Geçenlerde olan bir şeyi sizle paylaşmak istedim. Dert değil, kafama taktığım da yok ama bu kişinin tavrı beni çok şaşırttı.
29 yaşındayım. geçen gün face i açtım. biri eklemiş beni. baktım resim yok. isim kadın ismi tanıdık da... aaa şok ben... yuh artık dedim. ekleyen çok eski erkek arkadaşımın annesi...
bu kadının oğlu ilk flörtüm. 11 sene olmuş ayrılalı. oğlu evlenmek istiyordu. ben henüz çocuktum. güzelce ayrıldım oğlundan. aradan bir kaç ay geçince oğlu fazla ısrarcı oldu. ailemle görüşmelere falan kalktı. bu takıntısından dolayı ikorktum. takıntıydı resmen çünkü aşk falan değildi. hiç iletişime girmedim. annesi aradı bir gün beni ağzına geleni saydı, "istanbulun kızları böyle oluyor demek ki, hemen birini buluyor" birini bulduğum falan da yok halbu ki yaşım 18 üni 1 deyim onlar evlilik falan diyor ben kendimi o olgunlukta görmüyordum. ben kibarca ben okulu bitirmek, yükseklisans yapmak istiyorum dedikçe "oo kaç sene seni mi bekleyecez" deniliyor. 18 yaşımda evlenme niyetim yoktu. neyse kadın bana hakaret etmişti ben de cevap bile vermeden "siz bilirsiniz, derse girmem gerek kapatmalıyım telefonu" dedim kapadım. oğlu sürekli arıyor, açmıyorum mesaj atıyor. "ben anneme haddini bildirdim senle nasıl öyle konuşur"dedi iyice korktum ben bunlardan. annesi için bana neler söylüyor. uzak duruyorum. annem seni kaçırır korkusuyla her yere dibimde geliyor. eve kapatıyor beni. annesi gene tel açtı " canım kızım, oğlum çok seviyor seni, gelin düğününüzü yapalım". kibarca oğlunu da evlenmeyi de istemediğimi söyledim. bana ettiği hakaretleri yüzüne vurmadım, canım demesindeki samimiyete de inanmadım. önce küfür et sonra canım de... üstelik tekrarlıyorum yaşım 18, öğrenciyim. evlilik lafı geçince, ben büyüyünce, okulum bitince, kısmetse... dedim hep. aileleri falan tanıştırma gibi şeylere izin vermedim. neyse aylarca cevap vermeyince sonunda yakamdan düştü ama düşene kadar yeri geldi o çok seven çocuk küfürlü mesajlar bile yazdı. gene de cvp vermedim. o şekilde atabildim. arada karşılaşmamız oldu görmezden geldim. 5-6 senedir de karşılaşmıyoruz. 11 senedir tek ortak arkadaşımız yok ne yapar ne eder haberim de yok.
kadın beni eklemiş. reddettim. oğlunu arattım faceden. var. profili kısıtlı tam göremedim ama anladığım kadarıyla evli ve çocuklu. belki çocuklu da değidir emin olamadım ama evli. hanımı da ekli. şimdi bu kaynana gelini torunu varken ne halt etmeye oğlunun ilk flörtünü faceden ekler? hayır 11 sene olmuş adımı soyadımı nerden hatırlıyorsun? diyelim ki ben kadının arkadaşlığını kabul ettim konuştum. ee gelini bunu görmeyecek mi?? ayıp etmiyor mu o geline?çocuğunun yuvasını mı yıkacak? hayır Allah korusun boş bulunup kabul etsem beni de yakacak. nereden aklına geldim 11 sene sonra.
Allah korumuş beni bu insanlardan. gelinine de Allah sabır versin.