• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim Eşim :(

myheart1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2013
6.517
56
83
35
İstanbul
Aslında eşimi çok seviyorum. Nerdeyse 5 yıllık evliyiz bir çocuğumuz var. Bugüne kadar beni sevmediğini hiç hissetmemiştim. Ama artık beni sevmediğini düşünüyorum. Geçen aylarda çok büyük sorunlar yaşadık kavga gürültü. Ailesiyle aramızdaki tartışmalar. O evi terk etti ben gittim. İntihar tımarhane ne varsa gördüm son 6 ayda anlayacağınız. Haliyle çok yıprandık. Şimdi yavaş yavaş toparlanıyoruz ama eşim beni eskisi gibi sevmiyor sanki. Benimle ilgilenmiyor. Ama ben artık çok yoruldum o da bende çok yıprandık ama ben eski günler için elimden geleni yapıyorum. Herşeyi alttan alıyorum, çoğu zaman susuyorum ama o artık taviz vermek istemiyor bana. Sabır lazım ama artık dayanamıyorum. Daha ne istiyor benden?

Özel olmazsa sorun ne ? Neden bu hale geldiniz?

Sorunları çok üstü kapalı anlatmışsınız.tımarhane,intihar derken nasıl oldu bu kadar ağır olaylar?anlatırsan daha doğru yorumlayabiliriz.Allah yardımcınız olsun...

Olaylar bu derece büyümüşse tabiki toparlanmak kolay olmaz. ufak bi tartışmanın bile etkisi bazen günlerce sürebiliyo maalesef :( tam olarak neden bu duruma geldiğinizi bilmediğim için yorum da yapamıyorum.

evet nasıl geldik bende anlamadım aslında eşimin ailesi ile alakalı sorunlar yaşadık. önceleri bana hak veriyordu ama olay daha sonra tamamen bana döndü. beni suçlamaya başladı. bende biliyorum çok üstüne gittim galiba.

ailesiyle görüşmedim bir süre vs. ama bu sorunlar çok başka sorunlara ulaştı.

Bunun için mi tımarhanede yatıp intihar etmeye kalktınız... Herkes sorun yaşıyor ama sizin gibi canını sokaktan bulmuş gibi davranmıyor..

evet nasıl geldik bende anlamadım aslında eşimin ailesi ile alakalı sorunlar yaşadık. önceleri bana hak veriyordu ama olay daha sonra tamamen bana döndü. beni suçlamaya başladı. bende biliyorum çok üstüne gittim galiba.

ailesiyle görüşmedim bir süre vs. ama bu sorunlar çok başka sorunlara ulaştı.

Tabi mutlaka her iki tarafın da hataları vardır. Allah yardımcınız olsun. Biraz daha zaman tanıyın birbirinize evliliğinize dediğim gibi toparlanmak kolay olmcaktır. zaman ilaç oluyo böle durumlarda. zamanla hayat size yön verir zaten diye düşünüyorum.

evet biraz ruhsal yapım hassas maalesef. daha doğrusu baya hassas. o yüzden kaldıramıyorum herşeyi kolay kolay.

biz evlendiğimizde eşim bana karşı çok naifti. her şekilde arkamda, herşeyime destek ve sevecendi.
insan bunları kaybedince haliyle çok sarsılıyor, hazmedemiyor, nasıl değişti anlamıyor.
zaman herşeyin ilacı tabiki ama çok zorlanıyorum. aylarca aynı evin içinde doğru dürüst konuşmadık.
konuşalım halledelim dediğimde sen benim ailemle aramı söyle açtın böyle açtın vs sürekli konuşmalar geçti.
artık neyi toparlicaksın neyi düzelteceksin diyor yani ama ben elimden geleni yapıyorum ya gerçekten ama benden soğuduğunu çok net görüyorum:(

biz evlendiğimizde eşim bana karşı çok naifti. her şekilde arkamda, herşeyime destek ve sevecendi.
insan bunları kaybedince haliyle çok sarsılıyor, hazmedemiyor, nasıl değişti anlamıyor.
zaman herşeyin ilacı tabiki ama çok zorlanıyorum. aylarca aynı evin içinde doğru dürüst konuşmadık.
konuşalım halledelim dediğimde sen benim ailemle aramı söyle açtın böyle açtın vs sürekli konuşmalar geçti.
artık neyi toparlicaksın neyi düzelteceksin diyor yani ama ben elimden geleni yapıyorum ya gerçekten ama benden soğuduğunu çok net görüyorum:(

bi evliliği bi yuvayı bitirmek hiç kolay değildir kesinlikle. bide arada bi tane çocuk var. ama belki ayrı hayatlar kurmak sizin için daha ii olcaktır. Hayırlısı olsun diyelim

allah yardımcınız olsun inş. en kısa zamanda sorunlarınızı çözersiniz. ailelerle tamamen görüşmemek çok doğru değil bu nedenle eşinizi ii doldurmuş olabilirler.oda size kendince ders verdiğini sanıyodur.

evet bende zaten arayı düzeltmeye çalışıyorum ama araya mesafe girdiği için eşim çok da tınlamıyor diyebilirim.:(

şu anda eşimin de benimde ayrılmak gibi bir düşüncemiz yok. ama işte eskisi gibi olmuyor herşey.
konuşmak da yeterli gelmiyor. belki zaman gerekli ama ben sabır gösteremiyorum maalesef :(

şu anda eşimin de benimde ayrılmak gibi bir düşüncemiz yok. ama işte eskisi gibi olmuyor herşey.
konuşmak da yeterli gelmiyor. belki zaman gerekli ama ben sabır gösteremiyorum maalesef :(

bi süre ayrı yaşayın o zaman
boşanmaktan daha iyidir
belki özlemek özlenmek iyi gelir:34:

hani ortada hiç bir sorun yokmuş gibi davranılır ama herkes sorunun ne olduğunu bilir ya o durumdayız aslında.
o yüzden ayrı kalalım diyemem eşime. yani sorun yok diyor bana. ama ben kurduğu cümleden akşam gelip yanıma değil de diğer koltuğa oturmasından anlıyorum. hissediyorum. bakışından bile belli oluyor. gözlerini kaçırıyor sürekli.
ama konuşalım dediğimde sorun yok. gülüyor hatta bazen.
akşam evde halimi hatrımı sorduğunda mucize gibi hissediyorum. bana değer veriyor diye (nerdeyse 3 ay doğru dürüst konuşmadık yaşadığımız sorunlar dolayısıyla)

yani sorun yok diyor ama içten içe sevgisi ya da aşkını içinde törpülüyor. (eşim önceleri saf aşıktı bana.yıllarca bi dediğimin 2 olduğunu bilmiyorum)

ruhsal olarak çökmemin sebebide bu zaten. boşluktayım:(

Bence biraz sabirli olun.once sunu söyleyeyim eminim ki edin seni hala seviyor.. ama sogumus olabilir. Bunun degismesi icin biraz uzak durmalisin. Inan ki eskisinden daha da guzel olur hersey.. bizimde esimle uzaklastigimiz zamanlar oldu ama birbirimize zaman tanidik . Sen boyle ustune dustukce daha kotu olur. Tam tersine kendine guvenin tammis gibi hicbiseye ihtiyacin yokmus gibi davran cocugunla ilgilen. Inan ki erkekleri biraz kendi haline birakinca daha cok baglaniyolar.. dene bi kere.. ne kaybedersin...

Bence biraz sabirli olun.once sunu söyleyeyim eminim ki edin seni hala seviyor.. ama sogumus olabilir. Bunun degismesi icin biraz uzak durmalisin. Inan ki eskisinden daha da guzel olur hersey.. bizimde esimle uzaklastigimiz zamanlar oldu ama birbirimize zaman tanidik . Sen boyle ustune dustukce daha kotu olur. Tam tersine kendine guvenin tammis gibi hicbiseye ihtiyacin yokmus gibi davran cocugunla ilgilen. Inan ki erkekleri biraz kendi haline birakinca daha cok baglaniyolar.. dene bi kere.. ne kaybedersin...

bilemiyorum bütün gün bende işten geldiğim halde evin işlerine koşturuyorum. malum çocuk bi yandan.
zaman geçmesi gerekir biliyorum ama çok zorlanıyorum artık:( bu kadar yoğun bi tempo ve motivasyon olmayışı beni tamamen sıfırlıyor. ikizler burcuyum bir de sürekli moralim değişiyor. bi saat normal 2 saat melankolik

eşler zor dönemler geçirdikten sonra birbirlerine karşı davranışları değişebiliyor. mesela benim eşim göz yaşlarıma hiç dayanamazdı artık ağlamam onun umrunda bile olmaz. siz bi süreç geçirdiniz ve huyunuz suyunuz tepkileriniz eskisi gibi olamaz. ama atlatılan zor günlerle daha da sağlamlaşır evlilikler. herşey zamanla daha da güzel olacak. umutlu ol. kendine akşamları başka uğraşlar bul. kafanı dağıtırsın. sürekli eşinin davranışlarını gözlemleme. eskisi ile karşılaştırma yapma. siz yeni bi başlangıç yaptınız. yeni eşini tanımaya çalış. o artık değişti

eşler zor dönemler geçirdikten sonra birbirlerine karşı davranışları değişebiliyor. mesela benim eşim göz yaşlarıma hiç dayanamazdı artık ağlamam onun umrunda bile olmaz. siz bi süreç geçirdiniz ve huyunuz suyunuz tepkileriniz eskisi gibi olamaz. ama atlatılan zor günlerle daha da sağlamlaşır evlilikler. herşey zamanla daha da güzel olacak. umutlu ol. kendine akşamları başka uğraşlar bul. kafanı dağıtırsın. sürekli eşinin davranışlarını gözlemleme. eskisi ile karşılaştırma yapma. siz yeni bi başlangıç yaptınız. yeni eşini tanımaya çalış. o artık değişti

evet canım çok güzel anlatmışsın. aynı şekilde eşimde benim ağlamama dayanamazdı ama artık tınnnn.
bazen çok yapıcı davranıyor umutlanıyorum. bazen çok kötü bozuyor kaldığım yerde kalıyorum. söylediğim canımlar, hayatımlar hep havada kalıyor. bende gün geçtikçe daha fazla yoruluyorum. içim başka dışım başka oluyor.
bence çok uzattı bu durumu ama çok temkinli yaklaşıyor anlamıyorum, anlayamıyorum. ben de bu kadar katı olmak istiyorum ama yapamıyorum. yapsam daha da ters tepiyor zaten :(

Back
X