Dert Bende Derman Sende

Yahu gelin hanım niçin ses çıkarsın ki bulmuş melek gibi kaynanayı
Annem şımarttı şımarttı tepesine çıkardı
Geçim derdi yok ekmek elden su gölden ohh kebap

Bence onu bırde gelın hanıma sormak lazım ..

Keşke geçim dertlerı olsaymıs . bune böyle hala anne evınde çocuk gibi ..
Gezmeye giderkende icazet alıyorlarmı ?

Maaşın ne kadar bu önemli olan. Memur falansan bütün maaşı veriyorsan nolur alınma ama büyük saflık yapıyorsundur. Ha bin civarı verip yine aynı miktarda kendine ayırıyorsan çok sıkıntı yapma ayda iki üç çeyrek at kenara yeter. Madrm böyle bir hayat tarzı kurulmuş peki siz gidince nasıl geçinecekler?

Aslında bende önceden öyle düşünüyordum ama bana pek mantıklı gelmiyo çünkü sürekli modeller değişiyo ve ne zaman evleneceğim muamma en mühim şey eksik yani koca adayı
ben çeyizimi evlenmeden bi 5 sene önce falan yaptım
senin düşüncen bende de vardı ya modası geçerse diye
o yüzden gittim sade şık ve her zaman için kullanılabilecek şeyler seçtim kendime
aradan 11 yıl geçti hala büyük zevkle kullanıyorum hala modern duruyorlar çünkü

Ya anlamıyonuz ben şimdi ceyiz almak değil birikim yapmak istiyorum
şu üslubunuz beni sinir ediyor cidden yaaa
insanlar anlamadığından değil madem birikim yapmak sıkıntı yaratacak çeyizinizi şimdiden alın ödemeye başlayın diyorlar
bence siz anlamıyorsunuz da neyse

şu birlik işini de hiç sevmem nerde çokluk orda p..kluk derler ya öyle tamam sen ailenlesin evlenene kadar tamam destek olursun ama abinde evliymiş yani eşi var ne bileyim birlik iyi değil ya pek denilecek bişey de yok madem birliksiniz o zamanda o kurallara uycanız

Ya anlamıyonuz ben şimdi ceyiz almak değil birikim yapmak istiyorum
Ne kadar maasiniz var bilmiyorum ama bankadan yatirim hesabi actirip masinizdan belli bir miktari oraya otomatik gecirtebilirsiniz. Evlenmeden once interneti telefonu falan ben oduyordum, arada eve market alisverisi yapiyordum.Kalani yatirim hesabinda birikiyordu. Ayda gelirinize gore 500 -1000lira belirlersiniz, orda degerlenir.

Yahu gelin hanım niçin ses çıkarsın ki bulmuş melek gibi kaynanayı
Annem şımarttı şımarttı tepesine çıkardı
Geçim derdi yok ekmek elden su gölden ohh kebap
Bu yaşta hala bu kafa olmana da pes. Acaba sen başkasıyla böyle yaşayıp "ekmek elden su gölden "diyecek misin, hiç sanmıyorum koşa koşa konu açarsın.Kendisinin kabul etmeyeceği şeyleri elin kızına reva gören insanlara örneksin işte. Bu aile mantığını destekledikçe ayrı para biriktirmen de mümkün değil daha abin kurtulamamış sizden. Evleneceğin zaman da ailen ne kadar verirse sen de onunla kavga kıyamet bir şeyler almaya çalışırsın.

Ailen senden aldıkları parayı ne yapıyor , yatırım mı ev harcamaları mı? Yatırımsa zaten senle abine kalacak , boş boş harcamıyorlardır heralde.Yine de bence yarısını ver yarısını biriktir , bankaya git , onlar ne biçimde biriktireceğinle ilgili bilgi verip seçenek sunar , sen de değerlendirip birini seçersin.

++++++

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…