Derdim kilolarim 150 kilo

Valla çatır çatır diyeceğim ŞEKERİ KES! UNU KES! MEYVEYİ SINIRLI YE!
bir anda keseceksin pıçak gibi düşün. Herkes böyle kilo veriyor. Kimseninde tabaklar dolusu börek, makarna, çikolata, pasta yiyerek zayıfladığını duymadım. Bilen varsa memnuniyetle yapabilirim
Not: 1 aydır şekeri unu tüketmiyorum. Tüketen halimden 100000 kat daha iyiyim.

Ama yapabilsem zayif olurdum simdi Dua ediyorum Allah’im istahimi kes diye :))))
Diyete baslamak icin motivasyonun gelmesini beklemeyin diyor uzmanlar. Cogu zaman motivasyon basladiktan sonra geliyor. 1 hafta 10 gun dikkat edebilseniz kilo verdiginizi gorunce devami gelir

Ben zamanında aşırı kilolu olan hala vermeye çalışan biri olarak söylüyorum. protein tüketmeyince kilo vermek cidden zor
Kilo alırken yaptığım şuydu:işten eve gelince direkt makarna, mantı haşlayıp türlü türlü soslarla yiyordum. Yanına kola içiyordum. Kısır, kek, börek en sevdiğim şeylerdi. (hala çok severim maalesef)
Kendime sandviç hazırlıyordum bir ekmek yetmiyordu bazen
Karbonhidrat insanı doyurmuyor. Sabahları yumurta yeyip, tavuk göğsü balık yoğurt yemeye başlayınca aradaki farkı fark ettim.
Veganlarda nasıl yapılır bilmiyorum ben hiç sebzeyle doymadım ama mutlaka onlarında başka türlü protein kaynakları vardır.
Kesinlikle bir uzmanla görüşün ben iki üç gün kendimi aç bırakıp dördüncü gün ne bulursam yerdim.
Önce bir endokrinoloji uzmanı ile görüşün ilaç alabiliyorsanız alın sonra diyetisyen + sporla devam edin.

Iyi aksamlar ablalarim, kardeslerim lutfen bana birsey deyin unu birak ekmegi sekeri kes demeyin cunku bir anda yapamiyorum.
Kesmeyin siz de, kesmek zorunda değilsiniz ki.
Önce tek öğünden çıkarın, yavaş yavaş azaltmaya çalışın, hedefiniz kesmek değil azaltmak olsun.
Bunları azaltmadan bağırsak sağlığınızı düzeltemezsiniz, bağırsaklar düzelmeden de bu iş olmaz herhalde.

Bunlarin hepsi bahane. Yapamıyorum, duramıyorum, edemiyorum. Bunlarin arkasına saklanmayin. Gercekten isteyen insan başarır. Hayatinizi mahvetmeye devam etmeyin. Ben 39 yaşındayım. 50 kiloyum. 70 olduğum zaman oldu. Verdim istedim dayandım. Simdi bile o kadar dikkat ediyorum ki ac kalıyorum uzun sure. Bünye alıştı. Açlık sagliktir. Uzun yaşayan kilolular gördünüz mü. Hic bir saglik sorunum yok. Beni yanlis anlamayın. Uykudan uyanin diye yazıyorum. Artik internet çağı. Hersey cok kolay. Aralikli oruçla saglikli yaşıyorum. Deneyin derim. Tabii ki gerçekten gönlünüz var ise.

bu da bir bağımlılık. sigara, uyuşturucu, alkol, kumar, oyun, alışveriş, aşırı yemek, seks.. liste uzar gider. bilmiyorum, imkanınız var mı çünkü maddi-manevi külfeti büyük ama terapi görmeniz gerekiyor. maalesef bu, kişinin konunun uzmanı psk yardımı almadan, bir aydınlanma sonucu iradesinin kuvvetiyle kendi başına içinden sıyrılacağı sorunlardan değil. kendi farkında olmasa da bağımlının yüzleşmeye, düşünmeye bile dayanamadığı acıları vardır. vegan oluşunuz zaten dünyada iyilik ve adalet arayan, iyi bir kalp taşıyan biri olduğunuzu gösteriyor. siz herşeyin en iyisine layıksınız. kendinize de bir el atın.
bir kitap bir şey değiştiremez ama alışkanlıkların doğası hakkında bir fikir verebilir. okumak isterseniz bir bakın atomik alışkanlıklar james clear. geçmiş olsun.

Bence öncelikle neden 150 kilo olduğunuzu sorgulamakla başlayın. Bir insan 150 kilo olacak kadar yemek yiyemez gibi geliyor altında sağlık sıkıntısı ya da duygusal açlık olabilir. Şekerli sıvı tüketiminiz fazlaysa o da çok etkiler. Siz yemiyorum sanırsınız oysa ki iki bardak ice tea’den bir öğünlük kalori alırsınız. Mutlaka kalori hesabı şart. Karbonhidrat çabuk acıktırır yedikçe yedirir mesela ve umami tatlar da öyle. Sebze ve proteine ağırlık verip her gün en az yarım saat yürüyün. Sebze deyince illa ıspanak olması gerekmiyor çok lezzetli sebzeler de var ve farklı tariflerle en az abur cuburlar kadar lezzetli tatlar yakalayabilirsiniz. Yemek yanında mutlaka yoğurt tüketin tok tutuyor. Her akşam bir bardak yeşilçay içine biraz limon sıkın. Hamur işlerini bir anda kesmek zorunda değilsiniz ama her gün yiyorsanız haftada 2 ye düşürün. Bu şekilde kilo verirsiniz bence.

Zaten bir anda tamamen kesmekle olmaz. Diyet bir süre gider ama o bir sürenin sonunda yemediğin şekerli şeylerin 2 katını yerken bulursun kendini.
Bunların olmaması için yavaş yavaş, kademeli olarak azaltmaya çalış.
Atıyorum günde 1 ekmek yiyorsan, yarım ekmeğe düşür.
Şerbetli tatlı yerine, sütlü tatlı tercih et ama her gün değil haftanın 3 günü yarım porsiyon şeklinde ye.
İstersen yapamayacağın şey yoktur.
Buradaki en büyük yanlış kendine olan inancını kaybetmen. Kendine inanmazsan yapamazsın

Konu sahibi 2017’de 142 kiloymuş, beş senede hiç yol alamamış. Bundan sonra da zor gibi gözüküyor malesef.

Katı diyetlere yemicen arkadasim diyenlere kulağını kapat derim yememenin sonu daha ağır yeme oluyor dyt nazli Yüksel var bu işin psikolojik boyutu önemli bir anda kesme sağlıklı beslenmeyi öğren hareket etmeyi öğrendiğinde kilonkaybi başlar masa başı iş zaten kilo demek hobi olarak spor yap ama sevdiğin şekilde olsun dalga geçen lincsever tayfayı duyma dua edelim boğazını kes ne saçma tabirler ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…