• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dershaneye devam etmezsek parasını ödemek zorundamıyız ?

canım bende bi dersaneyle sorun yaşadım öyle aöf için yazıldım çalıştığım için gidemedim kaydımı sildirmek istedim kavga gürültü hiç bi işe yaramadı sonra paşa paşa ödedim paraları hala da helal etmem o paraları onlara....

kpss için hızlandırılmış kursa yazıldım.
yazılmadan önce derslere girip hocaları görmek istedim bizde öyle bir uygulama yok dediler bende derslere girmeden yazıldım
hocaların hiç biri hoşuma gitmedi, bir tane var sadece eh işte diyebileceğim
dershaneye devam etmeyeceğimi söyledim ilgili kişiye taksitleri ödemek zorundasın dedi
tartıştık biraz ,gelmeyeceğim kursun parasını neden ödüyorum dedim ee senet imzaladınız dediler
iyi de sen hocaları görme şansını bana vermedin ki
çok canım sıkıldı ben onları o parayı vermek istemiyorum
parasını da geçtim ukala tavırları çok sinir bozucuydu

Yanlis hatirlamiyorsam meb in sitesinde dersaneden ayrilinca ne kadar ödeme yapilmasi gerekir diye bir yazi vardi..o yaziyi bi arastirip bulun.

Yada meb e gidip konusun....almadiginiz hizmet karsiligi o parayi ödemek zorunda deilsiniz tehdit edin!

Yanlis hatirlamiyorsam meb in sitesinde dersaneden ayrilinca ne kadar ödeme yapilmasi gerekir diye bir yazi vardi..o yaziyi bi arastirip bulun.

Yada meb e gidip konusun....almadiginiz hizmet karsiligi o parayi ödemek zorunda deilsiniz tehdit edin!

[FONT=&quot]b) Öğrenim ücretini ders saati ücreti olarak belirleyen kurumlarda dönem başlamadan ayrılanlara öğrenim ücretinin yüzde onu dışındaki kısmı iade edilir. Dönem başladıktan sonra ayrılanlara öğrenim ücretinin yüzde onu ile öğrenim gördüğü ders saati sayısına göre hesaplanan miktarın dışındaki kısmı iade edilir.
yönetmelikte böyle bir yazı buldum yarın öğreneceğim bakalım..
[/FONT]

[FONT=&quot]b) Öğrenim ücretini ders saati ücreti olarak belirleyen kurumlarda dönem başlamadan ayrılanlara öğrenim ücretinin yüzde onu dışındaki kısmı iade edilir. Dönem başladıktan sonra ayrılanlara öğrenim ücretinin yüzde onu ile öğrenim gördüğü ders saati sayısına göre hesaplanan miktarın dışındaki kısmı iade edilir.
yönetmelikte böyle bir yazı buldum yarın öğreneceğim bakalım..
[/FONT]

Evet o yazidan bahsediyordum bende :-) meb den daha detayli ögrenebilirsiniz...

Laftan anlamamakta israr ederlerse avukatimla da görüştüm vs diye tehdit edersiniz :-) umarım buna gerek kalmaz...

Evet o yazidan bahsediyordum bende :-) meb den daha detayli ögrenebilirsiniz...

Laftan anlamamakta israr ederlerse avukatimla da görüştüm vs diye tehdit edersiniz :-) umarım buna gerek kalmaz...

tşk ederim. okudum yönetmeliği baştan sona bu madde gözüme çarptı yarın meb den öğreneceğim senetle alakalı bir şey yazmıyor ücretin iadesinde b maddesinde bu cümle dikkatimi çekti. evet yaa avukatım var benim :) inş tşk ederim

tşk ederim. okudum yönetmeliği baştan sona bu madde gözüme çarptı yarın meb den öğreneceğim senetle alakalı bir şey yazmıyor ücretin iadesinde b maddesinde bu cümle dikkatimi çekti. evet yaa avukatım var benim :) inş tşk ederim

Rica ederim böylelerine pabuç bırakmamak lazım pes etmeyin.

Benim kardeşim de bu sene yazıldıgı dershaneyi bazı sebeplerden ötürü bıraktı kendisi lise son sınıf ögrencisi dersleri çok iyi takdir aldı, fakat gittiği dershaneden pek memnun kalmadı,biz de senet imzalamıştık 2 binliraydı yanlış hatırlamıyorsam dershane yönetici ile konuştu gittigi saatleri çıkardı toplamda 800 lira ödedik 1200 lirasını ödemedik,800 lirayı ödeyince seneti geri verdiler çünkü içinde kitap parası vs gibi şeylerde vardı.

milli eğitime gidin, oradakilerden bilgi alın. denetmenler var görüşebilirseniz onlarla görüşün.

yazılmadan önce derslere girip hocaları görmek istedim bizde öyle bir uygulama yok dediler bende derslere girmeden yazıldım
dershaneye devam etmeyeceğimi söyledim ilgili kişiye taksitleri ödemek zorundasın dedi
tartıştık biraz ,gelmeyeceğim kursun parasını neden ödüyorum dedim ee senet imzaladınız dediler

Aslında ne kadar saçma insanların almadıkları hizmet için peşin senet imzalatıyorlar. Bunu da ellerinde koz tutuyorlar. İşin aslı tarafların iyi niyetine göre senet bağlayıcı değildir. Bir sürü sebep olabilir dershaneden ayrılması için. Ama orayı kurucular ticarethane olarak gördükleri için sonuna kadar savaşıyor parasını almak için. Bence istemiyorsan gidip yeniden iyi niyet çerçevesinde konuşabilirsin.

tüketici hakları hakem heyetine müracat et
aslında işlemleri uzun sürüyor
ancak kurum için caydırıcı olabilceğinden
uzlaşmaya yanaşacaklardır

aslında derslere girme diye bi uygulamamız yok dediklerinde işgillenip kayıt olmasaydınız keşke zira arkadaşını bile arada getirip derse sokanlar oluyor.
öyle bi uygulama yok demesi zaten kendilerini gösteriyor.
kanunen yapacak bişeyin yok,ödemek zorundasın gitsende gitmesende.
ha vicdanlı olupta senedini verirlerse sana ne ala.
ama yapacaklarınıda sanmıyorum.

her sınıfa aynı hocalar mı giriyor sınıf değiştirmeyi denesen??
ayrıca senet imzaladıysan ödemek durumundasın..

Durum dershaneden dershaneye değişebiliyor ancak mutlaka ve mutlaka sınırları zorlayın..Ben de sağlık sorunlarım nedeniyle dershaneden ayrılmak zorunda kaldım ve ödemek zorundasınız dediler eşim geldi gitti epey zorladı yeri geldi tartıştı sonra saglıkla ilgili rapor getirin dediler ve biz böyle sıkıntılı süreçte devlet kurumuymuşlar gibi onlara rapor vermeyeceğimizi anlattık, uzun zorlamalar sonucu pes ettiler ve girdiğim ders ücreti ile kitap ücretlerini vererek senedi aldık ilişik kestik..

Mutlaka zorlayın ve peşini bırakmayın..Sözleşmede sağlıkla ilgili bir durumda rapor beyan edildiğinde fesh edilebilme durumu yazıyor, hiç olmazsa belki bir çıkış kapısı olabilir bu sizin için..

her sınıfa aynı hocalar mı giriyor sınıf değiştirmeyi denesen??
ayrıca senet imzaladıysan ödemek durumundasın..

var tabi başka hocalar ama diğerleri ön lisans derslerine giriyor benim ki lisans olduğu için hoca değiştirme imkanım yok
ama halletttim senedimi aldım

aslında derslere girme diye bi uygulamamız yok dediklerinde işgillenip kayıt olmasaydınız keşke zira arkadaşını bile arada getirip derse sokanlar oluyor.
öyle bi uygulama yok demesi zaten kendilerini gösteriyor.
kanunen yapacak bişeyin yok,ödemek zorundasın gitsende gitmesende.
ha vicdanlı olupta senedini verirlerse sana ne ala.
ama yapacaklarınıda sanmıyorum.

yok ödemedim aldım senedi mi.

Durum dershaneden dershaneye değişebiliyor ancak mutlaka ve mutlaka sınırları zorlayın..Ben de sağlık sorunlarım nedeniyle dershaneden ayrılmak zorunda kaldım ve ödemek zorundasınız dediler eşim geldi gitti epey zorladı yeri geldi tartıştı sonra saglıkla ilgili rapor getirin dediler ve biz böyle sıkıntılı süreçte devlet kurumuymuşlar gibi onlara rapor vermeyeceğimizi anlattık, uzun zorlamalar sonucu pes ettiler ve girdiğim ders ücreti ile kitap ücretlerini vererek senedi aldık ilişik kestik..

Mutlaka zorlayın ve peşini bırakmayın..Sözleşmede sağlıkla ilgili bir durumda rapor beyan edildiğinde fesh edilebilme durumu yazıyor, hiç olmazsa belki bir çıkış kapısı olabilir bu sizin için..

sağlık sorunları maddi sorunlar gibi nedenler de evet belge gösteriliyormuş.
ben aldım senedi mi dershaneye gidip gerekli yerlere şikayet edeceğimi yönetmeliği okuduğumu felan söyledim yola geldiler, kurs başladığından ayrılma sürecine kadar olan ders saati ücretini ödedim senedimi de aldım

tüketici hakları hakem heyetine müracat et
aslında işlemleri uzun sürüyor
ancak kurum için caydırıcı olabilceğinden
uzlaşmaya yanaşacaklardır

evet söyledim bunları dershaneye gerekli yerlere başvuracağım dedim girdiğim ders parasını kesip senedi verdiler

Back
X