- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi in vino veritas
-
Bence sen şu an konuyu farklı yere çekip; imkan/imkansızlık olayını sağlık sorunlarıyla bağdaştırıyorsun. Eğer ilk mesajında bu ayrıntıyı vermiş olsaydın bahsettiğin “imkanlara” karşı ne demek istediğini anlardım.benim bahsettigim sey bir rahatsizlik. Cocuk ilk okuldan zar zor mezun oluyor.
harflere gelince, akli almiyor nasil kullanmasi gerektigini bit turlu ogrenemeyenler var.
Turkiyede maalesef bu gruba dahil olan insanlara zerre kadar sayginin olmadigini sayenizde ogrendim.
Avrupada bu insanlara karsi daha cok saygi var, cunku ellerinde olan bisey olmadigi biliniyor.
Bu da bir rahatsızlık, sorun olur mu senin için?Kullanıcı ismi ve rütbe için söylüyorum yahu benim kullanıcı ismim kimi ilgilendirir? Yaptığım yoruma açtığım konuya ne gibi bir anlam katıyor? Evet isteyen Arapça kullanıcı adı da kullanabilir ki ülkenin büyük oranı çocuklarına Arapça isim koyuyor zaten.
Önemli olan da çok iyi türkçe kullanarak yazmak değil bence
şahsen yazarken sıkılıyorum nokta virgül vs kullanmak istemiyorum
o yüzden de en azından satır aralarında boşluk bırakıyorum ki daha okunaklı olsun
Hanım abla üye ısrarla her mesajına o kelimeyi ekliyor, neden bilemiyoruz. Ben de gördüm 1-2 yerde var, ama baktım kelime bölünmesi yok, alıntı yaptığı üye isimleri de bu kelimeyi içermiyor. Bilerek yapıyor zannımca.
hadi ordanne istiyonuz benim nickimden tikimden
sarmayın nickime son derece anlamlı ve masum nickim var benim
Anlaşılıyorsa boşverciler çıktı bir de. Sorun anlaşılıp, anlaşılmaması değil zaten. Dilde kurallar vardır, uyulması gerekir kuraldır. Yoksa konulmazdı zaten. Kurallar da dili korumak için konulmuştur, bu kurallar dahilinde dil yaşar zaten. Sen böyle böyle baltayı geçiriyorsun Türkçeye işte, ufak bir balta olabilir ama herkes azimle yıkmaya uğraşırsa o çınar da devrilir elbet. Sabahtan beri bu konuda şunu anlatmaya çalışıyorum, ama yok hor görmeyin, yok burası eğitim yeri mi, bilmem ne.Ya bir de ben forumda kullanılan Türkçe'yi beğenmemeyi elitistlik ya da snobluk olarak da görmüyorum. Babası okula göndermemiş bir kızcağıza zaten hiç kimse kızmaz yaptığı yazım hataları sebebiyle. Ama bu sitede öğretmen, mühendis olup ''nokta'' kullanmayanların bahanesi ne? Ben o tayfaya kızıyorum. Daha geçen gün öğretmen bir üye konu açmış. Yarım sayfa yazı yazmış tek bir ''nokta'' kullanmaz mı insan? Bunun ismi hiç kimse kusuruma bakmasın ama o konuyu okuyan üyelere saygısızlık başka bir şey değil. Canımız çıkıyor resmen o ayrılmayan paragrafları, noktasız, virgülsüz yazıları okurken.
Milletçek her şeyde kaderi suçlamayı seviyoruz. Ama bir insanı anne babası büyük fedakarlıklarla okutuyorsa öğretmen ediyorsa ve o insan koskoca öğrenim hayatında noktalama işaretlerini kullanmayı dahi öğrenme ihtiyacı duymuyorsa bu o kişinin ayıbıdır. Fakir edebiyatı yapmaya gerek yok.
O panik olmamış baksana anlayan anladı demiş.sen bu kadarcık şeyden panik oluyorsan o ne yapsın belis
o konu sahibesinin klavyesi ne tür bir klavye acep
bağımsız cumhuriyet kurmuş ondan habersiz yazdıklarına bakılırsa
Bakın hanımefendi, ben Türkçe'ye yabancı kelime sokmuyorum başka bir dil kullanmayı tercih ediyorum ikisi aynı şey değil. Ne bir yazımda ne de bir konuşmamda yabancı kelime kullanmam. Kullanıcı adımı yabancı bir dilden seçtim sadece. Bunun ayrımını yapmak bu kadar mı zor? Vallahi cevap verdiğime vereceğime pişman ettiniz.Bu da bir rahatsızlık, sorun olur mu senin için?
Ben rahatsız oluyorum kendimce, sorun mu yani senin için?
Türkçe de Türkçe diyen insanların yazılarında ve konuşmalarında bir milyon tane direkt yabancı sözcük görmek beni rahatsız ediyor. En azından fikriyle zikri bir değil diyorum.
Türkçeye girmiş, kullanılan Arapça, bilmem nece sözcükler için demiyorum bunu.
Örnek veriyorum. Biri geçen bahsetti burada, çok da saygı duyduğum bir üye. Arabanın üstüne “wash me wash me” yazmış.
Bana göre normal değil, Türkçe yazarken başka bir dile geçiş yapması yazı dilinde.
Bence kestirmeden olayı bağlamış, kısaltmadan hem de.O kadar düşündüm durdum ne anlama geldiğini çakamadım,bildiğimiz şey değil elbette.
Ancak birşeyin kısaltması da neyin acaba ?
Merakla baktım hemen,ofise vermiş cevabı
evet ofise yazmış sonra başka bir kaç yere daha yazmış anlamadım suç mu
çok cahilim keşke ölsem
Bence kestirmeden olayı bağlamış, kısaltmadan hem de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?