- 19 Ocak 2012
- 28.691
- 7.344
- 198
- Konu Sahibi in vino veritas
-
İlgi alanlarına girenler burada işte.Buradaki herkes mikemmeeel yazıyor? Kendimiz pişirip, kendimiz yiyoruz.
Hata yapanlar nerede ki?
Bu topik dışında olanlar sanırım Türkçeyi katletmekle meşguller.
Geçen bir konu açmıştın da orada ilk olarak dikkatimi çektin.
Yazımların falan çok seviyeli ama bazen entellektüel konuşmak için kendini kastığın hissine kapılıyorum. Sadece bir düşünce yanlış da olabilir; seni tanıyorum. Yersiz bir yorumsa zaten özür dilerim.
Benim de konuyu açarken ilk o geldi aklıma
Valla bireysel olarak herkes diline sahip çıkmadığı sürece, dil polisleri icat edip, herkesin başına bile diksen olmaz canım.Ben de bunu anlatmaya calismistim, agziniza saglik. Turkce koruma kurumu falan acilsa keske.
Türkçeyi olmasin? :)sanırım "Türçeyi koruma" olacaktı
Ben insanların konuştuğu şekilde yazdıklarını düşünüyorum aslında.
Burada kendini iyi ifade eden insanların da gerçekte diksiyonunun düzgün olduğunu varsayıyorum hep.
Demek ki sesli harfleri yutanlar da hızlı hızlı, telaşlı konuşuyor gerçekte.Olamaz mı?
zaten bu yorumu kaldırabilecek biri olduğun için söyledim. Yoksa mesela sabahki konuda bu yorumu yapsaydım hemen aforoz ederdi beni konu sahibi.Teşekkür ederim :) Eleştiriye de açığım. Entelektüel ortamları ve insanları çok severim, belki yorumlarımda da farkında olmadan “ben entelektüelim!” alt mesajı vermeye çalışıyorumdur, içinde olduğum için o şekilde göremiyorum ama bilinçaltımız bizden bağımsız dışavurumlar yapabiliyor :)
Klavyem eksik basmış benim.Türkçeyi olmasin? :)
katılıyorum canımSizleri rahatsız eden yazıları okumayın, yorum yapmayın. Hepsine okumak/yazmak zorunda değiliz değil mi?
Bende 10 larca yorumda sayfalarca HEP bir kelimeye / ya da imla hatalarına takılıp , onunla alay edenlere sinir oluyorum.
Varsa bu konuda düşünceleriniz, ilk bu konuda yorum yapanı beğenin olsun bitsin. Herkes yazınca ne oluyor ?
Herkesin eğitim seviyesi aynı değil. Dolayısıyla elbette farklı yazım hataları olacak.
(Sesli harfleri yutarak ve kasti olarak ozenmeden yazanları ayırıyorum)
Mesela kızın canı çok sıkkın hastalık adını yanlış yazıyor. Şöyle bir yorum" insan olmuşsun ama .... yazmayı oğrenememişsin."
Ne oldu şimdi ?
Ki' yi ayırıp ayırmamaya takacak yer değil Kİ burası.
Açın bir forum, eğitim seviyesi bir olanları toplayın oraya konuşun aranızda;
+Türkçeciler
Sonu yok diyorum bu konuların. Yüz yıllar boyu kvalide, görümce..İlgi alanlarına girenler burada işte.
ahahaaa
bu topik kadar düzgün türkçe,noktalama işareti ve imla kusursuzluğu ile ilerleyen başka topik yok
Eline sağlık ablacım.Hanımlar ne kadar dikkat etmeye çalışsak ta,bir yerden hata yapabiliyoruz burada.
Sonuçta hızlı yazıyoruz,yanlış tuşa basabiliyoruz,bunları görmemek lazım diyorum.
Çok ciddi bir Türkçe katliamı olmasın yeterki.
Hanımlar ne kadar dikkat etmeye çalışsak ta,bir yerden hata yapabiliyoruz burada.
Sonuçta hızlı yazıyoruz,yanlış tuşa basabiliyoruz,bunları görmemek lazım diyorum.
Çok ciddi bir Türkçe katliamı olmasın yeterki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?