• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar derdim saçları çok bakımlı olanlar

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Genetik,kan,hormon vb ile alakali bir durum yani neyse o bi caresi bir yolu oldugunu dusunmuyorum ama sk yaglanma icin isirgan suyu oneririm (cay gibi demleyip kafaya skma hacim veriyor kuruluk sagladigi icinde yagi dengeliyor dogal sac spreyi )ha bide bence bolgesel kesinlikle misal bir antakya hatay kizinin saci kasi kirpigi ile atiyorum tekirdag ayni olmuyor
1 adet karadeniz kızı versek ? :D

Genetik bence
saç yapısı doğuştan güzel olabilir
Zeytin yağı iyi geliyor diye biliyorum

Keratin uygulamak isteyenler için adımları yazayım

Önce arındırıcı şampuanla saçlar yıkanır ( Google da arındırıcı şampuan yazın çıkar 10 TL ye bile var bu önemli arindiricili şampuanla yikamazsaniz uyguladiginiz keratin çok etkili olmaz )

Arındırıcı şampuanla yıkanıp çıktınız hafif nemli kalacak şekilde kuruladiniz saçı

Maksimum 1 çay bardağına yakın keratini elde eldiven ağızfa maske hava alan yerde vantilatör karşısında (balkonda yaptım ben) sürüyorsunuz saça

Sürdükten sonra 40 dk saçta bekletiyoruz

Sonra
dümdüz olmasını isteyen her tutamdan max.160 derecede üstünden 8 kere falan geçsin baya buhar ve koku çıkacak

Sadece keratin olsun dümdüz olmasın diyen 1/2 kere geçecek

Son aşama

Dümdüz olmasını isteyen çok kıvırcık saç 4 , dalgalı saç 3 gün saçını yikamayacak neme girmeyecek günlük 1 kere saçını duzlestirecek toka bile takmayacak ve bundan sonra sadece sulfatsiz şampuan kullanmak üzere yıkanacak ilk yıkamada saçın muhteşem ligine bir göz kirpacak

Dümdüz olmasın keratin uygulansin yeter diyen ise 2 gün saçta bekletecek 2 gün sonra sadece sulfatsiz şampuanla yıkanıp bakımlı saçlarına merhaba diyecek

Ortalama 6 ay etkisi sürüyor ama ben saçımla çok oynamadığım çok kimyasal kullanmadığım için heralde etkisi 1 sene sürdü
Peki keratini nereden alaniliriz? Ben organix markanın 30 günlüğünü evde denemiştim pek işe yaramamıştı. Kuaförde 3 aylığa bi dünya para bayılmıştım zamanında :) evde yapmak en mantıklısı :)

Benim saçlarım da ince telli ve çabuk yağlanıyor. Maalesef uzun saç bize haram ne kadar baksam da uğraşsam da kedi tüyü gibi oluyor omuzdan aşağı inince. Ben asimetrik ve katlı kesimler tercih ediyorum daha dolgun görünsün diye bi de saç bantları eşarplar kullanıyorum daha havalı duruyor ya da öyle durduğunu umuyorum

Benim saçlarım da ince telli ve çabuk yağlanıyor. Maalesef uzun saç bize haram ne kadar baksam da uğraşsam da kedi tüyü gibi oluyor omuzdan aşağı inince. Ben asimetrik ve katlı kesimler tercih ediyorum daha dolgun görünsün diye bi de saç bantları eşarplar kullanıyorum daha havalı duruyor ya da öyle durduğunu umuyorum
Yani saçım çok uzunken biraz adama benziyor ama o da relaks bir saç oluyor mesela demin arkadaş paylaştı mis gibi dümdüz bakımlı ölse öyle durmuyor işte. Ben de bunalıyorum öyle dağınık bir görüntüye.

Kesim olarak da düz kesim yapıyorum ben iyice yapışmasın diye. Amannnn işte naparsak yap, vermeyince mahmut neylesin mabut :D

Benim saclarim da gür, kuaforler cok saglikli oldugunu söyler.
Birkac yil oncesine kadar cok sekilli dalgalar vardi ama yiprandi eskisi kadar duzgun olmuyor sekli.
Ama yine de sabah evden istwdigim kadar duzgun cikayim, aksam aynaya baktigimda dayak yemis gibi gorurdum kendimi :)))

Ben saclarimi genel olarak begenirim ...tabi eski gürlüğü gitti ama yinede fena degil sade uclari sinir ediyor beni...
Tiftik tiftik...halbuki yıpranık değil...

Brezilya fönü denediniz mi madem uzun kullanmayı seviyorsunuz. Ben yaptırmadım ama bi arkadaşım çok memnun kalmıştı. Ben bu yaz sahte rasta yaptırıcam kafamda koca bi saç olacak hırs yaptım

Az kenara kaysana ben de kıskanıcam :63:

Benim saçım ince telli değil kuzenim hep "ananın karnında biraz daha dursan saç olarak doğarmışsın" diye dalga geçerdi. Ama ne yaptıysam sağlıklı, parlak, elektriklenmeyen saçlara sahip olamadım :KK34:

Gittim ben de omuz hizasına kadar kestirdim, şimdi de uzamasını bekliyorum onu da beğenmedim :olamaz::KK48:

evet
hatta soyle soyliyim ben sacimi sadece yikadiktan sonra tararim bir daha da tarak surmem , yataktan bile dogal dalgali fon cektirmis gibi kalkiyorum :bicak:
yani tamamen genetik bu olay , kendimi bildim bileli boyle saclarim , dusta yaptigim bakim haricinde hicbir sey surmem , taramam , kurutmam
Aynen bende sadece dustan sonra tararim
Baska tarak degmiyor :))

Ben cok ugrasmistim bi donem saclarimla ne uzardi nede dolgunlasirdi pismaniye gibi saclarla gezdim hep ama evlendim esim siyahtan baska renk istemedi saclar uzadi tabi ellemeyince bide keratin serum kullaniyorum saclarim iyice canlandi belime geldi bide sadece kurutmak yetiyor dumduz artik bakim sart yani morfose urunlerini tavsiye ederim

Yapacaginiz pek birsey yok malesef sac yapisi cilt yapisi vucut yapisi bunlar tamamen genetik.

Back
X