• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim tatil iki çocuk

Merak ettim, hangi pedagoglar bunu hangi araştirmalar ile söyleyip kanitlamaya çalişti? Bu konuda bir link arabilirseniz sevinirim.

Benim kizim doğduğundan beri arada hafta sonu annemlere birakirim. Hiçte sorun yaşamadik. Gayet birbirimize bağliyiz.

Elbette 10 gün fazla fakat burda 1 haftadan bahs ediliyor. Bence gayet uygun. Çocuğun arabada feryat figan ağlamasindan iyidir.

şu an çalıştığım kurum sebebi ile link paylaşamıyorum(sistem engeli copy paste izin vermiyor)ama Google'dan kaba taslak aratırsan çoğunlukla bunu okuyabilirsin.
Çocuk gelişimi uzmanı bir çok arkadaşım var onlarla birebir görüşmelerimde de bunu savunurlar. Adem Güneş yaş-1 prensibini savunur ama çoğu çocuk gelişimci Adem Güneş'in çok fazla anneye bağımlı çocuk savları olduğunu düşünürler ki ben de katılıyorum. günümüz çocukları için yaş-1 çok az bir gün. çocuklara anlatıldığında çok güzel anlıyorlar. ama dikkat ederseniz çocuk diyorum. laftan anlayabilecekleri yaş minimum 2.

konu sahibine 1 hafta bırak git derken kendi yaptıklarınla çeliştiğinin ayrıca farkında mısın? arada hafta sonları bırakıyorum diyorsun. hafta sonu dediğin 2 bilemedin hadi cumadan gittin 3 gün. konu sahibi 1 hafta diyor 7 gün eder. yazık değil mi el kadar bebeğe.

6 aylık bebek yahu insaf biraz. rahat olmak, çocuğa bağımlı olmamak felan tamam da marjinal olcam diye de kasmayalım lütfen.

Emse keşke sakinleşir amma emmiyor
Ben hiç bırakmak istemiyorum ki bırakamamda sadece arabada nasıl sakinleştirebilirm ki

Yani arabayı hafif serin tutmaya çalışın fanlar filan var hafif esen. Telefondan müzikler, müzikli oyuncaklar.. onu normalde de oyalayan şeyler yapın. Bir de zaten herkes yazmış uyku saatinde yola çıkın. En önemlisi o.

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim
Uyku saati dışında herhangi bir öneri gelmedi
Oğlumu kesinlikle bırakmak istemiyorum geçen sene bile bu sene için hayaller kurdum dört kişilik tatilimize
Fikri olan varsa benimde bebeğim ağlıyordu arabada şöyle yaptım durdu diyen varsa bekliyorum fikirleri

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim
Uyku saati dışında herhangi bir öneri gelmedi
Oğlumu kesinlikle bırakmak istemiyorum geçen sene bile bu sene için hayaller kurdum dört kişilik tatilimize
Fikri olan varsa benimde bebeğim ağlıyordu arabada şöyle yaptım durdu diyen varsa bekliyorum fikirleri
Yeğenim arabada durmazdı 6 aylıkken 8 saatlik yola tatile çıkmıştık bebek şarkılarıyla falan oyalamaya çalıştık çok fazla mola vermek zorunda kaldık yol daha da uzadı zor geçti o yolculuk şimdi nerdeyse 4 yaşında hala arabayı sevmez yolculukları zor geçiyor.

Evet, biz tecrübeliyiz ama çocuk da tecrübe kazanana kadar sorun çıkarmadı, bunu kastettim. 6 aylık hele ki mama alan bir bebeğin açık havada havuz deniz kenarında oyalanması da uyutması da eve göre daha kolay. Koşan kaçan bebek olaydı zorluk perişanlık olabilirdi (ben şu an 17 aylık kızımla yazlık yolundayım mesela, göreceğiz alışmış mı)

40’lı çocukla tatile gitmek zor olabilirdi çünkü o zaman uykuları düzene girmemişti. Zaten kıştı. Ama yazlık gibi ev ortamına gelseydim o zaman bile çıkabilirdim tatile, dediğiniz gibi ev basıyordu:)

Ben asla bırakamazdım kızımı, çok uzun yıllar daha bırakacağımı da sanmıyorum, anca beraber kanca beraber. Çalışan bir anneydim ben de gün içinde ayrı kalmaya alışığım ama 4-5 gün 10 saatlik mesafe uzağında olsam gözüme uyku da girmez, tatilimden de bişey anlamam şahsen.
Sansindan cocugun iyi huyluymus. Bu kadin goturse full eziyet olacak. Ben illa gotururum goturmem demem. Cunku ucununde huylari farkli. Zaten kucuk olanda 9 aylik oldu bensiz durmaz artik diger ikiside daha buyuk.

Yeğenim arabada durmazdı 6 aylıkken 8 saatlik yola tatile çıkmıştık bebek şarkılarıyla falan oyalamaya çalıştık çok fazla mola vermek zorunda kaldık yol daha da uzadı zor geçti o yolculuk şimdi nerdeyse 4 yaşında hala arabayı sevmez yolculukları zor geçiyor.
Ayy umarım o kadar uzun süre sevmemezlik yapmaz arabayı
Yolculuk kısmını bi atlatsam uysal bir bebeğim var
Otelde yemekte havuzda problem çıkaracağını düşünmüyorum zaten

Kızlar merhaba
Hemen konuya giriyorum
Ağustos sonu Eylül başı Antalya'ya tatile gidiyoruz
Bulunduğumuz ilden yaklaşık 10 saat sürüyor.
4 yaşında ve 6 aylık iki oğlum var
Normalde ikiside yanımda gelecekti
Ama anlamadığımız bir şeklide küçük oğlum araba durmuyor
Sürekli ağlıyor internette araştırdım araba tutabilir yazıyor.
Giderken sorun yok gece çıkacağımız için ikiside uyuyacak
Ama dönüş gündüz olunca sıkıntı burda başlıyor.
Size iki sorum olacak
1.Bebeği bu şekilde olan var mı arabada nasıl yolculuk edebilirim küçük oğlumla
2.Annemde kv. de bırak biz bakarız diyor.Eşimde bırakma taraftarı sen çok yorulursun kalsın diyo
Ama benim içim içimi yiyor hiç bırakmak istemiyorum ne yapmalıyım
Ama gözüm korkuyor çünkü krize girmiş gibi ağlıyo ve arabayı durdurup biraz gezdirmeden susturamıyoruz
Yorumlarınız çok önemli ne yapmalıyım
Yada siz ne yapardınız
Yani 10 saatlik yola ben durmayan çocukla gitmezdm yada uçakla gidip ordan araba kiralardım. Yanlış anlamadysam 6 aylık bebeği bırakmayı düşünüyosunuz. Ben yine o kadr küçük bi bebeği tatil için bırakmaZdm. Özellklede bişey olsa hemen geleblcek mesafede de olmayacksınız. Bu arada benm kızımda arabada durmuyo. 1 yaşında 1 saat yolu zor gidiyoz.

6 aylık çocuk bırakılır mı yahu uyutun ya da ağlasın max ne kadar ağlayabılır?
Çok ağlıyo sesi kısılana kadar
Sonra birkaç gün sesi gelmiyor
Niyetim bırakmak değil arabada sakinleştirmek
Bırakmam için baskı yapıyorlar ama bırakamıyorum

Cocugum bırakmam tatilden birşey anlamam zaten uzmanlar 2 saatte bir durup bebeği indirip gezdirin yürüyorsa yürütün diyor oto koltuklarında uzun süre su gibi kemikler mahvolur yoksa.. Ben bu şekilde gidicem nasipse eylülde marmara dan Akdenize

Cocugum bırakmam tatilden birşey anlamam zaten uzmanlar 2 saatte bir durup bebeği indirip gezdirin yürüyorsa yürütün diyor oto koltuklarında uzun süre su gibi kemikler mahvolur yoksa.. Ben bu şekilde gidicem nasipse eylülde marmara dan Akdenize
Oto koltuğu kullanmıcam
Oto koltuğu büyük oğlum ben arkada gidemeyiz onun yerine arabanın arka koltuklarını yatırıp komple minder serip geniş yatak şekli vermek istiyorum

Uçakla gitmek sizin için çok daha rahat olacaktır.

Çocuğumu bırakıp tatile gitmeyi aklımın ucundan geçirmem.
Benimde büyük oğlum olmasa asla bırakıp gitmem
Zaten bırakmak istemiyorum
Arabada nasıl sakinleştirebilirim diyorum
Uçakla gitme ihtimalim yok malesef

Kızlar merhaba
Hemen konuya giriyorum
Ağustos sonu Eylül başı Antalya'ya tatile gidiyoruz
Bulunduğumuz ilden yaklaşık 10 saat sürüyor.
4 yaşında ve 6 aylık iki oğlum var
Normalde ikiside yanımda gelecekti
Ama anlamadığımız bir şeklide küçük oğlum araba durmuyor
Sürekli ağlıyor internette araştırdım araba tutabilir yazıyor.
Giderken sorun yok gece çıkacağımız için ikiside uyuyacak
Ama dönüş gündüz olunca sıkıntı burda başlıyor.
Size iki sorum olacak
1.Bebeği bu şekilde olan var mı arabada nasıl yolculuk edebilirim küçük oğlumla
2.Annemde kv. de bırak biz bakarız diyor.Eşimde bırakma taraftarı sen çok yorulursun kalsın diyo
Ama benim içim içimi yiyor hiç bırakmak istemiyorum ne yapmalıyım
Ama gözüm korkuyor çünkü krize girmiş gibi ağlıyo ve arabayı durdurup biraz gezdirmeden susturamıyoruz
Yorumlarınız çok önemli ne yapmalıyım
Yada siz ne yapardınız
Şaka gibi. Arabayı durdurup biraz gezdirin siz de. Benim de çocuğum 2 yaşında mola vere vere gidiyoruz, yürütüyorum gezdiriyorum benzin alırken bile geziyoruz.
Sonuçta Çocuklar size ait, tatile gidip başkasına emanet etmeyi benim aklım almıyor çok şaşırdım

Benimde büyük oğlum olmasa asla bırakıp gitmem
Zaten bırakmak istemiyorum
Arabada nasıl sakinleştirebilirim diyorum
Uçakla gitme ihtimalim yok malesef
Neler yapmayı seviyorsa alın yanınıza, oyuncak hikaye kitabı, boyama kitabı en kötü tablet veya cep telefonu ile çizgi film izlesin.
Tabiki de zor olacak, çıldırasınız gelebilir ama sizin çoçuğunuz başkasına emanet bırakmayın tatil nedeniyle

Şaka gibi. Arabayı durdurup biraz gezdirin siz de. Benim de çocuğum 2 yaşında mola vere vere gidiyoruz, yürütüyorum gezdiriyorum benzin alırken bile geziyoruz.
Sonuçta Çocuklar size ait, tatile gidip başkasına emanet etmeyi benim aklım almıyor çok şaşırdım
5 dakikalık mesafeden gelirken bile katıla katıla ağlıyor
Tabiiki mola verip gezirebilirim ama 5 dakikada bir değil
Daha bindiği gibi başlıyor ağlamaya
100 defa yazdım bide size yazayım
Amacm bırakmak değil
ailem eşim bırak diyor
Ben yanımda götürmek için arabada nasıl sakinleştirebilirim acaba diyorum
Yoksa bırakacak olsam direkt bırakır buraya konu açmazdım

Oto koltuğu kullanmıcam
Oto koltuğu büyük oğlum ben arkada gidemeyiz onun yerine arabanın arka koltuklarını yatırıp komple minder serip geniş yatak şekli vermek istiyorum

Sakın bebek ve küçük çocukla oto koltuksuz seyahat etmeyin. Aşırı tehlikeli.
Aman diyim..

Neler yapmayı seviyorsa alın yanınıza, oyuncak hikaye kitabı, boyama kitabı en kötü tablet veya cep telefonu ile çizgi film izlesin.
Tabiki de zor olacak, çıldırasınız gelebilir ama sizin çoçuğunuz başkasına emanet bırakmayın tatil nedeniyle
Dün denize gittik arabaya bindik 3.dakka ağlamaya başladı
Yüksek sesli müzikte sakinleşti dün farkettik bunu
Bir kaç kez daha deneyeceğim
Baktım o şekilde sakinleşiyor
Yüksek sesle gideriz
Nette araba tutabilir başı dönebilir midesi bulanabilir yazıyo içim acıyo ozamanda eziyet gibi yavruma

5 dakikalık mesafeden gelirken bile katıla katıla ağlıyor
Tabiiki mola verip gezirebilirim ama 5 dakikada bir değil
Daha bindiği gibi başlıyor ağlamaya
100 defa yazdım bide size yazayım
Amacm bırakmak değil
ailem eşim bırak diyor
Ben yanımda götürmek için arabada nasıl sakinleştirebilirim acaba diyorum
Yoksa bırakacak olsam direkt bırakır buraya konu açmazdım
Bakın ilk konunuzda benim içim içimi yiyor hiç bırakmak istemiyorum demişsiniz. Demek ki sizi etkiler altına alabilirler ama içiniz rahat değil buradakiler de öyle yorumladı haliyle.
Neyse sorunu anlatmışsınız ama alışacak yapacak birşey yok, arabasız hiçbiryere gidilmeyecek duruma geldik.
Üzülmeyin bu da geçer

Back
X