Derdim kadınlar kulübü'ndeki Türkçe noksanlığı!

Dikkat ettimde ben evlenince kk ye ara vermiştim, sonra telden girmeye başladım ben konuşurken harfleri söylemek zor geliyor ağzımda yuvarlıyorum şimdi anlıyorum neden olduğunu, bu aralar kitapta okumadığım için etkilenmişim farkında olmadan:))

Farklı eğitim grupları var yazanlara ; ilkokulda oğretiyorlar imla kurallarını demişsiniz; evet öğretiyorlar fakat bunun için pratik lazım, devamlı yazıp okuyor olman gerekiyor.
Sadece okuduğunu anlamaya çalışan kardeşlerimiz arkadaşlarımız var.
Ayrıca herkes ilk okul mezunu değil.

Ben şu unıversiteyi bitiririm bilmem nerenin müdürüyüm diyenleri uyarın uyarında hakkında hiç bilginiz olmadığı kişiyi hemen alay etme konumuna getirmeyin.

Ben imla kurallarını çok iyi bilirim bilmeyene haddini bildiririm olmuş sizlerin ki ? Alay etmenin anlamı yok. Az alçak gönüllü olun.
Uyarınca daha nazik uyarabilirsiniz.

benim bahsettigim sey bir rahatsizlik. Cocuk ilk okuldan zar zor mezun oluyor.
harflere gelince, akli almiyor nasil kullanmasi gerektigini bit turlu ogrenemeyenler var.
Turkiyede maalesef bu gruba dahil olan insanlara zerre kadar sayginin olmadigini sayenizde ogrendim.
Avrupada bu insanlara karsi daha cok saygi var, cunku ellerinde olan bisey olmadigi biliniyor.

Geçen bir konu açmıştın da orada ilk olarak dikkatimi çektin.
Yazımların falan çok seviyeli ama bazen entellektüel konuşmak için kendini kastığın hissine kapılıyorum. Sadece bir düşünce yanlış da olabilir; seni tanıyorum. Yersiz bir yorumsa zaten özür dilerim.

Kullanıcı ismi ve rütbe için söylüyorum yahu benim kullanıcı ismim kimi ilgilendirir? Yaptığım yoruma açtığım konuya ne gibi bir anlam katıyor? Evet isteyen Arapça kullanıcı adı da kullanabilir ki ülkenin büyük oranı çocuklarına Arapça isim koyuyor zaten.

Ya bir de ben forumda kullanılan Türkçe'yi beğenmemeyi elitistlik ya da snobluk olarak da görmüyorum. Babası okula göndermemiş bir kızcağıza zaten hiç kimse kızmaz yaptığı yazım hataları sebebiyle. Ama bu sitede öğretmen, mühendis olup ''nokta'' kullanmayanların bahanesi ne? Ben o tayfaya kızıyorum. Daha geçen gün öğretmen bir üye konu açmış. Yarım sayfa yazı yazmış tek bir ''nokta'' kullanmaz mı insan? Bunun ismi -hiç kimse kusuruma bakmasın ama- o konuyu okuyan üyelere saygısızlıkdır. Canımız çıkıyor resmen o ayrılmayan paragrafları, noktasız, virgülsüz yazıları okurken.

Milletçek her şeyde kaderi suçlamayı seviyoruz. Ama bir insanı anne babası büyük fedakarlıklarla okutuyor, öğretmen ediyorsa ve o insan koskoca öğrenim hayatında noktalama işaretlerini dahi öğrenme ihtiyacı duymuyorsa bu o kişinin ayıbıdır. Fakir edebiyatı yapmaya gerek yok.

Son düzenleme:
Canım imla kurallarını geçtim, harfler yutuluyor oda mesajlaşırken o harfleri yazmamaktan kaynaklanıyor. Oda alışkanlık yapıyor.

Bazen ben de ama yazarken bir bakmışım benim bağımsız klavye diğer a.yı yazmamış
Görür görmez hızlıca düzelteyim diye elim ayağım dolanıyor.

Hep klavyeden hep

sen bu kadarcık şeyden panik oluyorsan o ne yapsın belis
o konu sahibesinin klavyesi ne tür bir klavye acep

bağımsız cumhuriyet kurmuş ondan habersiz yazdıklarına bakılırsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…