Derdim kadınlar kulübü'ndeki Türkçe noksanlığı!

Bunu ben de çok düşünüyorum hiç mi görmüyorlar acaba? Ya da kendi yazdıklarının doğru olduğundan o kadar eminler ki onlar yanlış yazmıştır diye düşünüyorlar.

Devlet meselesimi yani anlaşılır olduktan sonra rencide etmeye gerek yok bence .siz abartıyorsunuz Türkçe katilimi oluyoruz dikkat etmeyince .
Dil nesilden nesile aktarılan bir şeydir hanımefendi. Şimdi bizim neslimiz, işi böyle salarsa, bu böyle gider. Ve katliam bir anda olmaz, yavaş yavaş gerçekleşir. Dil Türk kültürünün birincil malzemesidir, mirastır, bunu en iyi şekilde okuyup, yazmak da vatandaşının vazifesidir. Ne yani dili doğru kullanmak o kadar mı zor? Beyaza beyaz demeyi bazen de bilelim, burada olumlu yönde davranış değişimi öneriliyor. Dili doğru kullanmak gerekir evet, yani farklı düşüneceğim derken abartmayalım. Bunun tartışılacak bir tarafı yok ki, konu çok net.

olay türkçeyi mükemmel kullanmak değil. yada işaretlere sonuna kadar dikkat etmek.
ben bilerek yapılan
harf yutmalardan,anlaşılmayan yutulan kelimelerden rahatsızım. büyük harflemi başlamış , mi ayrı yazmamış mı. çok önemsemiyorum.
çünkü yazarken çoğunda bende yapıyorum bunu.
ama önemli olan anlaşılır olması mesajların.

Bakın buraya konu açmayı, yazı yazmayı becerebilen bir insan cümlelerin arasına nokta koymayı ve sesli harf kullanmayı da becerebilir. En başta zaten imla kuralı falan beklemiyorum diye yazdım. Bunun idare edilecek bir tarafı yok bence.

o kesimin olduğunu kabul ediyor ve dediğiniz gibi hoşgörebiliyorum ancak peki şu sesli harfleri yazmayan v yerine w yazanlara ne demeli? şahsen ben bunlardan rahatsızım gözümü tırmalıyor resmen..
Onlar bati kulturune asiri derecede ozenti duyan insanlar
Latif harfleride yetmemis anacim

Devlet meselesimi yani anlaşılır olduktan sonra rencide etmeye gerek yok bence .siz abartıyorsunuz Türkçe katilimi oluyoruz dikkat etmeyince .

Evet Türkçe katili olmuşsunuz şu mesajınızla. Soru eki olan mi'nin ayrı yazılması kuralı, soru cümlelerinin sonuna soru işareti getirilmesi gerekliliği ilkokul 3 konusu.

Çünkü amaç "her şeyin" Türkçe olması değil.. Elimizde ki kelimelerin içlerini boşaltmamak..

Bana da yabancıların keşiflerine Türkçe isimler koymaya çalışmak komik geliyor mesela.. Selfie neden "öz çekim" olsun ki? Biz de bir şeyler keşfedelim ve Türkçe isimler koyalım, ama diğer türlüsü başkalarının çocuklarının isimlerini değiştirmek gibi geliyor bana..

Ben de en çok sesli harflerin kullanılmamasından bi de uzun konularda noktalama işaretlerini esirgeyenlerden rahatsızım. Gerisi pek önemli değil benim için...

Çok severim yazı yazarken kurallara uyarak yazmayı. Huy sanırım bu. Geçen bir konu vardı bir Türkçe öğretmeninin açtığı "bn ne ypsm blmyom" falan yazıyordu. Ne yapalım? Daha yazı yazmayı bilmeyen insanlardan bağlaçları ayrı yazmalarını beklemeye devam edelim.

Maalesef boşuna açılmış bir konu.
Kurallara uymayanların bu saatten sonra da uyacağını sanmıyorum.

Bu imkanla ne kadar alakalı bir şey bu da tartışmaya değer bir konu bence..

Çocuklar dili nasıl öğreniyor duya duya.. Sonra konuşa konuşa..

Bir yemek yaparken bile yapa yapa öğrenirsin, bu insanlar konuşuyor , yazıyor, tüm hayatlarını dille idare ediyorlar. Bakmakla alışkanlık olur. Yine kavrar insan.

Yazı dilinden bir gaflet örneği:

-Sen seyahatten dönünce karımı paylaşırız. (yazıma göre anlam çıkar artık )

Niye yabancı kelime kullanınca herkes biliyor mu? Bilmesi gerekiyor mu?

Bsvr b knka sn pk dkkt etmssin mdem burdakilr byle npcksn hcbrnn isi qcu yk ugrsp druyolr tkma sn nsl ii mi byl?!?!?!? Bunu mu savunuyorsunuz anlayamadım. Daha fazla uzatcaktım ama inanın ben bile dayanamadım. Bu yazdığımı upuzuuun bir paragraf düşünün. Nasıl iyi mi?

Ben de en çok sesli harflerin kullanılmamasından bi de uzun konularda noktalama işaretlerini esirgeyenlerden rahatsızım. Gerisi pek önemli değil benim için...
tek beklentim anlaşılır olması yorumların.
ha dikkat edilse iyi olur. şahsen ben o kadar dikkat etmem.
anlaşılıyor mu. ona bakarım.

Burdamı öğretmeye kalkışıyoruz kimse kimseden üstün değil .herkesin tarzı vardır burda biri şivesi ile karışık harflerin yeri değişik yazmışsa ama anladıysam sorunmu yani .anlamsam da bozmam .burası eğitim verilecek yer değil önce kendimizi geliştirelim sonra başkalarını eleştirelim .

Bunu ben de çok düşünüyorum hiç mi görmüyorlar acaba? Ya da kendi yazdıklarının doğru olduğundan o kadar eminler ki onlar yanlış yazmıştır diye düşünüyorlar.
Bir kere düğünlere ve evlenmeye meraklı bir millet olarak düğün yerine düyün yazmış olmalarını kabul edemiyorum.

harfleri yiyince seslileri gömünce noktalamalara uymayınca Türklükten çıkarılmıyorum..ilkokul mezunu var orta okul mezunu var okuma bilip yazması olmayan insan var ellerini kullanamayanı var dokunmatik telefonun gazabına uğrayanı var..var da var..bu kadar takıntılı bir yapın varsa bu ülkede imlanın dibine vurulduğu edebi platformlarda var,ama bir de imla kurallarına noktasına kadar uyupta kafasında gram imla olmayan insanlar var..kıssadan hisse bak büyük harflere hiiiiç uymam ama Allaha şükür beynimin imla kuralları yerinde konu boş..bu da benim fikrim,fikrime saygı göstermeyeceksen bile kaile alıp cevap vermezsiniz olur biterSAYGILAR

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…