Derdim nickimde gizli

evlimutluvecocukLuu

Bin Şükür 🤲
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2014
643
703
103
Merhaba,ben artık çıldırmak delirmek üzereyim,içim kaynıyor hıçkırarak boğazım yırtılırcasına ağlamak istiyorum.. Geçen ay evleneli tam 6 yıl oldu,dile kolay! 6 yılda benden sonra aileye kaç gelin geldi şimdi ikinci çocuklarına hamile..Bense yıllar sonra tedavi sürecinin dahi en en başındayım. Bu sefer ki derdim olmaması değil, olduğu ama sağlıklı mı yoksa sağlıksız mı olduğu.
29 Şubat'ta aşılama oldum, değerlerim şu şekilde ;
13 Mart; 4.4
16 Mart; 30.37
Çatlatma iğnesi de olmuştum ona ragmen geç yumurtlama geç döllenme olmuş olabilir mi, değeri böyle çıkıp sağlıklı gebelik geçiren varmı?
Kimyasal olmasından şüpheleniyorum..Lütfen yorum yapın :KK43:

Bugün eşimin doğum günü, hayırlı olsun baba oluyorsun mu desem yoksa hiçbir şey demeyip adamı boşuna sevindirmesem mi.. karar veremedim,onu deli gibi sevindirip sonra dalga geçer gibi birşey yokmuş demek istemiyorum yoksa kahrolur..

**Edit: Aşılama 18 gün, 18 Mart değerim 135.0

Son düzenleme:
Merhaba,ben artık çıldırmak delirmek üzereyim,içim kaynıyor hıçkırarak boğazım yırtılırcasına ağlamak istiyorum.. Geçen ay evleneli tam 6 yıl oldu,dile kolay! 6 yılda benden sonra aileye kaç gelin geldi şimdi ikinci çocuklarına hamile..Bense yıllar sonra tedavi sürecinin dahi en en başındayım. Bu sefer ki derdim olmaması değil, olduğu ama sağlıklı mı yoksa sağlıksız mı olduğu.
13 Mart; 4.4
16 Mart; 30.37
Çatlatma iğnesi de olmuştum ona ragmen geç yumurtlama geç döllenme olmuş olabilir mi, değeri böyle çıkıp sağlıklı gebelik geçiren varmı?

Bugün eşimin doğum günü, hayırlı olsun baba oluyorsun mu desem yoksa hiçbir şey demeyip adamı boşuna sevindirmesem mi.. karar veremedim,onu deli gibi sevindirip sonra dalga geçer gibi birşey yokmuş demek istemiyorum yoksa kahrolur..
Doktorunuz ne dedi? Sadece sizin süphelenmenis önemli değil ki

Değeriniz normal geldi bana , bu süreçleri çok bilmiyorum iğne tüp bebek aşılama vs ama .. normal gibi bir değer yanii
anormal olan nedir ?

doktorunuz ne diyor

Değeriniz normal geldi bana , bu süreçleri çok bilmiyorum iğne tüp bebek aşılama vs ama .. normal gibi bir değer yanii
anormal olan nedir ?

doktorunuz ne diyor
Anormal olan son adet tarihimin 11 Şubat olması. Hemde aşılamanın üzerinden 16 gün geçmesi, yani şöyle düşünün adet tarihim 3 gün geçmiş ve sonucum 30 çıkmış :)

2 sonra tekrar kan testi dedi,ilaçlara devam.
Tamam öle ise su an olumsuz düşünmemeniz gerekiyor. Benim de beta değerlerim cok iyi değil doktorlar önce en kötüsü söylüyorlar, zaman gösterir saglıklı mı saglıksız mı simdiden kendi kendinize yorum yapmayın

Eğer doktor kesin hamilesin dedi ise paylaş. Demediyse bir sonraki teste bakalım dedi ise kendine sakla, söyleme eşine.
Şöyle birsey var aslında tıp bilimi kalp atısını duyana kadar (Bu da 8.haftaya denk geliyor) bebeği tam olarak kabul etmiyorlar. Nasıl desem tam olarak kabul edilirliği için kalp atısını duymak laızm. Bu bilgiyi niye verdim🙈konu sahibi ve ilgilenenler paniğe kapılmasın diye sanırım...

13 Mart; 4.4
16 Mart; 30.37

değerin az çıkması önemli değil 48 saatte tam 2 katına katlaması gerekiyor , mesela 48 saat sonra aynı saatte yaptıracağınız tahlil 60 olmalı , bazen bu en az %60ı kadar artmışsa da sorun yok gibi görülüp değer takip ediliyor. bu da sizin için betanın 48 çıkmış olması demek.

Şu an kötüye yormak veya sevinmek için çok erken benim katlana katlana 640a kadar çıktı ama kimyasal yaşıyorum şimdi de yarılana yarılana azalıyor....

bence şimdilik eşinize bunu hediye olarak söylemeyin durumunuzu paylaşmak istiyorsanız böyle çıktı bekleyip görecekmişiz diye çok heveslendirmeden söyleyin , benim fikrim böyle

Şöyle birsey var aslında tıp bilimi kalp atısını duyana kadar (Bu da 8.haftaya denk geliyor) bebeği tam olarak kabul etmiyorlar. Nasıl desem tam olarak kabul edilirliği için kalp atısını duymak laızm. Bu bilgiyi niye verdim🙈konu sahibi ve ilgilenenler paniğe kapılmasın diye sanırım...
İnternette çok araştırdım, kimsenin böyle yavaştan başlayıp sonra yükselmemiş değeri, herkesin 200 300 500 2000 çıkmış adeti geçtikten sonra,ya benim bebek utangaç kendini göstermyo yada ortada birşey yok :)

Benim de tüp bebek tedavisinde 12 gün sonra yapılan testte 42 çıkmıştı.. 2 gün sonra 67 sonrası gayet sağlıklı arttı.
Hatta dış gebelik olmasına rağmen 7. haftaya kadar sağlıklı bir artış oldu..

Hiç korkma canım, önemli olan 2 gün de bir en az %60-70 artması..
İnşallah hayırlısıyla kucağına alırsın bebeğini :)

değerin az çıkması önemli değil 48 saatte tam 2 katına katlaması gerekiyor , mesela 48 saat sonra aynı saatte yaptıracağınız tahlil 60 olmalı , bazen bu en az %60ı kadar artmışsa da sorun yok gibi görülüp değer takip ediliyor. bu da sizin için betanın 48 çıkmış olması demek.

Şu an kötüye yormak veya sevinmek için çok erken benim katlana katlana 640a kadar çıktı ama kimyasal yaşıyorum şimdi de yarılana yarılana azalıyor....

bence şimdilik eşinize bunu hediye olarak söylemeyin durumunuzu paylaşmak istiyorsanız böyle çıktı bekleyip görecekmişiz diye çok heveslendirmeden söyleyin , benim fikrim böyle
En doğrusu bu galiba çok teşekkür ederim, sizinde 2 katı şekilde mi ilerledi, kimyasal olduğunu ne zaman söylediler?

Benim de tüp bebek tedavisinde 12 gün sonra yapılan testte 42 çıkmıştı.. 2 gün sonra 67 sonrası gayet sağlıklı arttı.
Hatta dış gebelik olmasına rağmen 7. haftaya kadar sağlıklı bir artış oldu..

Hiç korkma canım, önemli olan 2 gün de bir en az %60-70 artması..
İnşallah hayırlısıyla kucağına alırsın bebeğini :)
Dış gebelik olduğu bilinmedi mi 7. Haftaya kadar, çok büyümüştür sonrasında ne oldu ? Çok geçmiş olsun..

13 Mart; 4.4
16 Mart; 30.37

Iki gunde 2 kati olmasi beklenir. Degerleriniz normal geldi bana. Sakin olun. Ben de tup bebek tedavisi oldum. Yaptirdigim ikinci testte degerim dusmustu. Ucuncu testte tekrar yuksek cikti. Doktorum 2. testin hatali olabilecegini ya da ikiz gebelikken teke dusmus olabilecegini soyledi. Her sey olabilir yani. Bikac gun sonra testi tekrarlayin. Insallah beklediginiz sonucu alirsiniz. 🙏

Dış gebelik olduğu bilinmedi mi 7. Haftaya kadar, çok büyümüştür sonrasında ne oldu ? Çok geçmiş olsun..

5. haftada henüz değerim keseyi görmeye yetecek kadar değildi.. Her 2 günde bir kan testi ve ultrason uygulandı..
6. hafta bitip değerlerim de sağlıklı artınca keseyi görmemiz gerekirken, göremediler..

Hatta bir kaç doktor ayrı ayrı baktı.. En son hastanenin ultrason uzmanı baktı ve tüpümde bebeğimi ve eşini gördü..
Küretaja aldılar hemen.. Tahlil sonucum ertesi günü çıktı ve acil ameliyata alındım tatlım..

Allahtan doktorum çok titiz ve tecrübeli biri.. Her an takipteydi..
Dış gebelik olup, olmadığı kese görünmeden belli olmuyor maalesef..
Tanı konulması genelde 6 ve 7. haftayı buluyor..

Bol bol dua edeceğim senin içinde..
Ama hiç moralini bozma..
Dediğim gibi önemli olan değerinin 2 gün de bir sağlıklı artması..
Senin için hayırlıysa Rabbim onu sana bağışlayacaktır..

En doğrusu bu galiba çok teşekkür ederim, sizinde 2 katı şekilde mi ilerledi, kimyasal olduğunu ne zaman söylediler?

benim
1.gün 60
3 günsonra 380
2 gün sonra -640(sabah)-600(aynı günün gecesi)
2 gün sonra-268
1 gün sonra -200 olarak ilerledi ama ben evde gebe olduğumu öğrendiğim gün kanamam başladı yine de kan verdim tehlikeli bir şey olmasın diye o gün 60 çıkmıştı işte , kanamam da şu an hala devam ediyor ,yarın yine kan vericem. Bana ilk kesin dış gebelik hemen ameliyata alıcaz demişlerdi o gün tekrar tahlil yapınca değerin 640tan 600e düştüğü görüldü işte... Şimdilik takip yapıyoruz , ben o teşhisi duyunca başka dr a gittim iyi ki gitmişim durduk yere belki tüpümü alacaklardı. kesinlikle olumsuz bir şey yaşarsanız farklı dr a da görünün...

anlayacağınız benim kanamam olduğu için teşhis kolaydı.

Back
X