Tabiki dahi dw olabilir en iyisi test yaptırmak. Benim de oğlum masal kitaplarını okurken resim ile değil harfler rakamlar ile ilgilenirdi. 4 yaşında anasınıfına başladı. 100 e kadar sayıyor harfleri tanıyor ara renkler dahil biliyordu daha erken öğrendi tabi bunları. Sonra bi gün bir doktora gittik nöroloji doktoruydu annem için oğlum yanımızda. Orda bıdır bıdır konuştu doktor ona bazı sorular sordu bizimki cevap verdi. Doktor benim dahi bir oğlum var ve diğer çocuk aileleri ilede görüşüyoruz. Oğlunuz yüksek ihtimalle dahi. Geçen geldiğiniz zaman farkettim geçen geldiğinizde çok yoğundum ama tekrar görünce hatırladım sizi uyarayım istedim muhtemelen soru ve çok konuşması sizi yoruyordur dedi ki gerçekten bazen çığlık atasım geliyor.
Derken araştırdım baya ve okuduklarım hayat hikayeleri ni falan görünce allahım nolur yeteri kadar zekalı olsun dedim. Ana sınıfı öğretmeni ile görüştüm. Oda sınıftaki çocuklar oğlumdan 1 1buçuk yaş büyük olmasına rağmen oğlumun daha ileri olduğunu ama dahi değilde çok zeki bir çocuk olduğunu söyledi. Uzaya çevreye merakı var hatta geçen gün nesli tükenen hayvanlar için yanıma geldi dudakları büzmüş bir sekilde. Tabi birde öğretmen sizin çocukla çok ilgilenmenizle de alakalı dedi. Soyle ki ben bebeklikten ittibaren sürekli kitap okudum yapboz vs aldım. 3 yaşında artık çok parçalı 3 yapbozu karıştırıp ayırarak yapmaya başladı. Ben henüz test yaptırmadım açıkçası dahi çıkmasından da korkuyorum