Ders vereyim dedim ama olan yine bana olacak gibi.

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.343
148
Aslinda cok onemli bir sorun degil ama valla baslarken boyle olacagini tahmin etmemistim.

Evimdeki esyalara cok onem veriyorum. Normalde esya vs umrumda olmaz ama bilmiyorum evim bambaska.

Haftasonu esim mac izlerken heyecanla koltuga yumruk atti. Tahta yerine, kenarina. Salonda seyrediyorduk oturma odasinda degil. Hic girmedim 2 gundur oraya. Ama 2 gundur araliksiz soyleniyorum. "Koltuga bir sey yaptiysan alacaksin yenisini" diye. (Esyalari dikkatsiz kullaniyor ve cinnet gecirecek noktaya geliyorum.)

Bugun aklima geldi baktim. Catlamis kenari. Boyuna 3 5 cm bir sey. Yani catlak dedigim de ojeyle bile kapanabilir bir sey.

Tabi aradim. Agzima geleni saydim. Zamaninda 8 9 bin lira verdirsem degil vurmak dokunamazdin bile'den girdim. Yenisini alacagim'dan ciktim.

Once tamir ettiririm falan dedi ama bakti basa cikamiyor tamam alalim dedi. Bu aksam cikalim alalim diyor.

Iyi de ben koltuk almak istemiyorum ki. Daha 2.5 aylik evliyim ve pazar gunu ilk defa kalabalik misafir gelince kullanmistik o odayi. O koltuklari cope vs atmak saçma, e bunun maddi boyutu da var niye alayim koltuk takimi.
1 kere oturuldu insaf ya hu. Hadi onu da gectim. Tamam paramiz kendimize yetecek kadar var Allah'a sukur. Niye hazir parayi yiyelim ya da borca girelim. Niye sikayim kendimi bunun icin.

Napicam bilmiyorum. Boyle giderse lafimdan donemicem gibi duruyor. Kizlar ben napicam? Derdim pisma etmekti valla ben pisman oldum.

İşteyken arayıp verip veriştirilecek kadar mühim bir konu değil bence. Önce bir eve gelseydi ya adam
Akşam sakin sakin anlatırdın, kavgaya ne gerek var ki?
Orası ikinizin evi, o evde yaşanıyor, bir şeyler elbet kırılır dökülür önemli olan can sağlığı.
Sanki bilerek yere çarpmış gibi davranmayın, heyecan anında kontrol edememiş kendini. İnsanlık hali, biraz anlayışlı olun.
İlişkinizi çıkmaza sokmayın bu kadarcık mesele için, sizden korkup yaka silkecek hale falan gelir.

Abartmissin nolucak ki esyalar çok mu önemli eskisinin daha çok alican henüz 2.5 aylik evlisin.. Ben bile takmadim esyalarimi evime bile. Önemli olan kocamla huzuruma baktim o kadar di...

Kizlar abarttigimin farkindayim.
Sonradan "niye yaptim ki boyle" diyorum. Ama bu pek donebilecegim bir nokta degil.
Nasil doneyim su isten?

oturup konuş
düşündüm de ben yine bir şey izlerken ya yeni aldığımız koltuğa zarar verirsen
o yüzden yeni koltuk yerine tamir ettirelim ama böyle şeylerde eşyalara vurma huyundan vazgeçsen
ılımlı olumlu konuşursan hem sorunu kökünden çözmüş olursun

Kizlar abarttigimin farkindayim.
Sonradan "niye yaptim ki boyle" diyorum. Ama bu pek donebilecegim bir nokta degil.
Nasil doneyim su isten?
Özür dilemezdim yerinde olsam, hatta konusunu bile açmaz unutulmasını beklerdim.
Çünkü eğer meseleyi açacak olursam, karşı taraf başka herhangi bir sorunda hep abartıp abartıp özür diliyorsun bunda da öyle olacak sanısına kapılabilir. E tabi bir de çok zor özür dilerim ben onun da etkisi var bu durumda.

ay varya kendi geleceğimi gördüm :)))
neden bilmiyorum tabii. ben de eşyalara önem vermem ama evim farklı olabilir. bilmiyorum. kendim yaşıyormuş gibi hissettim

akşam azıcık tatlı bir trip atın geçin. sonra konuşun. eşyalarımız evimiz benim için çok özel. bir de hassasım bu günlerde sanırım diyin. sonra da masrafa gerek yok falan filan olur biteeer :)

benimkinde de yanık var ama bende benlemi yaşıycak boşver dedim
bacım ne ettin dünya malı boşver

"Normalde eşya umrumda olmaz"
Sanirim esya senin degilse umrunda olmuyormuş.

Bu ne mal hırsı,bu ne cimrilik..
Az bisey catlak var diye ortaliğı yıkıyorsun yenisini alcaksın diye kavgaya tutuşuyorsun resmen ve adam tamam diyincede para vercem diye ödün kopuyor.
Naptığın belli değil.
Mal delisi insanlar çok itici ya

bence ev yeni diye çok özeniyordum ondan öyle tepki verdim vs de geç..

Bencede abartmışssın olabiliyor öyle şeyler . Bende 1 yıllık evliyim. Evliliğimizin 3 ayında aseton şişesini salondaki orta sehbanın üstüne koymuştum. Meğerse kapağı açıkmış yan dökülmüş sehbanın ortasının rengi gitti. Bende çok üzüldüm ama kaza yani olabiliyor. Eşim biraz söylendi ama yani sonuçta ikimizinde evi. Ayıp yaptığın bence. Eşim gelince yeni koltuğa gerek olmadığını sadece bundan sonra daha dikattli olmasını söyle

Yok artık, bi daha dikkatli ol de o çatlağı da kapattırın tmm. Bu dünya da dengi dengine çift yok sanırım. Bi taraf mutlaka fazla egoist davranıyor. Diğer tarafta garibim alttan alıyor. Benim ki sigara külü düşürdü hem de 5000 liralık takıma, iki tane delik var, sesimi bile çıkarmadım hatta tebessüm ettim sakar diye. Olur boyle seyler, kalp eşyadan onemli mi?

Benimde malım kıymetlidir iyi davranırım iyi bakarım eski şeyleri kırık döküm yırtık solmış şeyleri hiç sevmem.
Eşimde tam aksi neredeyse herşey bozulsun kırılsın diye uğraşıyo. Sıfır dikkat yani.
Konuşabilirsin bidaha olmasın dikkat et ben sevmiyorum bozuk kırık şeyleri de.

Benim aklima gelen de su; su saat oldu ne yemek ne temizlik bir sey yapmadım. Yatak bile toplamadim. Hicbir sey yapmasam tribe devam etsem daha mi kotu olur?

Ben geri adim atamiyorum bunu anladım.

Abartmışsınız bence. Ojeyle bile kapanabilir diyosunuz. Bu kadar kavga çıkarmaya gerek yoktu.

Anneannemin bi kız kardeşi var, çok titiz bi kadın. Küçükken babaları ikisine ayakkabı almış. Anneannem dışarı çıkıp oyun oynuyomuş, atlıyomuş zıplıyomuş. Bu teyze sadece misafirliğe giderken giyiyomuş, gelince hemen silip dolaba koyuyomuş.
Bi gün oda giyip oynamaya çıkmış. Daha 5 dk olmadan ayağı takılmış, yırtılmış ayakkabı. Daha doya doya giyemeden yırtıldı diye anlatmıştı.

Demek istediğim, sakınan göze çöp batarmış. Eşya bu sonuçta bu kadar önemsemeyin. Bide daha 2.5 aylık diyosunuz, yazık vereceğiniz paraya. Sizde sonradan pişman olmuşsunuz zaten anladığım kadarıyla.
"O gün biraz gergindim, fazla abartmışım. Onun yerine ihtiyacımız olan başka birşey alalım" şeklinde konuşabilirsiniz.

Ben yazacaktım ama ağır olur diye yazamadım. Ağzına sağlık...

Bizim evde bunun tam tersi yaşanıyor
Kusura bakmayın gülmek istemezdim ama tam tersi olunca komik geldi.

Ben maddi şeylere hiç değer vermem eşimde eve acaip değer veriyor. Evlendigimiz ilk zamanlarda süpürgeyi konsola carptirip iz bıraktım bembeyaz konsolu üstünde siyah bir çizgi oluştu 10 cm civarında eşim söylene söylene bitiremedi. Ne var yani benden değerli mi dedim beyaz mobilya kalemiyle boyadım anlasilmiyor bile şimdi.

Ama şimdi eşim böyle olmamdan daha memnun çünkü coluk çocuk geliyor kardeşi var 7 yaşında o geliyor birsey döktüğü zaman tepki verecek miyim diye yüzüme bakıyor gülüp geçiyorum. Eşya kimsenin kalbinden daha değerli değil. Varsın eşyalar kırılsın yenisi alınır ama kalpler kırılmasın huzurlar bozulmasın.

Size tavsiyem konusunu açmayın

Benim aklima gelen de su; su saat oldu ne yemek ne temizlik bir sey yapmadım. Yatak bile toplamadim. Hicbir sey yapmasam tribe devam etsem daha mi kotu olur?

Ben geri adim atamiyorum bunu anladım.
Ya Slim git güldürme beni, burada kadınlar tonlarca sorunu oluyor, köpürüyoruz şöyle et böyle et diyoruz tamam da sen de sorun uydurma sağdan soldan
Adam eskaza koltuğun kenarını çatlattı diye yemek cezası mı verilir, oldu olacak akşam da yatağa alma.
Kar yuvarlanır da çığ olur ya, hakikaten öyle olur bak, yapma trip mrip sen. Yolunda giden ilişkisini baltalamak için uğraşan birini de ilk kez görüyorum
Koltuk tamir olur, yenisi de alınır da adam kırılırsa o tamir olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…