• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derin dondurucuda poaça börek kurabiye naısl saklamalıyım?

laz4life

Birdik biz olduk, sen geldin aile olduk.
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2014
2.173
1.922
108
35
Kızımın doğum günü 18 Eylülde ancak herşeyi bir anda yapamayacağım için azar azar yapıp derin dondurucuya atmak istiyorum. Bana tavsiyelerde bulunur musunuz? Klasik börek poaça tuzlu kurabiyeyi buzlukta pişirp veya çiğ saklayabilri miyim?

Börek saklıyorum ben paçanga şeklinde yapıp buzluğa atıyorum kıymalı veya peynirli çok güzel oluyor ama kurabiye poğaça denemedim

Buzdolabından çıkardıktan sonra hemen mi atılıyor fırına ?yoksa bekleniyor mu?nasil koyuyorsun buzdolabına?torbaya konsa üstüste yapışmaz mı?

Borek çiğse fırından çıkarıyorum üzerine yumurta sürüyorum atıyorum fırına. Buzdolabı poşetine 4 tane filan koyuyotm yapıssa da ayırması çok kolay.

Ben şöyle yapıyorum. istediğiniz hamur işini şekil verdikten sonra tepsiye sıralayın. buzlukta tepsiyle dondurun. Donunca bir poşete doldurup tekrar dondurucuda muhafaza edersiniz. Kullanacağınız zaman tepsiye sıralayıp yumurtasını sürüp fırına pişmek uzere koyarsınız. Taze yapılmış gibi lezzetli olur. Afiyet olsun.

Ben şöyle yapıyorum. istediğiniz hamur işini şekil verdikten sonra tepsiye sıralayın. buzlukta tepsiyle dondurun. Donunca bir poşete doldurup tekrar dondurucuda muhafaza edersiniz. Kullanacağınız zaman tepsiye sıralayıp yumurtasını sürüp fırına pişmek uzere koyarsınız. Taze yapılmış gibi lezzetli olur. Afiyet olsun.
Çok iyi fikir!! Beğendim :))

Hangi marka derin dondurucu kullanıyorsunuz kızlar,hangi marka tavsiye edersiniz?kaç litre mesela?

Ben hepsini pisiriyorum derin dondurucada sakliyorum. Cok rahat oluyor. Bir misafor falan gelse isittiginda tazecik oluyor. Normalde dolabim hic bos kalmaz misafir geldiğinde ise hic dara dusmezdim. Habersiz misafirim gelse bile 2-3 cesit cikartirdim onlerine. Ama cok kilo almaya basladim ve bende yedigim ici artik dolabi bos tutuyorum:)))

Börekleri çğden saklıyorum, muska böreği, sigara böreği, gül böreği vb. sarıyorum, :hamarat:
buzlukta bir tepsinin içinde birbirinden ayrı olacak şekilde donduruyorum, donduktan sonra yer kaplamayacak şekilde buz dolabı poşetlerine yerleştiriyorum.
poğaçaları az hamur yoğurmayı sevmediğim için toptan yapıp soğuduktan sonra buzluğa kaldırıyorum. Servis etmeden önce mikrodalgada ısıtıyorum, tazecik oluyor :KK52:

Peki hanımlar, mesela pişmemiş bir poğaçayı çözdürdükten sonra mı fırına atmak gerekiyor, yoksa çözülmesini beklemeye gerek yok mudur?

Aha evet böyle yapabilirim hem taze püşmiş olur. Bugün kolları sıvayayım o zaman :KK52:

Back
X