Derdim gençlerimiz...

ebushhh

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2010
2.071
4
316
Rusya
Son zamanlarda bir lise mezuniyet balosunda bulundunuz mu hiç?

Gitseniz, gördüğünüz ağır makyajlı, cesur dekolteli, yüksek topuklu,cep telefonlu kızların 16 - 17 yaşında olduğuna inanabilir miydiniz acaba?

Levent'te bir estetik kliniğinde görevli bir uzmanla görüştüm.
Dinlediklerime inanamadım: 14 - 15 yaşında kızlar, ana babalarından habersiz gelip kaşlarını kaldırmak, fazla yağlarını aldırmak, selülit tedavisi yaptırmak istiyor"muş.

Geçenlerde bir kız elinde Angelina Jolie'nin fotoğrafıyla gelmiş ve
"Bununki gibi dudak istiyorum" demiş 18'lik bir kiz da göğüslerini büyütmesi için yalvarmış.

"En büyük istekleri" neymiş biliyor musunuz?

Zara'nın ya da Diesel'in 34 bedenine sığmak...

Bunun için yarışıyorlarmış: "Çünkü televizyon da gördükleri mankenler 34 beden giyiyor. Onu giyebilmek için 44 kilo kalmaları lazım.

Bunun için resmen aç geziyorlar. Gün boyu yedikleri, bir kase yoğurt, iki tas salata, sigara, kahve ve kola... 500 kaloriyle yaşamaya çalışıyorlar. O yüzden vücutlarında demir, sodyum eksikliği var. Yanlış beslendikleri için vücutları hızla deforme oluyor, müdahale için de bize geliyorlar."

Uzman, bunun son 3 yılda gözlenen bir "patlama" olduğunu söylüyor:

"Ben de anneyim, 18'lik 'lipolu' (yağ aldırmış) kızları görünce dehşete kapılıyorum. Biriktirdiği 300 - 500 milyonla gelip 'Dudağımızı şişir' diyenleri bırakın dudağınızı da gidin kafanızı şişirin' diye geri
yolluyorum."

Genelde üst gelir grubundan hastaları bulunan bir jinekoloğun gözlemleri daha da çarpıcı: "Genç nüfusta müthiş bir uyanma var" diyor. 17 - 18 yaşlarında lise öğrencilerinin kürtaj için başvurduğunu söylüyor ve bazı gözlemlerini aktarıyor:

Batı'da ergenlik yaşı 16 - 17'den 11 - 12'ye geriledi.
Amerika'da 10 yaşa kadar düştü.
Genç kızlar annelerinden çok daha erken adet görüyor artık...

Bunun, iklimden beslenmeye kadar pek çok nedeni olabilir ama en önemli nedenlerinden biri "psiko - seksüel uyarımın artması"... Yani, okulda,çevrede ve özellikle de medyada cinsel teşhirin yaygınlaşması...

Baştan çıkarıcı klipler, uyarıcı filmler, cinsellik yüklü diziler, çıplaklığa çağıran reklamlar, beyinde ergenliği erken uyandırıyor, cinselliğin keşfini hızlandırıyor. Özellikle varlıklı kesimden gençler, lise çağında, özentiyle büyük ve seksi görünme derdine düşüyor.

Karşı cinsi de sadece bir seks nesnesi olarak görüyor. Anneleri mi?
Onlar da kızlarının ponponlu çorapları ve lastik ayakkabılarıyla genç
görünme çabasında...Küçükler büyük, büyükler küçük görünmek için yarışıyor adeta...

Kimseyi suçlamayalım; bu tablo bizim eserimiz:

İyi bir kalça sahibi olmanın, iyi bir kafa sahibi olmaktan daha fazla
prim yaptığı bir ülkeden ne bekliyordunuz ki? Kafasını çalıştıranların
kafasını koparırken, kalçasını çalıştıranları baş tacı eden bir toplumda nasıl çocuklara "Göğsünü değil, kütüphaneni büyüt" öğüdü verebiliriz ki?

Yasak çare değil... Beyin faaliyetine itibar kazandırmaya ve öncelikler konusunda topyekün bir hesaplaşmaya ihtiyacımız var.

Can dündar

Son düzenleme:
Gençlerimize neler oluyor?
Anlamıyorum,
Bizim zamanımızda liselerde sıkı yönetim vardı
Herşey yönetimin belirlediği renkte olacak
Birkeresinde hardal rengi ayakkabı giydiğim için 1 ders boyunca mıntıka temizliği yaptığımı biliyorum
Birde bunların kendine ait bir dilleri var
Onlarıda anlamıyorum yaşım çok değil 24 yaşındayım
Anne olmak mı?, evli olmak mı?, Öğretmen olmam mı beni onlardan ayrı tutuyor?
Sanmıyorum...
Bu tamamen ebevyn ve sosyal medyadan kaynaklanıyor.
Bilinçli olalım önce kendimizi bilinçlendirelim
Mesela burada görüyoruz konu açıyorlar sesli harfleri yazmıyorlar
Yada geliooo gidioo gibi saçma sapan kelimeler cümleler kuruyorlar.
Bazen kendimi mısır anıtlarındaki yazıları çözmeye çalışıyormuş gibi hissediyorum.
Yazık, gençlerimize yeni nesilimize yazık
Biz anne babamız gibi köyde yetişmedik
Onlar radyodan başka cihaz bilmezken biz 3d sinemalara gidiyoruz
Ya bizim çocuklarımız
Lisede staj yaparken gideceğim anaokuluna 35 dk yürüme mesafem vardı
Arkadaşımla ben o sürede diksiyon çalışması yapardık, ciddiye alırdık işimizi
Şimdiki lise öğrencilerini çözmek için arkiolog bile yetersiz kalır....

Son düzenleme:
çok doğru bi yazı gençlik zıvanadan çıkmış
bu ülkenin ilerleyememe sebeplerinden biri de bu zaten
çalışmak biryerlere gelmek yararlı olabilmek başkalarının başarılarından örnek almak varken abuk sabuk şeyleri örnek alarak özenerek saçma sapan bi toplum haline geliyoruz bu tip insanların yüzünden
çok yazık
iş yüzde doksan ailede bitiyor.

geçenlerde okumuştum
0-3 yaş arası çocukların bulunduğu ortamda asla tv açık olmamalıymış
beyinleri o hızlı renk geçişleri hareketleri algılamaya çalışırken yanlış uyarılar gönderiyomuş vücuda
3-6 yaş arası çocuklar ise sadece 1 saat tv yi açık görebilmeliymiş
yani 5 yaşındaki bir çocuğun oturup saatlerce pepe caillou izlediğini düşünürsek beynin ne hale geldiği malum
ve bir belgeselde çizgifilmlerdeki karketerlerin çizimini göstermişlerdi
önce cinsel objeleri çizip daha sonra bunu ağaçkakana köpeğe dönüştürüyolardı
şok olmuştum.. cinsel objenin gizlendiği ''masum'' bir fare izliyo çocuk
zararı: beyin bu objeleri algılıyo ve çocukda cinsel güdüler 9 10 yaşında başlıyo
sonuç: yazıldığı gibi erken ergenlik,
15 yaşındaki tecavüzcü çocuklar, 15 yaşında sevgilisyle gururla birlikte olduğunu anlatan kız çocukları
yani bu gençliğin bozulduğu nokta bebeklikten başlıyo..

şuan bırebır şahıt oluyorum hastanede
bı genç hatun var, 17 yaşında
düşünün reşıt bıle değıl, bazı muayeneler öncesı aılesının ımzasını ıstıyoruz
kız 1.76 boyunda ve 42 kılo
yemek yemıyor, bıtkı gıbı su ıle beslenıyor
nedenını sordum, arkadaşları gıbı ınce olmak ıstemış,
bı kaç sene önce kılo sorunu varmış, arkadaşları dalga geçınce bırde üstüne zevkıne göre bırşey bulamayınca yememeye başlamış
bulımıya sendromu gözlerımın önünde yedıklerını çıkarıyor
aslında çok güzel bı kızmış, eskı resımlerını gösterdı
ama şuan kı halı ınanılmaz, nenem gıbı
ve tek derdı kot pantolonunun ıçınde totosunun küçük durması
saat başı tartıya çıkıyor, bı gram bıle aldığını görse saçlarını yoluyor sınırden
ama farkında değıl kı günden güne ölüme koşuyor....

bazen ağzının ortasına çakasım gelıyor, ama olmaz.
her gün anlatmaya çalışıyoruz ama benden sadece 3 yaş küçük olmasına rağmen ben bıle anlayamıyorum kızı..

peki acaba her şey üst gelir grubunda mı yaşanıyor?
dar gelirli ailelerde ne yaşanıyor peki?
gözlemlediğim kadarı ile ensest ilişki, tecavüz, seks köleliği vs re çoğunlukla alt gelir ve sosyopat aileler arasında oluyor
sormak istediğim şu ki yozlaşmanın gelir-gider tablosu mu olur?
etki-tepki, kişisel gelişim, kültürel beslenme yalnızca üst gelirde mi yaşanıyor?
aslında bu sitem sanırım sosyolojik açıdan tek taraflı gözlenerek edilmiş...

30 küsür yaşındaki adam 16 lık bebelere bakarsa işte sonuç budur maalesef .kendilerini kadın gibi hissetmek istiyolar küçük yaşta silikon bilmem ne küçük kadın gibi dolaşıyorlar .hepsi sivri topuklu ayakkabıyla dolaşıyor valla saçlar röfleli tenler solaryumdan iyice kararmış .herkes çocuğuna iyi terbiye verse sorun kalmayacak ortada da nerdee .baba anneyi aldatır anne genç erkek peşinde .çocuk ne yapsın kötü niyetli pislik heriflerin oyuncağı oluyor .yazık yani o kesim için konuşuyorum üzülüyorum .kız 25 ine gelince hayata küsüyor bıkıyor herşeyden .sonra çavresine zarar vermeye başlıyor .

çok dogru bir tespit arkadaşım gençligimiz maalesef iyi yerlere gitmiyor öncelikle tvlerde gösterilen gençlik dizleri adı altında ilkokula giden çocuklar bile sevgili ediniyorlar daha sonra arkadaş çevresi,medya ve ailerlerde önemli faktör bazen o kadar vurdumduymaz aileler var ki nelerle karşılaşıyoruz benim kardeşim 17 yaşında lise ögrencisi erkek bizden izinsiz hiçbir yere gitmez bir yere gidecekse izin alır bazen arkadaşları kendisi ile dalga falan geçiyorlarmış öyle diyor ama umursamıyor kendisi arkadaşlarında gerekli cevabı veriyor onlar benim ailem elbette herşeyimi danışacam izin alıcam diyor okudugu okula gelince çok disiplinli bir okul tek renk ayakkabı giyorlar sadece siyah renk spor geçen sene kışın kardeşim hava çok sıcak diye montunu giymeden gitmişti tabi bir kaç arkadaşında giymemiş ögretmen bunlara bahçe temizligi yaptırmış okula telefon götüremiyorlar yasak eger bir telefon işi olursa okuldan edebiliyorlar geçen yıl arkadaşları okula gelmeyip kar gezisine gitmek istemişler kardeşimede söylemişler ama kardeşim gitmemiş annem izin vermez hem ben okuldan kaçamam demiş ailen nerden duycak demiş arkadaşları kardeşim olmaz demiş bunu gelince kendisini anlattı bize okuldan eve evden okula gidip geliyor akşamlarıda antremanına gider bir ara bir arkadaşı bize geldi çocuk gecenin 1 ne kadar bizde durdu çocuga diyorum ailen bizde oldugunu biliyor tamam ama hiçmi merak etmezler seni çünkü haftasonu idi sabah 8 geldi gecenin birinde babam götürdü evine ve ailesi bir telefon açıp oglum ne yapıyorsun demedi vurdum duymaz ailelerde çok maalesef gençlerimizi kötü yola sürükleyen sebepler gençlik dizileri,sosyal medya,tv kötü arkadaş cevresi ve vurdumduymaz aileler

Çocuk gelişimi okuyanlarda bilir

Biz kişinin psiko-sosyal gelişimi izlerken

Çocukluk çağında;

Önce aile, sonra çevre

Gençlik çağında;

Önce çevre, sonra aile deriz.

Bu ince çizgileri aileler bilmeli ve ona göre önlem almalıdır.
Buda aileyi bilinçlendirmeden geçer
Yani yine biz eğitimcilere düşüyor.
Geçenlerde bir konuda lisede öğretmen olan bir bayan öğrencileri hakkında nasıl çirkin cümleler kurmuştu hatırlarsanız.
İşini ciddiye almayan eğitimcilerde suçlu bu durumda.

marka takintisindan hic bahsetmemissiniz cevremde 20 ile 26 yas arasi genc kadinlar var estetik takintilari haricinde ciddi bi marka takintilari var 1 tane Louis Vuitton cantasi olmayanla selamlasmiyorlar bile... bi magazada tezgahtar olarak calisip 2700 maas alip ( isvicre) kollarinda en az 1000 franklik cantalarla dolasiyorlar. hemde heryeni koleksiyondan yeni 1 tane aliyorlar yoksa grup icinde statüleri düsüyor

ben de görmüştüm böyle birini arkadaşları nasıl dalga geçtiyse artık psikoloji bozulmuş sadece çay içiyordu
dediğin gibi neredeyse kemikten ibaretti psikolojik tedavi görüyordu zaten
gerçekten çok zor

aynen katılıyorum,
lise talebeleri üstlerinde forma, gözde hiç bişey yoksa rimel
saçlar ya düzleştirilmiş ya fön
çok garibime gidiyo

açık açık söylüyorum gittikce korkunç bi hal alıyor halleri.. çok üzülüyorum kendi kuzenimin daha ortaokuldayken benden cok sevgilisi olmuştu ve suan lisede hergün başka biriyle.. yaşamadıkları hiç bişey kalmamış arkadaşlarının fotoğraflarına bakıyorum yüzüne bakmasanız 25 duruyolar ama yüzlerinden küçük oldukları çok belli.. çok üzülüyorum hallerine sırf lisede o iğrençlikleri grmemek için suan öğretmenlikten vazgeçtim ve başka alanlara yönelmeyi düşünüyorum.. sınıfta esrar kullananmı sigara içenmi dersiniz.. zaten cok duygusalım bunları kaldıramam

Yazdığım yazı alıntıdır arkadaşlar.
Bu büyük sorunun ufacık bir bölümünü yansıtmış sadece.
Bir başlangıç yazısıdır.
Devamında biz sorgulayıp çözüm yolları aramalıyız ve çevremizi, çocuklarımızı bilinçlendirmeliyiz.

Can Dündar'ın yazısıymış.Güzel bir değerlendirme olmuş..

Kadınlar obje olarak görüldüğü ve kadınlar buna izin verdiği sürece bu böyle devam edecektir.
Batı kökenli, aileyi çökertmeye dayalı filmler, medya programlarına prim verdiğimiz sürece yayılması sürecektir.

çok özenti bir gençlik var şimdilerde
dizilerdeki oyuncular gibi olmak için ölüp biten kızlar..
zengin fakir farketmiyo
her evde var tv, bakıp hayal dünyasına dalıyolar
amaçları,hedefleri yok..
dirsekten bükülen kolların birinde çanta diğer elde en son çıkan cep tel.
yolda dönüp bakılıyosa kendine, okuldaki erkekler çıkma teklif ediyosa,
herşey tamam kızlarımız için..
tarihten birini sorsanız tuhaf tuhaf bakarlar ama yabancı pop starların çocukluğunu bilirler..
yazık gerçekten bomboş büyüyolar..

ben 34 bedenim ama inanın o hic iyi bir sey degıl yani zaten 34 beden bir insan istedıgı kıyafetleri bulamıyor ki
cok zayıf olmanın neresi iyi bu kadar heves edenleri anlamıyorum.

neyse konuya dönecek olursak her sey ailede biter arkadaslar aıle iiyi terbiye verdıkten sonra sanmıyorum ki cocuk bataga girsin
cok sıkarsanız bunaltırsanız ya da cok serbest bırakırsanız olacaklara da hazır olursunuz.

teknolojik aletlerın tabi ki zararı var ama biz de dogdugumuzda o teknoloji vardı ama şükür yolumuzu sasırmadık
yani aile cok önemli

ben yaşlanmış olduğumu üniversitenin önünden geçerken daha bir okkalı anlıyorum...
biz öğrenciysek bunlar ne, bunlar öğreciyse biz neydik diye düşünmeden edemiyorum ki biz liseye kadar müdürler okul girişinde bekler etek boylarımızı kontrol ederdi.. adı ne bunun kuşak farkı falansa beni de endişelendiriyor bunun ilerisi...gerçekten hepsi aynı kalıptan çıkma fabrika ürünü gibi artı dünyaya tamamen duyarsız.

arkadaşlar bizim oldumuz dönemlerdede tv vardıı ama tvdeki programlar böle değildii 14 yasına kadar çizgifilm izlerdikk şimdiki gençlik yada çocuklar 14 yasındaa oje koleksıyonu yapıp modatakip edıyorr ee bunlar bızım çocuklarımız olduna göre gençliktemi sorun varr ana babalardamıı biz nıye yapamıyordukk bölee cahillikler

marka takintisindan hic bahsetmemissiniz cevremde 20 ile 26 yas arasi genc kadinlar var estetik takintilari haricinde ciddi bi marka takintilari var 1 tane Louis Vuitton cantasi olmayanla selamlasmiyorlar bile... bi magazada tezgahtar olarak calisip 2700 maas alip ( isvicre) kollarinda en az 1000 franklik cantalarla dolasiyorlar. hemde heryeni koleksiyondan yeni 1 tane aliyorlar yoksa grup icinde statüleri düsüyor

tekrar olmus pardon

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…