadar otoriter bir aileye sahip olduğunuzu bile bile içişlerinize bu kadar müdahale ettirmeseydiniz keşke...

Bencede hatalı olan tarafsınız...İki tarafı da memnun etmeye çalışmalıydın...Sünnetten konu açılmış baktın konu uzuyor şu an çok erken zaten zamanı geldiğin de eşimle ben en doğru kararı veririz diyip konuyu kapatmaya çalışmalıydın...Eşin seni seviyor anladığım kadarıyla ama çok dolmuş belli eğer aileni gerçekten ilişkinizden uzak tutabilirsen sorun kalmaz...Telefon açıp ne yemek yediniz diye mi sordular detaylıca anlatmak yerine allah ne verdiyse diyebilirsin...Ya da şunu böyle yap derlerse evet haklısın olabilir eşimle de bir konuşayım bakalım o ne diyecek diyebilirsin...Her iki tarafında gönlünü hoş tutmalısınız...Tayin konusunda ise ailenizden uzak olmanız daha sağlıklı olur evliliğiniz için...Eşinizin ailesine yakın olsanız da iş sizde bitiyor bence...Evinize mi karışmak istiyorlar kalplerini kırmadan evin sizin olduğunu gerekeni sizin yapacağınızın anlatmanız gerekecek tavırlarınızla... Çöp kutusu olayı mesela eşinize bu durumdan şikayet etmeden önce görümcenize ablacım ben ihtiyaç görmediğim için almıyorum almana gerek yok şimdi sen alsa bile sen gittikten ben zaten onu kaldırırım boşuna masraf etmeyelim benim düzenim böyle vs diyerek o evin senin olduğunu sen istersen yapacak olduğunu anlatmalıydın ona... Şimdi yapacağın şey eşin ve ailen konuyu açtığında konuyu kapatalım sonuçta onlar ailem ya da o eşim kötü söz söylemeni kaldıramıyorum demeniz ve konunun sineye çekilmesini sağlamanız...

Eşiniz yeren göğe kadar haklı.Bizim memlekete taşının,bizim memlekette sünnet yapın vs vs...Bu çocuğun bir babası da var.Siz neden bu kadar özelinize karıştırıyorsunuz?Ne boşanması kuzum.Aileniz size tabi düşkün olacak,kızısınız.Ama sizin mutluluğunuzu isteselerdi az geri çekilirlerdi.Bu sizin yuvanız.Sizin nerede oturacağınıza önce eşiniz ve siz karar erir.Aileniz hep elinin altında tutmak istiyor sizi.Beni burdan afagan bastı,eşinizi düşünemiyorum.Asıl aileniz az alttan alsın.Sizi seven insanlarsa az duracakları yeri bilsinler...

bence yorum yapan arkadaşlar hasbel79 un 2. mı 3. sayfada mı esının kendı aılesını nasıl korudugunu ve nelerden kavga cıkardıgını
da okusun
bende basta ılk sayfayı okuyunca hasbel ın aılesıne suc buldum
o sayfayı okuyunca da eşi de ak kaşık değil arkadaşlar

hasbel kaynanasının bebeğine acılı patates vermesine müsade etmediği için eşi üzerine yürümüş
bunlarda basit şeyler değil bana göre

ne kadar bencil ve yerini sınırını bilmeyen bir ailen varmış...kocan çocuk sahibi olabılmek için bir araç olarak görüyor herhalde ailen. çocuğu yaptınız şimdi eşini kovalamak istiyorlar eşin yerden göğe kadar haklı...ailene sınırını koy kocanın gönlünü al...olan bebeğine olur gerçi bunu yapabilseydin ilk başta yapardın.sen daha büyümemişsin ki çocuğu neye güvenerek yaptın anlamadım..burada okuyoruz annesini herşeyin içine karıştıran erkeklere ve onların annelerıne neler neler söylenıyor sende o erkeklerın dişi versiyonuymuşsun kusura bakma.

tercih yap diyebılen bır aıle sana ne kadar saygı duydukları ortada..

evimin temizliğine kadar yemeğine kadar ailesine soran bir insan evinin kadını olabilmiş midir?

çocuğun sünnetini kayseride yaptırtmayız yahu siz kimsiniz size soran var mı...

kocanın yerınde olsaydım aklımı kaçırırdım

damdan düşenin halinden damdan düşen anlarmış... ben de aynı sizim durumunuzu yaşadım... eşim askerdeydi, bir sene annemler bizim evde kaldılar... büyük fedekarlık sağolsunlar ama ben de çok arada kaldım...

eşim sık sık ayda bir gelirdi (öğrt asker)... hem annemlerin gönlünü edeceğim hem de eşimin... bir de hamileyim... yeni doğum yaptım, bebeğim bir haftalık daha annemle eşim arasında bir huzursuzluk oldu ama sizinki kadar derin değil... annem eşimin dışarda olduğu zaman başladı saymaya :
yok daha baştan beri içi ısınmamış (ilk defa duyuyorum), bilgisayarla çok uğraşıyormuş da inş. birini bulmazmış...vs, vs... şimdi uzaktan bakınca sinirden söylenmiş, mantık süzgecinden hiç geçirilmemiş laflar olduğunu anlıyorum.. ama o zaman lohusayım, bebeğimle her an aldatılabilecek bir kadın, anneme hiçbir şey söylemedim, içime attım gözyaşlarımı... dün gibi aklımda bebeğin çamaşırlarını ütülüyordum... sonra eşim geldi... baktı bende moral sıfır, ne oldu dedi:

ben hiç sinirlenmeden, (kavga etmeye bile gücüm kalmamıştı) bak sen haklısın, sonuna kadar senin yanındayım ama onlar misafir vb. şeyler şöyledim.. sağolsun o bir adım annem bir adım düzelttiler arayı...

bence siz de mavi boncuk dağıtın taraflara, sonunda her iki tarafın da haklı olduğu durumlar var... eşinize 'sen haklısın, bu bizim hayatımız, sadece biz karar veririz ama büyükleri de idare edelim, bak onlar da bebeğe bakıyorlar, fedakarlık yapıyorlar, ailene de :'ayrı olduğumuz için biraz stresli, ayrılık vakti de geldi ya, benim hatrım için idare edin' deyin... sonra da her iki taraftan da belli uzaklıkta bir yere tayin isteyin... sene de bir iki kere görüşürsünüz , kıymetli olursunuz... her zaman uzaktakiler daha kıymetlidir..
ayrıca yorumların bazıları çok acımasız geldi... aynı evde yaşayıp da dengeyi ayarlamak öyle kolay değil maalesef... yaşamayan bilemez..

gerçekten şahane çözümler üretiyorsun

bahane bahane bahane

adam sonuna kadar haklı. ''belkı'' deyıp neden görmezden gelıyorsun?

para kazanmak dik durmak değildir kişiliğinizle o kadar dik bir durus sergilemiyorsunuz.ayrıca şimdi değil hiç birzaman söyleyemeyeceksiniz dik duruşlu olsaydınız derdiniz ailenize benım aileme karışmayın dıye..anneniz sizi kullanmazdı duygusal olarak sömürmezdi iyi niyetli biri olsaydı sızın zaafınızı kullanıyor

eşiniz hakikaten sütten çıkma ak kaşık değilmiş ama siz böyle davranırsanız ya boşanırsınız babasız çocuk buyutursunuz ya da onun ailesiyle yarışmak zorunda kalırsınız

hem siz de yazmışsınız ben onun ailesıyle yaşayamam istemiyorum demişşiniz siin ailenızın ne üstünlüğü varda eşinizin ailenızın her dediğini yapmasını istiyorsunuz

çok bencilsiniz ve gerçekleri gördüğünüz halde görmezlikten geliyorsunuz

Etki tepki meselesi olabilirmi acaba...Hasbel ailesine düşkün olduğu çok sık görüştüğü onların gönüllerini yapmaya çalıştığından eşinin annesine birşey söylemesine göz yumamıştır...

Eşin haklı diyenlerdenim ben de. Büyük bir patlama olmuş. Büyük bir birikimin işaretidir. Bir yerde patlaması çok doğal. Herkes kendine göre haklı.

bütün yazılanları okudum cogu benim idare edemedigi düşünmüş yorumlara acıgım zaten burda yazma amacım buydu ne yapablirim insanlanlar yalnız belkide cok dar düşünebiliyor kendi basıma olaylara net bakamıyorum.en başta olayın bu hake gelmesine sebep olan benim bunu biliyorum ama yapacak birsey yok olaylar bu noktaya geldi artıksu an çözüm için sessiz beklemedeyim annemler halen konusuyorlar ben yorum yapmıyorum su an için konusmakiçinbile gücüm yok olaylar durulsun bunu bekliyorum esimle konustum o da herseyi unut sen fazla yorum yapma durulsun olaylar dedi ben ona halen babama annem yaptıgı saygısızlar için hesap sormadım çünkü işler durulmazsa ben cok kötü ol

acımazsı bazı yorumlar olmus beni suclu bulan cok esime cogu hak vermiş ama ben burda bazı seyleri yarım anlattım hersey aysbergin altında saklı bunu yazmadıgım için yorumlar tabiki haklı olarak benim anlatıgım noktadan yaplıyor esimi sevmesem gercekten ama sevmesem belkide bunu kaldırmamazdım yani her seferinde ben bu kavgaları yasayacagım sanırım

su an tek istedigim esimin yanında olmak huzur isitiyorum sadece annmlerdende ayrılamam ama bende bir anne babayım artık

birde acıkcası madem herseyi paylastık sunuda demek gerekir benim annmlerin benden baska bir derdidaha var yani kardesim pskolojik rahatıazlıgı var buraya gelmeleri bile mucizeydi cünkü kardesim cok agresfiti sinirliydi su an tedavi görüyor bilmedigimiz bir yerde her gün bu insannlar bizi cekemez yeri geldiyordu kendi evimizde kardesimin tabak canak kırmasına annmlerin komusu göz yumardı ama burası farklı annmler bütün bunları gözardı ettiler sırf ne için benim evladım için kendi canlalrıda hasta yani diycegim esim bunları biliyor görüyor ve bizim bu özel durumuzu görmeden geliyor demesi gerekirdi onların derdi basından asmıs ama benim evladım için burdalar demedigi gibi ukalaca maco halerde ne diyim bir yanda sevdigim bir yanda anam babam ne yapmalıyım bilmiyorumbirhafta olcak bunlar yasanalı ben hala ilk günkü gibi yasıyorum herseyi gecmiyor zamana bırakmalı en iyisi ama gecmiyor

babam kac yasında adam onun evladını yeri geliyor ayagında sallıyor bakıyor yediriyor annme öle yani bence tüm bunlar için hakaretii değilde bir özürü hak ediyor esime bugün bunları uyugun bir dille anlatcam annmlerle konusamam su an halan dolular onlar zaman gecsin öle konuscam

Senin isin zor halen aynı sekilde devam ediyosun bahaneler üretiyorsun ailenin fedakarlığını özel durumunuzu anlıyorum ama bunlar sebep olamaz arkadasım eğri oturup doğru konuşalım anneler fedakarlık yapmış diye sizin evliliğinize hayatınıza hükmetmesini olağan buluyorsunuz size göre esınız hep suçlu neymiş hakaret etmiş valla esinizde iyi sabir varmış siz böyle devam edin ne diyim ailene bisey diyemezsin ama esine hesap soracaksın öyle mı..Allah esine sabir versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…