- 9 Ocak 2012
- 15.625
- 30.327
- 798
- Konu Sahibi yorgunbitkin88
-
Uzman değilim fikrimi yazdim sadece.Vegan protein olarak satilanlar çok pahalı sürekli tüketmek zor.Kuruyemis ve tahıllarin kalorisi ve glisemik indeksi genelde yüksek.( 5 badem, 2 ceviz gibi verilmesinin sebebi bu diyetlerde)Ozellikle yumurta süt ve süt ürünleri de tüketmiyorsa( veganlik derecesini bilmiyorum) bitkisel besin bulmak çok zor.yanlış anlamayın sizinle polemik olsun diye değil ama vegan beslenerek kilo verilmeyeceği yanlış bir bilgi. benim veganlığa geçen bir arkadaşım şahane kilo verdi saçları cildi bile güzelleşti kızın. protein sadece ette bulunmuyor sebzelerde kuruyemişlerde ve tahıllarda da bol bol var. kendim vegan olmadığım için ayrıntılı bilemem ama genel bir bilgi olarak veganlık diyete engel değil
Ben evlenirken zaten kiloluydum. Ama hamilelikte kullandığım ilaçlarında etkisiyle 96 kilo oldum. Hastaneden çıktığımda 98 kiloydum. Az birşey verdim ama bir türlü gitmiyordu. Yürüdüm ,koştum , akupunktura gittim. Zar zor 10 kilo gitti ama 157 boya yinede Trabzon ekmeği gibi dolaşıyordum. 3 defa diyetisyene gittim . Sonuç yine olumsuzdu.Oğlum 2 yaşına geldiğinde eşimle tartışmamıza görümcemde eklendi ve bana sen kadın mısın dedi. Boşanma kararıyla beraber boğazımı tutmaya başladım.79.9 olur muyum acaba diye düşünüyordum. İki ayda 83.5 tan 65 kiloya düştüm. İki yıl korudum şu an güncel kilo 71.5 duygusal boşluğa düşünce, uykusuz kalınca yemeye başlıyorum. Bugün itibariyle tekrar şekersiz 21 gün diyetine başladım. Siz hazır olmadığınız sürece ne kadar çabalarsanız çabalayın olmuyor.Iyi aksamlar ablalarim, kardeslerim lutfen bana birsey deyin ben zayiflayamiyorum 150 kiloyum kac kez diyet denedim diyetisyene gittim olmuyor hic bir saglik sorunum yok sadece bagirsaklarimda gitmeyen iltihap var o yuzden doktor ameliyat önermiyorne yapacagimi bilmiyorum nerden baslasam hangi spor yapsam. Hayatimi maf ettim ozguven sifir. Bana tavsiyeler verin lutfen ama unu birak ekmegi sekeri kes demeyin cunku bir anda yapamiyorum. Tartimi sinirden baskasina verdim pisikolojimi cok bozuyodu.
Ek bilgi 35 yasindayim bekarim sekreter olarak calisiyorum ve veganim :)
Azdan az çoktan çok gider, başta hızlı verirsiniz.Iyi aksamlar ablalarim, kardeslerim lutfen bana birsey deyin ben zayiflayamiyorum 150 kiloyum kac kez diyet denedim diyetisyene gittim olmuyor hic bir saglik sorunum yok sadece bagirsaklarimda gitmeyen iltihap var o yuzden doktor ameliyat önermiyorne yapacagimi bilmiyorum nerden baslasam hangi spor yapsam. Hayatimi maf ettim ozguven sifir. Bana tavsiyeler verin lutfen ama unu birak ekmegi sekeri kes demeyin cunku bir anda yapamiyorum. Tartimi sinirden baskasina verdim pisikolojimi cok bozuyodu.
Cıdden bılmediğimden soruyorum,vegan beslenme ıle okadar kıloya nasıl cıktınız?Nerdeyse su ıle beslenıyorlar da.Insan veganken yemege usenır bence:)Mercımekten kofte yapacagım dıye aman yemıyım derım valla:)Iyi aksamlar ablalarim, kardeslerim lutfen bana birsey deyin ben zayiflayamiyorum 150 kiloyum kac kez diyet denedim diyetisyene gittim olmuyor hic bir saglik sorunum yok sadece bagirsaklarimda gitmeyen iltihap var o yuzden doktor ameliyat önermiyorne yapacagimi bilmiyorum nerden baslasam hangi spor yapsam. Hayatimi maf ettim ozguven sifir. Bana tavsiyeler verin lutfen ama unu birak ekmegi sekeri kes demeyin cunku bir anda yapamiyorum. Tartimi sinirden baskasina verdim pisikolojimi cok bozuyodu.
Vegan protein olarak satılanlar derken bildiğimiz mercimek, fasülye, nohuttan bahsediyorsunuzdur umarımUzman değilim fikrimi yazdim sadece.Vegan protein olarak satilanlar çok pahalı sürekli tüketmek zor.Kuruyemis ve tahıllarin kalorisi ve glisemik indeksi genelde yüksek.( 5 badem, 2 ceviz gibi verilmesinin sebebi bu diyetlerde)Ozellikle yumurta süt ve süt ürünleri de tüketmiyorsa( veganlik derecesini bilmiyorum) bitkisel besin bulmak çok zor.
En güzeli imkan varsa doktor ve diyetisyenden destek almasi tabiki
yanlış anlamayın sizinle polemik olsun diye değil ama vegan beslenerek kilo verilmeyeceği yanlış bir bilgi. benim veganlığa geçen bir arkadaşım şahane kilo verdi saçları cildi bile güzelleşti kızın. protein sadece ette bulunmuyor sebzelerde kuruyemişlerde ve tahıllarda da bol bol var. kendim vegan olmadığım için ayrıntılı bilemem ama genel bir bilgi olarak veganlık diyete engel değil
Merhaba bende yuksek kilolarda biriyim sana yaptigim hatalari soyleyebilirim oncelikle vegan icin nasil beslenme programlari hazırlanıyor bilemiyorum ama şunu söyleyeyim ki ben hep hatayi kendim yaparım başaririm diye düşünerek profösyönel destek almadim aldiysam uyum sağlamadim tabikide kendi kendine cok iyi sonuc alanlar var benim de cok fazla kiloyu kendim verdigim zamanlarda oldu ama şuan yalnız başıma yapamiyorum.Iyi aksamlar ablalarim, kardeslerim lutfen bana birsey deyin ben zayiflayamiyorum 150 kiloyum kac kez diyet denedim diyetisyene gittim olmuyor hic bir saglik sorunum yok sadece bagirsaklarimda gitmeyen iltihap var o yuzden doktor ameliyat önermiyorne yapacagimi bilmiyorum nerden baslasam hangi spor yapsam. Hayatimi maf ettim ozguven sifir. Bana tavsiyeler verin lutfen ama unu birak ekmegi sekeri kes demeyin cunku bir anda yapamiyorum. Tartimi sinirden baskasina verdim pisikolojimi cok bozuyodu.
Hergece dua edip bir bardak su için 1 ayda tüm kilolarınızdan kurtulunIyi aksamlar ablalarim, kardeslerim lutfen bana birsey deyin ben zayiflayamiyorum 150 kiloyum kac kez diyet denedim diyetisyene gittim olmuyor hic bir saglik sorunum yok sadece bagirsaklarimda gitmeyen iltihap var o yuzden doktor ameliyat önermiyorne yapacagimi bilmiyorum nerden baslasam hangi spor yapsam. Hayatimi maf ettim ozguven sifir. Bana tavsiyeler verin lutfen ama unu birak ekmegi sekeri kes demeyin cunku bir anda yapamiyorum. Tartimi sinirden baskasina verdim pisikolojimi cok bozuyodu.
Yok özel vegan ürünlerinden bahsettim.Vegan peynir, süt, yoğurt vs.Benim kızım süt ve ürünlerine alerjisi vardi.O nedenle çok uzun süre bunlari aldım hepsi çok pahaliydi.Alerjisi sakinlesti artık kullanmiyoruz Ama bu enflasyonla fiyatlar ucmustur diye tahmin ediyorum.Vegan protein olarak satılanlar derken bildiğimiz mercimek, fasülye, nohuttan bahsediyorsunuzdur umarımEvet pahalı ama ete göre kıyaslama yaparsanız et de pahalı. Her vegan her gün tofu vs yemiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?