Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Derdim saçlarım :(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

fuume

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
514
72
123
İstanbul
Kızlar merhaba,

başıkta da belirttiğim gibi derdim saçlarım. 2 yıldır dönemsel olarak devam eden bir dökülme vardı. geçen yıl solgar ve bitkisel şampuan kullanarak dökülmemi durdurmuştum, bu dönem sırasında düzleştiriciyi de hayatımdan çıkarmıştım. ama yine de saçlarımda bir gürleşme olmamıştı. Şimdi son bir aydır felaket bir dökülme var saçımda ve çok ama çok azaldı saçım. özellikle bir haftadır her duş sonrası ağlamamak için zor tutuyorum kendimi çünkü avuç avuç geliyor elime

doktora gittim testlerim yapıldı ve hepsi normal strese bağlı dedi ama bu böyle devam edicek mi ya ne yapacağımı şaşırdım . bir haftadır medobiocomplex-k kullanıyorum işe yarar mı bilmiyorum. bir de saçlarımı 6 aydır hiç kestirmedim ve uzamıyorda hiç. kızlar bu dökülme konusuna çare bulan var mı ? Ne olur birşeyler diyin çok korkuyorum

Var !!
Tamamen olmasa bile büyük ölçüde faydasını gördüm ve saçlarım 8 ayda falan bi karış kadar uzadı ve gayette bakımlı duruyor her gün yıkıyor olmama rağmen....
Bioblas şampuan kullandım içine bademyağı çamterebentin kattım her yıkamamda devam ettim.
Bi ara turplu su yaptım baya uzattı bakımda yaptı bi gün kokusu tıkadı ve bıraktım..
Kafama estiğinde badem yağını saçıma sürüyorum..
Birde bemiks ampulde katmıştım şampuanıma..
Yumurta sarısı sürdüm zeytinyağı falan daha yeni yeni toparladı kendini..
Dökülme var ama olması gerektiği ölçüde

Birde unutmadan badem sütü kullandım oda çok çok çok çok iyi
Yumuşacık yapıyor parlatıyor bakımını yapıyor :)

Son düzenleme:

bemiks ampul karışımını denedim ve bana hiç yaramadı inatla devam ettim ama yok daha çok döküldü zeytinyağını denemek istiyorum ama daha da dökülür diye korkum var saç kestirmek de çözüm değil sanırım değil mi?

sanmıyorum zeytinyağı dökme etkisi göstermez yani dökülmeyi durdurur demiyorum fakat teşvik de etmez yani

Ben en son 24 25 nisan gibi kestirdim o zamanlar kırıklarımkalmıştı çünkü daha fazla kestirdiğimde çok kötü olurdu dursun dedim..
Ve belki inanmıcaksın ama kırıklardan eser yok !!
Bence uzunca bi süre turplu suyuda dene.. Oda etkili ve uzatıyor..
Biçok bakımda dökülmesi normal köke tam tutunamayanlar dökülüyor hemde ciddi ölçüde dökülme oluyo onları 1 2 ay kadar dert etme sonra sonra oturuyor..
Günlük dökülme 100 tel..
Ve elinle saçını okşar gibi yaptığında (yani bi tutam alıp elini aşağıya doğru indirdiğinde) 5 6 tel kadar gelmesi normal saçın çok sağlıklı bile olsa o dökülmenin olması normal yani..

Ya ben baya bişeyler yapmıştım hatırladıkça yazarım..
Sormak istediğin bişey varsa elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım :)

sanmıyorum zeytinyağı dökme etkisi göstermez yani dökülmeyi durdurur demiyorum fakat teşvik de etmez yani

o zaman zeytinyağını bir deneyim ben peki nasıl kullanıyım direk mi yoksa ısıtıp mı?

şu iki yıldır ne çektim saçımdan ya daha öncesinden imrenilen saçlarım vardı şuan topladığım zaman o kadar az ki toka bile tutmaz gibi kestirmek de çözüm değil yani

canım benim saçlarımında dipleri gözükürdü.kuaför dalgalı kesmişti bari belli olmasın diye
badem yağı ve yumurtayı her hafta saçlarıma sürüp en az bir saat beklettim.2 ay içinde saçlarım dökülmeyi de kesti sıklaştı da.tavsiye ederim ama düzenli yapman gerekiyor.1:

zeytinaginin faydasini bende gördüm. ben icine hindistan cevizi yagida ekliyorum gercekten saclara cok iyi geliyor

Konunu okurken kendimi gördüm. Aynen canım hepsini bu 1 yıl içerisinde bende yaşadım.
Önceden dönem dönem dökülen saçlarım bu yıl hiç durmadan sürekli dökülür olmuştu.
Ben banyoda ağlayacak noktaya geliyordum,hatta banyo yapmak bile istemiyordum çünkü o kadar çok saçım dökülüyordu ki.
Aynı zamanda açık bile bırakmak istemiyordum,sürekli topluyordum. Topuz yapıyordum çünkü bir tek öyle olunca dökülmediğini görüyordum.
Bunların hepsini 10 gün öncesine kadar yaşamaya devam ettim. Doktora gittim,tahliller yapıldı her şey normal dedi ve bana verdiği vitamin sayesinde dökülme çok azaldı.
Saçlarım eskisi gibi değil. Çok azaldı.
Aradan minik saçlar çıkıyor. Bir de losyon verdi doktorum ona da bugün başladım. Serum görevi yapıyor.
Allah'a inanıyorum yine gürleşecek,düzelecek.
İstersen özelden vitaminin ve serumun ismini verebilirim.
Rahat olmaya çalış.
Rabb'im sonsuza kadar var ve onun olduğu bu evrende hiçbir şey imkansız değil.
Dua et ve sabret.
Geçmiş olsun.

Buyrun bu konuyuda okuyabilrsinz. http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/650211-derdim-dokulen-saclarim.html:3:

çok korkuyorum hiç saçım kalmayacak gibi hissediyorum o kadar cansız ve azlar ki mesaj atabilirsen inan çok sevinirim canım çok saol. inaşallah dediğin gibi çare bulabiliriz..

Oooof saç dökülmesi... Aynı dert bende de var yıllardır. :/ Çeşit çeşit saç maskeleri, saç ürünleri var dökülme için... Bi kaçını denedim işe yaramıyorlar. Her gördüğüm maskeyi de uygulamak istemiyorum.
Dermozinc saç spreyi ve şampuanı var birde... Ablam kullanıyor 1 aydır dökülmenin yarıya indiğini söylüyor. 4 ay kesintisiz kullanılması gerekiyormuş.

Bekliyorum şimdi ona bir şey olmazsa bende başlayacağım.

uzun yıllar cıddı şekilde sac sıkıntısı yaşıyorum kellik derecesınde benımde problemım dokulen sacların yerıne tüy şeklinde sacların çıkması çok cansız oldukları için 1cm uzayınca kendığılığınden dökülüyor herşeyı denedım mezoterapisinden ilacına bitkiselden yapına ama çözüm bulamadım

zaten artık deneme tahtasına döndük ya ev çeşit çeşit bitkisel şampuanlar ve kürlerle dolu. iyi birşey duyunca hemen gidip alıyorum ama yok fayda yokk ya bi de bu sorun herkeste mi var ?? neden dökülüyor bu kadar anlayamıyorum.

canım peki hiç mi güçlenmedi saçların ? mezoterapiyi ben de düşünüyorum açıkçası ama artık korkar oldum riske de atamıyorum.
bi yandan da düşünüyorum önceden önüme gelen şampuanla yıkar hiçbir bakım yapmazdım ama dökülmem olmazdı , şimdi çok düşüyorum üstüne bu da mı kötü acaba ? Anamm iyice parnoyak oldum ben

En sık görülen neden "beslenme"ymiş. :26: Aileden geldiği içinde olabiliyor ve ilginçtir baba tarafından olduğu düşünülsede saç dökülmesi ve kellik anne tarafından gelirmiş. Kötü haber dayılarım kel ve annemin saçı da oldukça seyrek...

Minoxidil kulan, 2 senedir kulaniyorum dokulen saclar geri cikti.. diana ve daphhe hapi kulan..

Benimde cok gur saclarim vardi cok azaldi.. kalan saclari kurtarman lazim.. minoxidili oneriyorum. Mutlaka kulan. Pisman olmazsin.

Minoxidil kulan, 2 senedir kulaniyorum dokulen saclar geri cikti.. diana ve daphhe hapi kulan..

Benimde cok gur saclarim vardi cok azaldi.. kalan saclari kurtarman lazim.. minoxidili oneriyorum. Mutlaka kulan. Pisman olmazsin.

Sadece şampuanını mı? :26:

Sarimsak yagi sampuani oluyor ezanelerde(turkiyeden getiriyorum bende surekli) kesinlikle onu dene ve sacini kesinlikle 2ayda filan uclarindan kestir farki goreceksin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…