annemde daha öğretme ileride sıkıntı yaşar diyor aslında çok sosyal bir çocuk hemen oyun kurar arkadaş olur çok cana yakın ama kreş ortamına ayak uyduruyor ama kaliteli bir kreş bulamdımKrese verme sosyal ortama girmek için yaşı küçük bağışıklık sistemi hazır değil.aslinda çok fazla çabalamaya gerek yok bence.masallah çok zekiymis öğreneceğini öğrensin mudahale etme.ekstra birşey öğretmeye de kalkma.
maalesef pedegog yok bulunduğum il deKonuştuğunuz kişi doğru söylemiş
Ülkemizde oğlunuz gibi bir çok cevher var
Ama bilinçsiz etkenler o zekaları köreltiyor
Pedagog la konuşabilirsiniz
Yaklaşık bir 7 tane zeka türü var diye hatırlıyorum
Oğlunuz hangisine yatkında bu konuda onu geliştirebilirsiniz
O zeka türüne uygun oyuncak alabilir
o zeka türüyle ilgili bilgileri öğretebilirsiniz :))
Ama en doğru kararı pedagog verir
zaten bir merkez ile görüştük ama en sağlıklı yaşın 3 olduğunu söylediler WPPSI nedir açarmısınız ilkkez duydumZeka testi yaptırın eğitimini almış bir psikologtan WISC-R yaptırabilirsiniz, onun sonucuna göre üstün yetenekli çocuklar için özel okullar var onları bir araştırın.
Edit: Özür dilerim yaşı yanlış anlamışım. WPPSI yaptırabilirsiniz, okul öncesi çağa uygulanıyor.
zaten bir merkez ile görüştük ama en sağlıklı yaşın 3 olduğunu söylediler WPPSI nedir açarmısınız ilkkez duydum
internette bir kaç şey okudum ama karar vermek benim işim değil kelime darcığı konusu var mesela oğlum ben gibi konuşuyor enterasan kelimesinin ne demek olduğunu ve nerede kullanılacağını biliyor mesela ve cadde ve sokaklardan kime gittiğimizi daha evi görmeden alıyor ve burdan şurdan diye yol tarif ediyorKonuştuğunuz kişi doğru söylemiş
Ülkemizde oğlunuz gibi bir çok cevher var
Ama bilinçsiz etkenler o zekaları köreltiyor
Pedagog la konuşabilirsiniz
Yaklaşık bir 7 tane zeka türü var diye hatırlıyorum
Oğlunuz hangisine yatkında bu konuda onu geliştirebilirsiniz
O zeka türüne uygun oyuncak alabilir
o zeka türüyle ilgili bilgileri öğretebilirsiniz :))
Ama en doğru kararı pedagog verir
tamam bakayım olmadı ankaraya gideriz orda kesin vardır araştırmaya başlayayımWechsler Preschool and Primary Scale of Intelligence açılımı yani Okul Öncesi Çocuklar İçin Zeka Ölçeği. 2 yaş 6 aydan 7 yaş 7 aylığa kadar uygulanabilir. Araştırırsanız yapan bir psikolog bulursunuz mutlaka.
internette bir kaç şey okudum ama karar vermek benim işim değil kelime darcığı konusu var mesela oğlum ben gibi konuşuyor enterasan kelimesinin ne demek olduğunu ve nerede kullanılacağını biliyor mesela ve cadde ve sokaklardan kime gittiğimizi daha evi görmeden alıyor ve burdan şurdan diye yol tarif ediyor
Dediğim gibi kalitelisini bulsan da 3 yaşdan önce uygun olmaz sosyal ortama girmek.b bağışıklık sistemi uygun değil.allah korusun birçok hastalıkla karşılaşırsınız.gercekten temiz olan ve 5 kişiyi geçmeyen sınıf bulursanız belki ama mecbur değilsiniz sonuçta zorlamaya gerek yok.3 yaşını doldursun gönderirsiniz.sonucta ilkokula başlayana kadar kaç sene krese gitmiş olacakannemde daha öğretme ileride sıkıntı yaşar diyor aslında çok sosyal bir çocuk hemen oyun kurar arkadaş olur çok cana yakın ama kreş ortamına ayak uyduruyor ama kaliteli bir kreş bulamdım
tamam bakayım olmadı ankaraya gideriz orda kesin vardır araştırmaya başlayayım
evet mesela benim oğlum çorap ve yumuşak şeyler takıntısı var doğduğu ilk günden itibaren çorap semiyor hala aynı takıntılı bu konuya ve yumuşak şeylerden nefret ediyor bir sınırı var ve o sınırı ben bile geçemiyorum korkuyorum açıkçasıhttp://www.yenisafak.com/hayat/zeki-cocuk-belli-ediyor-2126524
Linke teki bilgiler güzel
Senin oğlan bence üstün zekalı linkte testler hakkında da bilgi vermiş
Gerekirse yakınlardaki büyük ile gidin
ya çok sevindim pazatesi arayıp görüşeyim içimi son zamanlarda kuşku kapladı yetersiz kaldım artık tıkandım en azından neyse sonuç bizde ona göre şeyler yaparızYaşadığınız yerde özel hastaneler falan yapabilir aslında. Türk Psikologlar Derneği'nin genel merkezini arayın durumunuzu anlatın ve WPPSI yapacak bir psikolog aradığınızı söyleyin, onlar da yardımcı olabilirler. Muhtemelen çocuğunuz üstün zekalı. Ona göre de bir okul araştırıp, ona uygun eğitim veren bir yere göndermenizi tavsiye ederim. Tabi bu testi yaptırmak kesinlik kazandırır duruma.
montessori eğitim veriyoruz adı altında hiç bir artısı olmayan bır yer var gitmese daha iyi olur diye düşündüm açıkçası evet 2yaş sendromu var sert geçiriryoruzVega seni gördüğüme sevindim.
Uzun zaman yoktun.
Sanırım iyisiniz. Ne güzel.
Türkiye de bu tip dahi çocuklarla ilgilenen çok bir kurum yok ne yazık ki. Keske montessori eğitimi olsaydı. Yapan yerler var ama gerçek olduğuna inanmıyorum. Zeka tipini öğren, ona göre araştırıp oyuncaklar getirtebilirsin.
Kolay gelsin şimdiden. 2 yaş sendromunu unutma. Sabırlı olman gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?