Derdim kilolarim 150 kilo

Onu yapamam bunu yapamamla olmaz, henüz 35 yaşındasınız sağlık sorununuz yoksa metabolizmanız yediklerinizi yakacak kadar iyi çalışıyordur ama eğer bu gidişe dur demezseniz menopoz sürecine girmeye başladığınız anda metabolizma yavaşlayacak ve 150 kiloyu bile mumla arar hale geleceksiniz.

Yeniden bir sağlık taramasından geçin, kilo almanızı tetikleyen bir sorun var mı bakılsın, her şey yolundaysa psikolojik yeme bozukluğu mu var anlamak için bir psikoloğa gidin.

Belli ki kendinizi disipline edemiyorsunuz evde kendi kendinize spor yapmakta güçlük çekebilirsiniz, bu sebeple sizin için en güzeli bir spor salonuna yazılmanız.

Üzgünüm ekmeği kesmek zorundasınız, şekeri de.

Şeker ihtiyacınızı meyvelerden ve bitter çikolatadan karşılayabilirsiniz ama abartmadan, pirinç pilavı, makarna, ekmek yerine de zeytinyağıyla pişirilmiş küçük bir porsiyon bulgur pilavı tüketebilirsiniz.

Diyet yaparken aç kalmak sağlıklı değildir, sık sık az az ama sağlıklı gıdalarla beslenin, örneğin bol bol mevsim salatası, buharda pişirilmiş mevsim sebzeleri yiyin, asla abur cubur yemeyin, asitli içecekler içmeyin, margarin kesinlikle kullanmayın, her yemeğinizi salatalarınızı zeytinyağıyla yapın.
Veganım dediniz, diyetinizde mercimek olmalı, günlük Demir ihtiyacınızın bir kısmını karşılar hem de zayıflamanıza katkısı olur, açlık hissi geldiğinde bir avuç bademle ceviz de tüketebilirsiniz.

Sabah aç karnına mutlaka 1 bardak dolusu su için, meyve suyu vs içmek istediğinizde taze sıkılmış limonla şekersiz limonata yapın, limon yağ yakar, maydanoz ödem attırır.

İçeceğiniz suyun içine çubuk tarçın, birkaç karanfil atarak tüketebilirsiniz, tarçın kan şekerini dengeler, karanfil yağ yakmayı hızlandırır, ödem attırma özelliği vardır.

Su içmek önemlidir, hem zayıflamanıza yardımı olur hem de vücudunuzun sağlıklı kalmasını sağlar.

Ne kadar çok yerseniz mide o kadar büyür, o yüzden yemek tabaklarınızın boyutunu da küçültün, en fazla 2 servis kaşığı alacak kadar tabaklarda yemek yiyin.

Unu ve şekeri kesmeden olmaz. Bir zaman sonra alışırsın merak etme.
Spor olarak yüzmeyi tercih etmelisin. Eğer bu kiloyla yürüyüşe ağırlık verirsen diz kapaklarını yersin.

Son düzenleme:
yanlış anlamayın sizinle polemik olsun diye değil ama vegan beslenerek kilo verilmeyeceği yanlış bir bilgi. benim veganlığa geçen bir arkadaşım şahane kilo verdi saçları cildi bile güzelleşti kızın. protein sadece ette bulunmuyor sebzelerde kuruyemişlerde ve tahıllarda da bol bol var. kendim vegan olmadığım için ayrıntılı bilemem ama genel bir bilgi olarak veganlık diyete engel değil

Ben yıllardır kilolu biriyim ve şunu söylemek istiyorum ki olay boğaz tutmak değil. Biz tutamıyoruz boğazımızı çünkü midemiz almış başını gitmiş. Beslenme önerisi vermem doğru olmaz çünkü diyetisyen değilim. Ben sizin yerinizde olsam önce bir kan testi verip değerlerime baktırır sonra uzmana danışırdım. Ameliyat da son çare. Vücut ağırlığınız sebebiyle ilk haftalar çok hızlı kilo verirsiniz. İki kez 90'lardan 70'lere indim yeterli miktarda su kesinlikle kilo verme sürecinde ŞART. Bir de uyku düzeni ama onu bir türlü ayarlayamıyorum maalesef. Veganlığın da ot yemekten ibaret olmadığını biliyorum. Vegan olduğunuz için bir uzman size ona göre liste hazırlayabilir. En önemlisi İSTEK. Biz ne kadar konuşursak konuşalım eğer istek yoksa içinizde yazdıklarımız uçar gider.

Bende kilo şikayetiyle hastaneye gittim endokrinoloji doktorunun verdiği iğne ile zayıflamaya başladım
Pahalı bir iğne ve kurum karsilamiyor pek çok test vs sonrasında verdi
Kilom 3 basamaklı degil bu arada
Güzel sonuç alıyorum sizinde endokrinoloji doktoruna muayene olmanızı tavsiye ederim

Merhaba, kilo alımınız yeme bozukluğu kaynaklıysa psikolojik durumlardan da kaynaklı olabilir. Bu noktada psikolojik destek de yardımcı olabilir. Bir de, çok bilgim olan bir konu değil ama, ameliyata alternatif, endoskopi ile mideye yerleştirilen veya yutulabilir mide balonu var diye biliyorum. Belki bir uzmanla görüşüp, bu yöntemler sizin için uygun mu, birlikte değerlendirebilirsiniz.

İlk iş bir cerraha gidin daha önce gittiyse bizde farklı bir doktor bulun( obezite cerrahı) . Antibiyotik ile enfeksiyonunuz geçer ( muhtemelen kilodan dolayı da zor enfeksiyonunuz tekrarlıyordur.) Gastritbypass,tüp mide artık doktor neyi uygun görüyorsa olun.6 ay önce 93 kilo ile tüp mide oldum, hayatımın en iyi kararıydı.

Kilo alımı da her rahatsızlık gibi psikolojik kökenli olabiliyor. Ben de bunu araştırmanızı öneririm. Kardeşim diyetisyene giderken bile kilo alıyordu, anksiyete sebebiyle psikiyatriye gitti, tedavi görüyor ve şu an normal yediği halde birkaç ay içinde 15 kilo verdi. Psikiyatriste kilo konusundan da bahsetmiş, çünkü ilaç da kilo aldırabiliyor. Ona göre yazılmış ilacı. Sizin de böyle bir durumunuz olabilir, bir uzmana danışmanızı öneririm.

Birden kese bilsem bu durumda olmazdim
Veganım diyorsunuz. Ee doğuştan olmadığına göre tadını bildiğiniz bir sürü yiyeceği kesmişsiniz işte.
Sağlık nedeniyle mi oldu bu yoksa iradeniz ile mi?
Ben iradeniz ile olduğunu düşünüyorum.
Ee bu kestiğiniz yiyecekleri hiç mi sevmiyordunuz?
O da değildir. Demek ki inandığınız belli değerler uğruna olmuş bu.
Ee unu,şekeri de kesebilirsiniz demek oluyor bence bu.
İnanç lazım bence onu bulun siz

Merhaba ben vegan olmanıza değinmek istiyorum hemşireyim o yüzden söylediklerime güvenebilirsiniz, öncelikle sağlık sorununuz olmadığna inanmıyorum çünkü bu kiloya ulaşıp insülin direncinizin olmaması neredeyse imkansız.. özellikle vegan beslenme tipinde protein bile aslında karbonhidrat kaynaklarından alınıyor.. ben evlendikten sonra 18 kilo kadar aldım ve veremiyorum sebebi de vejeteryan beslenmeyi benimsememin sonucunda insülin direnci gelişmesi. Evet vegan vejeteryan beslenmede günlük protein ihtiyacımızı karşılayabiliyoruz ama beraberinde çok fazla karbonhidrat alıyoruz ve bunları hareket ederek yakmazsak sonumuz sizin ve benim gibi oluyor.
Ayrıca hayval yağlar sonucunda iki tür kolesterolümüz oluyor iyi ve kötü kolesterol.. eğer iyi olan kolesterolünüz düşük ise ( yoğurt süt tüketmeme rağmen bende düşük, sizinkini tahmin edemiyorum) hormonlarımız doğru çalışamıyor.. hormonlar sizin tüm bedeninizi metabolizmanızı etkiliyor. Sadece bahsettiğim bu iki şey bile kilo verememeniz için fazlaca yeterli. Her türlü hayat tarzına saygım var ama sizin için hayat tarzı bir sağlık sorunu oluşturuyorsa bir gözden geçirin derim.

Öncelikle biz ne söylersek söyleyelim sizin henüz gerçekten kilo vermek istediğinizi düşünmüyorum. Birçok arkadaşın da söylediği gibi bu psikolojik de olabilir derler ya midemiz değil ruhumuz aç diye. Öncelikle kendinize dürüst olun, böyle bir sebepse kendinize itiraf edin sebebi ve çözmeye çalışın. Daha sonra da mutlaka önce tiroid ve insülin direncinize baktırıp doğru beslemeye adım atmayı deneyin.

Ekmek tuketmek yerine yemekten daha fazla yiyebilirsiniz. Tabi bahsettigim yemek ya izgara ya tencere yemegi, kizartma borek pizza tarzi seylsr degil. Bunun disinda vegan beslenme ile yapacaginiz diyette acliktan koltuklari kemirirsiniz. Bitkisel proteine agirlik verirseniz de kabiz olursunuz. Mutlaka protein almaniz lazim tok kalabilmeniz icin. Abur cubur tüketmeyin. Hergun mutlaka aktif spor yapin yani temiz hava alabileceginiz bir yerde yarim saat yürüyün.

Geçen gün online diyetisyen ile anlaştım. Birkaç gün önce de başladık. Kendime motivasyon defteri aldım. Oraya hedeflerimi hayallerimi ve günlük tüketimimi vs. yazıyorum. Ödüllendirme sistemi koydum, bir de canım ne zaman diyet bozduracak bir şey çekse ve de niyeti bozar gibi olsam aklıma mağazalarda beğendiğim kıyafetlerde XL bulamayışımı vs. getiriyorum. Daha 2 gün önce oldu hatta :) bir tane eşofman altı beğenip görevlilere XL’ı var mı diye sordum “Maalesef o seri sadece L’a kadar üretildi” dedi çok utandım diyetime sporuma daha da sıkı sarıldım. Bir iş arkadaşım mide botoksu yaptırdı ama açıkçası ben cesaret edemedim. Epey de sonuç aldı. Ama bilmiyorum kimisine iyi gelmiyor o tarz operasyonlar.

Yani yapamiyorum edemiyorum diye bisey olabilirmi? 35 yasindasiniz yemiyceksiniz hamur isi yada tatli aninda zayiflarsiniz yuruyus yapin bunun sihirli bir yolu yok cocuk degilsiniz iradei olucaksiniz baska yolu yok

Kelepçe taktır kurtul 35 e kadar kat edemediğin yolu bu saatten sonra kat edemezsin çoğu direnç kilon olmuştur bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…