- 19 Haziran 2012
- 30.176
- 38.362
- 598
- 35
- Konu Sahibi in vino veritas
-
O panik olmamış baksana anlayan anladı demiş.
Bir hayırsever bize de anlatsın.
Neden üstüne çektiğini anlamadım ben de..Bakın hanımefendi, ben Türkçe'ye yabancı kelime sokmuyorum başka bir dil kullanmayı tercih ediyorum ikisi yanı şey değil. Ne bir yazımda ne de bir konuşmamda yabancı kelime kullanmam. Kullanıcı adımı yabancı bir dilden seçtim sadece. Bunun ayrımını yapmak bu kadar mı zor? Vallahi cevap verdiğime vereceğime pişman ettiniz.
ahhahasinirlenince olmayan sesli harfler de gitti hiç üzerime almamış gibi davranıyorum
Neden sinirlendin ofisahhahasinirlenince olmayan sesli harfler de gitti hiç üzerime almamış gibi davranıyorum
ahhahasinirlenince olmayan sesli harfler de gitti hiç üzerime almamış gibi davranıyorum
Keramet o kelimede, görümce bahanede diyorum, kıllanıyorum diyorum.Kestirme cevabı çözebilsek sorunda bitecek yani.
Çok haklısın kardeşim. İnsanlar neden hataları düzeltildiğinde gocunurlar ki? Hataları düzeltmek çok daha kolay oysa ki.Anlaşılıyorsa boşverciler çıktı bir de. Sorun anlaşılıp, anlaşılmaması değil zaten. Dilde kurallar vardır, uyulması gerekir kuraldır. Yoksa konulmazdı zaten. Kurallar da dili korumak için konulmuştur, bu kurallar dahilinde dil yaşar zaten. Sen böyle böyle baltayı geçiriyorsun Türkçeye işte, ufak bir balta olabilir ama herkes azimle yıkmaya uğraşırsa o çınar da devrilir elbet. Sabahtan beri bu konuda şunu anlatmaya çalışıyorum, ama yok hor görmeyin, yok burası eğitim yeri mi, bilmem ne.
Türkiye Cumhuriyeti anayasası yaşam boyu eğitimi savunur, temel ilkelerinde vardır zaten. Neden her gün gelip vakit geçirdiğin forumdan bir şeyler öğrenmeyesin ki? Ben çok şey öğrendim ve gocunmuyorum da bundan.
Neden sinirlendin ofis
Keramet o kelimede, görümce bahanede diyorum, kıllanıyorum diyorum.
am yazmış bu ne demek deyince de kızıyor
beni anlayan anlıyor diyor
hakkaten biri bana açıklasın ne demek bu
Benim de konuyu açarken ilk o geldi aklımaBir kizzeliha vardı oda öyle kendi dilinde yazardı onu hatırladım birden
acaba bu konu sahibesi de güzel çörek yapıyor mu içinden saç kılı çıkıyor mu kafamda deli sorularpetibör
Hee şu kvalide/görümce/elti derdi olanlar. Onları da ayrı bir topikte konuşalım mümkünse.yok ben değil, görümcesine kızan üye benim yaptığım yoruma kızınca yazdı onuzaten kızda sesli harf yok, kızınca olan da gitti
Anlaşılıyorsa boşverciler çıktı bir de. Sorun anlaşılıp, anlaşılmaması değil zaten. Dilde kurallar vardır, uyulması gerekir kuraldır. Yoksa konulmazdı zaten. Kurallar da dili korumak için konulmuştur, bu kurallar dahilinde dil yaşar zaten. Sen böyle böyle baltayı geçiriyorsun Türkçeye işte, ufak bir balta olabilir ama herkes azimle yıkmaya uğraşırsa o çınar da devrilir elbet. Sabahtan beri bu konuda şunu anlatmaya çalışıyorum, ama yok hor görmeyin, yok burası eğitim yeri mi, bilmem ne.
Türkiye Cumhuriyeti anayasası yaşam boyu eğitimi savunur, temel ilkelerinde vardır zaten. Neden her gün gelip vakit geçirdiğin forumdan bir şeyler öğrenmeyesin ki? Ben çok şey öğrendim ve gocunmuyorum da bundan.
Her şey bizde bir günlüktür zaten. Öğretmenler günü, anneler günü, cumhuriyet bayramı...Çok haklısın kardeşim. İnsanlar neden hataları düzeltildiğinde gocunurlar ki? Hataları düzeltmek çok daha kolay oysa ki.
Lafa gelince herkes milliyeçi ama. Bir milletin kalbi dilidir. Türk milletinin en büyük ulusal varlığı, hazinesi Türkçe'dir. Bir millet yozlaşmaya, kültürünü kaybetmeye dilini kaybetmekle başlar. Milliyetçilik öyle Facebook'ta İstiklal Marşı okurken ağlayan çocuk videoları paylaşmayla olmuyor.
Hayır kullanıcı adını yabancı olarak alanlara sordunuz neden diye ben de buna istinaden cevap verdim, konuşmamız böyle başladı. Zaten yarı Türkçe yarı başka dilde konuşan ve yazanlardan ben de rahatsız oluyorum onu üstüme alınmadım ama kullanıcı adından buraya çevirdiniz konuyu sanki ikisi aynı şeymiş gibi.Neden üstüne çektiğini anlamadım ben de..
Ben sana hitaben mi yazdım.Kullanıcı adının yabacı olduğunu söylediğin zaman dikkat ettim.
Kaldı ki diğer yazdıklarımda da "sen" le başlayan bir şey var mı? Genel olarak ele aldım ben?
yoksa "wash me " yazan sendin falan mı dedim
sanırım "Türçeyi koruma" olacaktıBen de bunu anlatmaya calismistim, agziniza saglik. Turkce koruma kurumu falan acilsa keske.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?