- Konu Sahibi yorgunbitkin88
-
Siz iradenize sahip olmazsanız nasıl kilo vermeyi düşünüyorsunuz fikir istiyorsunuz ama baştan uyariyorsunuzIyi aksamlar ablalarim, kardeslerim lutfen bana birsey deyin ben zayiflayamiyorum 150 kiloyum kac kez diyet denedim diyetisyene gittim olmuyor hic bir saglik sorunum yok sadece bagirsaklarimda gitmeyen iltihap var o yuzden doktor ameliyat önermiyorne yapacagimi bilmiyorum nerden baslasam hangi spor yapsam. Hayatimi maf ettim ozguven sifir. Bana tavsiyeler verin lutfen ama unu birak ekmegi sekeri kes demeyin cunku bir anda yapamiyorum. Tartimi sinirden baskasina verdim pisikolojimi cok bozuyodu.
Ek bilgi 35 yasindayim bekarim sekreter olarak calisiyorum ve veganim :)
Bol bol et ye geçerIyi aksamlar ablalarim, kardeslerim lutfen bana birsey deyin ben zayiflayamiyorum 150 kiloyum kac kez diyet denedim diyetisyene gittim olmuyor hic bir saglik sorunum yok sadece bagirsaklarimda gitmeyen iltihap var o yuzden doktor ameliyat önermiyorne yapacagimi bilmiyorum nerden baslasam hangi spor yapsam. Hayatimi maf ettim ozguven sifir. Bana tavsiyeler verin lutfen ama unu birak ekmegi sekeri kes demeyin cunku bir anda yapamiyorum. Tartimi sinirden baskasina verdim pisikolojimi cok bozuyodu.
Iyi aksamlar ablalarim, kardeslerim lutfen bana birsey deyin ben zayiflayamiyorum 150 kiloyum kac kez diyet denedim diyetisyene gittim olmuyor hic bir saglik sorunum yok sadece bagirsaklarimda gitmeyen iltihap var o yuzden doktor ameliyat önermiyorne yapacagimi bilmiyorum nerden baslasam hangi spor yapsam. Hayatimi maf ettim ozguven sifir. Bana tavsiyeler verin lutfen ama unu birak ekmegi sekeri kes demeyin cunku bir anda yapamiyorum. Tartimi sinirden baskasina verdim pisikolojimi cok bozuyodu.
Bagirsaginda iltihap varsa eger, Ekmegi ve şekeri kes demek zorundayiz. Birden kesemiyorsanda azaltarak birak.Iyi aksamlar ablalarim, kardeslerim lutfen bana birsey deyin ben zayiflayamiyorum 150 kiloyum kac kez diyet denedim diyetisyene gittim olmuyor hic bir saglik sorunum yok sadece bagirsaklarimda gitmeyen iltihap var o yuzden doktor ameliyat önermiyorne yapacagimi bilmiyorum nerden baslasam hangi spor yapsam. Hayatimi maf ettim ozguven sifir. Bana tavsiyeler verin lutfen ama unu birak ekmegi sekeri kes demeyin cunku bir anda yapamiyorum. Tartimi sinirden baskasina verdim pisikolojimi cok bozuyodu.
Spor maalesef şart oluyor hayatımızda aslında dinç olmanı, motivasyonunu yükseltmeyi de sağlıyor. Öyle ağır bi şekilde başlamanıza gerek yok. Şahsen ben spor salonlarında aralıksız 3 saat spor yapabilen fakat eve gelince 15 dk sonra baygınlık geçiren biriyim. Spor salonlarının o aletleri hocanın seni yönlendirmesi çok faydalı benim midem küçülmüştü salona gidince sonrasında da hafif şeyler yiyordum böyle böyle iştahım azaldı. Onun dışında yerken doymayacağınızı düşündüğünüz şeyler ne ise atıyorum salata gibi ona tavuk, ton balığı, mısır, avokado gibi lezzetli daha doğrusu sevdiğiniz besinlerden ekleyin. Bugün ben salataya tavuk ve fırına verdiğim mısırları doğramıştım onu ekledim yarısını bile zor yedim bu da zamanla sizin için doyurucu olacaktır. Kahvaltı olarak yulaf beni afedersiniz hemen tuvalete gönderir çok severim yulaf lapasını muz, tarçın tozu, badem, elma dilimleri eklerim varsa meyve eklerim pişirdikten sonra buda uzun süre tok tutar sizi. Kahvaltı da çok aç hissetmediğimde ıspanaklı smoothie yaparım en az 2 saat tok tutar. Aralarda da sürekli bi şeyler yemek istediğimde ise kepekli ekmeğe şekersiz fıstık ezmesi üzerine kayısı falan eklerim. Yani bi anda haklısınız tabi ki yemeği kesemezsiniz. Ama yemekte zorlandığınız şeylere sevdiğiniz besinlerden eklerseniz zamanla seveceksiniz. Ben mesela sebzeden nefret ederdim şimdi sadece sebzeleri doğrayıp fırına verip yiyorum o bile lezzetli geliyor bana denedikçe faydasını görürsünüz bence :) Ha birde her gün bi fincan yeşil çay için ben severek içiyorum gerçekten çok faydalı. Umarım istediğiniz kiloya ulaşırsınız :)Iyi aksamlar ablalarim, kardeslerim lutfen bana birsey deyin ben zayiflayamiyorum 150 kiloyum kac kez diyet denedim diyetisyene gittim olmuyor hic bir saglik sorunum yok sadece bagirsaklarimda gitmeyen iltihap var o yuzden doktor ameliyat önermiyorne yapacagimi bilmiyorum nerden baslasam hangi spor yapsam. Hayatimi maf ettim ozguven sifir. Bana tavsiyeler verin lutfen ama unu birak ekmegi sekeri kes demeyin cunku bir anda yapamiyorum. Tartimi sinirden baskasina verdim pisikolojimi cok bozuyodu.
Neden vegan oldunuz? bilmiyorum ama vegan olup protein açığını kapatmaniz çok zor.Protein almadan zayıflayamazsiniz.Iyi aksamlar ablalarim, kardeslerim lutfen bana birsey deyin ben zayiflayamiyorum 150 kiloyum kac kez diyet denedim diyetisyene gittim olmuyor hic bir saglik sorunum yok sadece bagirsaklarimda gitmeyen iltihap var o yuzden doktor ameliyat önermiyorne yapacagimi bilmiyorum nerden baslasam hangi spor yapsam. Hayatimi maf ettim ozguven sifir. Bana tavsiyeler verin lutfen ama unu birak ekmegi sekeri kes demeyin cunku bir anda yapamiyorum. Tartimi sinirden baskasina verdim pisikolojimi cok bozuyodu.
Uzman kontrolünde aralıklı orucu kesinlikle ben de tavsiye ediyorum. Omad'ı da bi araştırın ama bunları mutlaka uzman kontrolünde yapın.Bende senelerdir kilolu olduğum için sizi anladığımı söyleyerek cümleye başlamak istiyorum. Cerrahi müdahele önerilmiyorsa şimdilik bu seçeneği kafanızdan çıkarın. Görselliği vsde şu anlık önemsemeyin. 150 kilo maalesef insan bedenin doğru çalışmasına engel bir kilo. Daha menepoza girmediğinizi varsayıyorum, bu kadar kiloyla hormonal bozukluk yaşarsınız, adetleriniz bile düzenli değildir. Büyük olasılıkla glisemik indeksi yüksek yiyeceklerin sık tüketilmesinden insülin direnciniz vardır. 149 kiloya düşseniz bile kardasınız, boşvermeyin sakın. Aralıklı orucu araştırın, ben fayda gördüm, size de belki iyi gelir. Üç beyazı tamamen kesememenizi anlıyorum, kendinizi alıştırarak azaltabilirsiniz. Kalorileriye dikkat etmeye başlayın ufaktan. Çok yüksek kiloda olduğunuz için eklemlerinize zarar verebilirsiniz, uzun yürüyüşler şimdilik iyi gelmeyebilir. 10 15 dakikalık ufak yürüyüşlerle başlayın. Oturduğunuz yerden kendinize bahaneler üreterek ( çöp atayım, hava alayım gibi) daha fazla kalkmaya çalışın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?