Saçma anı diye tasvir ettiğiniz konuya rağbet olması mı sıkıntı, kendinizin bile saçma bulduğu bir konuda sözde linç yemeniz mi?
Ben anlamanıza yardımcı olayım. Mesela diyelim ki biri "annemi kaybettim çok canım yanıyor" diye bir konu açıyor. Bu dert mi? Elbetteki büyük bir dert. Ancak yazılacaklar sınırlı. "Allah rahmet eylesin zamanla acısı hafifleyecek" "başınız sağolsun ben de annemi, x'i, kaybettim" vs. Kimse ölüm karşısında yazacak bir şey bulamaz çünkü yok. Çaresi yok. Dolayısıyla bu konu üç beş sayfada kalır. Gerçek bir dert olması sonucu değiştirmez.
Diyelim konu sahibi kanser teşhisi almış olsun. Doktor önerileri verilir. Bu durumu yaşayan varsa iyileşme hikayeleri paylaşılır. Ama bu kadar. Bundan öteye gitmez yazılanlar çünkü yazacak başka bir şey yok.
Gel gelelim konu başlığı kaynanam bana bodur dedi ama kendisi 1 metre. Olsun. Bak bu konuya çok yazılır işte. Çünkü konunun devamı var bir şekilde. Kaynananın söylediği diğer cümleler, eşin bu duruma verdiği tepki, varsa çocukların durumu. Konu sahibinin kendi ailesinin yaklaşımı vs. Konu genişler, sayfalar çoğalır. Çünkü sorulacak çok soru var, paylaşılacak çok anı var. Ortak payda var.
Gece gece üşenmedim anlam veremediğiniz durumu izah ettim. Siz de gerdek üzerinde düşünmek yerine az biraz zihninizi buna yorsanız neden böyle olduğunu anlardınız. Haydin selametle.