Derdim var Sevgilim kürt annem konusmuyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

neyazayim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2023
27
-3
1
25
Erkek arkadaşım kürt ailem başta çok karşı çıktı baya kavgalar ettik bitiriceksin dedi sen üniversite mezunusun o lise dediler en önemlisi onlar doğulu dedi istemediler sonra tamam dediler ama sen gidersen annem ölümü cignersin diyo gidersin ama diyo evine ayak basmam diyo sen beni ben seni silerim diyo erkek arkadaşımla da birbirimizi seviyoruz iyi biri napicam bilmiyorum???
Ben üniversite son sınıftayim o lise mezunu çalışıyor ikimizde aynı sehirdeyiz birbirimizi seviyoruz doğulu ama batıda büyümüş şehrin göbeğinde yani çok kısıtlayici biri değil eski kafada olan biri değil çok zeki biri ilerisi için çok güzel palnlari var ama anneme anlatamıyorum çünkü annem benim bunlari anlatmama izin vermiyor istemem de istemem diyor akrabalarım devreye girdi yinede olmaz diyo tanımadan böyle yapması zoruma gidiyor bu yüzden napicam bilmiyorum

Son düzenleme:
Ayyy aynı ya çok şaşırıyorum geneli böyle demekki

Ooohooo yaş da iyiymiş, zaten onlar 25 inden sonrakilere bakmaz, onlar pembenin üstündeki tozu görür.

Kesinlikle ya benimkide aşırı kompleksli ama asla kabul etmez herkes çok kötü kendisi çok iyi sürekli suçlama asla kabul etmeme ve zihinleri fesat sürekli kötülük dusunuyolar
Yemin ederim aynı özellikler. Sevgiliyken her şey güzel olduğunda ben de diyordum kültür farkının ne önemi var, önemli olan insanlık anlaşabilmek diye. Ama inanın hiç öyle olmuyor. Her defasında benim işim, eğitimim, sosyal çevrem, kültürüm, gezmem tozmam bakımım onun için kompleks oldu. Üstelik annem de dünyanın en hümanist bıcır bıcır insanıdır arkadaş olursun yani. Ona karşı bile kompleks yapmış. Ki biz evlilikte çoğu şeyi bölüştük, gayet makul şeyler istememize rağmen isteklerinize yetememekten korkuyorum derdi. Bunun hıncını öfkesini de bana kusardı. Her defasında kafasında bir şeyi kurar kavga çıkarırdı. Çok şükür kurtuldum şu an o kadar rahat hissediyorum ki.

İnan ki, bende daha bazen konuşurken sen dünyanın şeyini istiyorsun derdi ki denilenler olması gereken seyelrdi ve ben kariyeri statüsü olan bir insanım fakat onlar için asla önemli değil. Çok garip ve değişik çalışıyor kafaları ve çok kinciler asla unutmuyorlar sürekli öfke kusma sürekli kincilik

Ooohooo yaş da iyiymiş, zaten onlar 25 inden sonrakilere bakmaz, onlar pembenin üstündeki tozu görür.
Eski nişanlımın ailesinde bir dayı oğlu 2.evliliğini aile dışı farklı kültürden açık bir kadınla yaptı. Kadının da 2.evliliydi. Sırf o yüzden kadına kötü gözle bakıp yıllarca dışlamışlar. Öyle bir zihniyet de var maalesef

Canım senin sevgilin benim eski nişanlımla aynı hemen hemen. Ben de öyle gayet olması gereken şeyleri isterdim. Beni maddiyatçılıkla suçladı. Senin için benim önemim yok. Sen mobilya ile düğünle evleniyorsun diye triplere girerdi. Halbuki mobilyaları düğünü onların istediği yerde halletmiştik. Lütfen iyi düşün. Ben yakayı kurtardım, sen de bile bile ateşlere atma kendini. Benim eski konularımı okuyabilirsin.

Anladık üniversite son sinifsiniz artık copy paste yapmayın.Ayni seyleri yazınca açıklama yapmış olmuyorsunuz.Bu şekilde konumuza nasıl yardımcı olabiliriz

Benim erkek arkadaşım bu ya neden böyle peki bilginiz var mı aynısı sorsan çok değer verir. Her şeye koşar fakat işine gelmeyince burnundan getirir

Kültür canım bir de işlerine geliyor böyle davranmak düşünsene erkekleri 2. Sınıf yapsak ( bencil olsak asla yapmayız da düşün diye diyorum ) tüm ev işleri onlarda olsa tüm dışarı işleri onlarda olsa biz de sadece otursak işimize gelmez miydi?

Doğuda da bu mantık var kadına değer verirlerse kadın ‘ben de insanım,eşitim, sen de elini taşın altına koyacaksın’ diyecek, cinsellik her akşam sunmayacak, köle değilim benim de ailem var ben de yoruluyorum diyecek.

Misal erkek yapınca çapkınlık diyorlar kadın yapınca fahişe, neden kadın öyle cinselliğini erkekten izin almadan yapamasın kadının organının üzerinde hak sahibi oluyorlar, böyle yapmasalar kadınlar seçici olur ve doğulular her istediklerinde kadınlardan cinsellik alamazlar .

Bunlardan korkuyorlar ve işlerine geliyor, özetle

Ayyy ben hatırladım seniii düğünde baklava dağıtmak isteyen o herif.... Ben onu anlatmistim erkek arkadaşıma demişti ki ne var bunda herkesin şeyi farklı pasta mi şart??? Hatırladım... Aynı kafadalar demek ki. Pess. Bide kurtulabilsem defalarca ayrılıyoruz kıyamıyorum kapialrda yatıyor Yazin ayrı kaldık bir ay sonra geldi askere gitmeden terketti iki ay ayrı kaldık gene geldi bı sekidle gidip giidip geliyor bugün gene ayrıldık engelledi degiisk bir kafalar hayırlısı olsun cidden sevindim senin adına bu arada

Keza altın mevzusu da öyle son konumu oku istiyosannn... Konu sahibi örnek al gör. Kurt erkekleei kesinlikle olmaz

Kendi yöresinden alacağı kız altın kemerden Trabzon hasırından aşağısına gelmeyecek, bayılıyorum şu şark kurnazlarına ya, batıdan kız al modern düğün yap, doğulu gibi gelinlik yapsın bekle.

Forumda baklava deyince herkes beni hatırlıyor cidden kime baklava desem hatırladım seni diyor ne mübarek yiyecekmiş hayatımı kurtardı zaten o günden sonra bayağı baklava yiyip kutlama yaptık arkadaşlarla.
O şundan kaynaklanıyor genelde muhafazakar Kürt aileleri düğünlerini kadın ayrı erkek ayrı yapar oynama halay kesinlikle yoktur. Kuran tilaveti ile yaparlar. Mevlüt gibi. O yüzden tavuk pilav baklava dağıtılır yemek olarak. O yüzden one ben gelin damat pastası istemem tuhaf geldi. Çünkü kendi kız kardeşi de öyle evlenmişti. Mesela annesi tecrübeli görmüş kadındı. Oğluna oynanmalı düğün olsun, pastalı olsun diye konuşmuş ikna etmeye çalışmış. Okun kültürü o istediği gibi olsun demişti. Ama işte oğlu öküz ondan iş çıkmaz. O yüzden lütfen siz de çok iyi düşünün. Bu insanlar değişmez.

Anneler genelde bu konuda haklı çıkar, zamanla anlarsınız, sevgiliniz belki açık görüşlüdür ama evlendiğinizde aileler de evlenir, sadece evlendiğiniz kişi değil, gelenek görenek her şey farklı, belki onlar zamanla bir şekilde aşılır ama eğitim farkı zaman içinde sorun olur, eş adayınız bunu içinde sorun edebilir, sizi kısıtlayabilir, kısıtlamasa bile konustigunuz dil, baktığınız pencere farklılaşır. 5 yıllık ilişkim sonunda böyle bir gerçekle karşılaşmıştım. Yaşayan biri olarak bu iş olmaz. Anneniz haklı

Evet bize de sordular ne istersiniz diye 6 bilezik ve kolye diye anlaşmıştık. Daha sonra ben bir de gelinlik üstüne su yolu kolye setlere heveslenip istemiştim. Almamak için 40 takla attı. Kendi kız kardeşi 8 bilezik istemiş. Yine başka görücü usulü akrabaları 60 cumhuriyet altını istemiş düşün. Anlaşamamış geri dönmüşler. Sanki Kurban anlaşması yapıyorlar. Dediğin gibi o kadar makul şeyler istememize rağmen ki bunların 10 tane daireleri vardı zorlanmazlardı dünya kadar sorun çıktı. Babası zaten cimrinin önde gideniydi. Oğlu da ona çekmiş hesapçı kitapçıydı. Orada bir annesi beni anlıyordu onun da sesi çıkmadı azarladılar kadını beni savununca.

Bizim de bir tanidik kadin vardi. Kizi Kürt biriyle sevgiliydi, ama ayni zamanda adamin isi de yoktu, egitimi de kotuydu, ailesinin de egitimi yoktu.. Kizin annesi kiyametleri kopardi o Kürt asla olmaz diye.. Sonra kiz ondan ayrildi, uzerinden baya bir zaman gecti, baska biriyle birlikte oldu, o da Kürttü.. Hem de de oncekinden daha Kürttü, eskisinin sadece bir tarafi Kürttü çünkü.. Yeni adamin egitimi cok iyiydi, cok iyi bir kariyeri vardi, ailesi de cok iyiydi.. Inanir misiniz kizin annesi dort gozle bekledi evlenmelerini, simdi evliler ve kizin annesi hem damadina hem de damadinin ailesine olup bitiyor.. Yani diyecegim o ki belki de anneniz adamin egitimini, ailesini vs begenmedigi icin Kürt diye bahane buluyordur.. Mesela adamin egitimi ve isi, maasi iyi olsaydi, ailesi iyi olsaydi yine de hayir der miydi? Buradan pay bicin..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…