Derdim kilolarim 150 kilo

Açıklama için teşekkür ederim.
Veganlık benim düşüncelerime aşırı ters olduğu için hiçbir zaman anlayamayacağım.

Teker teker keserek baslayin.
Önce şekeri kesin mesela.
Beyaz unu esmer olanla değiştirin,pirinç yerine bulgur koyun, akşam 6_7den sonra birşey yemeyin.
Bunları yaparak bile basitce 5-6 kilo verirsiniz diye düşünüyorum, sonra tartıdaki azalmayı gördükçe ,kiyafetleriniz bollaştıkça motive olursunuz zaten.

Küt diye keseceksiniz başka çaresi yok. Öyle azar azar kesmekle olmuyor. Çünkü şeker öyle bir madde ki ufacık bir miktarı bile daha fazlasını istetiyor size. Bağımlılık yapma kapasitesi eroinle bir tutuluyor araştırın isterseniz. Pastadan bir çatal, kurabiyeden bir ısırık alayım yaparak aslaaa bırakamazsınız. Bunu çocukluğunda şeker+abur cubur bağımlısı olan, şu markette satılan kekleri paket paket yiyen biri olarak yazıyorum size. İlk önce azar azar kesmeyi denedim (kilo değil başka bir sebepten). Üç dilim yiyeceğime bir dilim yiyeyim dedim ama olmadı. O bir dilim asla yetmedi, bir de üstüne daha fazlasını yiyemiyorum diye ağlama krizlerine girmeye başladım. Ne zaman hepsini bir anda bıraktım, şekerin tadını unuttum o zaman rahata erdim. Ödül yok, kaçamak yok, bu bir kısıtlama değil yaşam tarzı. 3 yıldır sugar free'yim. Daha dün biri önümde koca bir dilim tiramisu yedi ve hiçbir şekilde canım istemedi.

Konu sahibi o kadar kişi yaziyor ama tenezzül edip cevap vermiyorsun senin kilon çok ciddi boyutlarda sırf bağirsak iltihabın var diye ameliyat olamamayıda hiç anlamadım bence sen birşey yapmak istemiyorsun kendi kendine bi anda zayıf olayım istiyorsun ama öyle olmuyor.

Bu arada ameliyat olunca sanıyor musunuz ki hop diye kendi kendine kilo veriyorsun o sadece fazla yiyemediginden yardımcı oluyor ben iyi ki olmuşum diyorum çünkü kilo veremiyordum 120 kiloylayken bidünya hastalığım vardı sizin 150 kiloyla nasıl olmaz drunuzu değiştirin endokrin uzmanına gidin.

Bide sevmesek hoslanmasakta hayvansal yağ biz kadinlar için çok onemli maalesef ozellikle kolojen üretimi için ben bilmem kaç yaşına kadar kemik suyudur kelle pacadır kırmızı ettir pek tüketmedim ameliyattan sonra sürekli tüketmeye dikkat ettim ne dislerim ne saçlarım döküldü vitaminlerimize düzenli kullandım tabi ve protein içeceklerimi (ameliyattan sonra görünen şeyler) demem o ki proteinsiz çok zor bazı şeyler

Aynen, benim gözümün önünde annem gibi bir örnek var felidaee, biz sağlığı için çabalayıp yemesine içmesine dikkat etmesini tavsiye ederken, annem yediği lokmaları saydığımızı düşündü, sağlık sorunları yüzünden hastaneye kaldırdık, hastanede diyabeti ve tansiyonuna göre yemek geldi, ben arkamı dönünce yememesi gereken ne varsa hepsini başkalarına aldırıp sakladı

İnsan kendi istemedikçe dışarıdan müdahalelerle olmuyor böyle şeyler, anneminde o hesap.
Biz tepki gösteririz diye yemiyorum diyor ama laf arasında falanca geldi şunu yedik bunu yedik, marketten şunu bunu aldım derken yememesi gereken ne varsa hepsini alıp yediğini anlıyorum zaten :)

Sonuç koah hastası, şekeri ve tansiyonu hiç düşmeyen, aşırı kilolardan hareket edemeyen, hareket edemedikçe de daha çok yiyen ve hastalıklarına bağlı bir sürü yan hastalığa sahip bir annem var.

Sizlere de örnek olsun, gençken anlamıyorsunuz ama annem gibi 70 yaşına gelince vücudunuz alarm veriyor, neredeyse her hafta doktorda, poşetler dolusu ilaç kullanmak zorunda, hadi her hastalığını ilaçlarla baskıladı diyelim, kiloya bağlı uyku apnesi var.

Sağlığa yerindeyken dikkat etmek lazım, bozulduktan sonra toparlayamıyorsunuz çünkü

Allah uzun ömür versin anneciğinize müdirem benim de annem 60-65 arası kiloyla geçen sene felç geçirdi. Hastanede refakat ederken bu boylu poslu iri halimle kaldıramadım onu ve çok korktum kendi yaşlılığım için Annem çok çabuk toparlandı çünkü çok hareketli bir kadındı zaten ama ben naparım dedim kendime

Yemek yemenin içine duygular karışıyorsa her halükarda alınır ve çok kötü bişey hareketsiz yaşamda kötü bende çareyi sporda buldum ama yediklerimi de azalttim

Yemek yemenin içine duygular karışıyorsa her halükarda alınır ve çok kötü bişey hareketsiz yaşamda kötü bende çareyi sporda buldum ama yediklerimi de azalttim

Duygusal kismini da var ama benim ki duygusal değildi. Son zamanlarda aç gozlulugum tuttu tamamen hemen farketttim.

Ben oyle mutlu oldum yemek yiyeyim, yok uzuldum yemek yiyeyim biri değilim.
Çok çok stress altindaysam yemek yiyemem sadece.

Vegan besleniyorum demissiniz. Vegan beslenen bircok kiside kilo goruyorum niyeyse.
Ben vegan degilim, keyfime gore vejeteryanim. Kirmizi et, tavuk, balik cok cok coook nadir yerim, kokmamasi sartiyla, genelde midem bulanir. Sut, tereyagi, kaymak, yumurta, midye, kalamar, karides, ahtapat vs tum balik harici deniz canlilarini, tum sakatatlari asla yiyemem. Peynir ve yogurt yiyebiliyorum sadece. Tum Sebze cesitlleri, salata, limon, sirke benim yasam kaynagim diyebilirim. Pogaca, kek vs pek yiyemiyorum yumurta kokusu geliyor sanki, tiksiniyorum, koku gelmezse yiyebilirim. Bunlar benim secimim degil, yemek istesem bile midem bulaniyor yiyemiyorum.
Kilom yok, eşim benim beslenme tarzimi uygulayinca 118 kilodan 85 kiloya dusmustu. Keza gorumcem oyle, ben ne yersem yediler ve zayifladilar, cok ciddi kilolar verdiler. Vegan olarak siz ne yiyorsunuz bu kadar kilo aldiniz?

Amin inşallah, Allah korusun kötüyü aklına getirme felidaee ama yaşlılığın için sağlığına yatırım yap, valla bak ne yalan söyleyeyim annemdir onun iyiliği için her şeyi yaparım ama hastaneye yatırdığımızda tetkikler için tekerlekli sandalyeyle oradan oraya taşırken öldüm, kendine göre gücü kuvveti olan bir kadınım ama 150 kiloyu taşımak mümkün değil
Hastayken zaten vücudunuz kendini salıyor, 50 kilo birini taşımak dahi zorlaşıyor, insan ailesi için her şeyi yapar o yüzden onu da geçtim sağlığınız en büyük servet, sağlık olmayınca yediğiniz içtiğinizin de tadı olmaz, yaptıklarınızdan da keyif alamazsınız.

Açıklama için teşekkür ederim.
Veganlık benim düşüncelerime aşırı ters olduğu için hiçbir zaman anlayamayacağım.
Ben çok araştırdım hatta bir ara denedim de ama aklıma yatmayan birkaç konu var maalesef. veganlar bitkisel beslenenler ile karıştırabiliyor. Rica ederim :)

Caroline girvanın egzersizleri cok ağır, okadar spor geçmişim var 53 kiloyum ben bile bir cok hareketi yapamıyorum. 150 kilo insan nasıl yapsın biraz mantık yahu Leslii yapabilir ama. Spor %30 beslenme %70 etkili. Onu bırakamam şunu kesemem diyorsa zaten önce psikologa gitmeli.

Hareketleri 20kg ile yapmayacak 3-5 kg ile yapacak biraz mantık yahu :))

Mide ameliyatı yapan genel cerrahlara gidiyorsun süreç başliyor ücretsiz tabi ki izmirdeysen dr umu oneririm çok iyi ve bilinen bir dr bu konuda
Benim annem de Manisa da ve aşırı kilolu. Bu ameliyatı onun için araştırıyorum ben de. Eğer devlet Hastanesindeyse doktorunuz adını özelden yazabilir misiniz?

Ay keşke bende usulünce yemesem ama elimde olmuyo bazen

psikolog eşliğinde diyetisyene gidin bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…