- 15 Aralık 2009
- 8.911
- 21.191
- 873
- Konu Sahibi yorgunbitkin88
-
Açıklama için teşekkür ederim.Vegan=Bitkisel beslenme değil. Tereyağı, yoğurt vs kullanılmadan pilavlar da vegandır, poğaçalar da. Veganlar zayıflamak için vegan olmazlar. Etik bir harekettir veganlık. Maalesef ülkemizde veganlara dair çok yanlış inançlar var.
Kilo verilir alınır bunlar hallolur da, bu zihniyete bi çare varmidir pek emin değilim. Cok yazardım ama karşı tarafa geçmez işte....Vay be hiç aç kaldığın olmuyor mu yemekleri rahat bırakmaya ne dersin
Aynen, benim gözümün önünde annem gibi bir örnek var felidaee, biz sağlığı için çabalayıp yemesine içmesine dikkat etmesini tavsiye ederken, annem yediği lokmaları saydığımızı düşündü, sağlık sorunları yüzünden hastaneye kaldırdık, hastanede diyabeti ve tansiyonuna göre yemek geldi, ben arkamı dönünce yememesi gereken ne varsa hepsini başkalarına aldırıp sakladıMüdirem en iyi ben anlarım bu mevzuyu inan bütün hayatım diyet yaparak geçti. Diyet ve bir sürü hata yaparak aslındaÖnce kafadan şunu silmek gerekiyor, bu berbat ve lezzetli şeylerden uzak kalacağımız bir süreç değil. Çünkü bu bir süreç değil bu bir yaşam boyu Mune’nin, Vive’nin beslenme düzeni olacak. Ve minik minik çabalarla aslında çok da güzel kilo veriliyor hele de 100+ kilolardaysan.
Elbette her kadın güzeldir ama body positive akımına da kendim de 46 beden bir kadın olarak katılmıyorum malesef. Çünkü yaşlanınca kilolarımızı taşımayan dizlerle ne yürüyebilecek ne hareket edebileceğiz, bir sürü hastalığımız olacak tonlarla ilaç alıcaz. İnsanlar bunu kendine yapmasa keşke
Aynen, benim gözümün önünde annem gibi bir örnek var felidaee, biz sağlığı için çabalayıp yemesine içmesine dikkat etmesini tavsiye ederken, annem yediği lokmaları saydığımızı düşündü, sağlık sorunları yüzünden hastaneye kaldırdık, hastanede diyabeti ve tansiyonuna göre yemek geldi, ben arkamı dönünce yememesi gereken ne varsa hepsini başkalarına aldırıp sakladı
İnsan kendi istemedikçe dışarıdan müdahalelerle olmuyor böyle şeyler, anneminde o hesap.
Biz tepki gösteririz diye yemiyorum diyor ama laf arasında falanca geldi şunu yedik bunu yedik, marketten şunu bunu aldım derken yememesi gereken ne varsa hepsini alıp yediğini anlıyorum zaten :)
Sonuç koah hastası, şekeri ve tansiyonu hiç düşmeyen, aşırı kilolardan hareket edemeyen, hareket edemedikçe de daha çok yiyen ve hastalıklarına bağlı bir sürü yan hastalığa sahip bir annem var.
Sizlere de örnek olsun, gençken anlamıyorsunuz ama annem gibi 70 yaşına gelince vücudunuz alarm veriyor, neredeyse her hafta doktorda, poşetler dolusu ilaç kullanmak zorunda, hadi her hastalığını ilaçlarla baskıları diyelim, kiloya bağlı uyku apnesi var.
Sağlığa yerindeyken dikkat etmek lazım, bozulduktan sonra toparlayamıyorsunuz çünkü
Yemek yemenin içine duygular karışıyorsa her halükarda alınır ve çok kötü bişey hareketsiz yaşamda kötü bende çareyi sporda buldum ama yediklerimi de azalttimVegan derecesi diye bir şey duymadim hiç. Veganlar asla hayvansal gida tuketmiyorlar. Süt, yumurta, yogurt yiyenler vejetaryen diyor, vegan değil.
Bu arada bu %100. Bu aralar yediklerimin dozunu kacirdim ciddi manada ve 3 kilo aldim. Beslenme tarzim tamamen ayni ve ayni şeyleri yedim ama sadece dozunu yukselttim ve kilo almama neden oldu, ayni beslenme tarziyla kilo almiyordum normalde. Yani ne yerseniz yiyin çok yerseniz kilo alirsiniz, dozunda yiyince almiyorsunuz bu kadar basit.
(Spor da yapiyorum)
Yemek yemenin içine duygular karışıyorsa her halükarda alınır ve çok kötü bişey hareketsiz yaşamda kötü bende çareyi sporda buldum ama yediklerimi de azalttim
Amin inşallah, Allah korusun kötüyü aklına getirme felidaee ama yaşlılığın için sağlığına yatırım yap, valla bak ne yalan söyleyeyim annemdir onun iyiliği için her şeyi yaparım ama hastaneye yatırdığımızda tetkikler için tekerlekli sandalyeyle oradan oraya taşırken öldüm, kendine göre gücü kuvveti olan bir kadınım ama 150 kiloyu taşımak mümkün değilAllah uzun ömür versin anneciğinize müdirembenim de annem 60-65 arası kiloyla geçen sene felç geçirdi. Hastanede refakat ederken bu boylu poslu iri halimle kaldıramadım onu ve çok korktum kendi yaşlılığım için Annem çok çabuk toparlandı çünkü çok hareketli bir kadındı zaten ama ben naparım dedim kendime
Ben çok araştırdım hatta bir ara denedim de ama aklıma yatmayan birkaç konu var maalesef.Açıklama için teşekkür ederim.
Veganlık benim düşüncelerime aşırı ters olduğu için hiçbir zaman anlayamayacağım.
Caroline girvanın egzersizleri cok ağır, okadar spor geçmişim var 53 kiloyum ben bile bir cok hareketi yapamıyorum. 150 kilo insan nasıl yapsın biraz mantık yahuKendinize uygun bir ağırlık seti bacak bandı ve mat alın. Caroline girvanın ağırlık egzersizlerini yapın zaten kadın program yapmış yani size sadece bakıp onun yaptıklarını yapmak kalıyor. Şunu yeme bunu yeme demek bana düşmez ama zayıflamanın temel şartı kalori açığı. Atıyorum günde 3 bin kalori alan birinin 1.5bine düşürmesi gerçekçi değil ancak gayet de 2.500e düşürebilirsiniz.
Hareketleri 20kg ile yapmayacak 3-5 kg ile yapacak biraz mantık yahu :))Caroline girvanın egzersizleri cok ağır, okadar spor geçmişim var 53 kiloyum ben bile bir cok hareketi yapamıyorum. 150 kilo insan nasıl yapsın biraz mantık yahuLeslii yapabilir ama. Spor %30 beslenme %70 etkili. Onu bırakamam şunu kesemem diyorsa zaten önce psikologa gitmeli.
Kendine bunu yapıp 150 kg ye çıkmış kendine edeceğini etmiş ağzını tutup yememekten başka çare var mıKilo verilir alınır bunlar hallolur da, bu zihniyete bi çare varmidir pek emin değilim. Cok yazardım ama karşı tarafa geçmez işte....
Benim annem de Manisa da ve aşırı kilolu. Bu ameliyatı onun için araştırıyorum ben de. Eğer devlet Hastanesindeyse doktorunuz adını özelden yazabilir misiniz?Mide ameliyatı yapan genel cerrahlara gidiyorsun süreç başliyor ücretsiz tabi ki izmirdeysen dr umu oneririm çok iyi ve bilinen bir dr bu konuda
Ay keşke bende usulünce yemesem ama elimde olmuyo bazenDuygusal kismini da var ama benim ki duygusal değildi.Son zamanlarda aç gozlulugum tuttu tamamen hemen farketttim.
Ben oyle mutlu oldum yemek yiyeyim, yok uzuldum yemek yiyeyim biri değilim.
Çok çok stress altindaysam yemek yiyemem sadece.
psikolog eşliğinde diyetisyene gidin benceIyi aksamlar ablalarim, kardeslerim lutfen bana birsey deyin ben zayiflayamiyorum 150 kiloyum kac kez diyet denedim diyetisyene gittim olmuyor hic bir saglik sorunum yok sadece bagirsaklarimda gitmeyen iltihap var o yuzden doktor ameliyat önermiyorne yapacagimi bilmiyorum nerden baslasam hangi spor yapsam. Hayatimi maf ettim ozguven sifir. Bana tavsiyeler verin lutfen ama unu birak ekmegi sekeri kes demeyin cunku bir anda yapamiyorum. Tartimi sinirden baskasina verdim pisikolojimi cok bozuyodu.
Ek bilgi 35 yasindayim bekarim sekreter olarak calisiyorum ve veganim :)
En büyük 7 diyet yanlisiymis videonun adi, pardon :)Yapilan 10 diyet yanlisi diye bir doktor videosu var youtubeda. Onu izleyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?