Yazdığım yazı alıntıdır arkadaşlar.
Bu büyük sorunun ufacık bir bölümünü yansıtmış sadece.
Bir başlangıç yazısıdır.
Devamında biz sorgulayıp çözüm yolları aramalıyız ve çevremizi, çocuklarımızı bilinçlendirmeliyiz.
canım cok gzel bır konu acmıssın
alsında benımde bu konu hakkıdan bılen bırıne soru sormaya o kadar ıhtıyacım var kı
ıkı oglum var gelecekte ıyı bır bırey yetıstırmek ıstıyorum
nasıl ruh saglıgı yerınde ınsan olabılırler
Bende bu konuları çok kafama takıyorum en sinir olduğum şey dilimizin doğru kullanılmaması.Yabancı yada yerli tüm kliplerde bir erkeğin etrafında 5 hatun kadınlar resmen cinsel objeymiş gibi gösteriliyor.Bizler bunu kadınlığa hakeret olarak algılarken yeni genç kızlar örnek alıyor.Ortaokullu liseli kızların ağzında acayip küfürler.Artık çocuklar ailesinden değil aileler çocuklardan korkar olmuş,büyük konuşmak istemiyorum ama disiplini elden bırakmamak lazım ve anne baba aynı tutarlılıkta olmalı diye düşünüyorum.
Kesinlikle
Ben klip izlemiyorum bu yüzden, inşallah kızımada izletmeyeceğim.
Tahammül edemiyorum çünkü midemi bulandırıyor.
Resmen etini teşhir etmek bu.
Geçen gün morhipo reklamını gördük.
Bir kutu var içinden kadınlar çıkıyor
Bitanesi çıktı mavi bir elbiseliydi sanırım ,genç olduğu belli böyle seksi pozlar veriyor
Eşimle biz birbirimize baktık
İkimizde aileler bu duruma nasıl karşı çıkmıyor diye düşündük.
Para için tüm değerlerini hiçe sayıyorlar.
canım hadı tv ızletme ınt kaldır telefonda olmasın yaa dısarıdakılerı ne yapacaksın tek basıan ugrasla olmuyor kı
hep evde olamıyorsun parka gıdıyorm cocukları gorunce sok oluyor konusmalar kufurlu davranıslar saygısız dalga gecen tavırlar
kıyafet dıyorsun yaa anne babalrda bence cocukalrın kıyafetlerıen kucukten dıkkat etmelı
etek gıyen 5 yasındakı bır kız cocugunun altında sadece kılot olmamalı
kayarken butun erkek cocukları ona bakıyor bır sort gıydırılebılrı mesela buda dusunulmelı bır anne tarafından
sonra erkek yapar acık gordugu yere bakar mantıgıyla degıl de ona ayıp mantıgını aşılamak lazım
kıza ayıp erkegede ayıp kıza gunah erkegede gunah olmalı
ben cocukalrıma dısarıdakı yabancı kısılerın dokunmasını ıstemıyorum buyk ogluma yavas yavas bunu anlatıyorum tepkı gosterdıgınde kızmıyorum cunku okuyoruz yada duyuyoruz babası dayısı amcası tarafından tacıze maruz kalan cocukları
ama bu sferde saygısız cocuk yetsıtırmıs oluyorumne bıcım cocuk sevdırmıyor dıyorlar
dısarıda ne yaptıgı aksama kadar bılınmeyen bır suru cocuk dolasıyor ben sasırıyorum o annelere hıc mı merak etmıyorlar
ılk once bence aılelere egıtım veren kurumlar acılmalı
nasıl anne baba olunur dıye
bızım toplumuz anne baba mantıgını dunyaya getırmek olarak algılıyor malesef
Hayır bu şekilde zaten olmaz
Herşeyden uzak tutatarak pembe bir toz bulutundan başka dünya görmeyen bir çocuk okula başladığında hele birde üniversiteye gittiğinde nasıl kabak çiçeği misali açıldığını hepimiz mutlaka görmüşüzdür. Hatta depresyona girenlerde çok yüksek.
Daha öncede dediğim gibi önce çocuğumuza yanlışın ne olduğunu öğretmeliyiz.
Tvde yararlı programları seçersin, internette güvenlik duvarı oluşturursun.
Ama bunu neden yaptığını anlatırsın. Gösterirsin.
Parkta çocuklar küfür ederken gördüğünde bence kaçmak yerine duymasını sağlayıp ona nasıl bir yanlış olduğunu anlatmalıyız.
Çocuk görmediği şeyleri yanlış olarak algılayamaz.
Bir bardağı yere attığınızda kırılır bunu biz gördüğümüz için biliyoruz.
Yanlız çocuğa bardağı atma kırılır dediğinde bunu yanlış olarak değil yasak olarak görür ve bir boşluk anında gizli gizli mutlaka onu deneyecektir.
Gösterek anlatmak çocuk için daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.
gençler de işin yolunu bulmuşlar anne-baba istediğini yapmazsa sinir krizleri geçirme, evden kaçmakla tehdit etmek. Aile de pes ediyor bir süre sonra. Hayatın engellerine karşı duramayacak kadar aciz yetiştiriliyor birçoğu. çünkü ağzına veriyoruz yemeğini, ayakkabısını bağlıyoruz. En ufak bir rüzgarda hasta oluyor, en ufak bir zorlukta depresyon.. Bir arkadaşım abisi ona 0 değil 2. El araba alacak diye sinir krizine girmişti.Yapılması gereken onları biraz hayatın gerçekleriyle yüz yüze bırakmak. Sonra bu nesil büyüyor çalışmak zor geldiği için her türlü pisliğe bulaşıyor kolay para kazanabilmek adına.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?