Derdim kadınlar kulübü'ndeki Türkçe noksanlığı!

youtubeye girebileniniz varsa ben giremem şu an yasaklı, güldür güldür plaza dili skecini bir yüklesinde izleyin ne olur

Nasıl yani isteyen istediği dilde mi yazar? Gerçekten mi?

Yani kadın düyün yazarken bunu anlamadığımızı söylüyoruz da bunu Arapça’da yazabilme hakkı doğuruyor mu ona?

Anlaşılabilir olduktan sonra düyün de yazsın o zaman. Sonuç olarak kullandığı yere göre ne demek istediğini anlıyoruz.

yanlıslıklar,noktalama ısaretlerıne takılmamak gerektıgını dusunuyorum.bızımle derdını kederını paylasırken,ya anlamıyorum demek yerıne bız ozverılı olabılırız.herkesın aldıgı egıtım bır degıl.burda katılıyorum dıyen arkadaslar bıle hata yapmıslar mesela.egıtım onemlı ama bılmıyorsa sırf buraya yazabılmek ıcın oncelıkleturk dıl klavuzunu mu ıncelemelı? bellı yasa gelmıs kadınları degıstırmek dogru mu ? okuyan bır yerlere gelen bızler hıc mı noktalama ısaretlerı,anlatım bozuklugu soruları cozmedık...
karmasık bır paragraf sorusunu okudugumuzda noktalama ısaretlerı varken dahi...basa donup tekrar okumadık bu adam burda ne yazmıs dıye...
herkesın sansı egıtım konusunda bır degıl.bu yazı ozur dıleyerek soyluyorum kırıcı olmus.yanı bu bızler ıcın der olmamalı.turkcmızı dogru kullanmalıyız ama bırbırımızı ezerek olmamalı...emınım noktalama ısaretlerıne dıkkat etmeyen sahısların , su konudan daha buyuk dertlerı var .. ınsanları ötekilestırmeden konusulmalı empatı kurarak dıye dusunmekteyım.

Hakkaten tgk ne? Konu sahibine de soramadım

Sanırım aklı sıra Türk Dil Kurumu demek istemiş.

Sizleri rahatsız eden yazıları okumayın, yorum yapmayın. Hepsine okumak/yazmak zorunda değiliz değil mi?

Bende 10 larca yorumda sayfalarca HEP bir kelimeye / ya da imla hatalarına takılıp , onunla alay edenlere sinir oluyorum.

Varsa bu konuda düşünceleriniz, ilk bu konuda yorum yapanı beğenin olsun bitsin. Herkes yazınca ne oluyor ?

Herkesin eğitim seviyesi aynı değil. Dolayısıyla elbette farklı yazım hataları olacak.
(Sesli harfleri yutarak ve kasti olarak ozenmeden yazanları ayırıyorum)

Mesela kızın canı çok sıkkın hastalık adını yanlış yazıyor. Şöyle bir yorum" insan olmuşsun ama .... yazmayı oğrenememişsin."
Ne oldu şimdi ?

Ki' yi ayırıp ayırmamaya takacak yer değil Kİ burası.
Açın bir forum, eğitim seviyesi bir olanları toplayın oraya konuşun aranızda;

+Türkçeciler

Tam da bu konuyla ilgili bir başka konu var bdv de ...gorumcelerinden nefret edenler vb...

Tam kelime anlatım cümle ve türkçe katliamı...

am yazmış bu ne demek deyince de kızıyor

beni anlayan anlıyor diyor

hakkaten biri bana açıklasın ne demek bu

türkçemin güzel kurumu.

çok haklısın gerçekten en sevmediğim kelimeler bunlar irite edici özellikle de hamiş
Ben de bu kelimelere takik durumdayim.. Resmen yazan kişiden soguyorum ya

Ben de kocişlenip göbişimde bebiş olunca yazarım artık,siz de taşlarsınız.
Birkaç kez uyardım birilerini,hormonlarına bağlayan bile olunca vazgeçtim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…