DERİN PLAN YÜZ GERME hakkında her şey (en tecrübeli doktorlar,ameliyat olanlar,olmak isteyenler,başarılı ve başarısız sonuçlar,örnek fotoğraflar…)

Ben konuyu görünce yazmak istedim. Öncelikle çok bilgili değilim ama izmir de annem için rahmi evinç e orta yüz germe yaptırdık. Çok başarılı oldu gerçekten inanılmaz değişti ve fiyatı diğer doktorlara göre çok uygundu. Tam yüz germe işleminde nasıldır bilmiyorum ama çok da farklı değil diye yazmak istedim. Profilinde önce sonra fotoğrafları yok. Ben burda öneride görüp annemi götürmüştüm. Belki işinize yarar diye yazmak istedim 🌸
çok geçmiş olsun. annenizin fotoğrafını özelden paylaşabilir misiniz ve ödediğiniz ücret nedir acaba? teşekkür ederim.
 
çok geçmiş olsun. annenizin fotoğrafını özelden paylaşabilir misiniz ve ödediğiniz ücret nedir acaba? teşekkür ederim.
Şimdi annemle farklı yerdeyim ama 1-2 hafta sonra atabilirim. 3-3.5 ay önce 60 bine oldu. Doğru hatırlıyorsam tam yüz germe 120bindi ama yanlış hatırlıyor da olabilirim. Orta yüz germeyi lokal anestezi ile kendi kliniğinde yapıyor. Annemin genel anestezi almasını istemediğimiz için ve iyileşme süreci daha kolay olduğu için orta yüz germeyi seçtik. Tabi ki tam yüz germe kadar fark olmuyor ama herkes çok şaşırdı ve beğendi. Birde dediğim gibi bu sitede yaptıran birisini görmüştüm önce sonra fotoğrafı da yüklüydü o konuyu bulabilirseniz o da örnek olabilir
 
Şimdi annemle farklı yerdeyim ama 1-2 hafta sonra atabilirim. 3-3.5 ay önce 60 bine oldu. Doğru hatırlıyorsam tam yüz germe 120bindi ama yanlış hatırlıyor da olabilirim. Orta yüz germeyi lokal anestezi ile kendi kliniğinde yapıyor. Annemin genel anestezi almasını istemediğimiz için ve iyileşme süreci daha kolay olduğu için orta yüz germeyi seçtik. Tabi ki tam yüz germe kadar fark olmuyor ama herkes çok şaşırdı ve beğendi. Birde dediğim gibi bu sitede yaptıran birisini görmüştüm önce sonra fotoğrafı da yüklüydü o konuyu bulabilirseniz o da örnek olabilir
o hanımfendiyi bende hatırlıyorum. gayet başarılı olmuştu. annenizin fotoğraflarını müsait olduğunuzda atarsanız sevinirim. peki iyileşme süreci nasıl oldu. şişlik kanama morarma gibi durumları merak ediyorum mesela . dikiş izleri nasıl çok belli mi veya tamamen silkleşti mi. sosyal ortalama çıkma süresi ne kadar sürdü?
 
o hanımfendiyi bende hatırlıyorum. gayet başarılı olmuştu. annenizin fotoğraflarını müsait olduğunuzda atarsanız sevinirim. peki iyileşme süreci nasıl oldu. şişlik kanama morarma gibi durumları merak ediyorum mesela . dikiş izleri nasıl çok belli mi veya tamamen silkleşti mi. sosyal ortalama çıkma süresi ne kadar sürdü?
1 ayda her şey toparladı diyebilirim. İlk etapta bence orta yüz germede bile insanın yanına birisi lazım ağır kaldırılmamalı vs. Gerçekten de annem kaldırdığı zaman yüzü ağrıyordu, ortalama iyileşmesi 1 ay sürdü diyebilirim. Tabi 1 ay boyunca kötü değildi 1 ay içerisinde yavaş yavaş iyileşti. İlk 2 hafta çok fazla ödem oluyor. Galerimde bire bir fotoğraflar yok ama annemle çekildiklerimiz var onlardan size göndereceğim. Tam yüz germe iyileşme olarak daha uzun sürüyormuş. Bu arada böyle yazdım ama bu 1 ay içerisinde annem günlük yaşamına devam etti, sadece ağır kaldırma ve sırt üstü yatmakta zorlandı
 
Estetik Plastik Cerrahi – Onarım Mikrocerrahisi

Prof. Dr. Murat TOPALAN :KK36:

Ameliyat olmak nasip olur mu bilmiyorum ama böyle değerli doktordan bahsetmemek olmaz.!
Eki Görüntüle 3626668

Eğitim ve Mesleki Deneyim​

  • 1982 yılında İstanbul Universitesi Cerrahpasa Tıp Fakultesini bitirerek Tıp Doktoru ünvanını aldı.
  • 1986-1992 yılları arasında İstanbul Universitesi, Istanbul Tıp Fakultesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalında asistan eğitimi sırasında tüm klinik çalışmalar, deneysel araştırmalar içinde yer aldı. Özellikle tüm dünyada gelişmekte olan Rekonstruktif mikrocerrahi, flep cerrahisi (free flaps) , ekstremite cerrahisi ve estetik cerrahi konularina ilgi duydu.
  • Deneysel mikrocerrahi çalışması tezini vererek 16.06.1992 tarihinde Estetik, Plastik ve Rekonstüktif Cerrahi Uzmanı oldu.
  • Bir deneysel araştırma projesini yapmak üzere Prof Bernard Mc C O’Brien tarafından Melbourne- Austuralia ya davet edildi, ancak gidemedi ve yetiştiği klinikte El Cerrahisi Bilim Dalı nın kuruluşunda yer alarak, Uzman olarak çalışmaya başladı.
  • 1998 de Houston –TX da St. Joseph Hospital , Department of Plastic and Reconstructive Surgery (Director: Benjamin Cohen, M.D.) visiting staff olarak bulundu. “Diabetic Foot Reconstruction” ile ilgili bir konferans verdi.
  • Aynı dönemde St Joseph Hospital Microsurgical Research Center de ziyaretlerde bulundu (Director : AmadoRuiz-Razura , M.D)
  • 18.11.1999 : Doçentlik dosya, yazılı ve sözlü imtihanlarını başararak “Üniversite Doçenti” ünvanını aldı. İÜ İstanbul Tıp Fakültesi, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalında Doçentlik Kadrosuna atandı.
  • 2000 yilinda University of California (UCLA) , Department of Plastic Surgery, Los Angeles, USA da (Director William W Shaw, M.D. ) visiting fellow olarak çalışmalarda bulundu.
  • 2000 yilinda University of California (UCLA) , Department of Cranio- maxillo-facial Surgery, Los Angeles, USA da (Director Harry J Kawamoto, M.D. ) visiting fellow olarak çalışmalarda bulundu.
  • 2000 –2001 döneminde University of Hong Kong , Queen Mary Hospital , SAR, Hong Kong, China (Director Prof S.P Chow, M.D. ) da Clinical and Research Fellow olarak çalıştı. Çok sayıda araştırma projesi vererek, sonuçlandırdı. Tüm klinik çalışmalar, toplantılar ve ameliyatlara aktif olarak katıldı. Cok sayida konferans verdi.
  • 2003 yilinda Almanyada Estetik Plastik Cerrahi kliniklerinde calisti
  • 07.09.2005 : Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Deney Hayvanları Biyolojisi ve Biyomedikal Uygulama Teknikleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görevlendirildi
  • 11.11.2005 : Profesörlük kadrosuna atandı
  • 4.08.2006 : İstanbul Tıp Fakültesi , Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı içinde , El Cerrahisi Bilim Dalı Başkanı oldu
  • 2007-2008 : Türk Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği , Dernek Başkanı oldu, son dört dönem tüm yönetim kurullarında yer aldı. Halen , Türk Rekonstrüktif Cerrahi Derneği , Baskanlar Kurulu Üyesidir
  • 2008-2010 : Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği, Yönetim Kurulu Üyesi : Medya grup ve alt ekstremite çalışma gurupları başkanı.
  • 2010 – 2012 : TPRECD Yönetim Kurulu Üyesi – Basın ve Medyadan sorumlu üye
  • 2012- ... : TPRECD YK uyesi. Eğitimcilik, Eğiticilerin Eğitimi Sertifikası vardır.

Eğitimcilik​

  • Eğiticilerin Eğitimi Sertifikası vardır.
  • Doçentlik imtihan Jüri üyeliği – Uzmanlık Jüri Üyeliği
  • Adli konularda bilirkişilik
  • Tıp talebelerine (Intern) ders anlatımı
  • İstanbul Tıp fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Cerrahi Anabilim dalı Professör Öğretim Üyesi olarak tüm bilimsel aktiviteler, klinik, poliklinik çalışmalar , multidisipliner toplantılara aktif katılım , Özellikle Rekonstrüktif Mikrocerrahi ameliyatların sorumlusu, uygulayıcısı ve eğitmeni.
  • İstanbul Tıp Fakültesi Kronik Yara Konseyi Kurucusu (Chronicwoundcouncil)
  • Araştırma projeleri ve Tez yürütücüsü
  • TPRECD Asistan Okulu Eğiticisi
  • Temel Mikrocerrahi Kursları Sorumlusu ve Eğiticisi

Üyelikler​

  • Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (YK üyesi)
  • Estetik Plastik Cerrahi Derneği
  • Türk Yara Derneği
  • Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği (YK üyesi)
  • Türk El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Derneği
  • Türk Ortopedi ve Travmatolojisi Derneği
  • IPRAS
  • ESPRAS
  • ESRM
  • EFSSH
  • American Society of Aesthetic Plastic Surgery – International Candidate
  • American Society for Reconstructive Microsurgery (yeni)
  • World Society for Reconstructive Microsurgery
  • Arjantin Tabipler Odası onur uyeligi
  • ISL (International Society of Lymphology)

Uluslararası Kimlik​

  • Prof Murat Topalan, Rekonstrüktif Mikrocerrahi konusunda, American Society for Reconstructive Microsurgery toplantılarında, European Societies for Reconstructive Microsurgery Toplantılarında, World Society for Reconstructive Microsurgery toplantılarinda davetli olarak katilmistir. American-Bresillian ortak estetik cerrahi toplantilarinda yer almistir.
  • Romanian Journal of Reconstructive Microsurgery’ in International Editorial Board üyesidir.
  • Turkish Society for Reconstructive Microsurgery derneğinin başkanlığını yapmıştır.
  • Türkiyede “Temel Mikrocerrahi Kursları” düzenlenmesine öncü olmuş, Avrupa Federasyonunda eğitim programı ve sertifika alınımını standardizasyon çalışmalarına başlamıştır. Yılda iki-dort defa düzenlenen kursların başkanlığını ve eğimcilik görevini üstlenmiştir.
  • Rekonstrüktif Mikrocerrahi içinde özellikle “alt ekstremite rekonstrüksiyonu ‘ bacak ve boyun rekonstrüksiyonu, yanmıs yüz rekonstrüksiyonu” konularında çok sayıda ciddi çalışmaları vardır. “Lower Extremity” konusunda bir uluslararasi kitap bolum yazarligi yapmistir.
  • Yüz yaniklari konusunda , yüz nakli'ne alternatif cerrahi girişimler tanımlamış, hemifacial, total facial ve facial aesthetic unit reconstruction konularında çok sayıda konferans ve sunumlar yapmıştır.
  • Yüz transplantasyonunu destekleyen çalışmalar yapmis, misafir ogretim uyesi olarak ameliyatlara katilmistir.
  • Romanya, Amerikan, Hindistan, Japonya, Almanya ve diğer ülkelerin Estetik Plastik Cerrahi Dernekleri, Rekonstruktif Mikrocerrahi Derneklerinin düzenlediği , kurs, kongre, toplantı, seminer ve diğer bilimsel toplantılara eğitimci olarak katilmistir.
  • SCI Index te yer alan çok sayıda uluslararası ve ulusal deneysel araştırma, klinik araştıma ve olgu sunumu içeren yayınları vardır. 200 e yakın Uluslararası ve ulusal kongrelerde sunum, panelist, konferans, panel yöneticiliği vardır. Ulusal ve Uluslararası katılımlı bir çok kongre ve sempozyum un başkanlığını, bilimsel kurul üyeliğini yapmıştır. Yayınları çok sayıda kaynak gösterilmiştir.
Yuzyuze gorusme icin 8000tl istiyor
 
Kızlar, Dr. Karaca Başaran, o korkunç olayı dikkate almasak, doktor hakkında ve yaptığı işlemlerle ilgili ne düşünüyorsunuz? Eksi ve artıları nedir sizce? Veya tecrübesi olan var mu aramızda? Eskiden varmış ama onlar artık foruma uğramıyor ne yazık ki.
 
Aynen hic sorma. Ben en basinda Eryilmazi dusunuyordum ondan da vazgectim elde var sifir
Merhaba, Uzun süredir yazacaktım, ancak zaman bulabildim ve üye olabildim. Yaklaşık 1 yıl kadar önce Dr. Erhan Eryılmaz'a endoskopik şakak, orta yüz germe ameliyatı oldum. Şakaklara yağ enjeksiyonuyla güzel sonuç aldım, kalıcı olmadığını düşünmüyorum. Doğrusu zorlu bir süreçti hemen hemen yüz germe denince akla gelen İstanbul'daki tüm doktorları gezdim diyebilirim, ve karar vermek çok zor oldu. En çok içime sinen, dürüst ve samimi davranan Erhan Hoca'ydı. Hakkında hiç olumsuz yorum duymadım, ayrıca sürekli ameliyat yapıyor. Hastaneye gittiğimde ve kliniğinde sürekli ameliyat yaptığı hastalar vardı. Ameliyat sonrası da her an ulaşabildim kendisine ki, bence bu çok önemli, çünkü çok ağrılı sızılı olmasa da stresli bir dönem. Ve 1 ay - hatta 2 ay şiş ve çok çirkin oluyorsunuz. Ancak ben nazolabial ve boyunu da taktığım için kısa sürede deep plane olmayı düşüyorum kendisine.
 
Merhaba, Uzun süredir yazacaktım, ancak zaman bulabildim ve üye olabildim. Yaklaşık 1 yıl kadar önce Dr. Erhan Eryılmaz'a endoskopik şakak, orta yüz germe ameliyatı oldum. Şakaklara yağ enjeksiyonuyla güzel sonuç aldım, kalıcı olmadığını düşünmüyorum. Doğrusu zorlu bir süreçti hemen hemen yüz germe denince akla gelen İstanbul'daki tüm doktorları gezdim diyebilirim, ve karar vermek çok zor oldu. En çok içime sinen, dürüst ve samimi davranan Erhan Hoca'ydı. Hakkında hiç olumsuz yorum duymadım, ayrıca sürekli ameliyat yapıyor. Hastaneye gittiğimde ve kliniğinde sürekli ameliyat yaptığı hastalar vardı. Ameliyat sonrası da her an ulaşabildim kendisine ki, bence bu çok önemli, çünkü çok ağrılı sızılı olmasa da stresli bir dönem. Ve 1 ay - hatta 2 ay şiş ve çok çirkin oluyorsunuz. Ancak ben nazolabial ve boyunu da taktığım için kısa sürede deep plane olmayı düşüyorum kendisine.
Merhaba. Ben tam olarak anlayamadım, siz Erhan beyi beğendiniz mi, değil mi?
Tekrar ameliyat olmak istediğinize göre yüzünüz tekrar sarktı mı?
Sorun şü ki Erhan bey nazolabial çizgileri almıyor, derin plan olsa bile adam prensip olarak toparlamıyor. Ondan vazgeçmemin en etkili sebebiydi. Başka şeylerde var ama en önemlisi buydu.
Ben muayeneye gittiğimde resepsiyonda bulunan kız adamı tanımıyor bile, bizde öyle bir doktor yok dedi, sonra birilerine bağlandı ve bu şekilde doktorla görüştük. Boş bulduğu bir odada muayene oldum bu beni şaşırtmıştı ama görüşmeden memnun dönmüştüm. Sonra inceledikçe hoşuma gitmeyen detaylar karşıma çıktı ve ben vazgeçtim
 
Merhaba. Ben tam olarak anlayamadım, siz Erhan beyi beğendiniz mi, değil mi?
Tekrar ameliyat olmak istediğinize göre yüzünüz tekrar sarktı mı?
Sorun şü ki Erhan bey nazolabial çizgileri almıyor, derin plan olsa bile adam prensip olarak toparlamıyor. Ondan vazgeçmemin en etkili sebebiydi. Başka şeylerde var ama en önemlisi buydu.
Ben muayeneye gittiğimde resepsiyonda bulunan kız adamı tanımıyor bile, bizde öyle bir doktor yok dedi, sonra birilerine bağlandı ve bu şekilde doktorla görüştük. Boş bulduğu bir odada muayene oldum bu beni şaşırtmıştı ama görüşmeden memnun dönmüştüm. Sonra inceledikçe hoşuma gitmeyen detaylar karşıma çıktı ve ben vazgeçtim
 
Merhaba. Ben tam olarak anlayamadım, siz Erhan beyi beğendiniz mi, değil mi?
Tekrar ameliyat olmak istediğinize göre yüzünüz tekrar sarktı mı?
Sorun şü ki Erhan bey nazolabial çizgileri almıyor, derin plan olsa bile adam prensip olarak toparlamıyor. Ondan vazgeçmemin en etkili sebebiydi. Başka şeylerde var ama en önemlisi buydu.
Ben muayeneye gittiğimde resepsiyonda bulunan kız adamı tanımıyor bile, bizde öyle bir doktor yok dedi, sonra birilerine bağlandı ve bu şekilde doktorla görüştük. Boş bulduğu bir odada muayene oldum bu beni şaşırtmıştı ama görüşmeden memnun dönmüştüm. Sonra inceledikçe hoşuma gitmeyen detaylar karşıma çıktı ve ben vazgeçtim

Ben zaten endoskopik orta yüz germe oldum ve memnunum, bu ameliyatın alt yüze çok faydası olmuyor zaten. Doktor ameliyat öncesi ne olup biteceğini söylüyor, farklı veya konuşulmayan bir şey olmadı çok şükür. Nazolabial çizgiler için derin plan lazım, ve bu yüzden tekrar düşünüyorum, bu ameliyat öncesi de ikinci ameliyat gerekebilir demişti zaten. Siz nerde görüştünüz bilmiyorum ama muayenesinde hep aynı odada hasta bakıyor. Girişteki asistanlar da O'nun değil muayeneyi paylaştığı diş hekiminin asistanları. Bu arada yanlış hatırlamıyorsam Zekeriya Kul endoskopik ile nazolabial'leri düzeltebileceğini söylemişti, ama ben yaptıklarını çok agresif bulduğum için vazgeçtim.
 
Kızlar, Dr. Karaca Başaran, o korkunç olayı dikkate almasak, doktor hakkında ve yaptığı işlemlerle ilgili ne düşünüyorsunuz? Eksi ve artıları nedir sizce? Veya tecrübesi olan var mu aramızda? Eskiden varmış ama onlar artık foruma uğramıyor ne yazık ki.
Karaca Başaran'ı çok başarılı buluyorum, ama yaşınız kaç bilmiyorum. Yaptığı hastalar hep 60+ dolayısıyla sonuçlar çok iyi ama 50 civarı olmadan ameliyata almıyor genelde. Bir de fiyatları çok uçuktu
 
Back
X