Orta birinci sınıfa giden yeğenim her şeyi sorguluyor. Son günlerde, gerçek olmadığımızı, yaşadığımızı zannettiğimizi ama aslında var olmadığımızı, herşeyin bir aldatmacadan ibaret olduğunu düşünmeye başladı. Bu düşünceler onun içine kapanmasına ve mutsuz olmasına sebep oldu. Küçük çocukların böyle şeyler düşünmesi normal mi? Bu yaşında ateist de olmuş. Bir çocuk için ağır şeyler değil mi bunlar? Ayrıca anne baba o daha üç yaşındayken boşandı. Yeğenim çok zor bir çocukluk geçirdi. Yine psikoloğa gidecek. Şu ana kadar psikoloğunda pek faydasını göremedik açıkcası. Bu konuda bir fikri deneyimi olana var mı acaba?
Orta birinci sınıfa giden yeğenim her şeyi sorguluyor. Son günlerde, gerçek olmadığımızı, yaşadığımızı zannettiğimizi ama aslında var olmadığımızı, herşeyin bir aldatmacadan ibaret olduğunu düşünmeye başladı. Bu düşünceler onun içine kapanmasına ve mutsuz olmasına sebep oldu. Küçük çocukların böyle şeyler düşünmesi normal mi? Bu yaşında ateist de olmuş. Bir çocuk için ağır şeyler değil mi bunlar? Ayrıca anne baba o daha üç yaşındayken boşandı. Yeğenim çok zor bir çocukluk geçirdi. Yine psikoloğa gidecek. Şu ana kadar psikoloğunda pek faydasını göremedik açıkcası. Bu konuda bir fikri deneyimi olana var mı acaba?
Yeğenimin durumu daha farklı. Bunları elinde olmadan düşünüyor. Bu kendisini de yoruyor ve korku hissediyor. Çok küçüklükten beri. Böyle. Mutsuz bir çocuk.8-12 yaş arası dönemimi aileme zehir etmiştim.
Neler neler...
İnternet erişimi olan bir çocukta değildim üstelik.
Kitaplardan, hayal gücümden, biraz da ailemin hassas noktalarını erken keşfetmemden ötürü çok çektirdim.
Siz yine de bi bilene sorun tabiki de bence dönemsel.
Belki dikkat çekme, belki yeni duyduğu kavramları farklı olmak adına havalı bulduğu için kullanmaya çalışma, belki ergenlik hormon vs değişimi ile melankolik hava ile baş edememe. Her şey olur.
Canınızı sıkmayın, çokta üstüne gitmeyin.
Zayıf noktalarınızı açık ettikçe abartacak, kendimden biliyorum :)
Boş kaldığıda yok ki garibimin. Dersler. Bilim sanatın müzik bölümüne de gidiyor. Kısa filmler çekiyor. Oyuncaklarını boxup icatlar çıkarıyor. Çok zeki ve dolu dolu bir çocuk. Anneside öğretmen zaten, çok bilinçli bir anne bu konularda. Sorun zaten yeğenimin bunlara kafa yorması değil. Çok mutsuz ve hayal kırıklığı hisseden bir çocuk, halinden hoşnut değil.Bende cok dusunurdum, cok iyi hatirliyorum benim bu surecim 5. Sinifin sonunda baslamisti, ortaokulda ayyuka cikti, basima agrilar girerdi dusunmekten.
O zaman internet filan yoktu ama dusunurdum.
Kafamdaki sorulara cvp bulmam tam olarak universitedeyken oldu.
Yani epeyce kafa yordum :)
Kafasindaki sorulara yasadigi tecrube ettigi seylerle cevap bulursa inanci saglam bi genc olur.
Bos kaldikca dusunuyorsa aktivitelere yonlendirin en iyi cozum bu.
Annesi tabi ki ilgileniyor. Yeğenim aslında sosyal medyadan, duyduklarından etkilenmiş değil. Her şey kendi gözlemi ve ona bir şey anlatamıyorsunuz. Hep bir cevabı var ve sizi köşeye sıkıştırıyor. Öyle de olabilir tabi. Ama bu onu mutsuz ve takıntılı yaptı, sorun bu. Mutlu olamayan bir çocuk.Bence de sorularına cevabı sanal alemde arayıp etkileniyor. Annesi ve babası ilgilenmiyor mu? Daha bu yaşında her şeyin anlamsız gelmesi çok ağır bir şey onun için.
Ben tanrıyı, varlığı, maddeyi ilkokulda sorgulamaya başlamıştım. Bacaklarımı kanepeye uzatıp ‘’biz ne yapıyoruz, ben gerçek miyim?’’ Diye sorular soruyordum. O yaştan beri de ateistim, kemikleşmiş bazı düşüncelerim var. Ailem ilgili olmadığı için bu soruları onlarla paylaşamazdım.Orta birinci sınıfa giden yeğenim her şeyi sorguluyor. Son günlerde, gerçek olmadığımızı, yaşadığımızı zannettiğimizi ama aslında var olmadığımızı, herşeyin bir aldatmacadan ibaret olduğunu düşünmeye başladı. Bu düşünceler onun içine kapanmasına ve mutsuz olmasına sebep oldu. Küçük çocukların böyle şeyler düşünmesi normal mi? Bu yaşında ateist de olmuş. Bir çocuk için ağır şeyler değil mi bunlar? Ayrıca anne baba o daha üç yaşındayken boşandı. Yeğenim çok zor bir çocukluk geçirdi. Yine psikoloğa gidecek. Şu ana kadar psikoloğunda pek faydasını göremedik açıkcası. Bu konuda bir fikri deneyimi olana var mı acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?