Ders çalışmak için çocuğu evden göndermek dogrumu

frozen12345

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
583
376
133
Slm arkadaşlar
Bi konu hakkında yine sizlere danışmak istiyorum. Ben 7 yıldır özel bir şirkette müşteri temsilciliği yapıyordum ama kazancım verdiğim emeğin yarısını bile karsilamiyordu çokta yoruluyordum ve 2 ay önce sıkı şekilde mayısta ki kpss ye hazırlanmak için işimden isgifa ettim. Ama iki çocuğum var biri 8 diğeri 3 yaşında büyük olan okula gidiyo zararı yok bana ama küçük ders çalışmama çok engel oluyo. Bana çok düşkün hep onla ilgileneyim istiyor dersin başına oturunca ağlıyor kalemimi alıyo kaçıyor. Geçen gün kitabimin üstüne su döktü çalışmayım onla ilgeneyim diye. Bende artık haftada iki gün anneme iki gün kv ye gondermeye karar verdim. Eşim sabah işe giderken götürüyor akşam iş çıkışı getiriyo. Ama giderken çok ağlıyor bende üzülüyorum. Başka nasıl çözüm bulmam lazım. Ben çalışırken de bu şekilde oluyodu ama ozaman mecbur diye duygularımı bastıriyodum ama şimdi vicdan yapıyorum. Ama ders calismamda lazım.

en azından yarım gün gönderin sabahları sızınle kahvaltısını yapsın işe gider gibi çocuk.
hiç olmazsa olgleden sonra bırkac saat gönderın yada sız gece çalışın sınavınıza bebegınız uyuyunca sabahlarıda esınız cocugu gotursun uyanıncada sız gıdıp alın.bırde kucuk cocukların bırıne baglanması gerekıyor anne dısında annane yada babanne yada bakıcı ama tek bir kişi birgün orda birgin burda olmazki.bende calısıyorum bebegıme annem bakıyor ama herzaman annem bakıyor ve annem ve ben varken mutlaka yemegını benım yedırmemı ustunu benım gıydırmemı ıstıyor.

Ben yaptim oyle. Işe ara verdim. 5 ay kadar bu sekilde ders calistim. Sabah 8de gittim aksam 6-7-8de geldim. Kisa sureliyse bence bir mahzuru yok. Sonuçta gelecegimiz icin onemli. Bi sebebin varsa kisa sureler gormezden gelinebilir bence. Ben 5 ay cocugumdan ayri kaldim ki onunla daha cok vakit gecirebilecegim,daha az stresli bir isim olsun diye. Ama cocugun gonlunu bi sekilde yapmanin yollarini da bulmak lazim.

Bence yanlış yapıyorsunuz , en ihtiyaç zamanı...
Oyalanacağı birşeyler vardır, boyamadan tutunda çizgi filme kadar...
En güzel zamanı çocuğunuzun ve bir daha bugünler geri gelmeyecek
İş iş iş ...Bence çocuğunuzdan önemli değil...
Girin mutfağa onunla birşeyler yapın, önce gönlü olsun sonra size karışmaz.
Birazcık ilgi sadece anlayacağı dilden

eskiden hep beraber mi gidiyordunuz

işe gider gibi giyinin hazırlanın

onu nereye bırakıyorsanız bırakın, siz de kütüphaneye gidin verimli çalışın ve geri iş çıkışı gibi gelin ya da daha erken gelin

çocuk tabii ki siz evde iken bir yere gönderilmeyi istemez rutinin bozmayın o sizin de evde olmadığınızı bilsin

benimki 5,5 yaşında okulunu çok seviyor

hasta idim evde kaldım buna bile bozuldu

onun düzeni herkes evden çıkar şeklinde evde kimse kalmıyor psikolojisinde

ben gece yatısına göndermeye çok karşıyım çocukları.

ama gündüz onun için de iyi olur bence, değişiklik olur.

siz çalışırken kim bakıyordu, kreşe falan mı gidiyordu.

keşke o düzeni bozmasaydınız.

Önce oyun oynayin. Sonra. Aciklama yapin. Simdi calismam lazim ki sana daha cok zaman ayirabileyim deyin. Anlayacagi sekilde. Benim ki bir yasinda anlamiyo. Calisamiyorm

evet ya haklısınız bu ara havalar soğuk diye sabah anneme cıkarmayayım dedım sen gel dedım sagolsun annem kalktı geldı (normalde her sabah ananeye gıdıyoruz) ben gıyınırken annemler oynadı sonra bı baktı ben gıyınmısım hemen montunu aldı şapka şapka dıyo anneme hanı annem gıdıyor bızde gıdıcez dıye anlatmaya calıstım ana
nen bugun burda bakıcak dıye rutini 7 aydır nerdeyse ılk kez şaştı çocukda şaşırdı( 1,5 yaşında) evde kımse kalmıyor psikolojisi lafınızı sevdım :)

Canım şurda mayısa kadar idare edecek ve kendi keyfinden yapmıyorsun bunu onlara daha iyi bir gelecek için yapıyorsun bence takma bu kadar. Hem yabancıya da bırakmıyorsun annene kv bırakıyorsun. Senden ayrıldıgı için böyle yapıyordur kv yada annende huysuzluk yapmıyorsa bence problem de yoktur. İnşallah kazanırsın sınavı hayatım.

3 yasındakı ogleden sonra krese gıtmelı
ama tum gun gondermenız hıc dogru degıl
zamanında okusaydınız cocuklarınızı sımdı mahrum etmek bır elle kazanırken avuc avuc kaybetmek bana gore

Önce oyun oynayin. Sonra. Aciklama yapin. Simdi calismam lazim ki sana daha cok zaman ayirabileyim deyin. Anlayacagi sekilde. Benim ki bir yasinda anlamiyo. Calisamiyorm

ne kadar büyük olsa da anlamaz

benimki nispeten büyük, yazın okul olmayınca home ofis çalışıyorum

şunu bitirip geleceğim desen de o bitti mi diye kırk kere sormaya geliyor, ona sen de bunu yap diyorsun normalde 15 dakika sürecek şeyi 5 dakikada bitirip başında bekliyor

ben hemen boyadım vs diye

çözüm gece çalışmak, o uyuyor 9 da ben başlıyorum çalışmaya artık ne kadar sürerse

Yarım gün kreşe yollamanız daha mantıklı. Elbet ağlar çocuk, anne evde kalıyor çünkü, gideceği yer de belli. Kreşe daha hevesli gider, bu kadar problem olmaz belki.
Bana normal gelmedi, avutmak bir yana dursun, aklında kalacak bu durum.
Başka bir seçenek gece çalışacaksınız, o evde kalacak.

Benim arkadasim kpss ye çalışmak için çocuğunu kreşe verdi bi süre o şekilde idare ettiler.şimdi atandı çocuğunu da özel okula gönderiyor.yani bi süre katlanilabilir evden uzaklasmasina.hersey onlarin geleceği için sonucta

Hiç kafana. takma her şey onlar için
İse gitsen ne olucak yine birkacaktin

Kendin söylüyorsun çalışıyorken daha normal geliyordu diye. Bunu da iş gibi düşün. Dersine odaklanman önemli sonuçta onların da yararına bir şey bu. 3 yaş çok küçük değil bence.
Kreşe verme imkanın var mı? Onun için daha iyi olur.

seneye ben de kpss ye hazırlanacağım, yani öyle umuyorum :) kızımı anaokuluna göndereceğim çünkü cidden çocukla çalışılmıyor, benimki 4 yaşına geliyor ve çok uslu zararsız bir çocuk olduğu halde sabah kahvaltısını yaptır, öğlen akşam yemeğini hazırla yedir, gün içinde anne acıktım, anne çişim geldi, anne üstüm kirlendi, anne şu anne bu derken 40 kere bölünüyorum okuduğumdan bile bişey anlamıyorum. bence siz de en azından yarım gün kreşe verin, hem ona değişiklik olur hem siz rahat rahat çalışırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…