Dert Bende Derman Sende

umutsuzvaka01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2018
5.023
2.919
173
Selamın aleyküm canlarım,

Uzun zamandır yoktum biri demiş öldü; şimdi de yazsınlar kral geri döndü ..
Nedendir bilmiyorum böyle bir giriş yapmak geldi içimden

Derdime gelecek olursak
Daha önceki konumda da bahsetmiştim abim evli ve birlik yaşıyoruz daireler farklı fakat yatmadan yatmaya ayrılıyoruz, keseler bir
4,5 yıldır çalışma hayatındayım şimdiye kadar kazandığım parayı hep eve verdim.
Ama evlilik çağındayım artık eve maaş vermeyip birikim yapmak istiyorum ceyiz için
Anneme söyledim ama anlamıyor sürekli benden para alma derdindeler
Hayır yani borç vs olsa aileme tabiki destek olurum ama öyle bi durumda yok
Eve 3 maaş ve 1 kira parası giriyor
Evin gelirleri şöyle: Babamın maaşı, abimin maaşı, kira getirisi, benim maaşım
Vermesem sürekli para para diye başımın etini yiyolar
Acaba fuzuli para harcarım diye mi maaşımı alıyolar evleneceği zaman biz karşılarız diye
Bu durumda sizce ne yapmalıyım?

Abinizin maaşını da mı aileniz ele geçiriyor anlamadım eve giren maaşlarda onunkinden de bahsetmişsiniz de.

Senin çalıştığın paradan kenara atmaları ne mana?
Çok mu savuruyorsun elinde para olunca acaba?
Yani kendi ihtiyaçları için harcıyolar beni düşündüklerinden değil
Kız yok ne savurması aşırı tutumluyum misal kışlık kıyafet alışveriş yapacaktım black friday i bekledim yaaa

Abinizin maaşını da mı aileniz ele geçiriyor anlamadım eve giren maaşlarda onunkinden de bahsetmişsiniz de.
Yahu abim devreye girince neden denklemi kuramiyosunuz anlamıyorum ki bi önceki abimli konuda da aynısı olmuştu
Abimlerle birlik yaşıyoruz yeme içme keseler bir eski çağ usulü yani kısacası

Yahu abim devreye girince neden denklemi kuramiyosunuz anlamıyorum ki bi önceki abimli konuda da aynısı olmuştu
Abimlerle birlik yaşıyoruz yeme içme keseler bir eski çağ usulü yani kısacası
Çok saçma. Yani şöyle saçma birlikte yaşamıyorsunuz aslında sonuçta aşağı katta ayrı evleri var sizin mutfağınız yok bahanesiyle aşağı kata çörekleniyorsunuz ailecek gelin kızın da sesi çıkmıyor bunun üstüne bir de abiniz parasını size veriyor ha....

Ya bir şeyi merak ediyorum neden böyle çağ dışı yaşıyorsunuz? Cidden bu birlik oturup bir yiyip içen insanlarda en çok merak ettiğim bu. Ayrı iş yapıyorsunuz ama paraları birleştiriyorsunuz?
Çok şaşırıyorum çok çirkin değil mi? Kabile gibi tuhaf

Tabi ki bu konu da sapacaktı,saptı. Ayrıntı verince böyle oluyor çünkü.
Maaşınızı alınca hemen kenara atın, vermeyin, gerekirse onlardan gizli hesap açın.
Aslında tüm bu gizli saklı işlerle uğraşacağınıza dürüstçe söyleyin, bir kızar iki söylenir sonra mecbur kabullenirler.

Siz bu duruma neden bahane yaratmaya çalışıyorsunuz ki

Ben harcarım diye mi alıyorlar vs diye

Açık değil mi

Evli çocuklu Abinizin ayrı hayatı olmasına bile izin verilmezken sizin kendi paranızı yönetmenize izin verilir mi

Çözüm biraz dik durmak parayı vermemek abinizin de hayatını ayırmasına destek olmak

Yani siz onlara destek olursanız o da sizin arkanızda durur

Yahu neden hala kıza saldırdığınızı anlamıyorum,bizi nasıl yaşadıkları ilgilendirmez bu onların tercihi.
Ayrıca burada şok geçiren arkadaşlar günümüz Türkiye'sinde de hala böyle 2 görümceli 3 eltili hatta aynı evde sürü gibi yaşayan insanlar var bu onlara göre gayet normal. Neden özellikle bu kız rencide ediliyor anlamıyorum,her neyse.
Paranı verme,madem eve giren 3 gelir var,e eviniz de kira değil o zaman verme,çok mu lüks yaşıyorsunuz da aileniz parayı yetiremiyor.

Benim ailem asla bir kurusumu almadi zamaninda..,dogru bulmuyorumda..

Bwnce abinlerlede syirin su beraber yeme icme isini.. maasinida kendin biriktir

Parayı az veriyorsun diye laf yapıyorlarsa çeyiz parası biriktirme direkt çeyiz al onların taksidini ödemek zorundasın 500 ödüyorsan bin ödüyorum de çok az ver onlara.

Parayı az veriyorsun diye laf yapıyorlarsa çeyiz parası biriktirme direkt çeyiz al onların taksidini ödemek zorundasın 500 ödüyorsan bin ödüyorum de çok az ver onlara.
Aslında bende önceden öyle düşünüyordum ama bana pek mantıklı gelmiyo çünkü sürekli modeller değişiyo ve ne zaman evleneceğim muamma en mühim şey eksik yani koca adayı

Aslında bende önceden öyle düşünüyordum ama bana pek mantıklı gelmiyo çünkü sürekli modeller değişiyo ve ne zaman evleneceğim muamma en mühim şey eksik yani koca adayı
Boşver değişsin modeller ona bakarsan çeyizi alıyorsun evleniyorsun 1 sene sonra modeller yine değişiyor yenisini mi alıyorsun sanki
Zevkin az çok bellidir, kullanışlı şık şeyler seçersen her daim kullanırsın
En azından paran nereye gidiyor bilirsin
Diğer türlü paran nereye gidiyor bilmiyorsun
Kocayı da bulunca "çeyizim hazır" dersin havalı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…