Kızlar merhaba,
başıkta da belirttiğim gibi derdim saçlarım. 2 yıldır dönemsel olarak devam eden bir dökülme vardı. geçen yıl solgar ve bitkisel şampuan kullanarak dökülmemi durdurmuştum, bu dönem sırasında düzleştiriciyi de hayatımdan çıkarmıştım. ama yine de saçlarımda bir gürleşme olmamıştı. Şimdi son bir aydır felaket bir dökülme var saçımda ve çok ama çok azaldı saçım. özellikle bir haftadır her duş sonrası ağlamamak için zor tutuyorum kendimi çünkü avuç avuç geliyor elime
doktora gittim testlerim yapıldı ve hepsi normal strese bağlı dedi ama bu böyle devam edicek mi ya ne yapacağımı şaşırdım . bir haftadır medobiocomplex-k kullanıyorum işe yarar mı bilmiyorum. bir de saçlarımı 6 aydır hiç kestirmedim ve uzamıyorda hiç. kızlar bu dökülme konusuna çare bulan var mı ? Ne olur birşeyler diyin çok korkuyorum
Kızlar merhaba,
başıkta da belirttiğim gibi derdim saçlarım. 2 yıldır dönemsel olarak devam eden bir dökülme vardı. geçen yıl solgar ve bitkisel şampuan kullanarak dökülmemi durdurmuştum, bu dönem sırasında düzleştiriciyi de hayatımdan çıkarmıştım. ama yine de saçlarımda bir gürleşme olmamıştı. Şimdi son bir aydır felaket bir dökülme var saçımda ve çok ama çok azaldı saçım. özellikle bir haftadır her duş sonrası ağlamamak için zor tutuyorum kendimi çünkü avuç avuç geliyor elime
doktora gittim testlerim yapıldı ve hepsi normal strese bağlı dedi ama bu böyle devam edicek mi ya ne yapacağımı şaşırdım . bir haftadır medobiocomplex-k kullanıyorum işe yarar mı bilmiyorum. bir de saçlarımı 6 aydır hiç kestirmedim ve uzamıyorda hiç. kızlar bu dökülme konusuna çare bulan var mı ? Ne olur birşeyler diyin çok korkuyorum
ağustos ayının ortalarına doğru 1 ay süren bir tatile çıktım. haliyle su değişimi oldu. evdeyken saçımı halis zeytinyağlı sabunla yıkıyordum , tatilde yine zeytinyağlı olan ama fabrikasyon bir sabunla yıkamak zorunda kaldım. üstüne bir de koleston köpük boya 4,0 kahve kullanınca saçlarımın 1 buçuk ayda neredeyse yüzde otuzunu kaybettim. sabah taramasında akşam duşunda ve duş sonrası taramasında tutam tutam saçlarım dökülmeye başladı. bir defasında saydım tam 150 tel vardı lavaboda. yatağın içine dökülenleri hiç söylemiyorum bakın.
doktora gittim b vitamini demir ve çinko hapı verdi. 15 gün içtim asla işime yaramadı üstüne bir de tüm etlerim çatır çatır kaşınmaya başladı. vitaminleri bıraktım.ama artık eskiden kullandığım tokalar saçlarımı tutmaz olmuştu va saçlarım cansız sönük , yanık gibi duruyordu.
tam bu sırada bim de satılan dove hair terapi serumu gördüm. 14 tl. içinde sanırım 7 tane küçük tüpte serum var. saçını bir gün durup bir gün yıkıyorsun , kuruluyorsun , serumu saçlı derine iyice masajla yediriyorsun ve duruluyorsun.
henüz sadece iki tanesini kullandım minik tüplerin ama dökülmem şakk diye kesildi. yatakta 2 tel , lavaboda 10 tel , duşta ise eskisine göre azıcık saçım dökülüyor.
belki sana da faydası dokunabilir arkadaşım.üstelik saçlarım eskisi gibi hacim kazandı ve buklelerim belirginleşti. bir de dökülenler de 3 ya da 4 ay içinde çıkmaya başlarsa değmeyin keyfime. serum bittikten sonra da basdem yağına başlayacağım. bu arada kuruyemiş yemeyi de ihmal etmiyorum.
sen de dene ,istersen. geçmiş olsun.
Merhaba;
aynı sorunları bende yaşadım o kadar gür ve kalın telli saçlarım vardı düğünüme 10 gün kala bölgesel dökülmeler başladı zamanla da farklı bölgelerde de oluştu çok krem merhem şampuan denedim.Ancak dökülmeye en etkili şampuan la roche possay saç dökülmesi engelleyici şampuan cildiye doktoru önerdi ve bun kullanan hastalarım saçların dökülmesinin durduğunu ve daha hızlı uzadığını söylüyor dedi.Emin ol şampuanı kullanmayı başladığımdan beri saç dökülmem banyodan sonra 3-4 tele düştü ki benim bu rahatsızlıktan önce bile tutam tutam dökülür evde yerden saç toplardım hep,ve saçlarım çok çabuk uzuyor.Denemenizi tavsiye derdim.
Slm :)
Benm alnımın bir tarafında saç çıkmıyordu ve tüm fotolarda yamuk kafa gözüküyordum. ergenlikte sarımsaklı faln bişeler denemiştim. hiç bi işe yaramamıştı. hatta o bölgeye jilet vurduğum bile oldu gürleşsin die.
Neyse, eczanemin tavsiyesi üzerine 5 ay kadar önce bepanthen , evinden ve badem yağını karıştırdım. haftada iki kez saç diplerine sürüp 30-45 dak beklettim. hatta millet sadece diplere sür demesine rağmen ben saçıma da komple yaydım :)
sonra bi daha yapmadım.
geçen gün yeni çektirdiğim fotoya bakarken, önceden açıklık olan yerde bi öbek saç olduğunu fark ettim. insan koşturmacadan aynaya bakamıo bazen :)
ayva tüyü gibi saçım olan yerlerde 5-6 cm lik saç olmuş. şimdi gaza geldm yine yapcam. tavsiye ederim.
aynı senin gibi 2 yıldan fazladır devam eden dönemsel bir dökülmem var. geçmiş yıllarda kan testlerimde demir eksikliğim çıkmıştı, iki ay demir ilacı kullandım bir de saç için bir tablet vermişti doktor adını unuttum, üç ay onu içtim. nispeten azalmıştı. şimdi geçtiğimiz kıştan beri yine başladı ve ben sürekli gitmeyi erteledim. son zamanlara doğru dökülmem inanılmaz artınca gittim kan testim yine normal sayılır, hormon testime de bişey demedi doktor ama pko yönünden bakılcak dedi, yani ultrasonda. haftaya tekrar gidicem. bir de doktor genetik muhtemelen dedi, saç dökülmesi için. az saçla hayatına devam edeceksin dedibende seboreik dermatit de var, bir tür kepeklenme. önce onları eritmeliyiz dedi ve onun için şampuan ve losyon verdi. bir de ayrıca minoxil sprey kullanıyorum bir aydır. dökülme hala devam ediyor. ben artık saçımı hiç açmıyorum hep topluyorum özellikle sabahları böyle saçımı elime atıp hafifçe aşağı çektiğimde bir avuç saç çıkıyor çok moralim bozuluyor hele banyoda, banyodan sonra taradığımda (( saçımın üçte ikisi gitti nerdeyse haftaya kontrole gidicem bakalım
bu arada burda konu başlığı nasıl açılıyorrr yardımcı olurmusunuz
konunu okurken kendimi gördüm. Aynen canım hepsini bu 1 yıl içerisinde bende yaşadım.
önceden dönem dönem dökülen saçlarım bu yıl hiç durmadan sürekli dökülür olmuştu.
Ben banyoda ağlayacak noktaya geliyordum,hatta banyo yapmak bile istemiyordum çünkü o kadar çok saçım dökülüyordu ki.
Aynı zamanda açık bile bırakmak istemiyordum,sürekli topluyordum. Topuz yapıyordum çünkü bir tek öyle olunca dökülmediğini görüyordum.
Bunların hepsini 10 gün öncesine kadar yaşamaya devam ettim. Doktora gittim,tahliller yapıldı her şey normal dedi ve bana verdiği vitamin sayesinde dökülme çok azaldı.
Saçlarım eskisi gibi değil. çok azaldı.
Aradan minik saçlar çıkıyor. Bir de losyon verdi doktorum ona da bugün başladım. Serum görevi yapıyor.
Allah'a inanıyorum yine gürleşecek,düzelecek.
Istersen özelden vitaminin ve serumun ismini verebilirim.
Rahat olmaya çalış.
Rabb'im sonsuza kadar var ve onun olduğu bu evrende hiçbir şey imkansız değil.
Dua et ve sabret.
Geçmiş olsun.
Minoxidil kulan, 2 senedir kulaniyorum dokulen saclar geri cikti.. diana ve daphhe hapi kulan..
Benimde cok gur saclarim vardi cok azaldi.. kalan saclari kurtarman lazim.. minoxidili oneriyorum. Mutlaka kulan. Pisman olmazsin.
Saç dökülmemesinin tek çaresi Rogaine adlı üründür....
1 ay içinde saç dökülmeniz durur. Ançak yeni saç çıkmaz (çıkar diyenlere/yazanlara inanmayın!...)
DEVAMLI KULLANMANIZ GEREKİR .Uygulamayı kestikten ortalama 15 gün sonra dökülme kaldıgı yerden devam eder malesef....
İnternette geniş döküman bulabilirsiniz ve güvenli yerden almayı unutmayınız........
biyopsi de yaptım saça genetik de çıkmadı stresten döküld vee kronikleşmiş saç çıkmıyoo canıım ya daa kızlar bu sayfada BAŞLIK NASIL açılıyo acaba bİLGİ VERİRMİSİNİZ tatlım açılmalar var mı sende dee tepelerde ailede var mı dökülmesi olan
baba tarafında var dökülme, ama erkeklerde. bu sayfada konu açmak için bir derdim var sayfasına giriyorsun, yeni konu aç butonu var. orayı tıklayınca zaten göreceksin.
ben de ankaraya gtmiştim ismi ne dr uunnnn öğrenebilirmisin şeker hacettepe ya da ibni sinada mıCanim bi tanidigimin basina gelmisti. Ankarada bi profesore gitti en son kan degerlerine baktirdi demir depolari bosalmis. Saclari uykudaymis. Kan.ilaci her gun pekmezli portakal suyu. Sabahlari yesillik maydonoz roka falan. Ciger vs. Ve bu sorunu her doktor anlamiyor gecistirip bastan saviyolar. Cok dikkatli ol. O tanidigim serumlar mi dersin kocakari ilaclarimi her seyi denemisti o profesoe sayesinde ogrendik demir depolarinin bosaldigini. Allah razi olsun. Psikolojini de duzeltmeye calis en kisa zamanda sagligina kavusursun insallah.
ben de ankaraya gtmiştim ismi ne dr uunnnn öğrenebilirmisin şeker hacettepe ya da ibni sinada mı
Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Ahmet Burhan Aksakal canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?