Derdim´le tanistirayim sizi...

Senden oncesı senı ılgılendırmesın cok mutsuz olursunuz yazık ıkınızede... senın ıcın ne kdr degısmıs olumlu yonde... kendını ve nısanlını daha fazla uzme..

Arkadaslar yaa lütfen bu tarz düsüncelerden kurtulun "evlenilcek -eglenilcek " Ben kendi adima cok ayipliyorum. hepimiz ana kuzusuyuz hepimizin hayalleri düsleri var...

katılıyorum.. evlenilecek kız aynı zamanda birilerinin eğlendiği, eğlenilecek kız da birilerinin evlendiği kız olabilir.. aynı sey erkekler için de gecerli.. bence çok saçma yaklaşımlar bunlar..

katılıyorum.. evlenilecek kız aynı zamanda birilerinin eğlendiği, eğlenilecek kız da birilerinin evlendiği kız olabilir.. aynı sey erkekler için de gecerli.. bence çok saçma yaklaşımlar bunlar..

kızlar birde şu var bir kız ne kadar iyi temiz olursa olsun bir erkek işine gelmeyince zaten bu kız eğlenilecek kız diyebilir bu yakıştırmaları bende doğru bulmuyorum

annemde senin gibi düsünüyor, belkide böyle daha iyi diyor, ilerisi icin hevesini almistir ve evine bagli olur diyor. ama sanirim ancak bunu evlendikten sonra inanabilecegim

evet işin bide bu boyutu var evlenmeden önce gözü doymuş (başka terim bulamadım)bi adam daha iyi değilmi
sen ilk olsan sonrada gözü başka yerlerde olsa dahamı iyi
geçmişi değil seninle birlikte olduğu zamanlardaki tutumu önemli olmalı

ayy beim sevgilimin ilk sevgilisi benim yaa gözü doymamış biriyle çıkıyorum o zaman ama benden başkasını zaten görmediğini söylüyor aşk bitince ne olacak sevgi yetermi acaba ayyy yine takıldı aklıma

ne guzel eskısıne kanmamıssınız,ve guven verıcı ve guzel bı evlılık yapmıssınız ne mutlu sıze

aynı sey kız için gecerli değil mi? erkek herseyi yasasın, kız ilk çıktığı çocukla evlensin.. walla kızlar ben evlendikten sonra kendine daha bi bakan, gozu açılan, hatta yolda yururken bana bakıyorlar mı tribine giren hatta baska erkeklerle flort eden kızların hikayelerini çok duydum. bence kadın da illa bekaret değil kastım ama az cok erkek tanımış olmalı.. ha veya ikisi de birbirinin ilki olmalı..

ne guzel eskısıne kanmamıssınız,ve guven verıcı ve guzel bı evlılık yapmıssınız ne mutlu sıze

tesekkur ederim, nazar değmesin herkes mutlu evlilikler yapsın inşallah.. ama yarın ne olacağı da belli olmaz.. hayat bu... şimdilik mutlu yuvanın tadını çıkartmak lazım

bu arada o benden 8 yas buyuk olan hala bekar 41 yasında ve tam bi gececi olmuş sanırım..
diğer yaşadığım aşksa 2 yıl sürmeden boşanmış.. bi arkadaş demişti ya, ahını alanın ahını alırlar gibi bişey.. ondan işte... :))

bu iki insana da tekrar geri dönmemek tecrübe, öngörü, kararlılık ve dostların varlığıyla oluyor.. :)

evet kesınlıkle tecrube ve kararlılık cok onemlı ılk askım benım dıye gozunu kapatıp evlenmemk lazım bıraz da ılerıyı dusunmek lazım bu adam evlenılebılcek mı demek lazım evlılık bu cok dusunmek lazım yanı cok sey lazım:),nazr degmesın sıze

aşkı bilmem biter mi diye ama saygı war ise aranızda sevgi de daim olur diye düşünüyorum...

bu arada hoş geldn aramıza arkadaşım :)
ve bence geçmişe takılı kalma ilişkiniz zarar görür sen onu ne zaman tanıdıysan o zamandan itibaren ne yaşadığına bakmalısın 4 yıl az değil seni sevdiğinden eminsen güveniyorsan bunları takma bile.ha geçmişi silmeye de çalışma seviyorsan herşeyi ile sevmelisin doğru insan olduğuna inanıyorsan gerceklerle ve sana olan sevgisi ile kabul etmelisin bence..

Yani Deseydiki bana 10 kisiyle ciddi iliskim oldu, batmazdi sanirim bana, ama 100 kizla eglence amacli tek gecelik maceralar, bu bana ters geliyor.

Bir sürü ciddi ilişkisinin olmuş olması ve hiç birinde dikiş tutturamamış olması daha mı iyi cidden? Bence geçmişi seni ilgilendirmemeli. Ama onun bu konudaki düşüncesi de önemli. Teeeeeertemiz olmasan da severmiymiş sordun mu?

selam :) yorumun icin tesekkür ederim :) Az önce aradigim ve dedigini yaptim, onu cok sevdgiimi söyledim oda bir cok güzel sözlerle cevap verdi :) Sanirim bunlarin aklimi kurcalamasina son vermem laziom artik.

Ben avusturyada yasiyorum, nisanlimda burda yasiyor :) Ama ilerde evliligimiz oturduktan sonra türkiyeye dönmeyi düsünüyoruz, bakalim :)

iyi yapmşsn canm,kafana takma sen,, birbirnzi seviosunz ya gerisini boşver artık geçmşte kalmş bitmş..
allah mutlulğnzu bozmasn inş.

ilk tanistigimiz zamanlar o benim hakkimda cok az sey bildigi icin aslinda ben biraz cakallik yapmistim, ve dedigin soruyu ilerde yalan cevaplar vermesin diye bi "pembe" yalan söylemistim. Bakire oldugumu bilmiyordu, cok sonra ögrendi, tabiki ögrenince hosuna gitti, ama ilk basta söylememin nedeninide anladi cok kizmadi :) Ama diger türlü yapmacik cevaplar vericekti, ondan böylece test etmis oldum

Arkadaslar hepinize coooooook tesekkür ederim yorumlar icin, kiminiz cok rahatlatti kiminiz biraz düsünmemi sagladi, burayi buldugum ve böyle bi konu actigim icin mutluyum, tesekkür ederim hepinize :))

:97::97:

meraba canım.
sana şöyle söylim öncelikle 4 yıl olmuş erkek arkadaşından şüphelenme bence bu şüphe önce seni sonrada erkek arkadaşını yıpratır. aslında onun eski hayatı eski tecrübeleri sayesinde sana sımsıkı tutunmuş daha önceki kız arkadaşlarına benzemiyosun sen onun için bam başkasın bence ona her yaklaştığında bunu hatırla.:80::98:

Hani derler ya,kadin kadinin en büyük düsmanidir diye,ne kadarda dogruymus.Söyle bazi yorumlara baktimda,hemcinslerimizi nasilda "eglenilecek" ve "evlenilecek" kadin diye ayirabiliyoruz,bence erkekleri hic suclamayalim cünkü kadinlar ülkemizde ezilip horgörülüyorsa,sadece bir et parcasina göre degerlendirilebiliyorsa bunun en büyük sorumlulari sanirim yine bizleriz.Belki o "eglendigi" kizlardan biri onu gercekten sevdi,ona deger verdi,ayrildiktan sonra günlerce agladi,üzüldü,belkide intihar etti,nerden bilebilirizki?"O kadar kizla gezmis tozmus,sonunda beni secmis" deyip havalar girmemize hic gerek yok...umarim böyle düsünenlerin kizlari bir gün o "eglenilecek kadin" kategorisine girmez....

Üzüldüm,gercektende üzüldüm bu duruma,"gecmis gecmiste kalir,mutluluguna bak" seklinde akil verenler,yada "temiz erkek bulmak imkansiz,ilk ve son olamazsin" seklinde konusanlar...erkeklerin her zaman bir özürleri veya bahaneleri vardir derler ya,bu konuda erkeklerin islerini kolaylastiran yine biz kadinlar degilmiyiz?Gecenlerde sedefonur adli arkadasimizin erkek arkadasiyla tanisma hikayesini okudum,bir yanlis anlasilmadan dolayi iki sene boyunca ayri kalmalarina ragmen sevgilisi kimseyle cikmamis,hep kendisini sevmis.Olmaz olmaz demeyin arkadaslar,böyle düsündügümüz sürece erkekler yaptiklarini elinin kiri olarak görmeye devam ederler....neyse,biraz fazla ders vermis gibi bir görüntü cizdim ama benim karsi oldugum tek sey bu toplumdaki cifte standard,yoksa kimin kiminle ne sekilde eglenip evlendigi beni alakadar etmez.

Konu sahibi arkadasa gelince: icinde bulundugun durumu cözebilmen icin kendine sadece su soruyu sor:"Ben ilerde esimin yüzüne gecmisini vuracakmiyim,kavga ettigimizde onu yaralamak icin gecmisiyle yüzlestirecekmiyim"....ben hep su sekilde düsünmüsümdür:senin erkek arkadasin gibi capkin biriyle evlenmis olsam-senin gibi cok sevdim diyelim-kavgayi birak atiyorum kiyafetime karisma gibi en ufak bir meselede bile "sen bana bu dünyada ahlak dersi verecek en son insansin" derim.Ha sonradan belki pisman olurum ama laf agizdan bir kere cikar,kalp bir kere kirilir.Eger sende böyle takintili olacaksan bu ise hic baslama derim,hayati ikinizede zehir etmeye hakkin yok diye düsünüyorum.
Ama erkek arkadasininda olumlu yönlerini görmedim degil,dürüstmüs,herseyi anlatmis...bu cok önemli mesela.Yada son sayfada okudum,basta senin masum oldugunu bilmiyor olmasina ragmen seni kabul etmis...yani cok cicek koklarim,hepsinden bal alirim ama evlenecegim kiz el degmemis olcak seklinde düsünmemesi olumlu bir nokta.Düsün tasin,eger gecmisine bir cizgi cekebileceksen-ki böyle bir izlenim birakmadin bende-evlen derim cünkü gördügüm kadariyla sen onu oda seni cok seviyor.Ama sunuda unutmaki severken hersey güzeldir,ilerde evlendikten sonra iliskiniz monotonlastiginda(foruma yeni gelmissin,bircok arkadas eslerinin ilgi ve alakasizligindan sikayetci) "sen zaten benden önce cok sey yasadin,simdi böyle ilgisiz olman normal,beni sevmiyorsun" seklinde konusacaksan bu is olmaz.
Umarim yardimci olabilmisimdir,ALLAH hayirlisini nasip etsin.

Son düzenleme:
öncelikle hoşgeldin bende yeni sayılırım bu site de

nişanlınla aranda suan bi ikinizle alakalı bi sorun yoksa bence b düşüncelerini sil kafandan
hiçbir şeyin garantisi yoktur unutma geçmişinde birçok sey yasaması seni tedirgin etmesin
hiç bişey yaşamamışda olsa yapacak olan her koşulda herseyi yapar
ama bak nişanlın seni hiç üzmemeş güveninide kazanmak için herşeyi yapmış

benimde bi ilişkim vardı benim içinde ilkti oda senin nişanlın gbi biçok sey yasamıştı ama beni hiç üzmedi aksine bu artı bi durum bile oldu benim için bana cok deger veriyodu bende başka tabir bulamıyorum herşeye doymuş biri olarak beni tertemiz cok faklı görüyodu ve dokunmaya kıyamıyodu bende sorun etmiştim öncesini ilk başlarda oda bana karsıma senin cıkacagını bilsem bende kendimi sana saklardım dedi sunada değineyim ya bende baskalarıyla birlikte olsaydım dediğimde de öncen beni ilgilendirmez ben seni şimdi buldum sorasına bakarım dedi tabi bu konuşmalar farklı zamanlarda gecti sonuc olarak ayrıldık biz 4 sene üstüne ama nedenler cok farklı bitirende ben oldum 2 sene gecti ama hala hayatında kimse yok ve hala ona dönmemi beklliyo hernese

yani bu durum bence bi artı herseyi yasamıs biri olraka huzur ve düzen istiyolar e sende bunu ona verebildikten sonra bu konuda bi sorun yasamazsın sanıyorum bu adam seni gercekten seviyosa ve sende onu seviyosan gecmişi düşünme

ama sunuda unutma asla tedbiri elden bırakma insanoğlu bu

18 yaşında çocukken kendınden 8 yaş büyük biriyle çıkarsan ilerleyen yaşlarında bu fikrin tabıkı değişir aradan geçmiş 4 sene benım bıle 24 yaşında olmama ragmen ve nısanlımın ilk aşkım olmasında ragmen bugunkü fikrim dünküyle aynı olmuyor bazen aceleci davranmışsınız 18 yaş bir ilişki için bana göre çok küçük

Çok farklı yorumlar yapılmış hepsini tam okuyamadım ama lütfen genelleme yapmayalım hiçbir konuda.Geçmişi gayet düzgün olan bir insanda evlendikten sorna daha önce yapamadıklarını ve o heyecanı yaşamak isteyebilir ya da tam tersi.Benim 2 örnek var çevremde geçmişinde tabiri caizse çok ceviz kırmış ama ikisi de çok iyi bir koca ve baba tabii bunda anadolu şehrinde yaşamış olmanın ve toplumun basksı da etken olabilir.Kimse nişanlınızı tanımıyor ve yargılamak da çok doğru değil.Size güven verdi mi o önemli diyeceğim ama bu konuyu açıyorsanız tam bir güven sağlamamış.Bu konuda sizin değerlendirmeniz çok önemli,yok hala şüphelerim var kendime hakim olamıyorum diyorsanız başlamadan bitirin derim.İlerde en ufacık şeylerden kıskançlık yapacaksınız haklı ya da haksız olarak ve hayatı kendinize de ona da zehir edeceksiniz ki forumda çok örnekleri var.Ya da herşeye sünger çekip onunla hayatın tadını çıkarın belki çok daha güzel olacak herşey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…